The Predator (2018)
Releasedatum: 13 september 2018
Bekijk via Disney+
Plot The Predator
"The hunt has evolved."
Quinn McKenna is een voormalige commando van de speciale eenheden die net het bestaan van de gewelddadige Predators heeft ontdekt. Niemand wil hem echter geloven. Zijn zoon Rory heeft een vorm van autisme en is het mikpunt van spot op school. Hij ontdekt dat hij de taal van de aliens kan begrijpen, hetgeen hem een belangrijke aanwinst voor het team van zijn vader maakt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Predator (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Lynch
Nettles
Keyes
filmkul
Jammer dat de trailer weer te veel laat zien de grote predator variant
De eerste 2 predators waren top.
Predator 2 was een vreselijke film. Alleen Predator 1 is top, alle andere films met Predator in de naam zijn gewoon bagger.
Maar ik moet toegeven dat ik enige hoop krijg dat deze Predator minimaal een voldoende waard wordt.
schumacher
Ieder zijn mening, de 1ste was de beste, de 2de vond ik nog steeds goed en derna was het geen vetten meer.
Mensen reageren ook zo en zeggen dan dat ze bv films van rec en blair watch top vinden terwijl ik dat een ramp vind. Smaken verschillen.
Ja, natuurlijk ieder z'n mening. Dat vind ik altijd zo'n dooddoener op een forum eerlijk gezegd. Maar bekijk de gemiddelde cijfers maar eens van de Predator films op deze site. Predator 1, 2, Predators, Alien vs Predator 1 en 2. Alleen het origineel scoort goed. Alle vervolgen doen op geen enkel vlak recht aan de klasse van het origineel. Die delen zijn niet goed geschreven, hebben geen leuke personages, zijn niet spannend en tonen geen coole predator. Ik hoop dat deze film eindelijk de vloek kan doorbreken.
Basto
- 11968 berichten
Deel 2 was ook zeer vermakelijk. Geweldige openingsscene en een goed idee de jacht naar de stad te verplaatsen.
Verwacht dat deze daar sowieso onder gaat eindigen.
De GeuS
De eerste 2 predators waren top.
Juist! Krijg met de jaren alleen maar meer waardering voor 'Predator 2' gezien alle troep wat er de laatste jaren is uitgebracht...
dutchtuga
Persoonlijk ben ik best een fan van Predator 2, maar je kunt gerust stellen dat geen enkele opvolger in de voetsporen kan treden van de klassieker uit 1987 met Arnold Schwarzenegger. Predators was nog een redelijke deel, maar de Alien vs Predator films hebben de naam van Predator niet echt goed gedaan. Nu is er dan een nieuwe film met namen die je verwachtingen toch wel heel wat opkrikken. Shane Black, die in het origineel speelde, regisseert en The Predator is mede geschreven door Fred Dekker, de man achter heerlijke 80’s films als The Monster Squad en vooral Night of the Creeps, een persoonlijke favoriet van mij. Hebben we hier dan eindelijk een vervolg dat het eerste deel kan evenaren?
In The Predator verplaatst de jacht zich van de ruimte naar de straten van de buitenwijken. De gevaarlijkste jagers van het universum zijn nu nog sterker, slimmer en dodelijker dan ooit tevoren, doordat ze zichzelf genetisch hebben verbeterd met het DNA van andere soorten. Wanneer een klein jongetje per ongeluk hun terugkeer naar de aarde triggert, kunnen alleen een groep ex-soldaten en een ontevreden docent wetenschappen het einde van de mensheid voorkomen.
De trailers voor The Predator hebben verschillende emoties losgemaakt. De eerste was rommelig en een teleurstelling, de tweede al een heel stuk beter en de laatste alweer tegenvallend (hou toch eens op met die rapmuziek in trailers!). We zagen een ge-upgrade predator en de toon was op momenten een voorbode op stoere mannen-actie, zoals we dat in de 80’s gewend waren. Shane Black maakte zelf deel uit van de cast van het origineel dus hij zou moeten weten hoe je ongeveer hetzelfde gevoel kan benaderen. En ja, we zijn zover dat we gewoon weer een Predator film willen zoals het origineel. Er is sindsdien veel ‘nieuws’ geprobeerd en dat heeft allemaal gefaald.
Het eerste uur is een enorme verademing. De actie begint werkelijk meteen, we krijgen de klassieke Predator tune te horen en de stoere one-liners en knipogen naar het origineel volgen elkaar in snel tempo op. Je merkt duidelijk de invloed van Fred Dekker in deze. Het tempo zit er goed in en de film ademt klassieke sc-fi uit. Bovendien is The Predator ook nog eens behoorlijk bloederig. Het laffe PG-13 uit de AvP films is achterwege gelaten en we zien de buitenaardse wezens helemaal los gaan op ons miezerige mensjes. Zo hoort het!
