• 9.379.001 stemmen

Met onder meer: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes en Jacob Tremblay

Releasedatum: 13 september 2018

Plot The Predator

"The hunt has evolved."

Quinn McKenna is een voormalige commando van de speciale eenheden die net het bestaan van de gewelddadige Predators heeft ontdekt. Niemand wil hem echter geloven. Zijn zoon Rory heeft een vorm van autisme en is het mikpunt van spot op school. Hij ontdekt dat hij de taal van de aliens kan begrijpen, hetgeen hem een belangrijke aanwinst voor het team van zijn vader maakt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Persoonlijk ben ik best een fan van Predator 2, maar je kunt gerust stellen dat geen enkele opvolger in de voetsporen kan treden van de klassieker uit 1987 met Arnold Schwarzenegger. Predators was nog een redelijke deel, maar de Alien vs Predator films hebben de naam van Predator niet echt goed gedaan. Nu is er dan een nieuwe film met namen die je verwachtingen toch wel heel wat opkrikken. Shane Black, die in het origineel speelde, regisseert en The Predator is mede geschreven door Fred Dekker, de man achter heerlijke 80’s films als The Monster Squad en vooral Night of the Creeps, een persoonlijke favoriet van mij. Hebben we hier dan eindelijk een vervolg dat het eerste deel kan evenaren?

In The Predator verplaatst de jacht zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum zijn nu nog sterker, slimmer en dodelijker dan ooit tevoren, doordat ze zichzelf genetisch hebben verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde triggert, kunnen alleen een groep ex-soldaten en een ontevreden docent wetenschappen het einde van de mensheid voorkomen.

De trailers voor The Predator hebben verschillende emoties losgemaakt. De eerste was rommelig en een teleurstelling, de tweede al een heel stuk beter en de laatste alweer tegenvallend (hou toch eens op met die rapmuziek in trailers!). We zagen een ge-upgrade predator en de toon was op momenten een voorbode op stoere mannen-actie, zoals we dat in de 80’s gewend waren. Shane Black maakte zelf deel uit van de cast van het origineel dus hij zou moeten weten hoe je ongeveer hetzelfde gevoel kan benaderen. En ja, we zijn zover dat we gewoon weer een Predator film willen zoals het origineel. Er is sindsdien veel ‘nieuws’ geprobeerd en dat heeft allemaal gefaald.

Het eerste uur is een enorme verademing. De actie begint werkelijk meteen, we krijgen de klassieke Predator tune te horen en de stoere one-liners en knipogen naar het origineel volgen elkaar in snel tempo op. Je merkt duidelijk de invloed van Fred Dekker in deze. Het tempo zit er goed in en de film ademt klassieke sc-fi uit. Bovendien is The Predator ook nog eens behoorlijk bloederig. Het laffe PG-13 uit de AvP films is achterwege gelaten en we zien de buitenaardse wezens helemaal los gaan op ons miezerige mensjes. Zo hoort het!

Waarom krijgt de film dan maar een mager zesje? Black en Dekker (…) weten het tempo er niet in te houden. Het eerste uur kent een paar leuke zetten (de honden), maar het begint naarmate de speeltijd vordert in intensiteit af. Bepaalde scènes duren te lang, acteurs verliezen hun ‘screen presence’ en op een gegeven moment is het aftellen tot het einde. Helemaal als de cgi op momenten ook beschamend slecht is (eveneens de honden). Boyd Holbrook (Narcos) doet het erg goed, net als de rest van het ‘loonie’ team (op momenten is het lachen geblazen), maar Olivia Munn is irritant met haar blik die lijkt alsof ze altijd op het randje van een orgasme zit. Erg teleurstellend is ook dat we in een van de trailers oudgediende Bill Duke te zien krijgen en blijkbaar uit de film is geschrapt want hij was nergens te zien.

Hoe moeilijk kan het zijn om weer eens met een erg goede Predator film te komen? De hoop ben ik nu eerlijk gezegd definitief kwijt, want als zelfs mensen met een link en liefde voor het origineel er maar een magere film uit weten te knijpen is de hoop vervlogen. Jammer, want deze film had alles om ons Predator fans weer even zoet te houden. Misschien Predators maar weer eens een herziening gunnen…

The Predator (Shane Black) - Bioscoop recensie - It's Only a MovieIt's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van wwelover

wwelover

Teleurstellend deel, had meer verwacht van Shane Black. Er zitten te veel geforceerde flauwe dialogen in. Komt ook dat meeste karakters te cliché voor woorden zijn. Zonde omdat ze toch een behoorlijke cast hebben. Al is het uitgerekend Sterling K. Brown die mij het meest stoorde. Doorgaans erg sterk juist. De actie is nog wel okay, maar CGI laat verder nog de wensen over en de Predator ziet er niet uit. Gelukkig zitten er nog wel wat leuke momentjes in en is het in de bioscoop soms nog wel dragelijk.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Vond deze film eigenlijk erg amusant. Het was trouwens ook een erg gewaagd open einde. Dus er is nog plaats voor verbeteringen in de misschien komende sequels, nu hopelijk wel met Schwarzenegger.

