• 9.378.203 stemmen

Once upon a Time in... Hollywood (2019)

Komedie / Drama | 161 minuten

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 15 augustus 2019

Plot Once upon a Time in... Hollywood

"In this town, it can all change… like that."

De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

De trailer doet me nu echt helemaal niks. Maar dat hoeft niets te betekenen natuurlijk.

avatar van John Milton

John Milton

Kan zelfs positief zijn. Zonder verwachtingen is de kans dat het tegenvalt kleiner

avatar van AGE-411

AGE-411

avatar van RevengeN

RevengeN

Jammer dat we nog 3 maanden moeten wachten.

Gisteren was de première in Hollywood.

avatar van zoutzak

zoutzak

rottentomatoes.com

Critics Consensus

Thrillingly unrestrained yet solidly crafted, Once Upon a Time in Hollywood tempers Tarantino's provocative impulses with the clarity of a mature filmmaker's vision.

91%

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt, echt zo niet mijn ding.

Toch wel benieuwd naar het nieuwe werkje ook al ben ik niet eens zo'n grote fan van Quentin.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Moet wel een tijd terug zijn dat Tarantino een 'warme' film maakte. Als ik de trailer en de eerste recensies moet geloven, dan gaat het niet zo om de geweldsorgies en het schok-effect.

avatar van Arri

Arri

Wetende dat de reacties uit Cannes komen zijn ze verrassend positief. Mooi.

avatar van synec

synec

88 op Metacritic en 93% op RT. Lijkt weer een nieuwe hit voor Tarantino.

Benieuwd of hij zijn 2e Palm hiermee kan winnen, maar verdomme, doe iets aan die afschuwelijke poster.

avatar van Warp

Warp

Ja die poster is echt afschuwelijk. Trailer ziet er wel wat fijner uit dan de eerste. Reviews zijn ook positief, maargoed dat is bij Tarantino vaak het geval. Wordt er eigenlijk wel steeds nieuwsgieriger naar

avatar van The Oceanic Six

Recensieoverzicht: Internationale pers enthousiast over nieuwe film Tarantino | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Waarom moeten wij eigenlijk in hemelsnaam nog bijna 3 maanden wachten, als de film al klaar voor vertoning is?

avatar van Walter S.

Walter S.

Behalve Death Proof scoort elke Tarantino bij mij 4 tot 5 sterren, misschien zelfs wel 4,5 tot 5 sterren. Het maakt mij dan ook helemaal niks uit wat de critici zeggen (of schrijven), ik verwacht gewoon weer een 4,5 sterrenfilm. Of hoger. Tarantino rules.

avatar van Basterds

Basterds

Jammer, dat het hele verhaal al op internet staat, Het plot is al op Wikipedia te lezen. Einde is wel typisch Tarantino

avatar van Warp

Warp

Jammer? Je moet dan ook niet het gehele plot gaan lezen als je het niet wilt weten

avatar van trebremmit

trebremmit

Wat een suffe trailer zeg.

avatar van voyager77

voyager77

kijk veel meer uit naar zijn star trek project

avatar van John Milton

John Milton

Warp schreef:

ik snap niet dat jezelf dat aan wilt doen...

avatar van Nicholas

Nicholas

Niet als je ergens heel erg naar uit kijkt. Heb het wel eens gedaan bij Game of Thrones, maar dat was al in de periode dat ik er wat blasé over was.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Hoe is deze ontvangen in Cannes?

avatar van Binoche

Binoche

Basterds schreef:

Plot op Wikipedia klopt niet helemaal. en bovendien zit er veel meer in het plot dan wat op Wikipedia staat.

En dat is ook meteen het probleem: er zitten te veel scenes in die niets toevoegen. Op zichzelf staand prima scenes, maar ze maken de film veel te lang. En dan schijnt hij nog meer te willen toevoegen... Ik zou eerder zeggen: snijden.

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

synec schreef:

....maar verdomme, doe iets aan die afschuwelijke poster.

Ze hebben er iets aan gedaan..

avatar van Lakte

Lakte

Prachtige jaren 70 poster! Zonde dat films van tegenwoordig dat niet meer hebben. Erg benieuwd naar deze film!

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

The 9th film..dat zal er ook wel met een reden bijstaan

avatar van Serpicos

Serpicos

Binoche schreef:

Nog voor de film te zien lijk ik te kunnen zeggen dat dit misplaatste kritiek is. Tarantino legt in interviews meer dan ooit nadruk op het scheppen van een tijdsbeeld en het tot leven brengen van zijn personages (echt zijn personages, tot in het kleinste detail uitgewerkt). Dat in het achterhoofd verkies ik deze keer gegarandeerd 'hoe meer film hoe liever'

avatar van remorz

remorz

Sluit toch niet uit dat er geen overbodige scenes in zitten? Tussen de bedoeling van een maker en de beleving van een kijker kan een hele lange film verschil zitten.