Waarom krijgt de film dan maar een mager zesje? Black en Dekker (…) weten het tempo er niet in te houden. Het eerste uur kent een paar leuke zetten (de honden), maar het begint naarmate de speeltijd vordert in intensiteit af. Bepaalde scènes duren te lang, acteurs verliezen hun ‘screen presence’ en op een gegeven moment is het aftellen tot het einde. Helemaal als de cgi op momenten ook beschamend slecht is (eveneens de honden). Boyd Holbrook (Narcos) doet het erg goed, net als de rest van het ‘loonie’ team (op momenten is het lachen geblazen), maar Olivia Munn is irritant met haar blik die lijkt alsof ze altijd op het randje van een orgasme zit. Erg teleurstellend is ook dat we in een van de trailers oudgediende Bill Duke te zien krijgen en blijkbaar uit de film is geschrapt want hij was nergens te zien.
Hoe moeilijk kan het zijn om weer eens met een erg goede Predator film te komen? De hoop ben ik nu eerlijk gezegd definitief kwijt, want als zelfs mensen met een link en liefde voor het origineel er maar een magere film uit weten te knijpen is de hoop vervlogen. Jammer, want deze film had alles om ons Predator fans weer even zoet te houden. Misschien Predators maar weer eens een herziening gunnen…
altijdcritic
Get to the choppers haha maar wat was dit slecht zeg! Vergeleken met dit was Predator een meesterwerk.
Saving Pvt. Pyle
Predator is ook een SF-klassieker en deze nieuwe zal echt geen meesterwerk zijn, maar iemand die Verliefd op Ibiza een 4,5 geeft neem ik niet serieus.
Xan21
Predator 1 en 2 zijn echt heerlijke films, de eerste zeker wel een beter dan de tweede, maar een gedeelte van het team die de eerste maakte brengt wederom de goederen (Stan Winston studios, Alan Silvestri voor de geweldige soundtrack).
Dit deel doet het bizar slecht aangezien het gewoon een laffe film is. Niet kwa gore enz (alhoewel de cgi bloed en lichaamsdelen je ook irritant om de oren vliegen) maar het gaat een richting op die de fans van deze serie zeker teleur gaat stellen. Nergens spannend, veels teveel komedie, flashy actie en dan het einde wat iets voor een hele andere filmsoort lijkt.
1 ster
Saving Pvt. Pyle
Nogmaals de vraag. Ben jij dezelfde Xan21 van AvpGalaxy?
Predator 2 werd nog harder in de pan gehakt dan deze. Je geeft een 0,5, maar in je tekst geef je 1 ster? Ok.
altijdcritic
Ik kijk liever naar een paar lekkere wijven in een film dan naar zeer slechte amateuristische CGI. 1e Predator had betere effecten dan deze. Waarom gebruiken ze geen modder meer? Deze film begraven onder modder.
wwelover
Teleurstellend deel, had meer verwacht van Shane Black. Er zitten te veel geforceerde flauwe dialogen in. Komt ook dat meeste karakters te cliché voor woorden zijn. Zonde omdat ze toch een behoorlijke cast hebben. Al is het uitgerekend Sterling K. Brown die mij het meest stoorde. Doorgaans erg sterk juist. De actie is nog wel okay, maar CGI laat verder nog de wensen over en de Predator ziet er niet uit. Gelukkig zitten er nog wel wat leuke momentjes in en is het in de bioscoop soms nog wel dragelijk.
O.M.M.H.
sorry maar wou bijna het laatste half uur de zaal verlaten... Voor mij is het een Hollywood flop...
Had me er ook niet snel op verheugd maar ja, als je een Movie-Pass hebt dan wil je graag zoveel mogelijk in de bios gezien hebben (ben iig niet in slaap gevallen) +punt.
1ste 30 min. ging nog wel maar naarmate hij zijn eenheid kreeg was het grap na grap na grap na grap etc.
Ik verheugde me echt op een spannende roofdier waarvan je op je puntje van je biosstoeltje zit met juist die dolby surround effecten. Maar helaas voor mij niet iig...
De oldskool Predator soundtrack blijft geweldig zeker een +punt.
Keegan-Michael Key wat een irritant naar ventje zeg...wie stopt er nou een komiek in (wat een keiharde aktie film had moeten zijn)...?
Predator met Arnold Schwarzengger was echt een super TOP film! deel 2 was ook een goeie film. naarmate er vervolg films op kwamen werd het niet echt van mwa.. zoals we de Predator die we uit de jaren 80/90 kennen. Naja Die-hard fans verwacht er niet teveel van want zonder Arnie kan geen andere Predator tegen op... Dus regisseurs: laat deze titel alsjeblieft met rust.... zucht*
kleintje 2
Vond deze film eigenlijk erg amusant. Het was trouwens ook een erg gewaagd open einde. Dus er is nog plaats voor verbeteringen in de misschien komende sequels, nu hopelijk wel met Schwarzenegger.
