• 9.372.679 stemmen

Once upon a Time in America (1984)

Misdaad / Drama | 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 229 minuten / 139 minuten (Amerikaanse bioscoopversie) / 251 minuten (gerestaureerde versie)

Alternatieve titels: C'era una Volta in America / Het Gebeurde in Amerika

Oorsprong: Verenigde Staten / Italië

Geregisseerd door: Sergio Leone

Met onder meer: Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern

Gesproken taal: Frans, Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 27 september 1984

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Once upon a Time in America

"Crime, passion and lust for power."

Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximilian Bercovicz vormen met drie anderen een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. 35 jaar na een noodlottig afgelopen overval krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt...

David 'Noodles' Aaronson

Philip 'Cockeye' Stein

'Fat' Moe Gelly

avatar van Zhao Yun

Zhao Yun

Beetje teleurgesteld,dat was toch mijn 1e indruk(en ook de 2e) na de laatste scene. Niet omdat ik de film slecht vond maar nadat ik hem eindelijk in bezit en me er zo op verheugd had,viel hij me dan toch wat tegen. Uiteraard super gespeeld wat niet anders kon met zulke acteurs maar ook die jonge gasten deden het goed. Simpel gezegd wat mij ging storen was de langdradigheid en dan bedoel ik niet de lengte van de film maar bij ELKE scene leek het wel of die verplicht een kwartier moest duren. Waarbij ik dan bij het einde kom waarnaar je dan 4 uur hebt gekeken en je vol verwachting op de ontknoping wacht. Die is er niet!! Ok er komt wel een dialoog(niet de 1e in de film) tussen de 2 toppers maar ik had toch graag GEZIEN hoe dat in zijn werk ging. Dat de film dan eindigt met een lurkende De Niro vond ik dan ook onbevredigend. Jammer voor mij maar een goede film die mij wat tegenviel mede ook door mijn hoge verwachting.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

229 min. genieten . hoe de jaren 20 gefilmd zijn, prachtig

avatar van bennied2005

bennied2005

Een hele mooie film met geweldig acteerwerk. Wat speelde De Niro in die tijd toch subliem. De mooiste scène is voor mij die met dat gebakje. Ik heb totaal geen problemen met het trage in deze film. Het trage komt volgens mij zelfs ten goede aan de sfeer in de film.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een schitterend meesterwerk, dat ik meteen in mijn top-10 ga opnemen.

Deze film creëert eenzelfde sfeertje als The Godfather: grimmig, verradelijk, maar ook af en toe luchtig.

The Godfather is mijns inziens nog wel een stukje beter.

Het verhaal in deze film is uitstekend. Het is niet te lastig, maar laat wel ruimte open voor individuele interpretatie.

De beelden in de film zijn zeer mooi. Ik kan erg genieten van dat jaren 20-sfeertje, met die oude gebwouwen en mannen die enkel driedelig-kostuum droegen.

Acteerwerk is prima in orde. Kan geen zwakke plekken ontdekken.

5*.

vette film. verhaal goed en prima acteerwerk.

avatar van aerts007

aerts007

Zonder meer een van de betere.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

deze film is echt mooi, robert De Niro speelt weer eens fantastisch,

deze film word ooi opgebouwd en blijft heel mooi .

in mijn top 10 mag hij zeker staan en als je hem nog niet gezien hebt , Je moet hem zeker eens bekijken!

avatar van AC/DC

AC/DC

Prachtfilm

avatar van Theunissen

Prima film met een schitterend verhaal. De film duurt bijna 4 uur maar blijft boeien tot het eind.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Wat een lange film zeg! Ben ik wel gewend van sergio's films maar bijna 4 uur! Lijkt me wel een leuke film.

Welke versie vinden jullie eigenlijk het meest aangeraden de lange of de korte versie?

W.M.J.M

De lange!!!!! De korte is verschrikkelijk slecht

avatar van Rick18

Rick18

Xx_se7en_xX schreef:

Ik zou ook de lange aanraden. Die kortere versie is er alleen maar omdat men 4 uur in de bioscoop te lang vond

Toen ik hem zelf op dvd wilde gaan bekijken dacht ik eerst dat 4uur wel wat lang was, maar uiteindelijk heb ik hem in een keer uitgekeken. Hij had wat mij betreft zelfs nog wel wat langer mogen duren.

avatar van AC/DC

AC/DC

GinolaEHV schreef:

Een schitterend meesterwerk, dat ik meteen in mijn top-10 ga opnemen.

