Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 15 augustus 2019
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Once upon a Time in... Hollywood
"In this town, it can all change… like that."
De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Once upon a Time in Hollywood (BoekMeter)
- Once upon a Time ... in Hollywood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Trudi Fraser
'Tex'
'Squeaky'
George Spahn
Erg fijne teaser. Wat een heerlijke 60's sfeer zeg. Wat een briljante cast ook.
Wel blijf ik het jammer vinden dat Tarantino een soort waargebeurd verhaal maakt. Ik vind zijn fictieve verhalen denk ik leuker. Maar dit is natuurlijk een must see in de bios.
Basto
Nietszeggende trailer eigenlijk. Maar QT bevalt mij altijd wel. Zie m in augustus wel verschijnen.
ghostman
Leuke trailer , Hollywood year 2019 . Audiovisueel doet het mij overigens een beetje denken aan Scorsese ...
Bram0108
Goede trailer! Wel wat kort en weinig inhoud. Al Pacino heb ik niet gespot en heeft denk ik ook geen grote rol. De trailer straalde wel echt Tarantino uit, alleen het trunkshot en de voetjes ontbraken nog. Samen met The Irishman de film van dit jaar waar ik het meest naar uitkijk!
Zwolle84
Ik denk dat maar weinigen het over de trailer hadden gehad als er geen QT-stempel op zat. Ik zou het niet slecht willen noemen, maar het is vooral nogal nikserig.
Graaf Machine
Maar dat stempel staat er wel op, en het is voor het eerst in bijna 20 jaar dat ik weer eens echt naar een QT-film uit kijk.
remorz
Wat me in ieder geval wel aanspreekt, is die lichtvoetigheid in onderwerp, setting en toon. Hebben we sinds Jackie Brown niet meer gezien.
Querelle
Ik ga ook liever naar een ingetogen Tarantino (als die er al is). Zijn neiging om de coolheid van sommige scenes belangrijker te vinden dan de flow en balans van de hele film stoort me mateloos. Deze trailer belooft veel goeds.
Kondoro
Toch wel een beetje apart dat een mens best veel zin kan hebben in een film, dat gevoel heb ik nu. Kan niet meer wachten
!
Donkerwoud
Ik heb her en der al gelezen dat het één van zijn meest heftige films gaat worden. Zal wel een PR-praatje zijn maar de setting - zo rond Charles Manson en zijn cult - leent zich prima voor minder gezellige taferelen.
Basto
Deze zomer gaat Kino alle QT films vertonen. Incl True Romance en From dusk till dawn. Perfecte aanloop naar deze.
Walter S.
Gaat Cannes niet halen
Cannes Festival: The Buzz Films That Won't Screen There | Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com
Toch wel
"Frémaux kreeg gelijk. Op 2 mei liet het festival weten dat er nog een film aan de hoofdcompetitie was toegevoegd. Inderdaad: Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino"...
Toch wel
Dat is al sinds 2 mei bekend.

Bram0108
Nu ik zo de trailer bekijk denk ik dat Di Caprio in een film Charles Manson speelt. Op 1.24 is Di Caprio te zien, maar ik vind dat hij best veel op Charles Manson lijkt. Waarschijnlijk is dit allang bekend, maar ik zie het nu pas.
Leland Palmer
Once Upon a Time in Hollywood (2019) - imdb.com
Ik bedoelde dat op dit screenshot ik DiCaprio wel op Charles Manson vond lijken. Ik dacht dat in de film misschien DiCaprio als acteur Rick Dalton, de rol van Charles Manson speelt. Dit kan ook helemaal niet waar zijn of allang bekend zijn. Maar het is alleen een vermoeden over de relatie tussen Rick Dalton en Charles Manson in deze film.
Leland Palmer
Dit ziet er onwerkelijk vet uit! Zo mijn ding dit. Heerlijk.
Geweldig! Maar ik was sowieso al blind gaan kijken, want het is een Tarantino hé.
remorz
Zou DiCaprio hier zijn tweede Oscar binnensprokkelen? Zeer gevarieerde rol lijkt het, zeker voor zijn doen.

David Fincher werkt aan spin-off van 'Once Upon a Time in Hollywood': opnames van start

Netflix-kijkers opgelet: 'Once Upon a Time in Hollywood' met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio is binnenkort niet meer te zien

David Fincher maakt vervolg op Quentin Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood' met wederom Brad Pitt in de hoofdrol

Quentin Tarantino houdt zich nog steeds bezig met schrijven: 'Ik heb absoluut geen haast om te gaan filmen'

Reservoir Dogs

Gisaengchung
Drama / Komedie, 2019

O Pagador de Promessas
Drama, 1962
film bedrijfmannelijke vriendschaptv starcultfilmberoemdheidgebaseerd op een waargebeurd verhaalcharles manson famehollywoodlos angeles, californiëhistorical fictionbuddyfilmproductiestruggling actorsatanic cultrevisionist historyduringcreditsstingerwestern filmmaking actressmanson family murders jaren 60stunt double old hollywoodfictieve geschiedenisplayfulshot on filmsharon tatetarantinoquentin tarantinocharles manson suspensefulambivalent