menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Searching (2018)

mijn stem
3,50 (713)
713 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Mystery
102 minuten

geregisseerd door Aneesh Chaganty
met John Cho, Debra Messing en Joseph Lee

David is vader van Margot. Hun communicatie speelt zich voornamelijk via het scherm af waardoor David zich eerder geïrriteerd dan bezorgd voelt wanneer zijn dochter niet op zijn berichten reageert. Tot hij ontdekt dat ze vermist is. Terwijl een rechercheur erbij wordt geroepen, doorzoekt David op Margots laptop het net af naar mogelijke aanwijzingen naar haar locatie.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=TYm-gPZgGLs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Macmanus
2,5
Matig

Een film puur op een computerscherm is inderdaad niet nieuw maar goed uitgewerkt ben ik er altijd wel voor te porren. Deze film is voor mij de eerst die wat minder horror is maar wat meer drama thriller. Dit is voor de massa een slimme keus. De film scoort gelijk ruim anderhalf punt hoger dan The Den op IMDB. Horror heeft altijd dat probleem. Want the Den is gewoon een betere film.

Deze film wil in het begin best boeien. Het shift snel tussen computers, het speelt ook relatief slim met de camera en we begrijpen wonderwel goed waar we ons bevinden. Helaas als de verdwijning er is, komt de film in de problemen. De telefoongesprekken zijn te helder en Debra Messing acteert heel matig over de telefoon (waardoor ze al meteen een vreemd luchtje aan haar heeft hangen) en de zoektocht wil nooit echt lekker lopen omdat de makers zo graag meerdere twists in de film willen hebben. Waardoor je nooit denkt, het is de broer want de film hijgt zo naar een grand twist! Probleem is ook dat de tv beelden te slecht uitgewerkt waren. Het klinkt wat azijnpisserig maar het was te slecht geacteerd waardoor het te nep over kwam.

Slap einde ook.

2.5 sterren omdat het grotendeels vermaakte, maar dit verdiende een betere regisseur.

avatar van IH88
4,0
“I didn't know her. I didn't know my daughter.”

Origineel. Het is een gewaagde keuze om een gehele film te maken door middel van computer- en telefoonschermen, maar regisseur Changanty heeft er een meer dan geslaagde film van gemaakt. Eigenlijk had Searching mij na het emotionele begin al helemaal te pakken, en Cho, de jonge La en Debra Messing zijn uitstekend op dreef. De spanning wordt goed opgebouwd, en de manier waarop de moderne technologie en sociale media worden gebruikt is effectief en gelukkig ook realistisch. De regisseur is een fan van M. Night Shyamalan en de grote twist op het laatst is fantastisch, en het kwam voor mij als een complete verrassing.

4,0
Samsara1992 schreef:
De ontknoping had ik zelf bij lange na niet zien aankomen, al is er wel een sterke hint gegeven in de film.


Welke hint bedoel je precies?

4,0
Ben zelf geen fan van het genre (films die via de computer worden verteld), maar dit was een zeer positieve meevaller. Mede door het goede spel van John Cho boeiend zitten kijken.

Ook de plottwisten zaten en goed in elkaar en waren bij vlagen zeer verrassend. Vooral het ontdekken van het meisje op de stockfoto en de 'zelfmoord' man van het filmpje lijken mij angstaanjagend om uit te vinden als je als vader met zo'n onderzoek bezig bent. Alsof die mensen/gezichten zelf ook ineens heel eng worden.

Enige minpunt is toch inderdaad het einde. Past helaas niet bij de film en had wat mij betreft minder feelgood mogen zijn. Oftewel: ze hadden Margot gewoon dood moeten aantreffen.

avatar van Samsara1992
4,0
ATheApache schreef:
(quote)


Welke hint bedoel je precies?


