Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Tomb Raider
"Her legend begins."
Het is inmiddels zeven jaar geleden dat de vader van de 21-jarige Lara verdwenen is. In plaats van het bedrijf van haar vader over te nemen werkt ze als fietskoerier in Londen, terwijl ze collegelessen volgt. Uiteindelijk wordt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist naar zijn laatst bekende locatie: een graf op een eiland ergens voor de kust van Japan.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Tomb Raider (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Terry the Trainer
Pamela
Nick Theunis
In Film > Nieuws > 'Tomb Raider' Reboot (2018):
Alicia Vikander wordt de nieuwe Lara Croft, klik.
Zwolle84
Mag toch hopen dat het nu niet zo'n Arnold met dikke neptieten wordt...
Tomb Raider-film komt in maart 2018 uit | AD.nl
Donkerwoud
Mooie hoofdrolspeelster. Nieuwe toon van de franchise leent zich hier uitstekend voor. Best wel zin in.
Ik kijk hier enorm naar uit, omdat de film is gebaseerd op de 2 schitterende Tomb Raider games Tomb Raider (2013) en Rise of the Tomb Raider (2015) . Dat waren reboots van de oude serie, dus met een jonge, onervaren Lara in een verhaal zoals deze film beschrijft. Vikander is een uitstekende actrice en Uthaug heeft met Bølgen een sterke film op zijn naam. Heb best veel vertrouwen in dit project.
JacoBaco
Ja dit wordt leuk! Een Noorse regisseur en een erg leuke Zweedse actrice.
En hoewel het natuurlijk computeranimatie is, is Lara Croft sowieso toch wel een verdomd lekker wijf!
Vanaf 15 maart 2018 in de bioscoop (Warner Bros)
John Milton
Hoe dan ook, ik heb hier zin in. Benieuwd wat Vikander ermee doet en wat voor toon de film zal hebben.
John Milton
en oeioei, wat krijgt het design er weer van langs op Facebook, bij deze post van IMDb. Niet dat zij er wat aan kunnen doen natuurlijk, maar toch. Het moet blijkbaar gezegd.
Vind er weinig mis mee. De look doet erg denken aan de 2 games waar deze film op is gebaseerd.
Tonypulp
John Milton
Inhoudelijk snapte ik de commentaren over setting (met icehammer in de zee?), belichting en de vreemd staande nek wel.
Verder is het alsnog een verademing vergeleken bij de posters van Thor Ragnarok en Spiderman Homecoming
Die ijshamer gebruikt ze in de 2 games waar dit over gaat bijzonder vaak. Daar is klimmen en ontdekken in de bergen erg belangrijk.
Nu ik haar nek zie is het wel een wat raar beeld ja. Beetje teveel Photoshop. Jammer, ze is sowieso een mooie vrouw.
Dogie Hogan
Miss Croft geraakt in veel levensbedreigende situaties, maar als ze fietst moet ze een helm op.... Fietsen, da's pas echt gevaarlijk!
Duke Nukem
- 1986 stemmen
De reboot games vond ik belange niet in de buurt komen van de eerste Tomb Raider games. Hopelijk word de film beter dan de games. Visueel lijkt het er wel sterk op en de hoofdrolspeelster lijkt ook op de jonge versie van Lara Croft (inclusief de kleine borstjes). De trailer ziet er wel goed uit, moet ik zeggen. En de films met Angelina waren geen hoogvliegers, deze film heeft dus een lage drempel om overheen te komen en het beter te doen.
Shinobi
De film lijkt het pad te bewandelen van de reboot games en met Alicia Vikander heb ik zeker niets te klagen.
Arri
Ben benieuwd hoe serieus deze film zichzelf gaat nemen, hopelijk is er ook nog wat humor in verwerkt.
Ik heb niet alle TR games gespeeld na deel 1 en 2, maar ik vond de 2 reboot games uit 2013 en 15 een verademing en bijzonder indrukwekkend. En ik ben er erg blij mee dat deze film zich daarop baseert. De jonge, meer naïeve maar minstens zo coole Lara uit die games is veel interessanter dan de Lara die al op haar best was. Daarom spreekt deze film me erg aan terwijl ik de films met Angelina Jolie maar matig vond. Zij kwam ook totaal niet over als Lara Croft, op haar destijds enorme borsten na dan. Het kan inderdaad alleen maar meevallen.
Zandadder
Vooral de oorspronkelijke game uit '96 is erg goed. Onheilspellend, extreme hoogtes en diepten. Duizelingwekkende klimpartijen, watervallen, puzzels, dinosaurussen, beren , wolven, apen etc.
