• 9.219.193 stemmen

Met onder meer: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam en Henry Golding

Releasedatum: 20 februari 2020

Plot The Gentlemen

"Criminal. Class."

De Amerikaanse expat Mickey Pearson heeft een zeer winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen, leidt dit tot complotten, intriges, omkoping en chantage in een verwoede poging alles van hem af te nemen.

avatar van frans123

frans123

Draak van een film Waardeloos. Het is NIET leuk, niet boeiend. En het begin...de monoloog van Grant, daar val je al bij in slaap. De hele film is een onprettige zit.

Ritchie maakt films ter meerdere glorie van zich zelf ; "kijk mij eens".

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik ben dan weer helemaal niet zo bekend met de grote films van Guy Ritchie als iedereen hier. Wel heb ik wat recenter werk van hem gezien, waaronder de Sherlock Holmes-verfilmingen en The Man from U.N.C.L.E. Zijn Holmes-adaptaties zijn (zeker in vergelijking met enkele tv-series) niet zo mijn ding en ook U.N.C.L.E. bleek na herziening een stuk minder leuk. Allemaal wat wisselvallig dus. Met name omwille van de indrukwekkende cast heb ik me dan maar eens aan The Gentlemen gewaagd.

Ook dit was zeker geen garantie op succes, want misdaadfilms als deze staan niet bovenaan mijn lijstje van favoriete genres. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik Snatch en Lock, Stock zo lang voor me uitgeschoven heb. Toch vond ik dit een verrassend fijne film. Ik heb genoten van het acteerwerk. Matthew McConaughey is een prettige lead in deze rol, maar Charlie Hunnam vond ik eigenlijk minstens zo sterk. Hugh Grant is vrijwel onherkenbaar qua uiterlijk en accent, maar hij zet zijn gladde personage overduidelijk met veel plezier neer. Ik kon hem in zijn romkoms ook altijd al goed pruimen, maar ik vind het ook leuk om te zien hoe hij de laatste jaren voor compleet andere rollen durft te gaan.

De film combineert (brute) actie met een dosis cynische humor, iets wat een beetje hit-or-miss kan zijn, maar ik vond het wel werken. Ik begrijp wel dat sommigen de link leggen naar Tarantino, maar Ritchie slaagt er wat mij betreft wel in om er een eigen sausje overheen te gieten. Ik vond de personages wat dat betreft ook anders. Er zit genoeg vaart in de film en wat ik persoonlijk erg leuk vond, is dat je constant blijft meedenken welk personage meer weet dan de anderen. Het levert enkele leuke twists op, zonder ongeloofwaardig of vervelend te worden, en zorgt ervoor dat de film me wist te blijven boeien.

Zondermeer een aangename film wat mij betreft. Fijne stijl, een cast die weet waar ze mee bezig zijn en een verhaal dat mijn aandacht met enig gemak wist vast te houden. Wellicht heb ik hier het voordeel nog niet bekend te zijn met het werk van Ritchie van twintig jaar geleden, maar hoe het ook zij: The Gentlemen kan op mijn goedkeuring rekenen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Fijne vakkundig vervaardigde film van Guy Ritchie. Het verhaal zit uitstekend in elkaar en ontvouwt zich in een aangenaam tempo. De topcast, met o.a. McConaughey, Hunnam, Farrell en Grant in de gelederen, acteert naar behoren. Zeer aangenaam kijkvoer. 4 Sterren.

avatar van Capablanca

Capablanca

De overkill aan coole types en gevatte quotes deed de film geen goed. Bovendien werd het door de raamvertelling met Hugh Grant te veel een Engelse praatfilm.

avatar van Demeter

Demeter

Wat een topper! Guy Ritchie op z’n best. Wat mij betreft is hij met deze film terug op het niveau van Lock Stock en Snatch.

avatar van Frank1911

Frank1911

Vlotte film met prima acteurs. Geen moment verveeld en ook best verrassend qua verhaal.

avatar van Mansterkas

Mansterkas

Het eerste half uur dacht ik, saai dit wordt niks. Gelukkig ben ik toch blijven kijken. En dat viel helemaal niet tegen. Ik vond het toch een hele vermakelijke film die niet tè gewelddadig werd. Ik ga Michelle Dockery ook steeds meer waarderen. Fantastische cast en dat is voor mij gelijk het plus cq. minpunt van deze film. Als de cast niet zo geweldig was geweest had ik de film een stuk minder vermakelijk gevonden.

avatar van flaphead

flaphead

Ik wist niet eens dat het een Ritchie was totdat de begincredits langskwamen, ik klapte spontaan even in mijn handen. Ik hou erg van zijn stijl en wat dat betreft zeker niet teleurgesteld. Stoere karakters, lekkere accenten, donkere humor, flitsende editing, visueel aantrekkelijk, een verhaal met allerlei twists, grauw en toch gelikt. Check.

