Once upon a Time in America (1984)
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)
Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika
Verenigde Staten / Italië
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern
Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws
Releasedatum: 27 september 1984
Bekijk via Videoland
Plot Once upon a Time in America
"Crime, passion and lust for power."
Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...
David 'Noodles' Aaronson
Patrick 'Patsy' Goldberg
Philip 'Cockeye' Stein
'Fat' Moe Gelly
ThaMovieVoter
Op het moment dat ik deze film bekritiseer word ie nu uitgezonden op Veronica...
Zag deze film pas in het laatste kwartaal van vorig jaar, vond de film eerst veel te langdradig en op sommige momenten erg saai....maar je moet er ook goed en geconcentreed voor gaan zitten en dan merk je pas dat dit een klasiek meesterwerk is van de helaas overleden Sergio Leone (may he rest in peace
Een soort Godfather 2 stijl, de film speeld zich af in verschillende perioden, de eerste rond 1920, de 2e rond 1932 en de laatste in 1968, helaas word dit niet weergeven...
Sublieme acteerprestaties, niet alleen door de bekende Robert De Niro, maar ook door de jongens in de vroeger periode (hun jeugd)
Enige minpunten zijn het nagemaakte bloed (het lijkt gewoon verf) en hoe sommigen oud zijn gemaakt in de laatste periode.
Toch een klasieker en een meesterwerk en na the Godfather de beste Gangstafilm!!!
ThaMovieVoter
P.S: Zonder de mooie emotionele sfeervolle muziek van Sergio's jeugdvriend, Ennio Morricone, had deze film niet zo'n kwalitatief niveau bereikt als die het nu heeft...
(verwijderd)
ja maar dat is 't dan ook volledig waard! Geloof mij en alle andere zichzelf respecterende filmliefhebbers maar. En anders moet je ze maar één voor één huren en daarna kopen.
Treht
één voor één huren
Purmerend
Zeker een goede film. Met een paar hele leuke en verrassende stukjes erin. En die stukjes blijven je ook goed bij. 4,5*
SzJoowNiejCah
Yep, gewoon 'n lekkere 'gangstafilm', heel wat weghebbend van de Godfather, maar aan de andere kant toch ook weer heel andrs.. 4'tje
Diesel
gewoon 'n lekkere 'gangstafilm',
Je hebt de film duidelijk niet begrepen.
heel wat weghebbend van de Godfather,
eerdekes
Ohh, ik ben zo blij dat ik deze film op dvd heb, meesterlijk filmpje ! !
***** sterren
SzJoowNiejCah
Je hebt de film duidelijk niet begrepen.
Niet begrepen, of jij hebt mijn opvatting niet begrepen? Je wilt bijvoorbeeld toch niet zeggen dat 't allemaal lieve jongetjes zijn ofzo'w...............?!
Ennn hoe ik 'r bij kom dat 't iets wegheeft van the Godfather, misschien omdat 't 'n b'tje die sfeer heeft....?! En asjij dat niet vind, ligt dat toch gewoon aan verschillende meningen...?! End of story lijkt mij..
eerdekes
Ohh, ik ben zo blij dat ik deze film op dvd heb, meesterlijk filmpje ! !
***** sterren
oei 1 sterretje te veel
Newbie
Miljaar, ik heb deze gehuurd in de bibliotheek (daar krijg je hem voor 2 weken mee
) maar ik krijg de ondertitteling niet op. Ik zal hem over een paar dagen 'ns in één stuk uitzien en hopelijk met ondertitteling, dan is 'm misschien nog beter. Nu vond ik hem 3 á 3.5 sterren waard.
eerdekes
Verhoogd naar 5/5 zonder die muziek ging er zeker 1* af, gegarandeerd. Die panfluit denk ik, dat melodietje, subliem !!
bram16
is dit de film waarbij in het begin een man word geplet door een gestolen hotdogkarretje?
silent bob
nee vind ik nie, begrijp mij nie vekeert ik vind dit een super film, maar net zo als bij scareface had hij iets korter gekunt.
Kai
Het is misschien wel de charme van deze film. Daardoor voel je je ook meer aangetrokken tot de hoofdrolspelers, en krijg je een prachtig complex verhaal.
DieGo
Zaterdag 29 mei op Veronica van 22:20 tot 2:20
Wat ik dan niet begrijp is dat hier staat dat de film 238 minuten duurt en Veronic trekt er 240 minuten voor uit. Gaan ze dan maar 2 minuten reclame uitzenden?

C'era una Volta il West
1968

De laatste films van enkele van de belangrijkste regisseurs ter wereld

Netflix voegt binnenkort een waslijst aan films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde
Beroemd filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na val

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
new york citylife and deathcorruptiestraatbendeverkrachtingsadisticlovesicknessseksueel misbruikspijtgebaseerd op boekprohibition eramoney launderingopiumgangstermafia bossmoordgeheugenjewish americanmartelenbrooklyn bridgejeugdvriendennostalgicaggressivejaren 20jaren 60jaren 30buitenlandse films in de sovjet-unie