Genre: Komedie / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Once upon a Time in... Hollywood
"In this town, it can all change… like that."
De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Once upon a Time in Hollywood (BoekMeter)
- Once upon a Time ... in Hollywood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
'Tex'
'Squeaky'
George Spahn
Binoche
Nog voor de film te zien lijk ik te kunnen zeggen dat dit misplaatste kritiek is. Tarantino legt in interviews meer dan ooit nadruk op het scheppen van een tijdsbeeld en het tot leven brengen van zijn personages (echt zijn personages, tot in het kleinste detail uitgewerkt). Dat in het achterhoofd verkies ik deze keer gegarandeerd 'hoe meer film hoe liever'
Dat kan zijn doel zijn, maar mijns inziens heeft hij dan zijn doel gemist. Ik weet aan het eind van de film nl. niet heel veel meer over deze personages.
Het schetsen van een tijdsbeeld, soit. Het keerpunt tussen het oude en het nieuwe Hollywood aan het eind van de jaren 60 komt er tot op zekere hoogte ook wel uit. Maar dat was ook wel gelukt zonder sommige lang uitgesponnen scènes. De scene met Bruce Lee bijvoorbeeld, waarvan ook iets in de trailer te zien is, is zeer vermakelijk maar voegt niets toe aan het verhaal. Of de enige scène met Bruce Dern (niet in de trailer).
Als je een fan van Tarantino bent (en dat ben ik zelf ook) zul je je zeker vermaken, maar ik vond het een van zijn minste films.
Walter S.
"Een van zijn minste films", las ik aanloop naar the H8ful 8 ook regelmatig. Vervolgens bleek het gewoon een superfilm te zijn, wat mij betreft juist één van zijn beste. Er is geen film waar ik zoveel zin in heb als in de nieuwe Tarantino kan me niet voorstellen dat ie (mij) tegenvalt.
the hustler
The 9th film..dat zal er ook wel met een reden bijstaan
Ja, Tarantino nummert zijn films. Hij beweert al jaren dat hij er maar 10 gaat maken en dan stopt met regisseren. Eerst zien, dan geloven.
1. Reservoir Dogs
2. Pulp Fiction
3. Jackie Brown
4. Kill Bill
5. Death Proof
6. Inglourious Basterds
7. Django Unchained
8. The Hateful Eight
9. Once Upon A Time In Hollywood.
MaNiFeStO
Leo & Pitt zijn in vorm, alleen sommige scenes zijn overbodig en maken de film echt veel te langdradig, Margot Robbie als Sharon Tate doet er niet eens zo veel toe, Helaas..
Geen Tarantino zonder fetisjistisch-tenenshot, en een uitstekende soundtrack.
De finale is wel echt gruwelijk en bijna respectloos aan de nabestaanden, hier slaat Tarantino de plank volledig mis wat bij inglorious bastards lukte en grappig was vondt ik dat bij deze film niet.
Noah Di Reda
5. Death Proof
6. Inglourious Basterds
7. Django Unchained
8. The Hateful Eight
9. Once Upon A Time In Hollywood.
Death Proof behoort niet tot de 9 films van tarantino. Kill Bill is opgesplitst in 2 delen. Vol.1 en Vol.2
Metalfist
Omdat Tarantino zelf liever Grindhouse als nummer 6 ziet en niet Death Proof. Grindhouse werd na zijn slecht openingsweekend gesplit door de Weinstein broertjes (die ook verantwoordelijk waren voor het opsplitsen van Kill Bill in 2 delen, daarom dat Tarantino dat ook maar als één film ziet) maar is dus oorspronkelijk wel in die vorm uitgebracht.
Even schaamteloos iets dat ik een tijd geleden daarover heb geschreven plaatsen
Once upon a Time … in Hollywood: de 9e film van Quentin Tarantino • Cinemapp.com
Basto
- 11967 berichten
Man die trailer in Pathe duurde eindeloos. Heb geloof ik wel 3 minuten m’n ogen dicht gehouden.
the hustler
Kill Bill is geschreven, gefilmd en gemonteerd als 1 film. De producers hebben die tegen de zin van Tarantino in 2 gekapt wegens de lange speelduur. Die beschouw je dus best als 1 film.
Death Proof is geschreven en geregisseerd door Tarantino. Dat is dus wel degelijk een film van Tarantino.
Er kan wat verwarring zijn doordat die in een verkorte versie ook deel uitmaakte van Grindhouse (Double feature, met Planet Terror van Rodriguez). Maar Death Proof is ook een op zichzelf staande film, dus telt die best mee.
Als je Kill Bill als 2 films ziet, dan zou je Death Proof (of Grindhouse) moeten schrappen in het lijstje. Het is zeker niet zijn beste film, maar dat is nu ook weer niet nodig
Vorige week beweerde Tarantino trouwens dat hij gaat stoppen met regisseren. Of de tiende film er komt is dus afwachten. Maar zijn uitspraken zijn in het verleden wel meermaals onbetrouwbaar gebleken, dus dat komt wel goed.
KamikazeTme
