Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 15 augustus 2019
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot Once upon a Time in... Hollywood
"In this town, it can all change… like that."
De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Once upon a Time in Hollywood (BoekMeter)
- Once upon a Time ... in Hollywood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
'Tex'
'Squeaky'
George Spahn
Zwolle84
De trailer doet me nu echt helemaal niks. Maar dat hoeft niets te betekenen natuurlijk.
John Milton
Kan zelfs positief zijn. Zonder verwachtingen is de kans dat het tegenvalt kleiner
AGE-411
De Standaard is alvast enthousiast: De nieuwste Tarantino is een vijfsterrenfilm - De Standaard
badfans69
RevengeN
Jammer dat we nog 3 maanden moeten wachten.
Gisteren was de première in Hollywood.
zoutzak
Critics Consensus
Thrillingly unrestrained yet solidly crafted, Once Upon a Time in Hollywood tempers Tarantino's provocative impulses with the clarity of a mature filmmaker's vision.
91%
Left4Dead
Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, echt zo niet mijn ding.
Toch wel benieuwd naar het nieuwe werkje ook al ben ik niet eens zo'n grote fan van Quentin.
Donkerwoud
Moet wel een tijd terug zijn dat Tarantino een 'warme' film maakte. Als ik de trailer en de eerste recensies moet geloven, dan gaat het niet zo om de geweldsorgies en het schok-effect.
Arri
Wetende dat de reacties uit Cannes komen zijn ze verrassend positief. Mooi.
john mcclane 2
Arri
synec
88 op Metacritic en 93% op RT. Lijkt weer een nieuwe hit voor Tarantino.
Benieuwd of hij zijn 2e Palm hiermee kan winnen, maar verdomme, doe iets aan die afschuwelijke poster.
Warp
Ja die poster is echt afschuwelijk. Trailer ziet er wel wat fijner uit dan de eerste. Reviews zijn ook positief, maargoed dat is bij Tarantino vaak het geval. Wordt er eigenlijk wel steeds nieuwsgieriger naar
Waarom moeten wij eigenlijk in hemelsnaam nog bijna 3 maanden wachten, als de film al klaar voor vertoning is?
Walter S.
Behalve Death Proof scoort elke Tarantino bij mij 4 tot 5 sterren, misschien zelfs wel 4,5 tot 5 sterren. Het maakt mij dan ook helemaal niks uit wat de critici zeggen (of schrijven), ik verwacht gewoon weer een 4,5 sterrenfilm. Of hoger. Tarantino rules.
Basterds
Jammer, dat het hele verhaal al op internet staat, Het plot is al op Wikipedia te lezen. Einde is wel typisch Tarantino
Warp
Jammer? Je moet dan ook niet het gehele plot gaan lezen als je het niet wilt weten
John Milton
Nicholas
Niet als je ergens heel erg naar uit kijkt. Heb het wel eens gedaan bij Game of Thrones, maar dat was al in de periode dat ik er wat blasé over was.
Binoche
Plot op Wikipedia klopt niet helemaal. en bovendien zit er veel meer in het plot dan wat op Wikipedia staat.
En dat is ook meteen het probleem: er zitten te veel scenes in die niets toevoegen. Op zichzelf staand prima scenes, maar ze maken de film veel te lang. En dan schijnt hij nog meer te willen toevoegen... Ik zou eerder zeggen: snijden.
Nick Theunis
....maar verdomme, doe iets aan die afschuwelijke poster.
Ze hebben er iets aan gedaan..
Lakte
Prachtige jaren 70 poster! Zonde dat films van tegenwoordig dat niet meer hebben. Erg benieuwd naar deze film!
Serpicos
Nog voor de film te zien lijk ik te kunnen zeggen dat dit misplaatste kritiek is. Tarantino legt in interviews meer dan ooit nadruk op het scheppen van een tijdsbeeld en het tot leven brengen van zijn personages (echt zijn personages, tot in het kleinste detail uitgewerkt). Dat in het achterhoofd verkies ik deze keer gegarandeerd 'hoe meer film hoe liever'
remorz
Sluit toch niet uit dat er geen overbodige scenes in zitten? Tussen de bedoeling van een maker en de beleving van een kijker kan een hele lange film verschil zitten.

David Fincher werkt aan spin-off van 'Once Upon a Time in Hollywood': opnames van start

Netflix-kijkers opgelet: 'Once Upon a Time in Hollywood' met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio is binnenkort niet meer te zien

David Fincher maakt vervolg op Quentin Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood' met wederom Brad Pitt in de hoofdrol

Quentin Tarantino houdt zich nog steeds bezig met schrijven: 'Ik heb absoluut geen haast om te gaan filmen'

Reservoir Dogs

Gisaengchung
Drama / Komedie, 2019

O Pagador de Promessas
Drama, 1962
film bedrijfmannelijke vriendschaptv starcultfilmberoemdheidgebaseerd op een waargebeurd verhaalcharles manson famehollywoodlos angeles, californiëhistorical fictionbuddyfilmproductiestruggling actorsatanic cultrevisionist historyduringcreditsstingerwestern filmmaking actressmanson family murders jaren 60stunt double old hollywoodfictieve geschiedenisplayfulshot on filmsharon tatetarantinoquentin tarantinocharles manson suspensefulambivalent