• 9.379.095 stemmen

Met onder meer: Alicia Vikander, Dominic West en Walton Goggins

Releasedatum: 15 maart 2018

Plot Tomb Raider

"Her legend begins."

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat de vader van de 21-jarige Lara verdwenen is. In plaats van het bedrijf van haar vader over te nemen werkt ze als fietskoerier in Londen, terwijl ze collegelessen volgt. Uiteindelijk wordt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.

avatar van Bram0108

Bram0108

Thomb Raider heeft de nodige veranderingen gehad, de jaren 90 actie is omgezet naar een avontuurfilm met meer verhaal, dit vind ik erg positief. Ik heb niks tegen actie, maar als ik actie wil zien pak ik wel een Lundgren of Van Damme film. Gewoon een goede film!

Zwolle84

Meh. Ik vermaak me prima met twee uur lang naar Alicia Vikander te kijken, maar in dit geval had er geen film omheen hoeven te zitten.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Die poster is wel lekker bad ass.

avatar van Glacius

Glacius

FlorisV schreef:

Ik vond Vikander prima qua expressie en ze is lekker athletisch, kijk maar naar die armen. Ze heeft niet zulke tetten als Angelina maar is niet minder lekker. Gewoon op een andere manier sexy. Maar inderdaad niet in een kort broekje dat is een duidelijke keuze geweest. Maar toch ook weer een beetje jammer. Het had hier nog gekund en in het volgende deel moet ze de sneeuw in...

Ik vind dat ze zo'n gezicht heeft van een tiener jongetje.

Juist een heel mooi vrouwelijk gezicht, met die scherpe jukbeenderen.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Een aardige film. De film doet niks nieuws, jat een hoop, kent een mager plot, maar... biedt dit alles wel zeer strak uitgewerkt aan. Wel vind ik het eerste gedeelte stukken beter. Eenmaal in de tombe aangekomen, vind ik er nog maar weinig aan. Maar dat is echt een smaakdingetje. Dan voeren de flauwe puzzels, opzichtige knoppen die bepaalde acties teweegbrengen, het gebungel boven afgronden en ander onrealistisch geneuzel weer de boventoon. Ik zie ook de hele tijd een filmset voor me daar, in plaats van dat ik nog in het verhaal zit. Indiana Jones all over again.

Wel een leuke, nieuwe Lara. Goede actrice. 3*.

avatar van wwelover

wwelover

Leuke bioscoopfilm. Niks bijzonder, maar vermakelijk zeker. Scheelt dat Vikander gewoon een goede actrice is en de rol sterk (en mooi) neerzet. CGI is niet altijd top, maar voor grotendeels ziet de film er ook strak uit. Ben verder geen Tomb Raider kenner, maar verhaal en kleine twists waren leuk. Vikander is in ieder geval geloofwaardiger dan Angelina Jolie.

avatar van John Milton

John Milton

Zwolle84 schreef:

Juist een heel mooi vrouwelijk gezicht, met die scherpe jukbeenderen.

Eens.

Een erg mooie verschijning waar ik graag naar mag kijken. En dat heb ik ook veel gedaan de afgelopen jaren, want dit bleek al de tiende film die ik met haar zag. Ik vind haar totaal niet jongensachtig

avatar van cor1946

cor1946

Leuke actiefilm, in bioscoop met 3D .

avatar van Thorak

Thorak

Ik vind dat ze zo'n gezicht heeft van een tiener jongetje.

Ik was a bang dat ik de enige was die dat vond!

ik vind haar erg veel op deze engerd lijken...

avatar van horizons

horizons

Wot? Dat lijkt niet eens een beetje op elkaar.

avatar van The Oceanic Six

Het slaat ook absoluut nergens op. Gewoon aandacht willen. Dat je haar niet knap vind, ok. Maar ze is zeker geen jongen in haar looks.

avatar van Glacius

Glacius

Looks? Ik heb het over haar gezicht. Ik vind het jongensachtig, tenminste op deze poster in ieder geval.

Glacius schreef:

Maar met gezicht bedoel je ook lippen, ogen en wenkbrauwen toch? Daar is toch weinig jongensachtig aan. Vooral haar lippen . Wat een discussie trouwens, we hebben het over Alicia Vikander. Die heeft serieus 1 van de mooiste, vrouwelijkste en meest expressieve gezichten op deze aardkloot.

avatar van egelhunter

egelhunter

Ik heb bijna alle Tomb Raider games gespeeld. Zeker de reboot van 2013 was geweldig goed, zoniet 1 van de beste games van de laatste jaren. En waar ik de Angelina Jolie delen niet zoveel aan vond ben ik vanavond toch naar een 3D Dolby Atmos zaal gegaan.

Om met de deur in huis te vallen. Dit is oprecht een van de betere game verfilmingen die er is.
De film heeft alles wat wat ook in de game zit. Goede actie, mooie locaties, spannende momenten vooral de sluipscene met pijl en boog is erg goed gedaan en Alicia Vikander als Lara Croft doet het erg goed. Prima vermaakt en duurde de film nou echt 2 uur?