MovieMind
Doom4
beetje negatieve reacties maar aangezien ik predators en avp wel leuk vond en de meeste hier niet zal deze film mij vast wel aanstaan. gelukkig.
Xan21
Nogmaals de vraag. Ben jij dezelfde Xan21 van AvpGalaxy?
Stalkerrrrrr... dan heb ik verkeerd gedrukt... zal het veranderen. 1 ster voor de flauwekul.
Ik heb eigenlijk best genoten van deze film. Zolang je niet voorbereid bent op een serieuze film en weet dat je met een flinke bak popcorn achterover kan gaan leunen en genieten, dan heb je aan the Predator een goede film.
De film neemt zichzelf niet te serieus, wat uitmondt in veel humoristische dialogen. Deze werkten bij mij totaal niet op de zenuwen. Waarom zou dit ook niet mogen? Een poging tot een serieuze film was bij voorbaat al kansloos met deze cast, dan kan je het veel beter op deze manier aanpakken. Ik heb dan ook een flink aantal keren moeten lachen. Toch worden de grappen niet continu op je afgevuurd, waardoor het niet te flauw wordt en je ook nog wat andere zaken voorgeschoteld krijgt die voor meer balans kunnen zorgen.
Dat is mede te danken aan de lekkere bloederigheid die de hele film kent. De ledematen vliegen je om de oren en dat valt te prijzen. Waar een film als the Meg vorige maand zwaar behoefte had aan gore, weet Black met the Predator wel het optimale eruit te halen. Hij weet dat het geen klassieker kan worden, dan kan je er maar beter goed vermaak van maken. Qua verhaal hadden ze die grote Predator misschien wel iets mysterieuzer kunnen opbouwen, iets meer voor dat ' wauw' effect gaan dat je schrikt van zo'n monster.
Dus als ik zo nadenk. Pogingen om de filmreeks serieus te maken heeft alleen gewerkt bij de originele Predator. Predator 2 en de remake met Brody waren een stuk minder. En de AvP films halen het qua funfactor (van wat ik mij kan herinneren) totaal niet bij deze film. Wat mij betreft is dit na het origineel de beste film in het Predator universum.
Daarnaast ziet alles er ook nog eens goed uit.
Dikke 3,5*
Saving Pvt. Pyle
Heel goed, meid. Nee, geen stalker maar jouw wispelturig gedrag deed je erg opvallen.
m1chel
- 1948 berichten
In 1987 werd Predator uitgebracht, een genreklassieker met Arnold Schwarzenegger in zijn glorietijd. De film bleek een enorm succes en drie jaar kreeg de film een vervolg. Dit keer zonder Schwarzenegger en de film had niet de impact van zijn voorganger. Daarna werd het lang stil rond het moordzuchtige buitenaardse wezen. Pas in 2004 dook hij weer op in de gameverfilming Alien vs. Predator, maar ondanks een vervolg wist deze spin-off niet te bekoren. Toch maakte het wezen in 2010 een nieuwe comeback, aan de hand van producer Robert Rodriguez werd met succes een ander concept gepresenteerd. Het leverde een hoogst vermakelijke film op, maar de eerste film werd opnieuw niet overtroffen. En nu is er dan, na opnieuw een paar jaar van stilte, The Predator. Met een sterke trailer werden de verwachtingen nog wat verder opgeschroefd.
Wie echter een film verwacht die zich kan meten met de film uit 1987 komt al snel bedrogen uit. De film opent in de ruimte, als het voertuig van de Predator onder vuur wordt genomen, maar de effecten zijn ronduit teleurstellend. Voor wie dan hoopt met deze valse start het ergste gehad te hebben komt, wederom, bedrogen uit. De spanning wordt nog wat opgevoerd tijdens de geheime missie van McKenna, maar als een confrontatie met de Predator volgt zijn we weer terug bij af. Het met computereffecten toegevoegde bloed vloeit rijkelijk, maar maakt weinig indruk. De film doet zijn budget van een slordige 88 miljoen dollar weinig eer aan. Vervolgens neemt de film wat gas terug in een poging het verhaal, dat weinig om het lijf heeft, verder uit te diepen. Helaas is ook dit niet bepaald een sterk punt aan de film, want als het autistische zoontje van McKenna de uitrusting van de Predator ontvangt heeft hij lachwekkend weinig moeite om uit te vogelen hoe het inventieve stukje buitenaardse technologie werkt. Dan breekt de Predator los om een een spoor van dood en verderf achter te laten. Na een moeizame start wrijf je je als kijker in de handen in de hoop dat de film nu echt gaat beginnen.
