• 9.380.455 stemmen

Terminator: Dark Fate (2019)

Actie / Sciencefiction | 128 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Hongarije / China

Geregisseerd door: Tim Miller

Met onder meer: Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 oktober 2019

Plot Terminator: Dark Fate

"Welcome to the day after judgement day"

Vrijwel tegelijkertijd verschijnen twee figuren uit de toekomst in Mexico-Stad. De ene is een T-9 die als opdracht heeft Dani Ramos uit te schakelen, de andere is de 'verbeterde' soldaat Grace, die er alles aan gelegen is om Dani te beschermen. Daarbij krijgt ze onverwacht hulp van Sarah Connor, die met hulp van een anonieme bron al jaren Terminators vroegtijdig weet te lokaliseren en uit te schakelen.

Sarah Connor

Young Grace (10yrs)

Lucas / Floor Guard

avatar van egelhunter

egelhunter

Prima vermaakt met de goede actie. Beter dan de laatste 3 delen maar deel 1 en 2 blijven de beste. 3*

avatar van Kondoro

Kondoro

“Our relationship is not physical. She appreciated that I could change diapers. Efficiently and without complaints. I am reliable, I'm a very good listener and I'm extremely funny.”

Deze week had ik nog de redelijk leuke film van Stallone gezien die nogmaals in het jasje van ‘Rambo’ terugkeerde op het witte doek en op de DVD’s in de huiskamers. Maar ook Schwarzenegger maakte een terug keer als (misschien de laatste keer) zijn personage de T-800 of nu ook wel ‘Carl’ genoemd. Voor beiden was ik erg enthousiast maar ik kan wel merken dat deze film niet mijn ‘jeugdsentiment’ vertegenwoordigen, zoals bij veel gebruikers hier op MovieMeter wel het geval is. En dan ook nog de terugkomst van de ‘Sarah Connor’ gespeeld door Linda Hamilton was natuurlijk een waanzinnig nieuwtje voor de ‘Terminator’ fans.

En dan toch met wel aardig wat zin deze film aangezet, de Terminator franchise is me helaas na deel drie steeds meer tegengevallen en vooral het vorig deel wat nu al weer vier jaar geleden uitgebracht is was wel het dieptepunt, altijd gehoopt dat ze daarna waren gestopt. Maar nee, in 2019 werd een nieuw deel van de Terminator films aangekondigd: Terminator: Dark Fate. Achja, toch maar kijken omdat ik de hele serie zo langzamerhand gevolgd heb en de eerste twee delen toch wel tot mijn favoriete films behoren, lekker oldskool.

Maar de eerste recensies klonken niet al te best, en ik kon me daar steeds meer in vinden. Want wat een leuke film leek te zijn op het eerste oog, werd een politiek correct gedrocht waar de eierstokken van de feministen echt keihard tegen elkaar sloegen. De drie dames als hoofdrolspelers dat zat me al iets dwars, ook nog vooral dat Arnold pas rond het midden van de film binnenkwam deed mij pijn, de franchise is volledig verkloot en ook met deze film gaat het erg bergafwaarts. Maar goed als de drie dames het nog eens leuk deden was er niks aan de hand, maar de acteerwerken vond ik erg matig. Het waren soms echt wijvengevechten en die domme ruzies sloegen ook nergens op. Linda die telkens de ‘bad ass’ wil zijn maar zo totaal niet over weet te komen daar stoorde ik mij misschien nog wel het meeste aan.

En dan het hele verhaal waar ik mij totaal niet meer in kon vinden. Ooit gericht aan de zoon van Sarah en origineel word nu toch maar even helemaal verdraaid. Nu blijkt toch de T-800 haar zoon vermoord te hebben en nu is het ‘Daniëlle’ de target op de redding van de toekomst. Nu kan het aan mij liggen, en was ik misschien blijer dat Cameron deze scene nooit gebruikt had, maar dan moeten ze deze nu ook niet gebruiken. Of ik ben het verhaal volledig kwijt maar, dat komt misschien omdat deze franchise mijn interesse ook verloren is na de drie films. Maar ook Daniëlle word achter na gezeten door een Terminator die haar moet vermoorden en ze krijgt bescherming van een vrouwelijke halve Terminator, want ze was ‘aangepast’. De kat en muisspel begint en eigenlijk kent het daarna helemaal geen verhaal meer.