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik begin wel een fan te worden van Alicia Vikander, naast dat ze een erg mooie verschijning is, vind ik haar keuze’s qua rollen en films ook best veelzijdig. Ik denk echt dat dit zo’n actrice is die echt een blijftertje is in Hollywood, de rol van haar in Tulip Fever vond ik erg goed en laat zien dat ze ook serieuze rollen aankan. Deze Tomb Raider is leuk, ik had toch iets meer verwacht, maarja gebaseerd op een computergame dus je weet van tevoren wel een beetje wat je kan en mag verwachten!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Glacius schreef:

Vind ik ook wel, ze lijkt ook weinig op Lara Croft van de videogame en dan spreek ik niet enkel van de kleine borsten maar haar andere vormen en de outfit die mij niet aan Tombraider doen denken.

alexspyforever schreef:

Doet je niet aan Tomb Raider denken? https://www.google.nl/search?q=tomb+raider+2013&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiC8IqxhP3ZAhXGAMAKHZldCYkQ_AUICigB&biw=1024&bih=483#imgrc=_&spf=1521622200754 Als twee druppels water .

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ah ziet ze er tegenwoordig zo uit, ik heb die evolutie niet zo gevolgd. In mijn herinnering is ze nog die voluptueuze met dat korte broekje zoals in de eerste games en ook in de films met Jolie. Nu aan de andere kant de games heb ik niet echt gespeeld (wel geprobeerd maar vond dat te lastig) en ook aan de films zelf vond ik weinig. Was ik een fan geweest van de games was ik wellicht niet zo blij met die metamorfose. Ik hou wel van rondingen en vind Vikander ondanks haar vrouwelijk gezicht te jongensachtig voor de rest. Maar maakt niet uit ik ga deze film toch niet kijken.

SunChaser

met mijn opmerking dat de film 10 jaar te laat is gemaakt bedoel ik dat hij gedateerd aanvoelt. zijn zoveel degelijke films gemaakt afgelopen 10 jaar

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermakelijk.

Ik heb nog niet de originele Croft films gezien, moet ik maar eens tijd voor gaan maken. Geen idee of dit er zo uitziet, maar dit is wel een erg vermakelijk filmpje. Deed me aan het einde ook erg denken aan de Raiders of the lost Ark.

Vikander is een leuke actrice om 2 uur naar te kijken, niks mis mee. Ik vind Jolie er niet zo ontzettend mooi uitzien om heel eerlijk te zijn. Ook als persoon vind ik haar een beetje overdreven en ik zal vast de enige zijn die dat zegt.

Soms is de CGI niet op zijn best, zoals de sprongen die Croft maakt. Maar er zit genoeg spektakel in om je mee te vermaken voor die 118 minuten. Een prima uitkijkertje.

SunChaser schreef:

Noem ze eens. Volgens mij zijn er niet overdreven veel films over avonturiers, zeker in vrouwelijke vorm. Of je moet Tomb Raider als ordinaire actiefilm zien, maar dat zou onterecht zijn.

SunChaser

Waarom. TR is een ordinaire actiefilm. De films die in dit genre uitkwamen zijn legio. Het lijkt op Indiana Jones temple of doom en Last Crusade. National Treasure 1 en 2. Hunger Games 1 tot en met 4 maar vooral 2, the mummy 1 en 2 met Brendom Fraser, Jumamji 1 en 2, en zelfs op Kuifje die Spielberg maakte en het begin leek zo uit een Fast Furious Movie

het ziet er ongeïnspireerd uit er zit niets origineels bij. actie was nergens opwindend

SunChaser schreef:

Je zit maar gewoon wat namen willekeurig te noemen. Daarnaast zijn de NT films al 10 tot 15 jaar oud, om over Indiana Jones' films maar te zwijgen.

Zwolle84

Hoe lijkt dit op The Hunger Games dan?

avatar van horizons

horizons

Pijl en boog?

horizons schreef:

Pijl en boog?

In dat geval lijkt Robin Hood ook wel heel erg op Tomb Raider

SunChaser schreef:

Wel knap dat je de Angelina Jolie Tomb Raider films niet noemt. Daar lijkt deze ordinaire actiefilm toch ook wel een beetje op. Ik heb trouwens nog nooit een actiefilm gezien die origineel is en niet een tikkeltje ordinair, maar als jij voorbeelden hebt dan hoor ik die graag. Zelfs mijn favoriete actiefilm Die Hard is niet origineel.

avatar van CorvisChristi

CorvisChristi

M'n 3,5 blijft staan. Een zeer fijne en vermakelijke film. Eigenlijk niet echt veel bijzonders, maar Vikander steelt de show en houd de film overeind en compenseert daardoor een hoop. Ze is naast een geweldige en mooie actrice gewoon overtuigend als de iconische game-babe. Overtuigender dan Angelina Jolie die ik erg plastic vond. En daarnaast waren die vorige films niet best.

pijl en boog

jonge vrouw

boobytraps

verder mogen jullie best dit een waanzinnig vernieuwende film vinden hoor maar tomb raider flopt niet voor niets