Redbad (2018)
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Redbad
"The legend"
In 754 na Christus wordt de monnik Bonifatius bij Dokkum gedood, volgens geschiedenisbronnen door "barbaarse" krijgers. Is hij inderdaad in koelen bloede vermoord door een stel bloeddorstige wilden, of is dat alleen de christelijke versie van de geschiedenis? 'Redbad' vertelt het verhaal van de adellijke Friese strijder Redbad die na de inval van de Franken in Noord-Nederland bij de Vikingen belandt. Van daaruit plant hij zijn terugkeer: om de dood van zijn vader te wreken en het oprukkende christendom het hoofd te bieden.
- Trailer (YouTube)
Idwina
Frea
Sinde
Arri
Ai, is inderdaad al bijna helemaal uit de bioscoop verdwenen. Pijnlijk dit.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Wat ontzettend jammer.
Ik had Roel meer gegund.
Graaf Machine
Ja, Redbad is geflopt, maar waarom je daarom een bericht van 5 juli jongstleden moet plaatsen?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Stom, niet gezien dat het al zo'n oud stuk was.
Dogie Hogan
Een nieuw stuk dan maar: https://www.ad.nl/show/redbad-grootste-flop-ooit-in-nederland~afd0fa7c/
des1
Gijs Naber was al een flop in TV-serie Penoza.
Ik hoorde het net op Radio 1. 38.000 bezoekers, 330.000 euro omzet. Kosten film 8 miljoen. Jemig!... Als oorzaken worden genoemd: warme weer en het WK.
Ter vergl. best bezochte NL film aller tijden: Turks Fruit met 3,3 miljoen bezoekers.
IH88
Ben benieuwd hoeveel bezoekers de film in Slovenië en Slowakije trekt... Redbad zou misschien wat extra geld kunnen opbrengen door VOD, maar een goudmijn zal het niet zijn. Toch weer dat gezeur over de zomer en het WK, alsof het factoren zijn waar je geen invloed op hebt bij het uitbrengen van een film.
Het EK twee jaar geleden (zonder Nederland) scoorde ook uitstekend qua kijkcijfers, dus dat had je kunnen weten. En zomers kunnen warm zijn, dat is iets wat de producent nu pas ontdekt? Films als Mammia Mia, The Incredibles en Jurassic World hebben er geen last van, dus zou het misschien toch aan de kwaliteit, genre en moment van uitbrengen kunnen liggen. Mensen willen best in de zomer naar de bioscoop, maar niet naar een serieus en historisch epos dat drie uur duurt.
Lennert
Ik blijf het weer een raar verhaal vinden, maar ik heb dan ook een schurfthekel aan hitte. Liever in een koele bioscoop dan zwetend op een terras.
Bélon
Recente Nederlandse "historische" films als Nova Zembla (2011) en Michiel de Ruyter (2015) spraken m.i. bioscoopbezoekers aan omdat het bekende vaderlandse geschiedenis en historische figuren betreft.
Bij Redbad was mijn eerste reactie: wie?
Dan begin je al met een achterstand en als je film dan ook niet echt boeiend is qua actie etc. dan moet je niet raar opkijken dat vrijwel niemand 'm wil zien.
Reiné heeft denk ik proberen mee te liften op het succes van TV series als Vikings en in mindere mate Game of Thrones maar heeft het appeal van Redbad overschat. Denk dat ie beter (extra) geld in een film over Willem van Oranje had kunnen stoppen.
Kondoro
'Redbad' mogelijk de grootste Nederlandse flop ooit | Filmtotaal filmnieuws
Dat word dus gewoon thuis kijken.
'Redbad' mogelijk de grootste Nederlandse flop ooit | Filmtotaal filmnieuws
Wat ik me afvraag he. De film kostte 8 miljoen en via 40.000 bezoekers is er nu €330.000 verdiend. Dat betekent dus dat ze 25x meer bezoekers nodig hebben om quitte te spelen. Ofwel, ze hebben 1.000.000 bezoekers nodig om die 8 miljoen terug te verdienen. Dat is dus een zestiende deel van de totale bevolking van ons land dat naar deze film zou moeten gaan. Michiel de Ruyter kwam tot 800.000 bezoekers wat al bizar veel is en die film had een veel meer aansprekender hoofdrolspeler.
