Genre: Komedie / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Zondag om 22:40 uur op PRO 7
Plot Once upon a Time in... Hollywood
"In this town, it can all change… like that."
De zomer van 1969. Rick Dalton, een acteur op zijn retour, voelt aan dat zijn dagen als leading man in tv-series stilaan geteld zijn. Hij vindt troost bij zijn rechterhand en stuntman, Cliff Booth genaamd, die tevens zijn chauffeur en klusjesman is. Rick ziet met lede ogen aan hoe Hollywood een nieuw tijdperk ingaat, waarin het toeval wil dat Daltons huis zich vlak naast dat van de beroemde Poolse regisseur Roman Polanski en diens mooie vrouw Sharon Tate bevindt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Once upon a Time in Hollywood (BoekMeter)
- Once upon a Time ... in Hollywood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
'Squeaky'
George Spahn
Valak
Nog 4 namen voegen zich bij de al grote en indrukwekkende cast:
‘Once Upon A Time In Hollywood’: Lena Dunham, Austin Butler, Maya Hawke, Lorenza Izzo | Deadline
Zandadder
Die cast op IMDB, je kan gerust de hele lijst doornemen. Ik geloof niet dat er eerder zo'n sterrencast is geweest...
chevy93
Inderdaad een prachtige cast. De enige film die me nu te binnen schiet met een vergelijkbare sterrencast is The Departed.
Bram0108
The Departed viel me eigenlijk een beetje tegen. Het was wel goed, maar ik had qua verhaal en cast een absolute topper verwacht. Ik ben ook niet echt een Sorcese fan. Ook niet van Tarrantino trouwens, maar van deze film heb ik wel goede verwachtingen!
Vanaf 15 augustus in de bioscoop (Sony Pictures Releasing, via Universal)
3 2 1 cut
Mooi, maar met zo’n titel zet je natuurlijk alles op scherp: je naam als regisseur, als actrice/acteur enzovoorts. Dat is aan de stand van deze excellente klasse verplicht. En dat kunnen deze Grote Namen zeker. Maar de laatste jaren gaan ze regelmatig, imho, over de top. Eerst zien, dan pas oordelen.
Ik hoop op een mooie zwoele warme zomeravond in augustus. Da’s nog ver..
mjk87 (moderator films)
Zin in inderdaad.
Vraag me wel af of deze al op de site mag. Foto is van still photographer Andrew Cooper, ik denk niet dat dit daarom echt een still uit een filmscène is geknipt. Maar goed.
Stanvijf2001
Ben benieuwd wat Tarantino ervan gemaakt heeft, deze ga ik zeker in de bios zien!
Bram0108
Wat mij opvalt is dat zowel Steve McQueen als Bruce Lee erin zitten. Toch opvallend dat ze beidde niet meer leven. Zou me niks verbazen als Tarantino de doodsoorzaak heeft aangepast.
Dat is een bekend misverstand. Filmstills worden juist gemaakt door een still photographer.
Hij (of zij) is op de set aanwezig en positioneert zich naast de cameraman om zodoende een foto te maken van een scène uit de film en probeert precies de kadrering na te bootsen zoals die ook in de uiteindelijke film zit.
Het verwarrende is dat still photographers naast stills ook setfoto's maken. Dus dat is nogal eens lastig.
De beschrijving bij de betreffende foto gaf nu de doorslag. Maar het is geen exacte wetenschap.
Metalfist
Bram0108
Wat is hier vreemd aan, zowel Lee alsook McQueen leefden toch nog in 1969? Ze worden natuurlijk door andere acteurs gespeeld maar bijvoorbeeld Roman Polanski wordt ook door Rafal Zawierucha gespeeld.
Heel opvallend is het ook niet. Maar na het zien van Inglourious Basterds heb ik het idee dat Tarantino zich niet altijd houdt aan de feiten. Het hoeft zeker niet zo te zijn, maar het lijkt me niet onmogelijk als dit weer in deze film met hun ook gebeurt.
Vdk_Movie
Eerste teaser trailer van Once Upon A time In Hollywood zojuist gelanceerd:
Leland Palmer
Geweldig. Dit is dus helemaal mijn ding. De 60's, LA / Hollywood, Pitt, DiCaprio en Tarantino voor de sfeer, muziek en verdere uitwerking aan het roer. Absoluut de film waar ik het meest naar uitkijk!

Netflix-filmbaas Dan Lin gooit roer om: minder films, maar van hogere kwaliteit

Brad Pitt keert terug als Cliff Booth in nieuwe Netflix-film van David Fincher

David Fincher werkt aan spin-off van 'Once Upon a Time in Hollywood': opnames van start

Netflix-kijkers opgelet: 'Once Upon a Time in Hollywood' met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio is binnenkort niet meer te zien

Reservoir Dogs

Gisaengchung
Drama / Komedie, 2019

O Pagador de Promessas
Drama, 1962
film bedrijfmannelijke vriendschaptv starcultfilmberoemdheidgebaseerd op een waargebeurd verhaalcharles manson famehollywoodlos angeles, californiëhistorical fictionbuddyfilmproductiestruggling actorsatanic cultrevisionist historyduringcreditsstingerwestern filmmaking actressmanson family murders jaren 60stunt double old hollywoodfictieve geschiedenisplayfulshot on filmsharon tatetarantinoquentin tarantinocharles manson suspensefulambivalent