Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Tim Sullivan
Met onder meer: Robert Englund, Lin Shaye en Jay Gillespie
Plot 2001 Maniacs
"You are what THEY eat!"
Drie vrienden nemen tijdens een reisje een kortere weg en komen, samen met nog vijf andere jongeren, terecht in het kleine stadje Pleasant Valley. De lokale bevolking geeft hen een zeer warm welkom en ze worden allen benoemd tot eregasten op het jaarlijkse Guts 'n Glory Jubilee. Maar het duurt niet lang voordat de groep ontdekt dat ze hier beter niet hadden kunnen komen, als ze één voor één door de bevolking op gruwelijke wijze worden afgeslacht.
Mayor Buckman
Anderson Lee
Cory
Rufus
_dangerous_
waarom denkt robert englund dat hij een goede acteur is?
het is en blijft gewoon pizza face van de nightmare movies.
Poisonthewell
Behoorlijk stupide remake van Herschell Gordon Lewis´ cultklassieker. De acteurs (en dan dus vooral de jongelingen) zijn tenenkrommend slecht, en humor is ver te zoeken. Vervelende film. 1,5*
Demoniac
Leuk stukje horrorkomedie deze film. Neemt een aantal zaken leuk op de hak en bevat fijne kills. Nergens echt spannend of ranzig, maar wel een paar komische stukken en een leuk einde.
Gang_Star
En zo zie je maar, kan bbqen toch leuk en interessant zijn! 3.5*
denniskas
leuke comedy, maar de naam horror is het niet waard, ik heb hem net gezien en ben geen enkel moment geschrokken. Grappig om 'n keer te zien, maar meer dan 2 sterren issie niet waard.
Lennert
Nee.
Stompzinnig acteerwerk, saaie dialogen, onovertuigende gore. Un petit peu vermakelijk, maar niet meer.
toch nog genoeg gore stukjes en schrikken hoeft niet altijd
3,5 ster
mrkos
Vandaar horror/komedy. Horror voor de kills (hoeven niet eng te zijn) en komedie voor de manier waarop;)
Tup&Joep
Ik vond het wel een vermakelijke horrorfilm. Horror met een hele vette knipoog weliswaar maar geen moment verveeld.
AardeWerk
Ik had een film in de stijl van Texas Chainsaw Massacre verwacht, maar dit was vooral lachen. Geen moment eng, en alles was zo overdone, de effecten zo nep, geen film om serieus te nemen. Gewoon leuk om een keertje te kijken (3*)
umbro01
Vermakelijke horrorfilm, Jammer van die einde want dat was niet nodig.
Leland Palmer
Wat een rotfilm, maar tegelijkertijd toch stiekem ook wel een beetje leuk. Volgens mij is dit de grappigste horror die ik heb gezien, maar dan is het weer jammer dat de film vaak té ver gaat. Een beetje fout is leuk, maar vaak slaat het gewoon nergens op. Dan is dat de bedoeling misschien wel, maar mij kon het niet altijd bekoren.
Robert Englund vind ik trouwens maar een minpunt in deze film. Bij vlagen behoorlijk irritant en totaal niet grappig. Natuurlijk bevat elke horrorfilm dan weer een ''grappige'' neger die zoiets hersteld en ook in deze film is dat het geval. Voor de rest zijn zo'n beetje alle personages erg slecht. Soms grappig, dat zeker, maar soms ook behoorlijk irritant. Dat ene wijf - wiens hoofd er op het eind nog eens afgehakt word - heeft volgens mij een behoorijke voice-over in de film. Dat klonk in ieder geval aardig slecht bij haar allemaal.
Ach, voor de rest vermaakt de film zeker en wil ik 'm ook nog wel eens weer zien met wat vrienden ofzo. Toch eigenlijk wel heerlijke nonsens soms, maar jammergenoeg overheersen de minpunten in deze film. Misschien dat ik de film nog eens aanschaf, maar voor nu kom ik niet op een voldoende.