Het begon leuk, en dat vond ik echt leuk. Ook niet zo gek aangezien het inderdaad een totale kopie van de tweede ‘Terminator’ film blijkt te zijn maar, dan slechter. Daarna is het vooral feministisch lulkoek en word het nergens interessant. De ‘stoere’ dames weten er gewoon niks van te maken en ik heb me daar echt mateloos aan geërgerd. Het is denk ik dat de actie scenes echt een hele bult van de film redden, dan houden die dames tenminste hun mond dicht. Maar het middenstuk van de film was echt uitermate saai en leek tergend lang te duren.

Ik wist al een langere tijd dat ik deze franchise niet echt meer kon waarderen, omdat ze elke film de franchise meer hebben verkloot maar dit was wel echt de druppel. Ik weet van mijzelf dat ik de mogelijke films die hierna komen nog wel ga kijken, omdat ik daar te autistisch in ben en graag gehele franchise wil kijken, stoppen op een gegeven moment vind ik nooit wat waard dan begin ik ook nooit graag aan zo’n serie films. Maar wat ik wel weet is dat ze veel moeten doen voor mij om dit weer leuk te vinden. En na de dood van de T-800 zie ik dit somber in.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dat wijvengezeik is echt uitermate irritant in Dark Fate. Als dat toch ergens niet thuis hoort, dan is dat toch masculine films als Terminator, al zijn ze al eerder uit de bocht gevlogen in deze franchise.

What's next, de avonturen van Rambo's dochter in Syrie?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een oude wijze vrouw moet samen met een robot vrouw uit de toekomst een belangrijke andere vrouw beschermen.

Waartegen?

Een boosardige robot man. Hoe? Door noodgedwongen samen te werken met een andere boosaardige robot man.

Voor als je nog nooit had gehoord van misandrie: dit is het, in zijn puurste vorm.

Zelden zo weinig zin gehad om een film met Arnold te gaan kijken.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

de terminator kan veranderen in alle objecten en is extreem snel, dit maakt het allemaal niet spannend. dit was tevens ook de grootste fout in de vorige delen. in deel 1 en 2 waren de terminators veel trager + beperkte krachten. dat maakte het juist zo spannend tegenover de mens.

avatar van N00dles

N00dles

Zeer slecht en onlogisch vervolg op T2 dat (zoals de overige slechte sequels) een enorme misser is gebleken.

Ik weet niet wat James Cameron bezielde om John Connor in de eerste paar minuten al af te maken als een lame plot device om een oninteressanter personage te introduceren maar één ding is zeker: deze nieuwe richting is bijna zo belachelijk als Genysis. Dat het bestaan van Skynet en Judgment Day met deze film nooit gebeurd zouden zijn is een verkrachting van de bovenste plank. En dat allemaal om de franchise een nieuwe richting op te duwen, met een nieuwe verzetsstrijder.

En waarom eigenlijk? De nieuwe personages zijn stuk voor stuk zielloos en saai. De augmented human Grace is een tomboy zonder memorabele persoonlijkheid, en Dani een nikszeggende, inwisselbare vrouw waarvan nog steeds niet duidelijk is waarom nou ZIJ de verzetsleidster van de toekomst zou worden.
De bad guy is dit keer een Terminator model Rev-9 (whatever the fuck that is) en kan vooral heel veel morphen en regenereren. Geavanceerder dan de T-1000, maar dan zonder het charisma van Robert Patrick. De special effects, hoe knap gemaakt ook, deden me niet steil achterover vallen.