The Godfather is mijns inziens nog wel een stukje beter.

Acteerwerk is prima in orde. Kan geen zwakke plekken ontdekken.

5*.

Je haalt me de woorden uit de mond

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Waarom is deze film niet te koop bij bol.com of frs?

avatar van robbie23borger

robbie23borger

Bart Simpson schreef:

Waarom is deze film niet te koop bij bol.com of frs?

Ik heb hem bij de blokker gekocht

misschien moet je daar eens proberen

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Mijns inziens een absolute klassieker met fantastische rollen van De Niro en Woods. De muziek is van absolute meerwaarde. Eigenlijk klopt gewoon alles aan deze film.

avatar van ohantje1

ohantje1

prachtige film !! de cast , het verhaal gewoon super .

avatar van Hille

Hille

Deze film is mijn persoonlijke nr. 1. Ik kan begrijpen dat voor sommige mensen films zoals deze, the godfather, etc. saai en vervelend zijn omdat er niet veel actie in voorkomt en vooral is gevuld met dialogen. Dit zijn dan ook waarschijnlijk mensen waarvan hun favoriete films X-men, Rambo en dergelijke zijn waar er constant brainless action in voorkomt.

Films zoals deze zijn doordacht uitgebouwd en geven een zekere sfeer met zich mee, mede ook dankzij de fantastische muziek. Zo'n film blijft ook goed bij, vergeleken met duizenden andere. Er wordt zeer sterk geacteerd en de decors ogen prachtig. Daarnaast is het natuurlijk een mooi verhaal en blijft het boeien van begin tot eind.

Deze film is bedoeld voor iemand die houd van een sterk verhaal en zich niet verveeld als er eens 10 minuten niet wordt gevochten. Iemand die enkel houd van films met 2/4 explosies en 2/4 bloed kan zich geen filmfan noemen. Veel van de commentaren vind ik hier dan ook onterecht, maar de algemene puntentelling bewijst natuurlijk meer dan sommigen hun mening hier.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Wat een prachtige film is dit toch! Je moet er echter wel met de juiste verwachtingen naar gaan kijken en vooral de tijd opbrengen om van dit allesomvattende spektakel te genieten. Het tempo van de film is wat traag, waardoor sommige mensen dit een veel te lange en saaie film gaan vinden, maar niets is minder waar. Deze film is echt een film die compleet is, in alle betekenissen van het woord. Sterke acteerprestasties, schitterende sfeer en decors, en dan die muziek van de grootmeester Ennio Morricone himself. Een dikke 5

avatar van Beatlejim

Beatlejim

Het kan ook aan mij ligge, maar ik snap de eind scene niet, het lijkt wel of hij er iets probeert mee te zeggen.

W.M.J.M

Het einde kan weer een flashbck zijn, of door de drugs had Noodles een flashforward hoe het had kunnen zijn. In dat geval zullen de twee gangsters hem gewoon vermoorden.

avatar van niethie

niethie

Had deze film al bijna vier jaar in de kast staan, maar ondanks zijn hooggewaardeerde positie heb ik hem nooit gekeken, ik denk dat de grootste factoren daarin waren dat hij van de hand van Leone kwam (een ietswat overschatte regisseur in mijn ogen) en natuurlijk het feit dat hij ruim vier uur duurt. Maar gister heb ik het dan eindelijk doorgezet en verder absoluut geen spijt van gehad, het was lang geleden dat ik een film met zo'n speelduur zag maar die vier uur vlogen werkelijk voorbij.