avatar van rep_robert

Ik heb eigenlijk best genoten van deze film. Zolang je niet voorbereid bent op een serieuze film en weet dat je met een flinke bak popcorn achterover kan gaan leunen en genieten, dan heb je aan the Predator een goede film.
De film neemt zichzelf niet te serieus, wat uitmondt in veel humoristische dialogen. Deze werkten bij mij totaal niet op de zenuwen. Waarom zou dit ook niet mogen? Een poging tot een serieuze film was bij voorbaat al kansloos met deze cast, dan kan je het veel beter op deze manier aanpakken. Ik heb dan ook een flink aantal keren moeten lachen. Toch worden de grappen niet continu op je afgevuurd, waardoor het niet te flauw wordt en je ook nog wat andere zaken voorgeschoteld krijgt die voor meer balans kunnen zorgen.
Dat is mede te danken aan de lekkere bloederigheid die de hele film kent. De ledematen vliegen je om de oren en dat valt te prijzen. Waar een film als the Meg vorige maand zwaar behoefte had aan gore, weet Black met the Predator wel het optimale eruit te halen. Hij weet dat het geen klassieker kan worden, dan kan je er maar beter goed vermaak van maken. Qua verhaal hadden ze die grote Predator misschien wel iets mysterieuzer kunnen opbouwen, iets meer voor dat ' wauw' effect gaan dat je schrikt van zo'n monster.

Dus als ik zo nadenk. Pogingen om de filmreeks serieus te maken heeft alleen gewerkt bij de originele Predator. Predator 2 en de remake met Brody waren een stuk minder. En de AvP films halen het qua funfactor (van wat ik mij kan herinneren) totaal niet bij deze film. Wat mij betreft is dit na het origineel de beste film in het Predator universum.
Daarnaast ziet alles er ook nog eens goed uit.

Dikke 3,5*

avatar van mrklm

mrklm

Quinn McKenna [Boyd Holbrook] is het type sluipschutter dat met z'n maatjes een weddenschap afsluit over de vraag of de gijzelaars die ze moeten redden toch worden geëxecuteerd door de gijzelnemers. Want ja, dat doen Amerikaanse soldaten nou éénmaal, toch?! Zijn vrouw Emily [Yvonne Strahovski] is het type moeder dat voor een kind met Asperger een briefje achterlaat met de boodschap 'als je rommel maakt, dan snij ik je in stukken!' Want ja, kinderen met Asperger moeten maar leren dat ze niet alles letterlijk moeten nemen, toch?! Er is ook nog iemand die zogenaamd leidt aan Tourette, hetgeen voor de scenaristen nóg een excuus was om een serie beledigende grappen te maken. Ik moet eerlijk zijn, er is één goede grap in deze film. Hij is gemakkelijk te herkennen, want de overige pogingen tot humor zijn totaal mislukt. Ik geef een hint: "Is everything OK back there, guys?" Overigens is er iets wat moet doorgaan voor een verhaal: Predators komen op Aarde om DNA te verzamelen. Had ik al gezegd dat er zowaar een ecologische boodschap valt te ontwaren? Wie denkt dat deze recensie een puinhoop is, heeft de film nog niet gezien. Het eerste uur is al rommelig, maar daarna klopt er werkelijk he-le-maal niks meer van en valt er nauwelijks nog een touw aan vast te knopen. Kan zich qua slechtheid meten met Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000) en dat is een bijzondere prestatie.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Gentleman, they're large, they're fast and fucking you up is their idea of tourism."

Bij 'Predators' heb ik acht jaar geleden de opmerking gemaakt dat ik helemaal klaar was met deze reeks, maar door de lichtelijke hype rondom deze titel heb ik 'm toch maar gezien.

Het strijdveld is nu van de ruimte naar de aarde verplaatst, mede door een jochie met Asperger dat een signaal naar de dodelijke wezens stuurt. Als gevolg daarvan neemt zijn vader (een commando) samen met wat ex-militairen - die eigenlijk in het gekkenhuis horen - en een verdwaald onderzoekster het op tegen dit gevaar.

Qua narratief is 'The Predator' eigenlijk te verwaarlozen, maar daar kijk je ook niet voor. Het merendeel bestaat namelijk uit één grote achtervolging waar meer dan genoeg gebeurt. Daarbij is de humor verrassend genoeg leuk te noemen. Ik moet bekennen dat ik meermaals hardop heb moeten lachen om de zoveelste grap die het personage van Keegan-Michael Key uitkraamt, hoe flauw deze soms kunnen zijn.

De actie is gelukkig lekker bloederig. Dit zorgt voor heerlijke scènes waarin de Predator helemaal los kan met de cast die hoofdzakelijk als slachtvee dient. Op momenten verbaasde ik me zelfs hoe inventief de kills zijn. Echter moet je als kijker wel rekening houden dat het geheel tegen het slot weinig steek meer houdt; te veel van de hak op de tak situaties waar de originaliteit mist.