Maar, zoals reeds twee keer eerder, kom je bedrogen uit. Dit is in dit geval te danken aan de voorspelbaarheid die om de hoek komt kijken, waarbij een overkill aan humor de film ook niet bepaald helpt. Zeker als McKenna in een bus met krankzinnige soldaten belandt, lijkt de film soms meer parodie van de zo geliefde film uit 1987. Zo moet een soldaat met Gilles de la Tourette voor flinke hilariteit moet zorgen en schijnt bij een ander alleen al de naam Gaylord reden te moeten zijn om plat te liggen van het lachen. Het moge duidelijk zijn dat dit alles een volledig averechts effect heeft. De film mag hierdoor nog niet in de schaduw staan van de genreklassieker en mag eigenlijk zelfs niet in een en dezelfde zin genoemd worden. Enige pluspunt wat wij hebben kunnen is de soundtrack, die op leuke wijze het originele thema in de film weet te verwerken. Oh en natuurlijk zijn er ook nog de nodige pogingen om verwijzingen naar de eerste film te maken, maar deze vallen volledig in het water en hebben absoluut geen meerwaarde.
The Predator is niet alleen teleurstellende nieuwe film rond de Predator, maar simpelweg ook een van de slechtste blockbusters van dit jaar tot nu toe. Zo zijn de effecten ronduit slecht te noemen, is de humor te cheesy en is het verhaal ondoordacht en te simpel in elkaar gezet. De makers zullen zich verschuilen achter het feit dat ze een goede poging hebben gedaan, maar buitenaardse Predator honden (ja echt), een over-sized Predator en een flauwe twist kunnen niet voorkomen dat de film op werkelijk alle vlakken teleurstelt. Als we dan horen dat de film ons warm moet laten draaien voor een reeks aan vervolgen, zakt ons de moed aardig in de schoenen. Vooral de flauwe verhaallijn van het busje met gek geworden soldaten is te slecht voor woorden en staat haaks op de semi-serieuze verhaallijn met het autistische zoontje van de hoofdpersoon. Nergens wordt het geheel ook maar spannend of interessant, iets dat uiteindelijk leidt tot een bedroevend slecht einde. Het laat de deur wagenwijd open staan voor een vervolg waar niemand na het zien van deze film nog op zit te wachten. In een poging de Predator-franchise nieuw leven in te blazen dient deze film de ogenschijnlijke doodsteek uit.
Xan21
Verbitterde trol kan het niet hebben dat de film te cringe-waardig is en ik word meegenomen naar de film (ik wilde zelf echt niet) en moet ik het ontgelden lol... nou 't was echt om te janken.
Saving Pvt. Pyle
Ga lekker ergens anders janken dan, rare. Ik heb nog totaal geen oordeel geveld over de film. Ga hem pas morgen bekijken.
Y&T
geen ster....en dat is al heel wat voor mijn doen....
Hoe kunnen ze dit vandaag de dag nog maken?
hopeloos.....zie het liedje van de Raggende Mannen onder de posts van Papillion.
Y&T
[quote]Xan21 schreef:
1 ster[/quote
en die muziek...jongejonge...bij een beetje stoerdoenerij werd het hele orkesterij gebeuren op maximaal volume gezet...zeer vervelend en kansloos.
mrklm
Quinn McKenna [Boyd Holbrook] is het type sluipschutter dat met z'n maatjes een weddenschap afsluit over de vraag of de gijzelaars die ze moeten redden toch worden geëxecuteerd door de gijzelnemers. Want ja, dat doen Amerikaanse soldaten nou éénmaal, toch?! Zijn vrouw Emily [Yvonne Strahovski] is het type moeder dat voor een kind met Asperger een briefje achterlaat met de boodschap 'als je rommel maakt, dan snij ik je in stukken!' Want ja, kinderen met Asperger moeten maar leren dat ze niet alles letterlijk moeten nemen, toch?! Er is ook nog iemand die zogenaamd leidt aan Tourette, hetgeen voor de scenaristen nóg een excuus was om een serie beledigende grappen te maken. Ik moet eerlijk zijn, er is één goede grap in deze film. Hij is gemakkelijk te herkennen, want de overige pogingen tot humor zijn totaal mislukt. Ik geef een hint: "Is everything OK back there, guys?" Overigens is er iets wat moet doorgaan voor een verhaal: Predators komen op Aarde om DNA te verzamelen. Had ik al gezegd dat er zowaar een ecologische boodschap valt te ontwaren? Wie denkt dat deze recensie een puinhoop is, heeft de film nog niet gezien. Het eerste uur is al rommelig, maar daarna klopt er werkelijk he-le-maal niks meer van en valt er nauwelijks nog een touw aan vast te knopen. Kan zich qua slechtheid meten met Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000) en dat is een bijzondere prestatie.

Predator: Killer of Killers

Predator 2
1990

Predator
1987

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video