• 9.377.055 stemmen

Geregisseerd door: Tim Sullivan

Met onder meer: Robert Englund, Lin Shaye en Jay Gillespie

Plot 2001 Maniacs

"You are what THEY eat!"

Drie vrienden nemen tijdens een reisje een kortere weg en komen, samen met nog vijf andere jongeren, terecht in het kleine stadje Pleasant Valley. De lokale bevolking geeft hen een zeer warm welkom en ze worden allen benoemd tot eregasten op het jaarlijkse Guts 'n Glory Jubilee. Maar het duurt niet lang voordat de groep ontdekt dat ze hier beter niet hadden kunnen komen, als ze één voor één door de bevolking op gruwelijke wijze worden afgeslacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van _dangerous_

_dangerous_

waarom denkt robert englund dat hij een goede acteur is?

het is en blijft gewoon pizza face van de nightmare movies.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Behoorlijk stupide remake van Herschell Gordon Lewis´ cultklassieker. De acteurs (en dan dus vooral de jongelingen) zijn tenenkrommend slecht, en humor is ver te zoeken. Vervelende film. 1,5*

avatar van Demoniac

Demoniac

Leuk stukje horrorkomedie deze film. Neemt een aantal zaken leuk op de hak en bevat fijne kills. Nergens echt spannend of ranzig, maar wel een paar komische stukken en een leuk einde.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

En zo zie je maar, kan bbqen toch leuk en interessant zijn! 3.5*

avatar van denniskas

denniskas

leuke comedy, maar de naam horror is het niet waard, ik heb hem net gezien en ben geen enkel moment geschrokken. Grappig om 'n keer te zien, maar meer dan 2 sterren issie niet waard.

avatar van Lennert

Lennert

Nee.

Stompzinnig acteerwerk, saaie dialogen, onovertuigende gore. Un petit peu vermakelijk, maar niet meer.

avatar van 606

toch nog genoeg gore stukjes en schrikken hoeft niet altijd

3,5 ster

avatar van mrkos

mrkos

Vandaar horror/komedy. Horror voor de kills (hoeven niet eng te zijn) en komedie voor de manier waarop;)

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Ik vond het wel een vermakelijke horrorfilm. Horror met een hele vette knipoog weliswaar maar geen moment verveeld.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Ik had een film in de stijl van Texas Chainsaw Massacre verwacht, maar dit was vooral lachen. Geen moment eng, en alles was zo overdone, de effecten zo nep, geen film om serieus te nemen. Gewoon leuk om een keertje te kijken (3*)

avatar van umbro01

umbro01

Vermakelijke horrorfilm, Jammer van die einde want dat was niet nodig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een rotfilm, maar tegelijkertijd toch stiekem ook wel een beetje leuk. Volgens mij is dit de grappigste horror die ik heb gezien, maar dan is het weer jammer dat de film vaak té ver gaat. Een beetje fout is leuk, maar vaak slaat het gewoon nergens op. Dan is dat de bedoeling misschien wel, maar mij kon het niet altijd bekoren.

Robert Englund vind ik trouwens maar een minpunt in deze film. Bij vlagen behoorlijk irritant en totaal niet grappig. Natuurlijk bevat elke horrorfilm dan weer een ''grappige'' neger die zoiets hersteld en ook in deze film is dat het geval. Voor de rest zijn zo'n beetje alle personages erg slecht. Soms grappig, dat zeker, maar soms ook behoorlijk irritant. Dat ene wijf - wiens hoofd er op het eind nog eens afgehakt word - heeft volgens mij een behoorijke voice-over in de film. Dat klonk in ieder geval aardig slecht bij haar allemaal.

Ach, voor de rest vermaakt de film zeker en wil ik 'm ook nog wel eens weer zien met wat vrienden ofzo. Toch eigenlijk wel heerlijke nonsens soms, maar jammergenoeg overheersen de minpunten in deze film. Misschien dat ik de film nog eens aanschaf, maar voor nu kom ik niet op een voldoende.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Je moet het in de context bekijken om deze film correct te kunnen beoordelen. Dit is gewoon een vermakelijke horror-komedie. Ik heb liever pulp (like hetgeen Charles Band maakt) maar zo nu en dan is een redelijke horror-komedie ook onweerstaanbaar. Hoewel, 'Idle Hands' of nog beter: 'House of 1000 Corpses' wisten met nog beter te vermaken.