Ik wou dat ik die game nog kon spelen.
De films met Jolie zijn makkelijk te toppen. Die waren in mijn optiek erg zwak.
Er zal volop reclame worden gemaakt en de naam zal toch voor volle zalen zorgen.
De trailer ziet er goed uit, lijkt weer op de game.
Alicia is knap en fit, maar verspeend van een bos hout wat toch wel een beetje kenmerkend is voor Tomb Raider.
Ik ben benieuwd.
Trailer looks good. Ik zie de minder voluptueuze curves van Vikander dan maar door de vingers, want het is een prachtige vrouw. Deze Lara Croft/Tomb Raider komt realistischer over dan de pulpie films met Jolie en Vikander zelf is hier een goede vertolker van.
CorvisChristi
Dat bos hout zou haar alleen maar in de weg zitten
Kenmerkend voor de game, maar totaal niet belangrijk voor de film. Ze hebben voor een natuurlijk ogende actrice gekozen die (hoogstwaarschijnlijk), perfect gestalte zal doen geven aan het personage van Lara. En i.m.o. hebben ze met Alicia daar één van de beste actrices van dit moment voor weten te strikken. Wat dat betreft bewijst de trailer al genoeg! Op het laatst zie je haar met die kenmerkende Lara-vlecht en dan zie je het pas echt: Alicia IS gewoon Lara Croft!
Ik kan niet wachten!
Pazmaster
Vikander is een knappe meid maar veel te lieflijk en absoluut geen badass girl. Dit is toch geen Lara Croft! Een gevalletje van miscasting wat mij betreft.
horizons
Als je haar met de Lara Croft in de reboot-games vergelijkt past ze wel goed in deze film.
Pazmaster
Ik heb beide games gespeeld, vooral Rise of the Tomb Raider (20 year celebration) vond ik geweldig. Ook vind ik Vikander geweldig, alleen niet in deze rol. Ze zal het waarschijnlijk ook best goed doen maar qua uitstraling mis ik gewoon een beetje het badass gevoel. Ik zou liever een dame met een wat pittigere uitstraling en wat meer rondingen zien i.p.v twee erwtjes op een plank. Maar dat is gewoon mijn smaak en hoort ook eigenlijk wel een beetje bij een Lara Croft.
CorvisChristi
Lara Croft is niet badass. Ze wórdt badass omdat ze daartoe gedwongen wordt; in een lastige en gevaarlijke situatie zien te overleven. In de eerste reboot van het spel merk je aan haar dat ze groeit in haar rol als survivor. Maar aan het begin van het spel is ze gewoon een Engels meisje die aan een avontuur begint, niet wetende waar ze daadwerkelijk aan begint.
Het feit dat ze voor een natuurlijker ogende Lara Croft hebben gekozen, speelt daarin volgens mij ook gewoon mee.
Overigens Pazmaster, over jou opmerking over twee erwtjes op een plank, zie onderstaand:
Blijkbaar zijn die rondingen niet zo belangrijk meer....
Pazmaster
Blijkbaar zijn die rondingen niet zo belangrijk meer....
Blijkbaar niet, en dat is jammer, want Lara stond er juist om bekend.
Stel je voor dat ze besluiten om Mickey Mouse ineens kleine oortjes te geven, dan is dat gewoon Mickey Mouse niet meer. En als ik de afbeelding bekijk zie ik, behalve een mooie dame in een Tomb Raider pakje, gewoon geen Lara Croft. De erwtjes van Vikander daargelaten, ook al heeft ze nog minder dan haar gamekarakter, qua gezicht zie ik gewoon geen Lara. Bij Jolie had ik dat wel.
Ik moet overigens wel toegeven dat het niet aan haar inzet ligt, zie: TOMB RAIDER - Becoming Lara Croft
Ze doet het toch wel fantastisch, alleen qua uitstraling zie ik geen Lara.
Deze dame legt uit wat ik eigenlijk bedoel: Why Alicia Vikander is not fit to play Lara Croft, Tomb Raider

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
2003

Lara Croft: Tomb Raider
2001

De populairste media slaan de handen ineen: Dit zijn enkele van de beste game verfilmingen

De Tweeling

The Greatest Showman
Muziek / Biografie, 2017

Ready Player One
Sciencefiction / Actie, 2018
eilandschattenjachtremakevrouwelijke hoofdrolspelerheiressgebaseerd op videogamebicycle courier vermist persoonrebootperil action heroine3dslave labor aventurevader dochter relatieactiontomb raider