Vraag me af of dit project ooit rendabel had kunnen zijn. Al is er natuurlijk nog wel VOD verkoop en eventueel dat de film over de grenzen gaat draaien, al kan ik me niet voorstellen dat een Amerikaan of zelfs een Duitser of Belg naast ons hier nou echt interesse in heeft. Niemand die deze lokale held kent.
Gijs Naber was al een flop in TV-serie Penoza.
Geloof niet dat je weet wat 'een flop' betekent. Penoza was op TV een succes.
Dat betekent dus dat ze 25x meer bezoekers nodig hebben om quitte te spelen.
Deze rekensom klopt om allerlei redenen niet.
Willem van Oranje - Crew - willemvanoranje.nl
Vraag is of dat nog gaat lukken nu.
Het was ook maar een aanname, maar misschien kan je dan wel uitleggen hoe zo'n berekening gaat?
Quentin
Duidelijke infographic halverwege deze pagina:
Wat houden scenarioschrijver en regisseur over aan bioscoophit Soof2? | Afdeling Filmzaken
Dogie Hogan
Duidelijke infographic halverwege deze pagina:
8000 euro voor een regisseur? 6000 voor een scenarioschrijver? Dat kan toch niet kloppen. Zet daar minstens een 0 achter, dan is het nog veel te weinig.
Vind je het gek dat er zoveel matige Nederlandse films zijn, je kan voor zo'n vergoeding toch niet een paar jaar aan een film werken?
Dit gaat om de winstdeling. Regisseur en schrijver hebben ook een fee gekregen voor regie en scenario. Blijft er bij dat het bar weinig is natuurlijk, voor een film met zulke bezoekersaantallen.
Thiver
[url=https://www.filmtotaal.nl/nieuws/61537]Al is er natuurlijk nog wel VOD verkoop...
Dat wordt door de distributeur inderdaad aangehaald als een alternatief verdienmodel, maar ik kan me niet voorstellen dat dat nou zo'n vetpot is. Met een flop van dit formaat zijn de opties uiteraard beperkt, maar ik denk dat een grondig aangepaste director's cut met een najaarsrelease misschien wel de beste methode is om de film een tweede leven te geven.
[url=https://www.filmtotaal.nl/nieuws/61537]...en eventueel dat de film over de grenzen gaat draaien, al kan ik me niet voorstellen dat een Amerikaan of zelfs een Duitser of Belg naast ons hier nou echt interesse in heeft. Niemand die deze lokale held kent.
Hoeveel mensen waren bekend met William Wallace voordat Braveheart uitkwam? Als je een comicbookfan tien jaar geleden had verteld dat anno 2018 Thor, Ant-Man en de Guardians of the Galaxy succesvolle franchises hebben terwijl Batman en Superman niet bepaald lekker gaan en ook Spider-Man flink wat moeilijke jaren heeft gehad, had hij je waarschijnlijk keihard uitgelachen. Met marketing kun je behoorlijk wat voor elkaar krijgen.
Dit gaat om winstdeling, bovenop het uitstekende salaris.
Het klopt aan twee kanten niet. Ten eerste hoeft niet elke euro terugverdiend te worden en ten tweede reken jij met omzet. Dat is nog geen winst. Er gaat al 60% (idioot veel in NL, meer dan in andere landen) naar de bioscopen. Vervolgens wordt de rest gedeeld met de distributeur. Van wat er overblijft worden (verdere) investeerders betaald.
Mag je vinden, maar de term flop gaat over de mate van succes, specifiek het ontbreken er van.
Dit ís juist de director's cut.
Arri
Uit nieuwsgierigheid, waar moet ik ongeveer aan denken bij een gemiddelde Nederlandse romantische komedie?
IH88
Je hebt het waarschijnlijk over Nederlandse films? Lijkt me niet dat Disney akkoord gaat met 60% bij bijvoorbeeld een Marvel film.
Quentin
Wild Geraas: WAT VERDIENT DE REGISSEUR? - wildgeraas.blogspot.com
Graaf Machine
Als ik het goed begrijp is er iemand die zo weinig aan het maken van een film verdient als de regisseur?

Love Field
Drama / Roadmovie, 1992