Al met al best een vermakelijk vervolg, zolang je de verwachtingen maar laag houdt. Nog een deel met zulke onzin zou ik eerlijk gezegd niet erg vinden.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Gisteravond in de bios gezien, maar ik ging er wel sceptisch heen omdat de Predator reeks nu eenmaal erg zwak is op het fantastische origineel met Schwarzenegger na. Die film was stoer, bloederig, spannend en raakte precies de juiste snaar bij de kijker. Alle delen die daarna volgden faalden wel op meerdere vlakken, waardoor het een beetje een flauwe B-reeks is geworden waarbij ik geen enkele vervolgfilm of spin off nog een voldoende heb gegeven. Ook de poging van een paar jaar geleden genaamd Predators was een hele matige. Maar ik moest wel toegeven dat de trailers van The Predator me nog best mee zijn gevallen, al kon het ook allemaal niet veel slechter worden dan dat de reeks al was.

Gelukkig was dit bezoekje niet voor niets, want het is de eerste voldoende die ik sinds het origineel weer aan de reeks geef, al is het een kleine voldoende. Nog steeds is het niemand gelukt om een écht waardige vervolgfilm te maken. Deze Predator film snapt ieder geval wel dat het moet draaien om stoere mannen en bloederige actie. Op dat vlak loopt de film best lekker, al zijn enkele scènes wel iets te opzichtig uit de computer gerold. Maar het is wel een verademing om rondvliegende ledematen en bloed te zien in een tijd dat de meeste studio's er een laffe PG13 rating aan zouden hangen om zoveel mogelijk jonge kijkers te lokken.

Waar de film bij mij wel minpunten mee scoort is dat het nog steeds niet beklemmend of spannend weet te worden. Er is geen plek voor mysterieuze momenten en opgebouwde spanning. De Predator komt direct in beeld, niks blijft geheim. Daarnaast verbaast het me ook dat bijna iedereen er direct aan gewend is en niemand het eng of bizar vind dat er een moordend buitenaards wezen achter hen aan zit. Wel maken ze constant grappen, die af en toe best oprecht grappig zijn, maar net zo vaak komt het erg misplaatst en slecht getimed over. Ik verwacht bij een film als deze vooral actie en spanning, niet na elk moment een oneliner. Visueel is de film nog wel best netjes, maar toch zijn er diverse scènes waar de CGI én veel te aanwezig is en gewoon vrij lelijk oogt. Jammer dat ze hier nooit echt in weten te doseren. Doe mij maar gewoon de oldschool 80's actie met liters nepbloed.

Ook vond ik dat jochie in de hoofdrol nogal een miscast. Waarom moet zo'n film nou weer een kind in de hoofdrol krijgen? En nog wel een hele clichématige waar alle vooroordelen over autisme weer erbij worden gesleept. Erg afgezaagd. Gelukkig was de stoere-mannen-cast nog wel de moeite waard, al zaten een aantal wel een beetje op de grens tussen cool en irritant. Het maakt alles bij elkaar van The Predator de beste sequel van de reeks, maar nog steeds wordt er lang niet alles uitgehaald. Of de predator is niet interessant genoeg als monster om meer dan één echt geslaagde actiefilm te af te leveren, dat kan natuurlijk ook...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vermakelijk eerste uur met foute grappen en fijne gore. Er zit ook geen gram vet op de botten en de film racet van scène naar scène. Let alleen al op hoe volstrekt onlogisch de film is. Voorbeeld: aan het eind wordt flink wat stroom op een hek gezet om mensen buiten te houden. Een volgend shot zijn ze al binnen. Hoe ze binnen kwamen? Dat doet er niet toe. En zo gaat de hele film voort. Maar och, de film weet dat deze niet serieus is en dan stoort dat ook niet.
Het tweede uur is een stuk minder. Enige suspense is volledig verdwenen, de actie wat chaotisch gefilmd en dat de film inhoudelijk zo mager is gaat zich ook nu wreken. Het einde wordt echt langdradig en zelfs saai te noemen. Uiteindelijk dan toch met lichte teleurstelling de zaal verlaten. 2,5*.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Aan de ene kant vind ik deze film verschrikkelijk, maar aan de andere kant heb ik genoten van de actie, de absurde karakters, de muziek uit de eerste film en dat het geen PG-13 film is. En ik vond het leuk om Jake Busey te zien. De zoon van Gary Busey en Gary speelt natuurlijk in Predator 2 het karakter Peter Keyes. Maar ze hadden wel iets meer met Jake Busey mogen doen aangezien hij hier dus de zoon van (Peter Keyes) speelt. Maar goed, een leuke easter egg in dit geval. En dan het groepje idioten. Ja, dit kan ik wel waarderen. Al was het zo nu en dan op het randje van irritant.

Tot zover ben ik best positief. Het begint dus veelbelovend, maar daarna raakt de film volledig de weg kwijt en lijkt het wel alsof ze continu aan het improviseren zijn. Het gaat te snel, het wordt chaotisch en ik zou het zelfs afraffelen willen noemen! Jammer, want ik had in het begin echt zoiets van hey dit is awesome! En net zoals bij de Alien franchise verliest de Predator steeds meer het raadselachtige omdat er steeds meer uitleg gegeven wordt omtrent deze buitenaardse wezens. En wat een vervelend wijf is die Casey Bracket! Hier kom ik straks nog even op terug.

Even wat zaken waarvan ik dacht: dit is raar! De film zit er werkelijk helemaal vol mee!