Je zou haast zeggen, soms lijkt hij wat in de knoop te komen met alle verhaalverbuigingen (of ligt dat aan mezelf), maar hij komt er mee weg, zoals bijna altijd. De fundering van 'de vertelling' moet je liggen. Maar Grant speelt een prettige rol, zodat dat toch lekker wegkijkt. Het verwerken van een soort subtiele script-in-script is aardig, hoewel het ook een béétje voelt als een makkelijk einde (ik zie hier geen serieus vervolg op komen). Dat de Russische oligarchs achter Mickey aankomen vanwege die knul, was eigenlijk nog het minste van alles.

Al met al zeer vermakelijke prent, zéker als je van Ritchies stijl houdt.

avatar van Sabri88

Sabri88

"The Gentlemen" is een film die zeker niet teleurstelt. In deze verfrissende en verrassende film worden de kijkers getrakteerd op een boeiend verhaal, sterke acteerprestaties en een enerverende mix van genres.

Een van de meest opvallende aspecten van de film zijn de leuke personages die tot leven worden gebracht door getalenteerde acteurs. De cast, met namen zoals Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant en Colin Farrell, levert stuk voor stuk leuke verfrissende prestaties.

Wat deze film onderscheidt van andere is het onverwachte plot. "The Gentlemen" weet je keer op keer te verrassen met plotwendingen en slimme twists. Het verhaal zit vol met spanning en intrige, waardoor je op het puntje van je stoel zit en je afvraagt wat er hierna zal gebeuren. Het is verfrissend om een film te ervaren die niet voorspelbaar is en steeds weer nieuwe elementen introduceert.

Daarnaast verdient de regisseur lof voor de visuele stijl en de manier waarop de film in elkaar is gezet. De cinematografie is mooi en de sfeer van de film is leuk. De dialogen zijn scherp en gevat, en dragen bij aan de levendigheid van de film.

Ook leuk om tussendoor opeens onverwacht een music video te zien

Al met al is "The Gentlemen" een aanrader voor filmliefhebbers die op zoek zijn naar een verfrissende en spannende ervaring. Met zijn interessante personages, sterke acteerprestaties en onvoorspelbare plot weet deze film te verrassen en te vermaken. Het is een welkome afwisseling van het gebruikelijke filmaanbod en laat zien dat er nog steeds ruimte is voor originaliteit in de filmindustrie.

Kortom, "The Gentlemen" is een film die je niet wilt missen!

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik weet niet wel subgenre het is, maar The gentlemen heeft zo'n swingende luchtige vibe en tempo. Serieus, maar toch komisch en toegankelijk. Een leuk deuntje op de achtergrond, wat geharde criminelen op de voorgrond. Alles ingrediënten zijn aanwezig om er een avondje topamusement van te maken.

Er passeren wel wat personages de revue en er wordt vaak geswitched tussen tijd en gebeurtenissen. Zeer fris allemaal en prima montage- en camerawerk. Ook het acteerwerk mocht er best zijn en bijvoorbeeld Hugh Grant, een acteur die je elders verwacht, stelt zeker niet teleur. Plottwists en verrassende wendingen wisselen zich af. Toch blijft het allemaal nog goed te volgen.

De meest leuke scènes waren toch die met de blowende tieners met Raymundo. Maar ook Rosalind vond ik een sterk personage. Leuk!

avatar van redfish71

redfish71

Heel raar gevoel van deze film op het einde: Het had niet de payoff die ik gewend was van een Guy Ritchie film. Hij eindigt en dan heb je zoiets van: was dat het?

Er zitten wat karakters in die zichzelf zo cool vinden in hun rolletje dat het allemaal wat te ongeloofwaardig wordt.

Ja er zitten wat leuke scenes in, maar als geheel vond ik hem zwaar tegenvallen helaas.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

redfish71 schreef:

Heel raar gevoel van deze film op het einde: Het had niet de payoff die ik gewend was van een Guy Ritchie film .

Dan denk ik dat je door het warme weer in slaap gesukkeld bent want die pay off zat er wel degelijk in.

avatar van redfish71

redfish71

BlueJudaskiss schreef:

Nee hoor, heb hem helemaal gezien, en ik begrijp wat je bedoelt, maar het was niet bevredigend voor mij als kijker. Dat kwam vooral omdat ik geen gevoel van goed/kwaad had, en onverschillig was wie moest 'winnen'. Het leek niet echt uit te maken namelijk wie dat was.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Toffe film, mooie aanpak en insteek.

