Bumblebee (2018)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titel: Transformers 6
Geregisseerd door: Travis Knight
Met onder meer: Hailee Steinfeld, John Cena en Jorge Lendeborg Jr.
Releasedatum: 20 december 2018
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Bumblebee
"Every hero has a beginning."
In het jaar 1987 vindt Bumblebee, die op de vlucht is, een schuilplaats op een autokerkhof in een Californisch strandstadje. Daar wordt hij gevonden door de tiener Charlie die op haar beurt haar plek in de wereld probeert te vinden. De gebroken Bumblebee is er erg aan toe, maar Charlie weet hem te herstellen en ontdekt dat ze niet met een gewone auto te maken heeft. De twee worden elkaars beste vrienden die elkaar beschermen wanneer Bumblebee's toekomst bedreigd wordt.
- IMDb (6,7 / 205804)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Bumblebee (MusicMeter)
Tina
Lancher
- 1914 stemmen
Toch niet weer een.
Je hoeft er niet naar toe. Het zijn misschien geen films voor iedereen, maar slecht, naar mijn idee zeer zeker niet.
Donkerwoud
Voor een Transformers-film spreekt de synopsis me dan wel weer aan..
Vanaf 20 december in de bioscoop (Paramount Pictures, via Universal)
johan_sb2
Voor een Transformers-film spreekt de synopsis me dan wel weer aan..
Mij totaal niet. Als ik het zo lees weer lekker standaard.
Kondoro
Meh, kijk er niet van op als dit niks gaat worden. Ik ben nu zelf bezig met de eerste trilogie op nieuw te bekijken van deze reeks maar echt héél bijzonder ga ik de films nooit meer vinden denk ik.
stefano
Ik vind eigenlijk alleen de eerste Transformers gewoon nog steeds erg leuk en alles wat erna kwam van steeds minder naar belachelijk slecht. Toch ben ik erg benieuwd naar deze film. De trailer vind ik best leuk en het lijkt meer een character driven verhaal te worden, dan een herzenloze actie film. Ook wil ik de regisseur een kans geven omdat ik Kubo and the two strings echt prachtig vond. Ook vind ik Hailee Steinfeld wel een goede keuze, ze was erg goed in The edge of seventeen.
xaid
Dit kan gaaf worden ben zelf enorm fan van de generation 1 series .
Ze kunnen beter transformers 6 weghalen en een nieuwe reeks maken des te sneller word die troep/zooi/bout films van Michael Bay snel vergeten .
Wie zit er nog op dit soort bagger te wachten zeg. Al die Transformers-film op de eerste na zijn enorm irritante rotzooi. Bumblebee zal vast hetzelfde leveren. Hopelijk flopt deze net als de vorige.
Ik.
Sowieso andere regisseur is leuk. Ondanks dat ik de Bay films ontzettend waardeer.
Kondoro
Het word langzamerhand gewoon een uitgemolken serie, die ze bij het derde deel met LaBeouf al moesten afsluiten.
IH88
Ik zal dan wel de enige zijn die zin heeft in deze film. Uitstekende trailer, terug naar de basis. Ik kreeg een beetje het gevoel van de eerste film, maar dan echt met de focus op de leukste transformer.
IH88
Ik.
Regisseur van Kubo inderdaad. Geweldige film.
horizons
Stripverhalen, speelgoed en animatieseries lopen al dertig jaar dus die films blijven ook wel komen.
Zeker als opbrengst boven de 500 miljoen blijft.
paul ^^
De film lijkt volgens de trailer meer op een remake dan op een los staande film. Zie dan ook totaal niet het nut van deze film. Lijkt op iets wat ik al heb gezien in de eerste transformers films. Enige argument is dat deze dichter bij de 80's tekenfilm komt kwa vibe en charaters.
TronMan
Het is een Volkswagen Kever.. dus op zich is dat al goed. Nu de rest nog..
John Milton
Bumblebee Review: Transformers Finds Its Heart and Voice
Ik had niet verwacht nog een Transformers film te zullen gaan zien, maar ik ga toch een uitzondering maken voor deze. Hailee mag ik ook graag zien.
Het ziet er al beter uit dan die voorgaande troep van Michael Bay. Ik pak 'm sowieso wel mee in de bios. Verwachtingen zijn nog steeds laag, dus het kan alleen maar mee gaan vallen.
Uier
- 2006 berichten
Lovende recensies tot dusverre. 100% op RT.
Lijkt dat Travis de pijnpunten van Bay goed onder handen heeft genomen. Hoop dit ook van harte, want de Transformer franchise an sich is geweldig en daar mogen ze nog wel even mee door gaan.
Lovende recensies tot dusverre. 100% op RT.
Lijkt dat Travis de pijnpunten van Bay goed onder handen heeft genomen.
Dat belooft niks goeds dan. Scherpke kantjes eraf geveild en een braver blockbuster materiaal waarschijnlijk.
Had Transformers ooit scherpe kantjes?
Naar Hollywoodnormen best wel ja. De doorgedreven actiescenes zie je daar eigenlijk zelden. En het laatste half uur van deel 5 doet bijv. amper onder voor de mayhem in Akira.
Aha, ik vond het maar een ubergelikte commerciele bende.
Moest het dat zijn zou het wel hoger scoren dan de magere 2.6 gemiddeld die er nu staat. Niet dat de films niet ubercommerciële elementen bevatten natuurlijk, maar wanneer het op actie en focus op actie aankomt is er niks in Hollywood dat maar in de buurt komt.
Eens.
De reviews van Bumblebee halen aan dat het mens-robot vriendschap element meer Spielberg is dan in de voorgaande door Spielberg geproduceerde Transformer films.
Ik ga Bay voor de actie zeker missen. TLK vond ik laatste stuk geweldig en nog steeds ongeevenaard in Hollywood.
Sowieso, het toch wel algemeen gewaardeerde Marvel Universum heeft heel veel gebruik gemaakt van de blockbuster blauwdruk welke Bay heeft neergelegd met Transformers 1 t/m 3.
Maaaarrrrr, ga deze Bumblebee natuurlijk wel zien.
Uier
- 2006 berichten
Ik vond de actie van Bay juist enorme overkill, vooral in de laatste TF. Ontbrak m.i. volledig aan dynamiek, wat zware invloed heeft op de impact.
Maar Akira vind ik ook maar drukke rommelige kitsch. Hoop juist dat Bumblebee iets subtieler is.
John Milton
Ik heb bij Transformers: Dark of the Moon (2011) de moed ook opgegeven. Dat dit een keer geen Bay is, is voor mij zeker geen minpunt. Ik kan die films niet helemaal waarderen voor wat ze zijn, denk ik

Transformers: The Last Knight

Transformers: Revenge of the Fallen
2009

Transformers
2007

Netflix voegt vandaag onder meer deze vijf goede films toe aan hun aanbod

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Animatie / Actie, 2018