- De Predator ligt in een laboratorium, wordt wakker en maakt vervolgens 10 tot 15 mensen dood.
De wetenschappers weten dat een Predator levensgevaarlijk is, dus ja, er zijn security mensen met vuurwapens. Maar wellicht hadden ze de Predator gewoon vast moeten maken met iets stevigs. Dan hoeven er geen 10 tot 15 mensen te sterven wanneer de Predator bijvoorbeeld uit het niets wakker wordt.

- Traeger schiet ineens zijn eigen hoofd eraf met een shoulder cannon! Hier besteedt de film 2 seconde aan. 2 seconde! Een personage met best wel een sleutelrol en dan zoiets!

- Hoe de fuck kan je een Predator ruimteschip laten neerstorten met wat eenvoudige vuurwapens?

- Casey Bracket blijft achter in het bos bovenop een rots. Het Predator ruimteschip is dan aan het neerstorten. Het schip vliegt zeker nog wel een km of 10 door. Maar niet veel later is ze er ineens weer en vervolgens doet ze een heroïsche actie waar de gemiddelde held nog een puntje aan kan zuigen.

- En dat maakt haar rol ook meteen extra irritant, want dit is overduidelijk weer de geforceerde girlpower! Girlpower is oké. In Predator 2 zit bijvoorbeeld ook een badass vrouwelijk personage en dat is prima, want badass vrouwen bestaan. Nou is die chick uit Predator 2 toevallig ook irritant. Maar daar heb ik vrede mee. In het specifieke Casey Bracket geval ligt het er véél te dik bovenop en dan wordt het extra aanstootgevend. Dat ze de Predator op die manier aanvalt..., dat accepteer ik gewoon
niet!

3*** of 6,5/10

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanmiddag in Pathé te Breda in 3-D gaan zien.

Kan ik kort over zijn: erg matig!

Redelijk begin, het kan nog alle kanten op, maar de film wordt na een minuut of twintig steeds minder. Op zich was het nog wel aardig om naar te kijken, maar gewoon niet goed genoeg en te veel doorsnee.

Regisseur Shane Black mag dan wel deel hebben uitgemaakt van de originele cast van de eerste (enige echte) Predatorfilm, maar dat maakt hem natuurlijk nog geen goede regisseur, geen expert van het Predator karakter en laten we wel wezen:

hij was in die film de minst coole en stoere gast van het team en diende vooral als kanonnenvoer voor het -toen nog- praktisch onverslaanbare monster.

Het grote probleem van de film is ook dat het nergens echt spannend wordt, de voornamelijk B-cast helpt daar ook niet bij, het kon mij dan ook niet veel schelen wat er met hen zou gaan gebeuren, sterker nog: ik zat voornamelijk te hopen dat de Predator iedereen te grazen zou gaan nemen.

Eigenlijk vond ik alleen Olivia Munn wel ok en dat zegt genoeg tussen al die zogenaamd stoer bedoelde mannelijke acteurs, die er weinig van bakten en voornamelijk aan het grappen en schmieren waren.

Holbrook in heldenrol als het hoofdkarakter overtuigd niet echt en zou in de originele film geen enkele kans hebben gemaakt tegen over de originele Predator. Hij kan sowieso niet eens in de schaduw van Schwarzenegger staan.

Verder was Yvonne Strahovski dan nog wel aardig als vrouw van Holbrook en niet verkeerd om naar te kijken.

De SFX waren niet slecht en met behoorlijk wat gore, maar dat maakt het slome verhaaltje met een wel hele matige finale en het rommelige, fantasieloze script natuurlijk niet goed.

Overigens was de 3-D echt een lachertje! Totaal overbodig, want nergens iets van te merken.

Kortom: niet de film waar ik stiekem -tegen beter weten in- toch nog op hoopte en beslist geen aanrader. Beter kun je de eerste film nog eens uit de kast halen, wanneer je echt wilt genieten.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.

avatar van Lennert

Lennert

Walgelijk slecht.

Ik snap het vele gezeur over dat Predator 2 en Predators zo slecht zouden zijn dan ook niet, want helemaal deel 2 vind ik een ijzersterke actiefilm en zelfs Predators had nog een aantal interessante nieuwe toevoegingen en solide acteerwerk. Ik wilde oorspronkelijk Alien vs Predator 1 & 2 vergeten, maar denk dat ik deze films allemaal bij herkijkbeurt een flinke herwaardering krijgen.

The Predator is jolige zooi voor mensen die alles graag ironisch bekijken. Er is geweld, maar er is geen impact. De personages zijn allemaal te stom voor woorden en ik zat ernaar uit te kijken tot er meer het loodje zouden leggen. Dieptepunt is een evolutionair bioloog die alles van aliens weet, alles van wapens weet (maar zichzelf alsnog in de voet schiet) en de legendarische zin 'did you see that? he grew an exoskeleton under his skin' uitspreekt. Nee idioot, dan is het een skelet, een exoskelet zit aan de BUITENKANT. Non-stop stomme grappen en erbarmelijk slecht geschreven scenes. En alles is herrie. De eerste twee films weten helemaal goed hoe er spanning opgebouwd moet worden met stilte en uitspattingen, hier is alles LAWAAI. En humor natuurlijk, 'humor'.