Het verhaal over een man die langzaam terugblikt op zijn leven, we zien hem in drie periodes van zijn leven, als jong brutaal straatschoffie, op het hoogtepunt van zijn doen en als oude eenzame man is erg mooi in beeld gebracht. Kwa sfeerschets is het werkelijk briljant, zelden zag ik ook zulke mooie beelden van New York als in het begin van deze film. Daarnaast zijn de acteerprestaties (met als hoogtepunt natuurlijk) DeNiro (hoe kan het ook anders) bijzonder sterk. Bevat de film een aatal geweldig mooie scenes, bijvoorbeeld (om er maar even wat te noemen, die ene waar het jongetje wordt neergeschoten op straat en sterft in Noodles zijn armen, de verkrachtig in de auto, de overval en er zat ook nog een heel aandoenlijk moment in, ik heb het natuurlijk over het moment waar dat jochie moet kiezen tussen seks en een roomtaartje en hij natuurlijk voor dat laatste kiest, jeugdelijke ontschuld werd zelden zo mooi in beeld gebracht als in die scene. Verder vond ik het tegen het einde allemaal wat teveel van het goede, het werd daar (ondanks dat de film tot dat moment constant boeiend was gebleven) ook redelijk landradig allemaal en het einde viel me dan ook erg tegen, het zou (zoals ik hier inmiddels in een spoiler heb gelezen) zo kunnen zijn dat het een flash forward was van DeNiro tijden zijn drugstrip, maar dan nog vond ik het veels te makkelijk allemaal.

Al met al een geweldige film die mijn mening over Leone als regisseur wel wat verranderd heeft, zal binnekort in ieder geval C'era Una Volta Il West weer eens een keer kijken om te zien of die een herwaardering verdiend. Ik zat een lange tijd met een 4,5 in mijn hoofd, maar het einde zorgt helaas voor een halfje aftrek.

avatar van Chimpz

Chimpz

De laatste film die Sergio Leone ooit gemaakt heeft en het is niet eens een western! Dit was Leone's droomproject (heeft er zelfs The Godfather voor afgewezen). Ondanks de andere setting (New York in 1910, 30 en 60) is het een heerlijk typische Leone film met enkele wondermooie shots. Samen met een meesterlijke score van Ennio Morricone zorgt dit voor een audiovisueel pareltje van een film. Het verhaal is een immens groots en episch gangsterepos en de film heeft daardoor een duur van ruim drie en een half uur, verbazingwekkend toch hoe het nauwelijks verveelt en de film ook nooit inzakt, de kwaliteit is zeer constant. Een supercast (Robert De Niro, James Woods, Joe Pesci, William Forsythe, Treat Williams, ...), schitterende regisseur, beste filmmuzikant, ... klassefilm

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Toch wel grappig dat je regisseurs enzo nooit over Leone hoort praten, precies alsof hij heeft nooit bestaan.

Als het over westerns gaat is het altijd The Searchers of een andere film, maar nooit OUATITW of GBU. Als het over maffia films gaat is het altijd The Godfather of Goodfellas maar nooit Once Upon a Time in America.

avatar van Willie_Baas

Willie_Baas

welke versie is mooier, die internationale versie. Of de originele? En kunje ze eigenlijk ook allebei nog krijgen?

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Willie_Baas schreef:

Nee, je kunt ze hier niet meer krijgen. Ik zoek er al maanden naar, niemand die het weet. Geen zin om via buitenlandse sites te bestellen, heb er ook geen ervaring mee.

W.M.J.M

De orginele versie is beter, veel beter.

avatar van Joakiem

Joakiem

Goede film, Vind hem overigens wel hoog staan (29ste), zo goed vond ik hem ook niet.. Overigens wel van aparte, grote klasse!

Duurt drie en een half uur, hij begint een beetje te vervelen vind ik zelf. Je merkt niet echt dat ze 'maffia' zijn of in louche zaken doen, op een paar scenes na dan. Desondanks zeker een aanrader, wanneer je er die tijd voor uit wilt trekken.

Ben blij dat ik hem heb gezien!

avatar van Loki87

Loki87

Mooie film, wel mijn langste film ooit, maar verveelde me geen moment. Prachtig plot, mooi gefilmd en geweldig geacteerd.

avatar van Djarune

Djarune

Joakiem schreef:

Ben blij dat ik hem heb gezien!

Er zitten veel te lange scenes in, maar ik kan niet zeggen dat ie vervelend wordt. Het einde is prachtig. Wat betreft de louche zaken. Die zijn volop aanwezig in de films. Iets realistischer trouwens dan in de meeste maffiafilms.