Misschien romantiseer ik T2 wel teveel, maar de kracht van T2 zat hem in het perfecte samenspel der elementen: de band tussen John en de T-800, het naderende onheil (Judgment Day), de stoere rol van Linda Hamilton, de 'onverwoestbare' T-1000, de prachtige special effects...En belangrijker, de film voelde als een organisch, logisch vervolg dat met hart en ziel is geschreven. Met het einde van T2 was het verhaal verteld. Het was af. Dat vond ook Cameron zelf, maar Hollywood-bloed kruipt waar het niet gaan kan en Cameron besluit dan om toch een geforceerd vervolg te schrijven dat niks nieuws weet te bieden.
Dark Fate leunt ongezond veel op de nostalgiefactor, maar die is nergens te bekennen omdat niemand meer de uitstraling van vroeger heeft. De Terminator-franchise is vergane glorie en zal nooit meer hetzelfde zijn.
Arnold Schwarzenegger is veel te oud om nog een geloofwaardige Terminator te spelen, dus moesten er allerlei plotconstructies worden verzonnen om zijn aanwezigheid in Dark Fate te verklaren. Linda Hamilton probeert nog wel een powervrouw te spelen, maar is vooral heel vervelend en ook haar doorrookte stembanden doen de film geen goed.

Voor mij eindigt de franchise na T2, punt. Wat Cameron kan, kan ik ook: gewoon doen alsof de rest niet gebeurd is.

2* (en dat is nog royaal)
Edit: toch 1,5*, want kom nou.

avatar van code9

code9

Weer een film waar zo nodig het migrantenthema in moest worden verwerkt. Kan Hollywood nog wel een film maken ZONDER een politieke boodschap erin te verwerken? Het begint vervelend te worden.

Verder een overbodig en tamelijk gemakzuchtig vervolg op The Terminator filmreeks. De vele effecten en stunts kunnen het flinterdunne verhaaltje, een samenraapsel van de eerdere delen, niet redden. Integendeel, de dialogen, keuzes, acties en plotwendingen zijn vaak veel te onlogisch en onwaarschijnlijk om geloofwaardig en daarmee spannend te zijn.

Teleurstellend laatste Terminator deel (mag ik hopen, voordat het echt door een ondergrens zakt). Wat dat betreft is de subtitel 'Dark Fate' dan wel weer toepasselijk.

avatar van RevengeN

RevengeN

Verloor een halve ster toen Hamilton I'll be back zei

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Wetback: The Robot Movie

Oude wijn in nieuwe kruiken; een bijna 1:1 herneming van eerdere Terminator films. Hollywood heeft het vermogen om de ziel uit alles en iedereen te zuigen.

Plotgaten alom, slap politiek pamflet (wat me nauwelijks stoorde omdat de rest gewoon zo intens slecht was), handjevol (voor het politiek commentaar) belangrijke Mexicanen waarvan 1 een Spanjool en de ander een Colombiaan is die normaliter accentloos Engels spreekt, etc.

Dat onderhandelmoment van T-1000 2.0 aan het eind van de film was echt absurd. Maar niet zo tenenkrommend als de T-800 incel die gevoelens ontwikkelde. Enige leuke was Schwarzenegger die de dam af gleed...

Nu valt Padd0 wel vaker in slaap laat op de avond, maar toen hij ditmaal tijdens het oersaaie eindgevecht in slaap viel, snapte ik het wel!

N00dles schreef:

Maar wanneer meneer door de helden vast wordt gepakt om in de turbine gegooid te worden, vergeet 'ie even dat 'ie vloeibaar is en zo had kunnen ontsnappen.

avatar van Drekskiebel

Drekskiebel

geen goede T-film. slechte, trage dialogen en SFX niet meer van deze tijd. Linda H. en Arnold S. kunnen rustig met pensioen. Willen de nieuwe terminators gaan opstaan? Van mij mogen ze er een goede (let wel GOEDE!) serie van maken. bijvoorbeeld "Terminator: invasion". Ik hou wel van Terminatortjes, maar niet meer met Arnoldjes en de Lindaatjes.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

''... and I'm extremely funny.'' Daar heb ik toch even lekker om gelachen, heerlijk. Toch best treurig dat dit de beste scène van de hele film is. Schwarzenegger is voor mij de enige die me dit uit heeft laten kijken, slim van Miller om hem pas zo laat in de film screentime te geven. Hoe hilarisch dat gedoe met Carl ook is - eigenlijk is het best zielig allemaal. Als je ziet hoe deze reeks na T2 afgegleden is, precies datgene waar de maatschappij voor een groot deel voor staat. Zielloos kapitalisme. Jammer weer, want 'Deadpool' was nog zo goed Miller. Ik heb geen goed woord over voor de rest; de casting, het inspiratieloos terugjatten van quotes, feministisch dwaas gedoe en een verhaal dat me inmiddels echt gestolen kan worden. Hou toch 's op.