Het is echt alweer even geleden dat ik hem zag, maar ik kan me iets herinneren over $20 en een opmerking erover...

avatar van filmkul
3,5
Aardige mysterie thriller. Het verhaal en de uitwerking zijn best origineel. Ondanks dat de film enkel en alleen verteld wordt middels social media beelden, weet Chaganty er een boeiend werkje van te maken. Als kijker blijf je gespannen in afwachting van wat er precies gebeurd is. De plottwists zijn aardig maar komen helaas niet echt verrassend over op de kijker en hebben daardoor geen wow-effect. Cho acteert best aardig. Gedurfd, geslaagd, maar geen topper. 3,5

4,0
Origineel bedachte misdaad thriller met vleugje drama.
Dat je als kijker de film bekijkt via de ogen van social media is geniaal gevonden en prima uitgewerkt.
Ook de gevaren van internet en community sites worden blootgelegd in deze "Searching".
De film heeft een aantal zeer verrassende plotwendingen in petto voor de kijker waardoor je iedere keer op verkeerde been wordt gezet. Levert wat mij betreft zeker een extra bonus puntje op.
Wat mij betreft is "Searching" de verrassing van het jaar.
4*

avatar van Jake the muss
3,5
ik vond het een boeiende film, leuke twist, heb me niet verveeld. 3,5*

avatar van Brabants
2,0
Qua digitale beleving anno 2018 zeker een leuke invalshoek. Het verhaal an sich is te mager en het acteerwerk is zwaar belabberd. Beetje niveau GTST. Het kijken niet waard, excuus.

avatar van karilem
3,0
Bijzonder gemaakt

avatar van BBarbie
4,0
Een nagenoeg onafgebroken stroom van pop-ups en interfaces; erg eigentijds, maar niet mijn idee van een mooie film. Gelukkig wordt deze modieuze vormgeving meer dan afdoende gecompenseerd door een thrillerachtig verhaal, dat je goed bij de les houdt. De radicale wending in het verhaal zag ik niet aankomen.

avatar van Fisico
3,5
Ik kreeg nog geen afdoende antwoord destijds, maar speelt deze ook in de Belgische zalen?

avatar van John Milton
3,0
Zeker ok. Maar mijn suspension of disbelief werd nooit helemaal opgeheven en uiteindelijk was het toch wel iets gekunsteld, wat mij betreft.

Maar dan nog, als geek was er genoeg te genieten.

3*

avatar van david bohm
2,5
Onderhoudende film met een overdaad aan onwaarschijnlijke twists die wel te begrijpen zijn want anders was het saai geweest. Acteerwerk is matig tot redelijk en het is zichtbaar dat er met een klein budget is gewerkt maar dit geld is wel goed besteed.

avatar van Thomas83
3,5
Sinds die enorm intrigerende trailer keek ik best uit naar deze film. Interessant en meeslepend concept. Cho in de hoofdrol is ook een plus. Uiteindelijk blijkt wel dat het concept evenals het sentiment te sterk wordt doorgedreven, maar ik vond allemaal toch wel enorm onderhoudend hoor. Technisch steekt de film goed in elkaar, wat echt niet zo makkelijk is.

Het verhaal is duidelijk niet altijd even realistisch uitgewerkt, maar ik vond al die overmatige twists en dwaalsporen nog wel behoorlijk amusant. Van alle plotgaten was het grootste pijnpunt voor mij dat die rechercheur David zo nauw bij de zaak betrekt, en dat wordt uiteindelijk nog wel op een redelijke manier verklaard. Veel kleine details kloppen nog wel. En kudos voor de nostalgische intro met Windows XP en bekende sites en software van tien jaar geleden. 3.5*.

avatar van danny84
3,5
Een film die spannend blijft tot het einde, mede dankzij alle twits. Dat je alles vanuit een computerscherm / camera ziet, is niet storend.
Interessant verhaal, boeiend uitgewerkt. Zeker een aanrader om te kijken.

avatar van james_cameron
3,5
Slim in elkaar gezette, intrigerende thriller, opgebouwd rond social media. Wel jammer dat één en ander langzaam aan geloofwaardigheid verliest, waardoor de film uiteindelijk een beetje als een nachtkaars uitgaat. John Cho levert evenwel goed spel in de hoofdrol en de film steekt bijzonder onderhoudend in elkaar.

avatar van Onderhond
3,0
Kon zeker beter.