Maar goed, 2001 Maniacs scoort in elk geval een ruime voldoende.

avatar van White Trash

White Trash

Wel aardig filmpje kwam wel weird over af en toe. De humor is wat vaag.. de moorden zijn opzich oke maar nergens wordt het echt ranzig.. Veel mooie vrouwen dat wel haha het einde vond ik dan minder..

avatar van bozzy

bozzy

op zich een aardig filmpje niks meer niks minder.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Mwah, hij viel me nog mee. Vond sommige scenes best aardig, maar daar blijft het ook bij.

avatar van playah26

playah26

leuke vermakelijke film! totaal niet eng door de (leuke) komische momenten! al waren de moorden vaak wel lekker gruwelijk!

beetje afgezaagd einde maar al met al zeker 3,5* waard

stephan73

In het begin van de jaren '60 waren David F. Friedman en Herschell Gordon Lewis degene die het splattergenre uitvonden. Met films als Blood Feast, Color Me Blood Red en 2000 Maniacs, maakten ze enkele van de meest zieke films uit die tijd.

41 jaar na 2000 Maniacs dachten David F. Friedman en Eli Roth dat het tijd was voor een nieuwe versie. Die film werd 2001 Maniacs. Ze gebruikte het basisverhaal en hadden met Robert Englund ook nog eens een bekende naam. En ja, ook het liedje "The South Will Rise Again" wordt hier regelmatig gezongen.

Doordat ik het origineel kende, wist ik wat ik kon verwachten. Een behoorlijk bizar verhaal waarin een dorpje enkele Noorderlingen als hoofdgast naar hun eeuwfeest lokt en die dan op de meest bloederige wijze om het leven brengt. Godzijdank hebben ze de moorden in de remake net zo bloederig gehouden en het verhaal net zo dom, want dit had echt niet gewerkt in een té opgepimpte versie.

2001 Maniacs is een pulpfilm, zoals ze maar zelden worden gemaakt. Gewoon lekkere onzin, die je niet serieus moet nemen.

Trouwens ook leuk om Eli Roth in een klein rolletje te zien als lifter die een opengesnede buidelrat naar auto's gooit om zo een lift te kunnen krijgen.

Waarom is de poster nou weer vervangen door een dvd-cover? .

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

stephan73 schreef:

Da's een gordeldier.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

kos schreef:

Waarom is de poster nou weer vervangen door een dvd-cover? .

Behoorlijk lelijk inderdaad. Hier staan een paar posters die wat mij betreft hier wel mogen plaatsnemen.

Die rechtsonder is de enige originele.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

we eten chinees. haha geweldige fim

avatar van sabsabsab

sabsabsab

en weer leuke opmerkingen van robert englund

kos schreef:

Die rechtsonder is de enige originele.

Die is voor een bioscoopvertoning tijdens een filmfestival en niet de officiële bioscoopposter!

psycholamp schreef:

Da's een gordeldier.

Klopt, later hadden ze het over een buidelrat! Mijn fout!

stephan73 schreef:

De originele is precies hetzelfde, alleen dan zonder die festivaltekst.

kos schreef:

De originele is precies hetzelfde, alleen dan zonder die festivaltekst.

Hmm.. Op de MySpace pagina staat dezelfde poster (is trouwens Canadees) en ook daar is hij voor een festival! Kan nergens die poster vinden zonder die festival-info!

avatar van ags50

ags50

's Middags rond een uur of vier deze film (DVD) gestart. Verminderde alleszins mijn eetlust niet, integendeel ...

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Gek als ik ben op Herschell Gordon Lewis z'n 2000 Maniacs,

zal ik op 2001 Maniacs nooit worden.

Het is dat een goede vriend me vertelde dat ik 'm hoogstwaarschijnlijk aardig te pruimen zou vinden, anders zou

ik 2001 Maniacs niet snel hebben gekeken.

En te pruimen is ie zeker. Pleasant valley wordt bewoond door

genoeg lijpe figuren, waarvan de burgermeester er één van is.

Englund heeft een aantal leuke tekstjes en is daardoor erg grappig.

Er zijn vele mooie vrouwen en er is genoeg bloed.

Gewoon een leuke film: chips, Colaatje-vieux en languit op de bank!

3 Sterren.