avatar van Kondoro

Kondoro

Leland Palmer schreef:

Ik ook! Vooral hoe hij dat zegt met een erg droge uitdrukking op zijn gezicht.

avatar van The Oceanic Six

Arnold is dan ook een briljant acteur in zijn genre (actiefilms met een komisch randje) door zijn fantastische mimiek en zijn stem met zwaar accent. Dat is ook na zo'n 40 jaar acteren nog altijd zijn grote plus.

avatar van Valak

Valak

''... and I'm extremely funny.''

Hahaha, ja daar heb ik ook echt zeker ´n halve minuut dubbel om gelegen in de bioscoop toen Arnold die uitspraak deed.

Zo droog, de toon waarop hij het zegt, en dan die stalen (pun intended XD ) blik op z'n gezicht. Geniaal!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Leland Palmer schreef:

Op dat moment was het al een verloren zaak voor ons...

avatar van Lewis-06

Lewis-06

linda hamilton was de stoerste vrouw ooit in een film (T2 afgetraind), wat erg dat dat is weggenomen met deze film. was ze maar altijd die vrouw gebleven in mijn geheugen, maar dat hebben we met meerdere acteurs/actrices.

avatar van RevengeN

RevengeN

Halve ster minpunt vanwege Hamilton die I'll be back zegt

Halve ster minpunt vanwege Grace die een vlieg doormidden snijdt...

Halve ster minpunt vanwege de terminator die zegt dat hij extreem grappig is.

Hele punt aftrek vanwege de politiek geforceerde Mexicaanse mis-cast.

2.5 ster omdat het verder een vermakelijke film is, maar komt zeker niet in de buurt van de epische T2.

Zeer matig natuurlijk.

Eerlijk gezegd zijn de snowflake-reacties hier stukken vermakelijker dan de film, haha.

Van die mannetjes met hun 'boeh, een niet vrouwelijke vrouw (want kort haar!) die het opneemt tegen mannen en en een niet-Amerikaanse vrouw (O jee!) die daarmee model staan voor de hele lhbtiq deugcultuur die ons door Hollywood wordt opgedrongen!' Neeeee!

Mackenzie Davis is hier zelfs het lichtpuntje van de film in haar rol. Vooral Linda Hamilton is buitengewoon irritant. Acteren kon ze sowieso al nooit (niet voor niks dat ze buiten deze franchise nooit ergens voor gevraagd werd) maar hier mag ze op zn Arnies quasi serieus de meest belachelijke oneliners er uitgooien. Gaat echt nergens over.

En laten we het over Opa-Terminator maar niet hebben. Wie verzint die rol in dit deel manman.

Het allergrootste probleem is dat men gewoon helemaal opnieuw begint met het script van teruggaan naar de tijd om een verzetsstrijder niet tot wasdom te laten komen Hoe inspiratieloos kun je zijn?

Gelukkig waren er nog de actiescenes met David en Luna die deze ramp nog een beetje redden.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De reviews waren niet best. De titel Dark Fate leek dan ook vooral te slaan op het lot van de franchise zelf.

En dan dat uitgangspunt: drie vrouwen, waarvan eentje uit de toekomst, eentje uit Mexico en eentje uit een verzorgingsflat, moeten het opnemen tegen een kwaadaardige mannelijke robot uit de toekomst. Daarbij roepen ze halverwege de hulp in van een in ongenade gevallen, eveneens mannelijke, robot, die met hangende pootjes een eerdere fout mag goedmaken. Als het magazine "Opzij" een film was, dan was het deze.

De toon is gezet voor een bizar, inclusief, politiek correct, feministisch vehikel. En toch heb ik er van genoten. Ik zou bijna zeggen: sorry.

Weliswaar zit de film stampvol oestrogeen en Mexicanen, maar de actie is goed, de sfeer is passend en de toon is re-de-lijk duister met een heel klein vleugje humor. En een R-rating! Perfect.