Wat waren die Alien vervolgen eigenlijk allemaal toch goed in vergelijking met deze zooi. Laat Shane Black zich voortaan ook maar ver bij dit soort dingen vandaan houden.

avatar van Antinous

Antinous

Zeer slappe en vooral erg domme predator film die nergens op lijkt en begint alsof je er al midden in zit.

ik houd juist van een opbouwend verhaal zoals in de eerste en de beste predator film met Schwarzenegger, maar hier is het juist andersom en krijg je wat erachter zit achteraf te horen gaandeweg de film in nog een slecht verhaal ook wat helemaal niks meer met predator te maken heeft. maar goed dan nog enkele details ,ze hebben een predator al langer gevangen in een laboratorium en word onder verdoving vast gehouden in de boeien zeg maar ligt die op een soort tafel vast en ze staan er omheen en is totaal verlamd ,en ineens gebeurd er wat in het lab en rukt hij zich los alsof de verdoving nooit heeft gewerkt.

dan zitten ze in een bus die schijnt te rijden en binnenin lijkt wel op de bus muisstil staat. gaat niks ook maar een beetje heen en weer zoals in het echt en door de ramen zie je ook niet dat hij in beweging is.

een predator die breed als een bodybuilder loopt en praat hebben we ook nog niet gehad en ik dacht even naar de Transformers te zitten kijken met zijn blikkerige robotstem,

bij gevechten tegen de predator vliegen ze er domweg letterlijk bovenop de predator en beginnen aan zijn hoofd te rukken zonder dat ze bang zijn of om hun leven geven. dit kwam niet echt realistisch over. het leek vaak wel een computerspelletje,

en het hele verhaal van de film is ook echt niet boeiend evenals het einde wat helemaal nergens op slaat ,het was om bij in slaap te vallen en vooral niet lachen ,een maat van mij waarmee ik samen ging is dan ook echt in slaap gevallen tijdens deze film ondanks dat telkens bij het minste wat er gebeurde de schrikmomentmuziek in de film overdreven keihard ging. ik hoop niet dat er nog een vervolg gaat komen. . ik kom net terug van de bioscoop en wilde dit even hier delen maar de prijzen worden steeds duurder en de films van tegenwoordig steeds minder. ik vraag mij af of de regisseurs niks beters te doen hebben dan zulke waardeloze prut films te maken want ik had eigenlijk mijn geld terug moeten krijgen voor deze bullshit! je moet wel heel erg simpel zijn om deze film nog goed te vinden.

avatar van Donucius

Donucius

Een prima Predator film die goed zijn mannetje kan staan. Je moet de film uiteraard niet met de vorige Predators vergelijken. Dit is een prima film met prima acteerprestaties. De film doet gewoon wat het hoort te doen. Een goede actie-/sf-film zijn met een degelijke verhaallijn en special effects.

Er is voor mijn gevoel erg goed ge-edit, waardoor de film goed vlot loopt en de scènes goed aan elkaar vloeien. Het camerawerk is ook prima en de suspense is niet te vergelijken met de oude Predators. Men heeft gekozen voor een wat vlottere, actie- en dialooggedreven film die goed bij deze tijd hoort. Bij de oude Predators wil men nog wel eens in slaap vallen bij de wat rustigere momenten, maar deze film houdt de spanningsboog goed strak. De timing van de humor is ook prima.

Mijn conclusie is dat dit een goede bij de tijdse Predator is die prima te pruimen is. Ik vond Predators (2010) namelijk erg matig met een afgezaagd verhaal. Deze is verfrissend voor wat je er nu nog mee kunt doen, nadat je die predator karakter al tig keer gezien hebt. IMAX 3D is goed, zeker omdat het geluid goed afgemixt is. 3D is lichtelijk maar genoeg en stoort niet. Lekker R-rated en daar hou ik wel van.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De reacties op deze film zijn niet mals. Vraag me dan af; is de Predator zo'n geliefd personage, dat men zo fel reageert op een film als dit? Want toegegeven, ik heb ook absoluut geen goede film gezien. Maar volgens mij is dit nu niet veel slechter dan een Predator 2 of AVP. Laat staan een gedrocht als Alien vs Predator: Requiem. Vergeleken daarmee is The Predator een hoogstaand meesterwerk.

Alsnog had ik van The Predator vele meer verwacht. Toen ik hoorde dat Fred Dekker weer ging samenwerken met Shane Black, waren mijn verwachtingen hoog. Helaas was The Predator niet dat feestje waar ik op gehoopt had. Eén van de hoogtepunt van The Predator is het clubje soldaten; iets waar Shane Black waarschijnlijk het meeste plezier mee heeft beleefd. Het geouwehoer van deze groep idiote mannen doet denken aan zijn films als Kiss Kiss Bang Bang en The Nice Guys; een hoop typetjes vol one-liners en ongein. Die Alfie Allan heeft bijzonder weinig te doen, maar de chemie tussen Thomas Jane (die ik eerst helemaal niet herkende) en Keegan-Michael Key is leuk. Evenals de chemie tussen Boyd Holbrook en Trevante Rhodes. Holbrook speelt weliswaar niet het meest uitdagende typetje, maar het blijft een fijn acteur. In principe had de volledige film mogen gaan over dit zooitje ongeregeld in de jungle. Maar helaas gaat The Predator over veel meer en dat werkt allemaal wat minder.