Soeperman87
Je moet het in de context bekijken om deze film correct te kunnen beoordelen. Dit is gewoon een vermakelijke horror-komedie. Ik heb liever pulp (like hetgeen Charles Band maakt) maar zo nu en dan is een redelijke horror-komedie ook onweerstaanbaar. Hoewel, 'Idle Hands' of nog beter: 'House of 1000 Corpses' wisten met nog beter te vermaken.
Maar goed, 2001 Maniacs scoort in elk geval een ruime voldoende.
White Trash
Wel aardig filmpje kwam wel weird over af en toe. De humor is wat vaag.. de moorden zijn opzich oke maar nergens wordt het echt ranzig.. Veel mooie vrouwen dat wel haha het einde vond ik dan minder..
MiranLovertje
Mwah, hij viel me nog mee. Vond sommige scenes best aardig, maar daar blijft het ook bij.
playah26
leuke vermakelijke film! totaal niet eng door de (leuke) komische momenten! al waren de moorden vaak wel lekker gruwelijk!
beetje afgezaagd einde
maar al met al zeker 3,5* waard
stephan73
In het begin van de jaren '60 waren David F. Friedman en Herschell Gordon Lewis degene die het splattergenre uitvonden. Met films als Blood Feast, Color Me Blood Red en 2000 Maniacs, maakten ze enkele van de meest zieke films uit die tijd.
41 jaar na 2000 Maniacs dachten David F. Friedman en Eli Roth dat het tijd was voor een nieuwe versie. Die film werd 2001 Maniacs. Ze gebruikte het basisverhaal en hadden met Robert Englund ook nog eens een bekende naam. En ja, ook het liedje "The South Will Rise Again" wordt hier regelmatig gezongen.
Doordat ik het origineel kende, wist ik wat ik kon verwachten. Een behoorlijk bizar verhaal waarin een dorpje enkele Noorderlingen als hoofdgast naar hun eeuwfeest lokt en die dan op de meest bloederige wijze om het leven brengt. Godzijdank hebben ze de moorden in de remake net zo bloederig gehouden en het verhaal net zo dom, want dit had echt niet gewerkt in een té opgepimpte versie.
2001 Maniacs is een pulpfilm, zoals ze maar zelden worden gemaakt. Gewoon lekkere onzin, die je niet serieus moet nemen.
Trouwens ook leuk om Eli Roth in een klein rolletje te zien als lifter die een opengesnede buidelrat naar auto's gooit om zo een lift te kunnen krijgen.
psycholamp
- 1960 berichten
Da's een gordeldier.
Leland Palmer
Waarom is de poster nou weer vervangen door een dvd-cover?
Behoorlijk lelijk inderdaad. Hier staan een paar posters die wat mij betreft hier wel mogen plaatsnemen.
stephan73
Die rechtsonder is de enige originele.
Die is voor een bioscoopvertoning tijdens een filmfestival en niet de officiële bioscoopposter!
Da's een gordeldier.
Klopt, later hadden ze het over een buidelrat! Mijn fout!
De originele is precies hetzelfde, alleen dan zonder die festivaltekst.
stephan73
De originele is precies hetzelfde, alleen dan zonder die festivaltekst.
Hmm.. Op de MySpace pagina staat dezelfde poster (is trouwens Canadees) en ook daar is hij voor een festival! Kan nergens die poster vinden zonder die festival-info!
ags50
's Middags rond een uur of vier deze film (DVD) gestart. Verminderde alleszins mijn eetlust niet, integendeel ...
FatMike
- 1976 stemmen
Gek als ik ben op Herschell Gordon Lewis z'n 2000 Maniacs,
zal ik op 2001 Maniacs nooit worden.
Het is dat een goede vriend me vertelde dat ik 'm hoogstwaarschijnlijk aardig te pruimen zou vinden, anders zou
ik 2001 Maniacs niet snel hebben gekeken.
En te pruimen is ie zeker. Pleasant valley wordt bewoond door
genoeg lijpe figuren, waarvan de burgermeester er één van is.
Englund heeft een aantal leuke tekstjes en is daardoor erg grappig.
Er zijn vele mooie vrouwen en er is genoeg bloed.
Gewoon een leuke film: chips, Colaatje-vieux en languit op de bank!
3 Sterren.

2001 Maniacs: Field of Screams