Terminator: Dark Fate is natuurlijk sequel numero zoveel en dat uit zich vooral in het feit dat personages de bizarre dingen waarmee ze geconfronteerd worden, vrijwel direct accepteren zonder voor de hand liggende vragen te stellen. Ook het toekomstbeeld blijft tamelijk onderbelicht. Ditmaal is het niet "Skynet" dat de mensheid wil uitroeien, maar "Legion". Maar de kijker weet hoe het werkt: same shit, different name, uitleg overbodig. Daardoor blijft weliswaar het tempo er lekker in, maar logisch is het allemaal niet.

Neem nou Dani: een vrolijk Mexicaans meisje. We zien haar bloemen kopen op de markt en iedereen breed lachend groeten op weg naar huis. Ach, wat is ze toch gelukkig in haar eenvoudige, maar kleurrijke Mexicaanse leventje. Zij blijkt in de toekomst een belangrijke rol te vervullen en warempel, gedurende de film zien we haar reeds een transitie doormaken van bakvis naar vastberaden strijder. Tuurlijk joh.

Om haar te beschermen is het personage Grace gestuurd: een 'enhanced human'. Ja, ze moesten toch met iets nieuws komen en dit is het geworden. Toen de eerste foto's opdoken van Mackenzie Davis op de set van deze film, brak mijn hart. Een genderneutrale lesbienne met een moffenhoer-kapsel, de borstkas van een veertienjarig jongetje en het charisma van een stoeptegel, in een Terminator-film. Bah. Maar het viel me mee. Nee, tieten heeft ze nog altijd niet, maar Grace is grofgebekt en haar veelvuldig gebruik van 'fuck' en 'shit' (goddank R-rating!) zorgen zo nu en dan voor een glimlach.

Dat ze in de film twee keer kleding moet jatten en telkenmale voor mannenkleding gaat (terwijl in beide situaties ook een vrouw aanwezig is) is wel een teken aan de wand.

De overacterende Linda Hamilton maakt van Sarah Connor een agressieve bejaarde met Marlboro-stem. Ze balanceert op de irritatiegrens maar haar aanwezigheid roept voldoende nostalgie op om de film een serieuzere smoel te geven dan het, achteraf bezien, erg gelikte en Disney-achtige 'Genisys' uit 2015.

De slechterik van dienst is een Mexicaan, die in de trailer nogal flets overkwam maar in de film veel beter en dreigender is dan verwacht. Het niveau van de ijskoude Robert "T-1000" Patrick haalt hij uiteraard nooit, maar het zou naïef zijn om dat te verwachten.

Maar het hoofdingrediënt - of in elk geval: de smaakmaker - is natuurlijk Arnold en man, wat heb ik weer van hem genoten. Het achtergrondverhaal van zijn personage is tamelijk controversieel. Met een paar zinnen uitleg maakt hij zich er vanaf, maar vooruit. Zijn voornaamste verdienste is dat hij met enkele gortdroge opmerkingen de nodige humor in de mix gooit. Gelukkig spaarzaam genoeg om niet melig te worden.

De film raakt nog aan wat thema's over schuld en vergeving, zingeving en verlossing, maar houdt het gelukkig oppervlakkig genoeg want echt serieuze filosofie zou in een actievehikel zoals dit enkel potsierlijk aandoen.

Het is makkelijk om de makers te veroordelen dat ze in de eerste paar minuten het roer al zo rigoreus omgooien wat betreft de verhaallijn. Maar bedenk dat dit nu eenmaal de paradox is van tijdreis-films: iedere keer dat je de toekomst verandert, leg je de basis voor een nieuwe continuïteit. Dat doet elk vervolg tevens (nog) verder aan kracht inboeten, maar het zij zo.

De openingsscène zie ik echter vooral als een metafoor: Edward Furlong, het rebelse maar aimabele jongetje uit Terminator 2 (1991), is vervallen tot verslaafde volidioot die sinds voornoemde film nooit meer iets noemenswaardigs met zijn leven heeft gedaan.