Het begin vond ik knap verwarrend, maar opeens zie je 't en dan word het erg vermakelijk.

avatar van Hrundi v. Bakshi

Hrundi v. Bakshi

Daar ik geen fan ben van Ritchie begon ik met gemengde gevoelens aan de op de film gebaseerde serie, ook geregisseerd door de goede man. Het eerste kwartier was ik blij verrast. Maar toen kregen we weer dat armzalige trucje van de getypte uitleg (of wat dan ook, of de kijker debiel is...) voorgeschoteld. Ik probeerde me er niet aan te ergeren. Helaas eindigde de eerste aflevering in een anticlimax. Een aanvankelijk briljant idee (arrogante zak die zich moet vernederen, altijd leuk toch) werd door zo tenenkrommend om naar te kijken dat ik het bij deze eerste aflevering laat. De films van Ritchie zijn geen komedies. Blijkt maar weer. Ik vind het pretentieuze rommel.

avatar van Hrundi v. Bakshi

Hrundi v. Bakshi

frans123 schreef:

Ritchie maakt films ter meerdere glorie van zich zelf ; "kijk mij eens".

Helemaal mee eens. Kijk, van een pas afgestudeerde knaap van de filmacademie kunnen we dergelijke pretentieuze rommel verwachten, maar dat deze dan film na film blijft hangen in overgeacteerde en quasi kunstzinnige films met dito monologen, tja...

avatar van Walter S.

Walter S.

Hrundi v. Bakshi schreef:

Ga je de film straks hier The Gentlemen - Seizoen 1 (2024) - MovieMeter.nl bespreken?

avatar van RevengeN

RevengeN

Begint erg sterk, maar zak snel in als een pudding helaas

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

een leuke Guy Ritchie waar ik wel een fan van ben gelet op zijn werk uit het verleden. Deze schaar ik niet tot zijn meesterwerken, maar kan er zeker mee door. Er zijn momenten die ik niet zo sterk vind (de monologen) maar als het geheel als je de film eenmaal uitgekeken hebt, zit wel goed inelkaar.

avatar van Armin

Armin

Is niet te bekijken via HBO Max. Of vergis ik mij?

avatar van Rakkerrr

Rakkerrr

Demeter zegt het hieronder ook al. Met deze film is Guy Ritchie ook wat mij betreft terug op het niveau van Lock, Stock en Snatch, beide grote persoonlijke favorieten. En TG komt voor mij dus meteen in dat rijtje toppers van het genre humoristische misdaadfilms.

De raamvertelling door een heerlijk schmierende Hugh Grant (die we hier voor het eerst in zo’n rol zien) lijkt eerst alleen een inleiding die achtergrond en uitleg geeft, maar blijkt daarna de structuur van de hele film te zijn. Slim gedaan, hoewel er gelukkig ook genoeg scenes buiten die raamvertelling zijn.

Lekkere rollen van McConaughy, Hunnam en vooral ook Farrell, terwijl Michelle Dockery een ontzettend stoere vrouw neerzet. Wauw !

Het grote aantal speciale of obscure types, het stoere Engels, de humor en de toch behoorlijk harde actie komt allemaal terug in deze geweldige misdaadfilm die wat mij betreft een absolute aanrader is. Mijnheer Ritchie, alstublieft de komende jaren nog een paar van dit type films. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

avatar van hdehoon

hdehoon

Hoewel de film visueel vrij aantrekkelijk start, is de stortvloed van fantasieloze en overbodige tekst slaapverwekkend. Rommelige en onsamenhangende film. Je snapt niet dat een acteur als Hugh Grant zich ervoor leende.

avatar van Septua

Septua

Leuk hoe een vrij standaard verhaal in een ander jasje wordt gedaan en nog weet te verrassen ook. Ik heb genoten van de talentvolle cast en het verhaal. Maar wat ik zei, een cliché gangster verhaal in een leuk jasje.

avatar van sportfan27

sportfan27

Niet zo sterk als zijn voorgangers Lock, Stock en Snatch.

Verhaal is wederom grappig bedacht maar grote tekortkoming is de cast.

McConaughey lijkt totaal niet te weten hoe hij de rol moet neerzetten terwijl ie dit wel zou moeten kunnen.

Zijn rechterhand Hunnam is helemaal niet om aan te zien.

Grant en Farrel redden de boel.

Wel een voldoende.

3***