Olivia Munn is een wetenschapper. Dat is net zo geloofwaardig als dat Jake Busey een wetenschapper is. Maar Munn is meer dan dat, ze transformeert in een soort supersoldaat met een geweer, die op bussen springt om op de Predator te jagen. Dan is er Sterling K. Brown als, schijnbaar, de grote schurk. Zo wordt hij in ieder geval neergezet. Maar is er iemand die weet wat er aan het einde nu met hem gebeurd? Ik knipperde even met mijn ogen en 'de grote schurk van de film' was weg. Iets belangrijker blijkt het zoontje van Holbrook. Het is immers een film van Shane Black, dus naast kerstverlichting krijgt een ietwat vervelend ventje een iets te grote rol. Je zou bijna vergeten dat in al deze dingen er ook nog een paar Predators rondlopen. Als deze figuren op het toneel verschijnen - en die lelijke CGI honden thuislaten - wordt het best nog best oké. Maar helaas is het script veel te veel bezig met allerlei randzaken en krijgen we veel te weinig gewoon toffe simpele actiesequenties. Het boeit allemaal gewoon niet. Dat wordt nog het meest duidelijk tijdens de laatste scène. Zo'n scène zou je enthousiast moeten maken naar meer, maar ik dacht alleen maar; 'I really don't give a shit'.

Jammer, Black & Dekker.

2,5 sterren.

avatar van Nizzii

Nizzii

Paar geslaagde grappen. Jammer, had beter gekund en vooral de eindscene's lijken net een grote grap. Ben redelijk fan van de Predator sequels, maar vond deze minder geslaagd. Buiten al met paar goeie actie scene's een voldoende.

avatar van PCTERN

PCTERN

Film die veel afbreuk doet aan, en hier en daar zelfs een belediging is voor, met name de eerste Predator film uit 1987 met Arnold Schwarzenegger. Ook de 2e film met Danny Glover was veel beter.

Het uitgangspunt (Predators bereiden zich voor om de mensheid op te volgen als aardbewoners) is niet slecht. Maar deze Predator schiet zijn doel voorbij met flauwe en oppervlakkige humor waardoor het allemaal een wat platte 'lach of ik schiet' filmsfeer krijgt. Hierdoor hebben de bloederige scenes meer een wat zwarte humorgehalte dan een serieuze film die past in de eerdere verhaallijnen.

De finalescene met het ruimteschip is ronduit absurd en gaf me een gevoel dat ik naar een kinderfilm aan het kijken was. En het slot met de wat gejatte Iron Man scene was voor mij het laatste zetje om dit niet hoog te waarderen.

Geen Predator sequals meer maken als ik Hollywood was.

avatar van Corran

Corran

Wat was dit rommel, echt bagger van het niveau van de AvP films.

De CGI viel nog redelijk mee, maar dan houdt het wel op. Onze bende helden probeert het kliekje van het origineel te imiteren, maar in plaatse van een groepje innemende bad-asses met fijne oneliners zitten we hier met humorloze, vervelende posers. Hoofdrolspeler Boyd Holbrook is een charisma-vacuüm à la Joel Kinnaman of Jai Courtney.

Het plot sloeg ook nergens op, de dialogen waren bespottelijk en de editing was al helemaal een ramp. Alles was ergerlijk. De hele film zit je met een gevoel van "Nee, zo zit PTSD niet in elkaar, dat zorgt niet voor quirky eigenschappen, waarmee je personages handig kan herkennen. Nee, zo werkt autisme niet, dat zijn geen magische deus ex machinas. Maar nee, Tourette is iets helemaal anders, die roepen niet enkel obsceniteiten." Het concept van de predator zelf wordt ook al verkracht van mij mogen ze best iets nieuws proberen, maar begin in godsnaam niet met die genetische experimentjes die de Alien-franchise ook al heeft verneukt, nu hebben we ook al super-predators

Uiteraard heb je ook nog een massa toevalligheden en onmogelijke gebeurtenissen, waarbij personages plots alles lijken te kunnen of opduiken op plekken waar ze helemaal niet konden zijn, maar soit, dat kunnen we nog negeren door te stellen dat het toch maar een domme actiefilm is en je daar niet bij moet nadenken. Het rare is dat ik een heel hoge suspension of disbelief heb en niet naar films kijk met de intentie om te muggenziften over fouten, dat valt mij meestal niet op. Hier kun je er niet naast kijken.

Ik kan nauwelijks bevatten dat dit door Shane Black is gemaakt, dit is een parodie op Predator-films en een parodie op wat Black normaal gezien laat zien. De enige verklaring die ik kan bedenken, is dat Black een visie had, dat de studio daar niet in mee wilde gaan en dat Black de film dan maar zo stupide mogelijk heeft gemaakt in de hoop de hele franchise uit zijn lijden te verlossen.

