Once upon a Time in America (1984)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika
Releasedatum: 27 september 1984
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Once upon a Time in America
"Crime, passion and lust for power."
Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...
David 'Noodles' Aaronson
Patrick 'Patsy' Goldberg
Philip 'Cockeye' Stein
'Fat' Moe Gelly
huh?
Dat was een geintje n.a.v. de discussies die er geweest zijn (o.a. Hamster Factor) dat een film niet op de site mocht als ie niet in een zaal had gedraaid...
Nick Kang
Je gaat Once upon a time in America toch niet van Moviemeter halen.
tovenaar
Nick, het was een geintje, kan ik het er nog duidelijker neerzetten. Het was een geintje naar aanleiding van discussies toen jij waarschijnlijk nog niet op Moviemeter zat of die discussie niet gevolgd heb, waarom zaag je hier over door?
Nick Kang
Ik wist heus wel dat het een grapje was. Alleen vond ik het wel een raar grapje.
En dat deze film geen Oscars heeft gekregen maakt op zich niet zoveel uit. Een Oscar is geen garantie op een goede film. Maar wel op een vet gevulde portemonnee voor de makers van een film die een Oscar krijgt.
tovenaar
GVD het ging toch helemaal niet om de Oscars!
Nick Kang
GVD het ging toch helemaal niet om de Oscars!
Agony
- 1985 berichten
nieuwe tik?? usernames dikgedrukt plaatsen? We weten echt wel tegen wie je het hebt hoor.
Hobbes
doe maar niet,
het lijkt nu net alsof je uiterst sarcastisch de naam erbij haalt (en dat is neem ik aan niet de bedoeling)
doe maar niet,
Beste aburefan van 5* naar 1.5 *, verklaar je stem aub.
mister blonde
eindelijk gezien. ik heb al maanden de Griekse versie liggen, omdat ik geen geduld had om te wachten op een fatsoenlijke versie. aangezien ik in de tussenperiode geen tijd had hem te bekijken had ik beter kunnen wachten.
ik vond hem erg goed. vooral het stuk van toen ze nog jongentjes waren was fantastisch. erg goed geacteerd zeg. die jongens deden niet onder voor bijvoorbeeld Woods of de Niro. de make-up van de Niro en Woods was erg goed gedaan.
ook de rest van de film was briljant. heel veel erg sterke scènes. prachtig verhaal van misdaad. maar dat is ondergeschikt aan de verhalen van vriendschap en liefde.
saai? geen moment. heb hem in een ruk door gekeken. 4,5 sterren.
Agony
- 1985 berichten
Wat een prachtige film!!! Ik heb deze film lang voor me uit geschoven, omdat ik 'm zo lang vond duren. Had ik maar eerder gekeken! Ik heb de dubbel DVD S.E. gekeken. Wat een genot! De muziek, de decors, de fantastische visuele details, de sfeer, de acteerprestatie (De Niro en Woods tillen elkaar naar een erg hoog niveau, maar ook de jonge cast (met een erg jonge Jennifer Connelly) doet het uitstekend).
De muziek en de sfeer deden me regelmatig aan The Godfather films denken. Echter het verhaal is totaal anders. Mooi hoe er geswitched wordt tussen verleden en heden (in drie verschillende periodes), wat ook het verhaal erg interessant houdt. Ik snap niet dat sommige termen als saai en traag gebruiken over deze film. De film is zoveel meer! Een meesterwerk.
5 dik en dik verdiende sterren en een plaatsje in mijn top 10!
Ghola
hij komt weleens op tv,maar vaak dan wel de vervelende ingekorte versie.
Dit berichtje lees ik op de eerste pagina, maar zaterdag zendt Veronica van 0.05 uur tot 3.55 uur de film uit. Is dit de 'vervelende' ingekorte versie, of het origineel?
Zelva
238 minuten is bijna vier uur. Als ze de aftiteling er uit knippen en er heel weinig reclame tussen zit, misschien net aan.
Queto Yurlunyur
238 minuten is de lengte van de Italiaanse versie, die volgens mij nooit in Engelstalig gebied vertoond is. De internationale lange versie is 227 minuten, wat met PAL-speedup op 218 minuten neerkomt. Dat past makkelijk in 3:50 uur. (de gehekelde 'korte versie', ter vergelijk, is slechts 139 minuten)
Zelva
Mooi! Ik had er ook niet zo'n zin in om een ingekorte versie te bekijken. Wel een beetje raar dat er hier dan 238 minuten aangegeven wordt. Is erg verwarrend.
auchtermuchty
Geweldige film ik heb hem al twee keer gezien en ga toch weer kijken,Robert DeNiro is altijd goed.
Koen@moviemeter
Hmmm, dit gaat zelfs niet lukken met een 4-uurs videoband.
In de gids staat 0.05 - 3.55. Moet lukken toch? Je hebt dan zelfs nog tien minuten speling.
eerdekes
Tog wel de allerbeste maffia film gemaakt !!
Ik weet het, the godfather zal wrss beter zijn, maar heb die gewoonweg nog niet gezien :$
Maar deze film bied alles, wat mij intrigeert..
Buiten die verkracht scènes dan ....
maar ja, wel jammer dat die goeie ouwe pesci maar in zo'n klein rolletje verkeerd !! Stel je voor joe pesci in de rol van james woods, en james woods in de rol van joe pesci. wat n film zou het dan zijn geweest. Maar bon, nx tegen woods é, hij is zéér te pruimen in deze film hoor. Maar wat ook knap is in deze film is hoe kenbaar die verouderingen te zien zijn, de niro ziet er nu uit net als in die film, alleen nou is ie wat dikker
(verwijderd)
Wel heel apart dat iemand uberhaupt over de beste maffia film allertijden begint als degene de godfather niet heeft gezien. Koop die dvd box dan, zo niet de video.

C'era una Volta il West
1968

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde
Beroemd filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na val

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
new york citylife and deathcorruptiestraatbendeverkrachtingsadisticlovesicknessseksueel misbruikspijtgebaseerd op boekprohibition eramoney launderingopiumgangstermafia bossmoordgeheugenjewish americanmartelenbrooklyn bridgejeugdvriendennostalgicaggressivejaren 20jaren 60jaren 30buitenlandse films in de sovjet-unie