• 9.373.066 stemmen

Once upon a Time in America (1984)

Misdaad / Drama | 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern

Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 27 september 1984

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Once upon a Time in America

"Crime, passion and lust for power."

Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...

David 'Noodles' Aaronson

Philip 'Cockeye' Stein

'Fat' Moe Gelly

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Op het moment dat ik deze film bekritiseer word ie nu uitgezonden op Veronica...

Zag deze film pas in het laatste kwartaal van vorig jaar, vond de film eerst veel te langdradig en op sommige momenten erg saai....maar je moet er ook goed en geconcentreed voor gaan zitten en dan merk je pas dat dit een klasiek meesterwerk is van de helaas overleden Sergio Leone (may he rest in peace )

Een soort Godfather 2 stijl, de film speeld zich af in verschillende perioden, de eerste rond 1920, de 2e rond 1932 en de laatste in 1968, helaas word dit niet weergeven...

Sublieme acteerprestaties, niet alleen door de bekende Robert De Niro, maar ook door de jongens in de vroeger periode (hun jeugd)

Enige minpunten zijn het nagemaakte bloed (het lijkt gewoon verf) en hoe sommigen oud zijn gemaakt in de laatste periode.

Toch een klasieker en een meesterwerk en na the Godfather de beste Gangstafilm!!!

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

P.S: Zonder de mooie emotionele sfeervolle muziek van Sergio's jeugdvriend, Ennio Morricone, had deze film niet zo'n kwalitatief niveau bereikt als die het nu heeft...

mare weetje blaauw, die box kost wel zo'n 55 eur

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

ja maar dat is 't dan ook volledig waard! Geloof mij en alle andere zichzelf respecterende filmliefhebbers maar. En anders moet je ze maar één voor één huren en daarna kopen.

avatar van Treht

Treht

(verwijderd) schreef:

één voor één huren

Kheb ze een keer van een vriend geleend en in 1 streep gekeken, volgende dag teruggegeven. Stond ie me toch raar aan te kijken

avatar van Grsbk

Grsbk

Hele goede film, alleen vond ik de ontknoping minder sterk...

avatar van Purmerend

Purmerend

Zeker een goede film. Met een paar hele leuke en verrassende stukjes erin. En die stukjes blijven je ook goed bij. 4,5*

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Yep, gewoon 'n lekkere 'gangstafilm', heel wat weghebbend van de Godfather, maar aan de andere kant toch ook weer heel andrs.. 4'tje

avatar van Diesel

Diesel

SzJoowNiejCah schreef:

gewoon 'n lekkere 'gangstafilm',

Veel meer dan dat.

Je hebt de film duidelijk niet begrepen.

SzJoowNiejCah schreef:

heel wat weghebbend van de Godfather,

Hoe kom je erbij!?

eerdekes

Ohh, ik ben zo blij dat ik deze film op dvd heb, meesterlijk filmpje ! !

***** sterren

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Diesel schreef:

Veel meer dan dat.

Je hebt de film duidelijk niet begrepen.

Hoe kom je erbij!?

Niet begrepen, of jij hebt mijn opvatting niet begrepen? Je wilt bijvoorbeeld toch niet zeggen dat 't allemaal lieve jongetjes zijn ofzo'w...............?!

Ennn hoe ik 'r bij kom dat 't iets wegheeft van the Godfather, misschien omdat 't 'n b'tje die sfeer heeft....?! En asjij dat niet vind, ligt dat toch gewoon aan verschillende meningen...?! End of story lijkt mij..

eerdekes schreef:

Ohh, ik ben zo blij dat ik deze film op dvd heb, meesterlijk filmpje ! !

***** sterren

oei 1 sterretje te veel

avatar van Newbie

Newbie

Miljaar, ik heb deze gehuurd in de bibliotheek (daar krijg je hem voor 2 weken mee ) maar ik krijg de ondertitteling niet op. Ik zal hem over een paar dagen 'ns in één stuk uitzien en hopelijk met ondertitteling, dan is 'm misschien nog beter. Nu vond ik hem 3 á 3.5 sterren waard.

avatar van misty

misty

top tien notering voor mij

eerdekes

Verhoogd naar 5/5 zonder die muziek ging er zeker 1* af, gegarandeerd. Die panfluit denk ik, dat melodietje, subliem !!

avatar van bram16

bram16

is dit de film waarbij in het begin een man word geplet door een gestolen hotdogkarretje?

avatar van Goodfella

Goodfella

Da's Sleepers.

avatar van bram16

bram16

ja, inderdaad sleepers. bedankt goodfella!

avatar van Linda

Linda

Woohoo, eind volgende maand op Veronica.

silent bob

jammer dat ie 4 uur duurt...

avatar van tovenaar

tovenaar

Nee hoor.

avatar van V

V

Kai

Maakt mij niks uit hoe langer hoe beter

Meestal dan

silent bob

nee vind ik nie, begrijp mij nie vekeert ik vind dit een super film, maar net zo als bij scareface had hij iets korter gekunt.

Kai

Het is misschien wel de charme van deze film. Daardoor voel je je ook meer aangetrokken tot de hoofdrolspelers, en krijg je een prachtig complex verhaal.

avatar van DieGo

DieGo

Zaterdag 29 mei op Veronica van 22:20 tot 2:20

Wat ik dan niet begrijp is dat hier staat dat de film 238 minuten duurt en Veronic trekt er 240 minuten voor uit. Gaan ze dan maar 2 minuten reclame uitzenden?

Kai

Loopt op Veronica ook wel is ooit uit pas ook al.

avatar van DieGo

DieGo

silent bob

Mooi op mijn 18ste verjaardag kijken!!!!