Volgens mij zei hij alleen dat die zou stoppen als deze film goed uitpakt bij het publiek. Omdat hij met een knaller wil eindigen. Dus als deze matig wordt ontvangen zal hij nog wel een tiende maken.
Zwolle84
Het is zeker niet zijn beste film
Dat is het zeker wel.
Psycho-M
Ik kan niet wachten om deze nieuwe van QT op het grote scherm te zien.
Reviews zijn over het algemeen genomen zeer positief tot nu toe.
Ok het imdb cijfer is misschien nu nog ietwat overtrokken, maar ik verwacht dat ik me 2 uur en 40 minuten prima ga vermaken.
Can't wait!
Lakte
Fantastische trailer!! Erg gaaf om de zogenaamde Roman polanski en Sharon Tate te zien, heel erg benieuwd naar deze film! Kan nog wel eens records gaan breken.
john mcclane 2
John Milton
Volgens mij is deze film al te vinden op het internet..
gare ripjes met matig geluid, echt niet.
De reviews zijn weer lyrisch. Echt zo benieuwd naar dit.
Zwolle84
De reviews zijn weer lyrisch. Echt zo benieuwd naar dit.
Hij is sinds 17:00 uur vandaag alleen al wel 3% gedaald op RT, als het artikel klopt.
Ramon K
gare ripjes met matig geluid, echt niet.
Ikzelf geef er echt geen bal om hoe ik een film (waar ik heel veel van verwacht) zie. Zolang het geen cam is met half beeld/of een camera die schuin ligt, en biospubliek dat opstaat.....
Als er een beetje fatsoenlijke rip uitkomt, en ik krijg er zin in..... no problem. Kwaliteit van een film sijpelt toch wel door. Is ie heel goed dan koop ik 'm op drager en kijk ik 'm nog 5 keer.
Knisper
Maar dan is de verrassing er toch al af bij het herkijen? Dat hoort ook bij film, zou mijn eerste belevenis niet zo willen bezoedelen.
Ramon K
Ik herzie echt veel. Er zijn weinig favoriete films die ik niet minstens 3 keer gezien heb. Vergeet ook niet: mijn eerste viewing van veel films (ik ben 40+) waren brakke prints die uitgezonden werden op de Ned, Belgische of Duitse tvzender. Of je huurde ze op VCC en daarna VHS en dan zag je ze ongerestaureerd in 4:3 (ipv widescreen) of erger nog in pan & scan.
Daar word je diehard van!
Mij maakt dat niets uit. Ik geef ook weinig om spoilers. Gaat mij uiteindelijk toch om de uitwerking ipv de verhaalselementen; ik ben elk plot al 10 X tegengekomen.
jaxteller
Volgens mij is deze film al te vinden op het internet..
onmogelijk, hij is pas 2 dagen geleden in premiere geweest in Hollywood.
nathaniel177
Er zijn echt al (illegale) filmsites waar hij op te vinden is hoor
Het klopt wel. Maar je bent echt kansloos als je een cam-versie gaat bekijken.
Ik ga over een paar weken heerlijk van deze film genieten. Volgens mij moet dit gek lopen als dit niet de zoveelste Tarantino klassieker gaat worden.
Basterds
Het klopt wel. Maar je bent echt kansloos als je een cam-versie gaat bekijken.
Best aardig beeld hoor voor een cam-versie.
IH88
Ongelooflijk veel zin in. Vooral Brad Pitt steelt de show als ik de reacties zo lees en hoor. Grappig dat de dochter van Uma Thurman een rol heeft in de film. Verwonderlijk ook dat Al Pacino nu pas in een Tarantino film opdraaft. Lijkt me toch een ‘match made in heaven’.
Je hebt echt weinig liefde voor het medium film als je zulke dingen bekijkt.
Heb het heel lang geleden ook wel eens gedaan, maar die fase ben ik gelukkig voorbij. Dan wacht ik liever.
YouDrunkGoHome
De userscore is voorlopig ook ‘maar’ 80% en op imdb is het cijfer ook bijzonder snel aan het zakken. Uit angst voor spoilers durf ik geen reviews te lezen maar blijkbaar is toch niet iedereen even lyrisch.

David Fincher werkt aan spin-off van 'Once Upon a Time in Hollywood': opnames van start

Netflix-kijkers opgelet: 'Once Upon a Time in Hollywood' met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio is binnenkort niet meer te zien

David Fincher maakt vervolg op Quentin Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood' met wederom Brad Pitt in de hoofdrol

Quentin Tarantino houdt zich nog steeds bezig met schrijven: 'Ik heb absoluut geen haast om te gaan filmen'

Reservoir Dogs

Gisaengchung
Drama / Komedie, 2019

O Pagador de Promessas
Drama, 1962
film bedrijfmannelijke vriendschaptv starcultfilmberoemdheidgebaseerd op een waargebeurd verhaalcharles manson famehollywoodlos angeles, californiëhistorical fictionbuddyfilmproductiestruggling actorsatanic cultrevisionist historyduringcreditsstingerwestern filmmaking actressmanson family murders jaren 60stunt double old hollywoodfictieve geschiedenisplayfulshot on filmsharon tatetarantinoquentin tarantinocharles manson suspensefulambivalent