Hollywood, stop maar met Predator films maken. En als je dan toch bezig bent, doe dan hetzelfde met Alien, Terminator, Transformers, Robocop, Jurassic Park en al de rest.

avatar van filmkul

filmkul

Gemiddelde sci.fi.actiefilm. Het verhaal is niet bijster origineel en wordt wat vlak uitgewerkt door Black. De opbouw is goed, echter de eerste drie kwart van de film weet hij het Predator gevoel niet over te brengen. De film komt ook wat lastig op gang. Het laatst kwart lukt dat wel en voelt wat vertrouwder aan. De actiescenes zijn aardig maar niet groots. De effecten zijn verder okay. Het acteerwerk is gemiddeld en de humor is een leuke toevoeging en voert gelukkig niet de boventoon. Vol verwachting klopte ons hart....maar helaas een wat lege zak. 2.5/3.0

avatar van james_cameron

Predators uit 2010 was niet best, maar blijkt met terugwerkende kracht helemaal zo slecht nog niet, althans, wanneer je 'm vergelijkt met dit broddelwerkje. Regisseur Shane Black leek toch de aangewezen persoon te zijn de franchise nieuw leven in te blazen, maar hij bakt er werkelijk niets van. Vooral het akteerwerk en de geforceerde humor zijn om te janken. Het botte geweld zorgt hier en daar nog voor wat vermaak, maar het script is overwegend zo stompzinnig dat de film al snel niet meer te redden is. En, jongens, Predator-honden? Please...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Over het algemeen houden wij wel van wat actie maar dit was echt één Predator teveel!

Het boeit niet echt, de hellehonden zoals we ze maar noemen hadden alleen de juiste bekken maar voor de rest....?

Niet te veel drukte overmaken en de waardering is een ......

5!

avatar van Tony Pope

Tony Pope

Van de week werd voor de zoveelste keer weer de eerste Predator film uitgezonden op TV.

Ondanks de vele reclames en ondanks dat ik de film in 3D heb, blijf je toch elke keer weer gebiologeerd kijken.

Dan realiseer je pas hoe goed deze film in elkaar gezet is en hoe zielig en triest het is anno 2018 wat we nu voorgeschoteld krijgen met Predator 4/ The Predator.

Dit in tegenstelling tot bv. de Alien of Terminator reeks.

Een ding is nu wel veranderd kijkend naar Predator1: Je kijkt nu met meer genoegen hoe Hawkins/ Shane Black als eerste geslacht wordt.

avatar van coumi

coumi

Niet zo beroerd als ik op basis van de lage scores gedacht had. Best een vlotte, energieke film die als voordeel of nadeel heeft(afhankelijk hoe je er zelf instaat) dat de mystiek rond the predator wat wordt opgeheven en dit personage wat meer wordt uitgewerkt. Zit je misschien niet altijd op te wachten, maar naar met Predators min of meer remake van het origineel te hebben geleverd was het wel duidelijk dat deze serie bij nog een vervolg een nieuwe invalshoek nodig had. En dan is iemand als Shane Black wel de juiste regisseur: hij voegt wat heerlijke sarcastische humor toe en wat nieuwigheden die soms behoorlijk maf en misplaatst zijn(de ruimtehonden! ), maar blijft in ieder geval qua actie in de slipstream van het origineel. Ik heb me best geamuseerd met deze, beter dan met de AVP films of het afschuwelijke tweede deel. Aardige anekdotes zijn natuurlijk dat de regisseur in het origineel nog meedeed als acteur en dat in deze vierde Jake Busey net als zijn echte vader en evenbeeld Gary een foute geleerde speelt. Jammer dan ook dat men deze gimmicks niet compleet heeft kunnen maken door Patrick Schwarzeneggger de hoofdrol te geven. ook al omdat het acteerwerk in deze nieuwe echt van een B niveau is.

avatar van FlorisV

FlorisV

Gaat wel.

Een humoristische toevoeging aan een inmiddels behoorlijk matige reeks Predator films, die wat meer vermaak biedt dan de Alien vs Predator reut van een tijd terug maar deze is wel erg laconiek en lomp af en toe. Er worden door de mensen lukraak andere mensen doodgeschoten zonder noodzaak en het geheel is behoorlijk chaotisch, gelardeerd met de nodige onderbroekenlol. Hier en daar wel geslaagde grapjes maar spanning, anders dan in het redelijke Predators en de klassieke eerste film, is er nooit en visueel wil het evenmin echt interessant worden, ondanks de nieuwe vondsten. De actie gaat vaak te snel om er echt van te kunnen genieten. Hergebruik van de muziekfragmenten van Alan Silvestri doet de film goed maar het zijn parels voor de zwijnen.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Nogal standaard actie/SF filmpje. Weinig vernieuwend, ik vond de film nergens echt spannend worden en juist voorspelbaar. Zaten wel genoeg vermakelijke actiescènes in. Had stiekem gehoopt dat Arnold Schwarzenegger als Dutch de capsule uit zou stappen aan het einde als de ''ultimate predator killer''. Als soort van hommage aan het eerste deel. Maar helaas...

avatar van Kondoro

Kondoro

Oei, deze viel wel een beetje tegen zeg! Toch wel een beetje blij dat we deze niet hebben opgezocht in de bioscoop. Het is niet dat de film stil zit, er is hier en daar goeie actie te bekennen en dat sloeg wel aan maar het algemeen vond ik wat zachtjes, het verhaal stelde in mijn ogen niet veel voor en ook het acteerwerk had beter gekund. Gedacht op een leuk vervolg, zeker met de technieken wat je nu kan toepassen is de film verkeerd bevallen. De ‘Predator’ uit de films blijft toch wel één van mijn favoriete filmwezens samen met de Alien natuurlijk! Nee, dit nieuwe deel heeft helaas niet mijn hart veroverd om zo maar te zeggen, en ik vond het allemaal maar slapjes.

