• 9.381.214 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Ana de Armas en Harrison Ford

Gesproken taal: Engels, Fins, Hongaars, Japans, Russisch, Somalisch en Spaans

Releasedatum: 5 oktober 2017

Plot Blade Runner 2049

"The key to the future is finally unearthed."

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

avatar van baspls

baspls

Ben benieuwt. Moet wel zeggen dat de beelden er nu al veel meer gewoontjes uitzien en de trailermuziek hier ook al meer op standaard actie-muziek begint te lijken waar het eerst heel atmosferisch en Vangelis-achtig was.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Dit gaat echt geweldig worden. Sowieso is Villeneuve momenteel de beste man voor de klus.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Mnja, ik was destijds veel meer onder de indruk van de Prometheus trailer. Dat bleek uiteindelijk een enorme teleurstelling. Met als gevolg dat ik hier niet bijster veel van verwacht. Dus wie weet wordt ik deze keer zeer positief verrast.

Arri

Dunkirk trailer was erg slecht, film bovengemiddeld goed. Trailers zeggen niks.

clockwork72

Dit word de beste film ooit dat kan gewoon niet anders.

AC1

Het wordt de Blade Runner van de nieuwe generatie! Je weet wel, de generatie die de eerste film zwaar overschat acht.

clockwork72

Best een mooie poster trouwens al komt ie bij lange na niet in de buurt van de poster van het origineel die ik uiteraard in mijn bezit heb.

Arri

Aaaii, wat ziet die poster er low-budget uit!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wat een kutposter. Hopelijk niet de definitieve.

avatar van John Milton

John Milton

Heel lelijk inderdaad. Zonde.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

clockwork72 schreef:

Dit word de beste film ooit dat kan gewoon niet anders.

oke, de 1e persoon die teleurgesteld gaat worden hebben we hier al. De beste film ooit hoef je in 2017 niet te verwachten.

Arri

Ik verwacht niet dat dit de beste film ooit gaat worden. Maar waarom weet jij zeker dat de beste film ooit niet in 2017 gemaakt kan worden?

AC1

Omdat een '"beste film" niet bestaat. Je kan een film niet vergelijken met Usain Bolt.

Arri

Zoals Lewis het formuleert lijkt hij dat niet te bedoelen.

clockwork72

Ben wel benieuwd naar de speelduur ook..

avatar van ghostman

ghostman

de film duurt naar alle waarschijnlijkheid twee en een half uur ( , geen goed teken ) ...

Nou... prima toch?

crise

hoe langer hoe beter!!! die filmpjes van 1,5u voelen te gejaagd vaak

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, dus is 2 uur vaak precies goed.

Arri

^ Ik dacht eerst dat het wederom een project van fans was, blijkt dus bij de officiële marketing te horen. Ik ga 'm zo even kijken.

Edit: bekeken, best cool. Zet al fijn een beetje de sfeer neer. Leuk dat het gemaakt is door de zoon van Ridley. En leuk dat er nog 2 gemaakt zijn. Ben benieuwd naar het vervolg.

Arri schreef:

^ Ik dacht eerst dat het wederom een project van fans was ...

De short van Luke Scott voelt dan ook fanmade aan en niet "the real thing'. Ik hoop dat Villeneuve het beter doet.

avatar van ghostman

ghostman

crise schreef:

hoe langer hoe beter!!! die filmpjes van 1,5u voelen te gejaagd vaak

Kortere film betekent keuzes maken . En als je moet kiezen dan ga je veel creatiever en artistieker met de editing om . Dat kan een strak ( nauwgezet ) , vlot en creatief / artistiek eindresultaat opleveren .

Blade Runner (1982) duurt gelukkig korter dan 120 minuten .

avatar van rep_robert

ghostman schreef:

Blade Runner (1982) duurt gelukkig korter dan 120 minuten .

Het is maar net hoe je het uitlegt. Andersom kan je door het geknip in films het idee krijgen dat er bepaalde aspecten missen. Het is maar net wat de film probeert te vertellen (bv bronmateriaal) en aan de hand daarvan kan je zeggen of 2 uur te lang of te kort is.

Kijk maar naar the Dark Tower. Die verwerkt 8 dikke Stephen King boeken in 90 minuten film. Gevolg: een film zonder diepgang, terwijl iedereen de potentie van een episch verhaal in de film ziet.

avatar van Hega

Hega

Vind het wel lekker dat deze film 2,5 uur gaat duren.

Moet rep_robert ook helemaal gelijk geven dat bij een film als The Dark Tower 1,5 uur ook veel te weinig was (qua karakterontwikkelingen, verhaallijnen etc).

Ben zeer benieuwd!

Mooi.

avatar van baspls

baspls

Goed nieuws. Geen film voor het grote publiek dus (zoals de huidige poster bijvoorbeeld wel uitstraalt)

avatar van -LvB-

-LvB-

Ik zie niet in hoe je de conclusie kan trekken of een film wel of niet voor het "grote publiek" is enkel aan de hand van de speelduur .