Social media en zelfs "online" zijn niet de kern van deze film, wel "digitaal". De film leunt ook regelmatig op het offline gebeuren om de zoektocht naar de verloren dochter een handje toe te steken. Wie dus met allerlei visies over social media komt kan maar beter een gepastere film zoeken om z'n ei kwijt te raken. Al zitten er wel een paar leuke knipogen in, onder andere naar de fake emo-hype die zich online afspeelt tijdens traumatische gebeurtenissen. Maar ook dat is niet zoveel meer dan wat eenzijdige maatschappijkritiek.

De film zelf is misschien net iets te trots op z'n vorm en oogt ook weer net wat te gestroomlijnd op andere momenten. De Norton anti-virus dingen leiden meer af dan dat ze leuk zijn, het feit dat er eigenlijk geen letter fout getypt wordt is dan weer iets waardoor een hoop dingen erg geregisseerd lijkt. Ook de afgelopen facetime vensters (met video van zichzelf) blijven net wat te lang openstaan om toch maar beeld te hebben los van het scherm waar alles zich afspeelt.

Maar het eerste uur zit wel goed in elkaar. De opbouw is secuur, de spanned wordt netjes versterkt en het mysterie krijgt ook aardig vorm. Maar dan verzandt de film is wat slechte twists en een belabberd einde. Daar gaat toch echt wel wat mis, waardoor de afloop eigenlijk amper nog boeide. Beetje jammer om met zo'n goedkope ideetjes aan te komen. Een soberder einde had de film beter gemaakt.

Het is verder ook niet de eerste die alles via een scherm laat verlopen, al is het "genre" nog wel jong genoeg en zie ik het de komende jaren wel een kleine niche worden. Slecht is de film zeker niet, maar het had makkelijk nog stukker beter gekund.

3.0*

avatar van Noodless
3,5
Leuk concept, maar niet echt vernieuwend zoals je misschien zou denken hoe de film voortdurend in beeld wordt gebracht. Heel veel geklik op internet passeert en er staat voortdurend veel open om nog allerlei dingen te kunnen zien en vooral om ook alles in beeld te krijgen om de film te kunnen volgen. Het verloop kent een hoog tempo en de nieuwsgierigheid wordt voortdurend gewekt naar de mysterieuze verdwijning. John Cho speelt zijn rol goed en er zit een behoorlijke twist in de film naar het einde toe. Al laat het slot wel wat steekjes vallen. 7/10

avatar van Rodger
3,5
Prima onderhoudende film, van het begin tot het einde..
3.5 ***

avatar van Pepino
4,0
Wauw, ik ben hier echt enorm van onder de indruk! Begon met matige verwachtingen, maar keek naar het einde toe met open mond. Schitterende thriller!

4,0
Goede film die heel goed in elkaar zit!

avatar van stinissen
4,0
stinissen (crew)
Zeer goede film waar je langzaam maar zeker het verhaal wordt ingetrokken.

avatar van joolstein
2,5
Redelijk spannende film in het 'Screenlife'-genre. Films waarbij het gegeven zich allemaal op een computerscherm afspeelt en waaronder onder ook; Unfriended (2014) (deze film heeft dezelfde producer) en Open Windows (2014) horen. Positief was het dat het hier nauwelijks aanvoelt als een gimmick. Toch ontkomt ook deze film, over onze sterk gedigitaliseerde samenleving, niet aan de beperking die het met zich meebrengt. Niet alles kan worden vastgelegd en daardoor begint tegen het einde de film wat geforceerd aan te voelen. Daarnaast speelt de regisseur net iets teveel op safe. Verder een uitstekende thriller die richting het einde net iets te lief is.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een alleenstaande vader zijn tienerdochter niet meer kan bereiken. Een redelijk originele uitwerking waarbij de gehele film zich op een computerscherm afspeelt. Absoluut onderhoudend en ook wel spannend aangezien je als kijker min of meer live getuige bent van de (online) zoektocht naar een vermist persoon. Maar door deze opzet ook wat afstandelijk en de hints zijn soms te opzichtig. Een nipte 3.5 sterren.