Toch is de film vrij vlot, en ben je aardig snel bij het einde. Het is dan ook niet dat de film langdradig te noemen is aangezien ik me toch in dat opzichte helemaal niet verveeld heb. De film is ook best hard, de slachtpartijen waren erg vet gemaakt en er werd ook nodig bloed gebruikt. Ook de strijd tussen beiden predators vond ik best leuk, en zo vermaakte de film mij vrij snel.

Toch is het dat clichématige gedoe de hele tijd waar ik een beetje flauw van werd. Dat irritante jochie die met de predator masker rond ging lopen bijvoorbeeld maar ook het heldhaftige gevecht op het schip vond ik te ongeloofwaardig en best onnodig. De actiedaden volgden steeds op en het was ook vrij saai dat de hoofdrolspelers bijna niet verwond konden worden terwijl de één na de ander neer gehaald werd. Dat hebben we allemaal al wel gezien, en er zat maar weinig vernieuwing in de film.

De ‘Predator’ films hebben buiten de het eerste klassieke deel om nooit echt veel impact geleverd, en na de alle eerste film vond ik de films vaak erg matig. Ook deze nieuwe ‘The Predator’ vond ik niet veel aan. En buiten de bloederige actiescenes om was de film vrij standaard en niet bijzonder.

avatar van Noodless

Noodless

Ach, het eerste gedeelte viel nog wel mee....maar hoe verder de film dan verloopt...hoe zwakker het wordt.
In begin komen er een paar vermakelijke en bloederige scènes bij te pas, helaas heb je dan ook het beste gezien van de film.
De plot is flauw en de uitwerking laat vooral in het tweede gedeelte de wensen over. Vooral de scène met het ruimteschip was belachelijk. Maar met verstand op zero is het nog enigszins wat vermakelijk. 5/10

avatar van Film Pegasus

Ik ben enorme fan van de originele Predator, dus geven we deze ook maar een kans. Dit is de doodsteek van de franchise vrees ik. Slechtste film uit de reeks en zelfs Alien vs Predator was veel beter. Geen spanning, geen sfeer, irritante cast en niets origineel. Gewoon saai eigenlijk. Jammer, want dat verdiend de iconische filmalien niet.

Brak.

Geen idee waarom deze reeksen steeds weer met mutanten moeten komen. Alien heeft er ook een handje van, dat is daar ook nooit goed afgelopen. En ook hier zien de Predator mutanten er redelijk debiel uit. Zowel de hondjes als de grote Predator.

Maar het plot is niet het grootste probleem van deze film, al zit het geregeld in de weg van de lol. Het probleem is toch vooral dat men tevergeefs probeert er een 80s actiefilmpje van te maken, soms iets te letterlijk zelfs (de effecten op het eind deden echt pijn aan de ogen).

Lompe personages, vervelende humor, toch wat modern snowflake gedoe ertussen (Aspergers zijn de volgende stap in de menselijke evolutie ), en vooral veel flauwe actie. Een hoop geschiet dat helemaal niks uithaalt, tot het plots wel wat uithaalt omdat de het plotje nu eenmaal verder moet. Mnee, Shane Black gaat hier echt compleet de mist in. Gaat van kwaad naar erger met hem.

avatar van Leno

Leno

Predator, één van de meest iconische en coole creatures. Een Predatorfilm heeft bij voorbaat al een streepje voor puur vanwege het karakter. Zodoende waren de Predatorfilms tot nu toe, inclusief Alien vs Predator (dat vervolg wel even vergeten) op zijn minst vermakelijk. Hier wordt de plank echter volkomen misgeslagen met irritante en zeer slecht uitgewerkte karakters en tenenkrommende dialogen. De humor komt totaal niet uit de verf en het verhaallijn rondom dat zoontje was gewoon genant. Ontzettend jammer maar wat een doodsteek voor deze franchise.

avatar van IH88

IH88

“Predators don't just sit around making hats out of rib cages. They conquered space.”

Verschrikkelijk. Ik ging al met weinig verwachtingen de film in, maar The Predator krijgt het voor elkaar om die lage verwachtingen nog op negatieve wijze te overtreffen. Dit is inspiratieloos, lui, slecht en een grote middelvinger naar de originele Predator.

The Predator zit vol met saaie actiescènes, en ook de acteurs doen maar wat. Munn, Brown en Strahovski nemen het allemaal veel te serieus, en ze lijken wel in een andere film te acteren dan de andere acteurs. Maar ze proberen het tenminste nog, want Jane, Holbrook en Rhodes zijn helemaal schaamteloos bezig. Alleen Keegan-Michael Key weet nog een beetje indruk te maken, maar hij heeft een ondankbare bijrol. Dit is echt een wanproduct.