De reden dat de film is geflopt is dat het teveel leunt op Arnold-faam. Een bejaarde Oostenrijker lijkt de Youtube-jeugd van tegenwoordig niet meer aan te spreken. Fans van weleer (waaronder ondergetekende) zijn inmiddels ook ouder en willen wel een keer iets nieuws zien. Misschien iets met minder overdreven stunts maar meer spanning en duistere cyberpunk sfeer, zoals het eerste deel uit 1984. Terug naar de basis?

Maar al met al: het is lang geleden dat ik zulke lage verwachtingen had en dat een film zo meeviel. Daarom een vol punt erbij:

4 sterren.

avatar van Actarus

Actarus

Zo zie je maar...de lage score en negatieve reviews hebben me lang onthouden om aan deze nieuwe Terminator te beginnen...

Maar na het eerste halfuurtje vet actie-spektakel, vroeg ik me af wat die eikels met 0,5 tot 2 punten eigenlijk willen? Dit is popcorn-vermaak van de bovenste plank en stukken beter dan Genysis!

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Het is rehashen van de vorige films met actiescenes die we in de andere films al beter hebben gezien met policore identity politics diarree er overheen. En wat je zegt ben je zelf.

avatar van Thomas83

Thomas83

Eigenlijk was ik van plan deze over te slaan. Maar toen herinnerde me dat dit film was waar Cameron en Hamilton weer betrokken bij zouden zijn, en bovendien een die alle bagger na de eerste twee films negeert. Hoef ik die middelmaat ook niet opnieuw door te spitten. En wat ben ik blij dat ik deze film dan toch een kans heb gegeven. Dit is gewoon een heerlijke blockbuster, een film die vertrouwd voelt, min of meer voor de Terminator-films wat The Force Awakens is voor Star Wars: praktisch een remake, maar een verdomd vermakelijke. Een van de aangenaamste verrassingen van het afgelopen jaar. Verreweg de beste Terminator sinds Judgement Day.

Waarom de film dan niet op zijn minst een commercieel succes is geworden? Ik snap het niet. Misschien dat de dood van John Connor in de openingsscène (indrukwekkend staaltje CGI) een rol speelt, maar voor mij doet dat geen afbreuk aan de eerste twee films. Alsof er serieus canon is in de Terminator-films. Dit zijn gewoon simpele actiefilms. Het verhaal boeit niet zo. Dat is bijna gegarandeerd onzinnig in films over tijdreizen. Ik vind het juist ook wel aangenaam dat deze film geen tijd verspilt aan personages die aan anderen de situatie uit moeten leggen. De film steekt er zelfs subtiel de draak mee.

Het belangrijkste in een Terminator-film is uiteindelijk de actie, en die is gewoon echt heerlijk over het algemeen, met goed gekozen rustpuntjes tussendoor. Sommige actiescènes riepen zelfs een ouderwets 90's gevoel op, ook omdat de actie simpelweg aangenaam te volgen is. Slechts helemaal tegen het einde is dat wat minder het geval (die onzin met het vliegtuig vooral). Maar ook dan nog zijn de set pieces en locaties nog wel amusant. De CGI is soms wel een smetje, maar kon ik ook nog wel hebben. Grappig hoe het regenereren van T-1000 er nog altijd beter uitziet dan bij REV-9, die vooral ook een mindere (maar acceptabele) imitatie van Robert Patrick zijn rol is.

Over oude namen gesproken, een van de grootste troeven van Dark Fate is zonder meer de rentree van Linda Hamilton. Ze heeft een nieuwe rauwe stem en speelt een heerlijk bittere en nog steeds even paranoïde Sarah Connor, en veel van de humor komt ook van haar. De schrijvers laten haar paranoïde wereldbeeld heel goed aansluiten bij actuele zorgen over onze huidige maatschappij, waarin we zo afhankelijk van techniek zijn en technologische ontwikkelingen onze privacy steeds meer aantasten. Geen diepe maatschappijkritiek of zo, maar dat is ook geen vereiste in een film als deze.