avatar van Magdalena88
4,5
Hele goede film. Zeker waard om te kijken. De film is een hersenkraker. Zodra je denkt te weten waar de dochter is en wat er is gebeurt word de hele film omgegooid. Ik kijk ontzettend veel films maar dit was zeker 1 van de betere films van de tijd ! Je wordt er helemaal in opgezogen !

avatar van Fisico
3,5
Voor mij was het letterlijk zoeken en vooral aandachtig kijken waarmee David vliegensvlug allemaal mee op de proppen kwam om informatie te vergaren over zijn vermiste dochter. Ik ben niet zo thuis in de wereld van Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, Tumblr en ga zo maar door. Sowieso een vrij originele invalshoek om een film te draaien.

Hoewel de afstandelijkheid bleef ik toch geboeid en geamuseerd kijken. Het online dectectivewerk bracht diverse puzzelstukjes bij elkaar. Hier en daar een beetje de moraal om de gevaren of neveneffecten van social media op te werpen zoals het beperkte netwerk irl, de foute personen aan de andere kant van de pc, de oppervlakkigheid, iedereen die zijn gal spuwt en zijn mening heeft over het gebeuren, ...

Searching heeft een fijn opbouwend plot. Naar het einde toe en met de twist wordt het een beetje ongeloofwaardig, maar dat verandert niets aan de opzet van de film. Spannend, mysterieus en het nodige drama goed verwerkt in de film. Zeker een plus om zeker eens te zien.

avatar van macrobody
4,0
Originele uitvoering. Je zit gewoon de hele film naar een computerscherm te kijken zonder dat je dat in de gaten hebt. Al snel ben je betrokken bij de zoektocht van de vader naar zijn dochter en trekt waarschijnlijk ook al snel allerlei conclusies net als de vader. Knap gemaakt.

Mistte alleen die verschrikkelijke captcha waar je maar niet doorheen komt: kies de afbeeldingen met fietsen of verkeerslichten ofzo

avatar van boemboem27
3,5
ondanks dat de film zich eigenlijk in zijn geheel afspeelt op een computerscherm zit ie heel goed in elkaar.
maakt wel heel erg duidelijk dat als je veel op social media zit er wel erg veel informatie van jou op te zoeken is.
in deze film is dit wel erg positief uigevallen om de zoektocht te vereenvoudigen.
op een gegeven moment heb je ook niet meer in de gaten dat je naar een computerscherm zit te kijken.
je wordt gewoon in de film "gezogen" hoe alle puzzelstukjes inelkaar vallen.
mooi gemaakt,echt het bekijken waard..

avatar van Daan258
3,5
Goed.

Prima mysterie/thriller.
Gelukkig niet een film met zo'n soort stijl dat je mee kijkt naar een PC scherm die niet tegenvalt. Ik was een beetje bang dat het zo'n tegenvaller zou worden als de Unfriended films.
De film weet de gehele speelduur goed mysterieus te zijn en weet je ook een paar keer op het verkeerde been te zetten. Enige minpuntjes voor mij persoonlijk vond ik dat de film wel net wat korter had gemogen en dat dan bij het eind uiteindelijk de dochter nog blijkt te leven. Het voelde dan gewoon aan als weer een happy end. Ik had dit toch net wat anders willen zien maar verder goed vermaak en sterk acteerwerk van John Cho.

Een kleine 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 00:03 uur

geplaatst: vandaag om 00:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.