Begrijpelijk genoeg moet Hamilton het zwaardere actiewerk wel overlaten aan anderen, vooral aan Mackenzie Davis, die het erg leuk doet in die rol. Op zich ook wel een geinige vondst dat zij een augment is, een soort light-versie van een cyborg. Dat vond ik beter werken dan Arnold Schwarzenegger later in de film als cyborg die zijn emotionele kant heeft ontdekt. Als losse parodiescènes vond ik die hilarisch, niet in het minst om de komische talenten van Arnie, maar het past eigenlijk niet bij de film, en ik vind het een beetje een mispeer om weer zo actief bij de film te betrekken. De film slaat af en toe wel wat teveel door in zijn fanservice.

Vond het nog best een aardige twist dat Dani in de toekomst de redder van Grace en de mensheid blijkt te zijn. Nog niet eens zozeer om de twist zelf, die zo origineel of uitgedacht nog niet is, maar vooral om van de tot dan toe vooral vlakke en saaie Reyes ineens een andere kant te zien. Het emotionele einde is niet helemaal op zijn plaats na zo weinig uitwerking van de personages, maar ik ben al blij dat ik een ouderwetse blockbuster heb kunnen zien die nog een beetje een hart heeft, en een waarin het spektakel niet vermoeit en de grappen niet pijnlijk slecht zijn. Toch spijt dat ik deze niet in de bios heb gezien. Een dikke 3.5*.

Captain Pervert schreef:

Heb weer smakelijk gelachen om je review.

Fijn trouwens dat er nog eens een paar goede scores volgen in dit topic. Snap er weinig van dat mensen dit zo bloedserieus beoordelen.

avatar van rep_robert

Lag ook dubbel om dat stukje, met het Marlboronstukje erna er nog bij

avatar van Pannalicour

Pannalicour

Yes ik zag deze halverwege de film aankomen. De vrouw 'moest' natuurlijk de leider zijn in de toekomst. Waar dat de man was in de vorige delen is dat nu de vrouw. Ik heb er niet echt moeite mee dat dat gebeurt, maar terminator was toch echt een echte kerel film. Hou het lekker mannelijk en overdrijf niet teveel met politieke gebeuren. Het zou toch ook krom zijn als mannen opeens de show gaan stelen in sex and the city?

Ik vond het begin wel leuk maar daarna zakt het weg. Einde had zeker een aantal goeie actiemomenten. Terminator 2 blijft voor mij de beste film uit deze reeks.

avatar van etherman

etherman

Los van de kritieken over deze film( die ik wel begrijp) wil ik toch even toelichten dat de battle damaged T800 Arnold er wel erg goed uitziet hoor. Wat is het een verademing om Arnold toch nog zo te zien. Een beetje T2 sausje met de CGI van nu. Heb vaak goosebumps bij dit stukje. Wat vinden jullie dit detail?

avatar van Federer76

Federer76

The Oceanic Six schreef:

Heb weer smakelijk gelachen om je review.

ik snap het ook niet dat je het nog altijd niet snapt dat deze franchise voor sommige mensen meer betekent als een doorsnee filmpje en dus bijgevolg de film slecht vinden. Voor veel mensen logisch. Vind jij de film wel goed? Fijn voor jou. Maar kom aub niet af dat het raar is dat mensen de film bloedserieus beoordelen. Doe normaal gast.

avatar van Federer76

Federer76

Actarus schreef:

Wat wij "eikels" willen? Wel helemaal niks.1 en 2 waren perfect en het verhaal werd simpelweg afgesloten. Wij eikels hebben geen zin in cashgrab gedoe,laat staan feministische bullshit van de bovenste plank. Wij eikels zien verder als ons bakje popcornvermaak. Wij beschouwen de terminator films als een fantastisch verhaal waarin science fiction,drama en actie wordt verwerkt. Kan je dat snappen in jouw tiny mind? Als ik popcornvermaak wil zien dan ga ik wel naar bad boys gaan kijken. Duidelijk iets voor jou niveau. Vriendelijke groeten van een van de eikels.

Federer76 schreef:

Ah, jij mag zo'n film wel 0,5 geven en vindt het dan vervelend dat je er negatieve feedback op krijgt, maar wij mogen zo'n stemmer niet vreemd noemen? Jaja.

Captain Pervert schreef:

4 sterren.