• 9.381.104 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Ana de Armas en Harrison Ford

Gesproken taal: Engels, Fins, Hongaars, Japans, Russisch, Somalisch en Spaans

Releasedatum: 5 oktober 2017

Plot Blade Runner 2049

"The key to the future is finally unearthed."

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

avatar van baspls

baspls

-LvB- schreef:

Ik zie niet in hoe je de conclusie kan trekken of een film wel of niet voor het "grote publiek" is enkel aan de hand van de speelduur .

De meeste mensen houden niet van lange films

baspls schreef:

De meeste mensen houden niet van lange films

De meeste mensen ( het ' brede publiek ' ) is juist dol op langdradige speelfilms , denk aan films als The Green Mile (1999) en The Shawshank Redemption (1994) .

Als filmmakers op safe willen spelen dan rekken ze juist hun films zo veel mogelijk uit ...

avatar van IH88

IH88

Wonder Woman is de populairste film van het jaar aan de box office. Met 141 minuten maar 10 minuten korter dan deze Blade Runner. De stelling dat lange films geen groot publiek trekken lijkt me niet echt verdedigbaar. De voorbeelden zijn talrijk.

avatar van rep_robert

Lijkt me ook logisch. Als iets van goede kwaliteit is kan je door de lange lengte meegesleept worden. Miniseries op MovieMeter scoren ook relatief hoog gemiddeld, ondanks de vaak povere kwaliteit. Maar doordat je door de lengte meegenomen wordt door de personages kan je vaak de flaws voor lief nemen.

En aan de andere kant. Als je ergens een duur ticket voor koopt wil je er ook langer van genieten lijkt me. En als laatst, soms kunnen dingen gewoon niet in korte tijd verteld worden. Lord of the Rings in anderhalf uur tijd zou een misbaksel zijn geworden. Dan krijg je halfbakken werk zoals the Dark Tower.

avatar van horizons

07. 195

08. 165

09. 161

10. 178

Lijkt me duidelijk, veel stemmen, hoog gewaardeerd op moviemeter => mensen hebben geen problemen met een film die lang duurt.

Uit de top 10 duurt slechts 1 film korter dan Blade Runner 2049 ...

ghostman

Tenzij je geen 'verhaaltjes'-kijker bent . Ik zie cinema veel meer als een audiovisuele kunstvorm . Je moet ermee kunnen experimenteren . Als ik een goed verhaal wil , dan lees ik wel een goed boek .

Beste cineasten gaan abstract en efficiënt ter werk . Beste experimentiele meesterwerken zijn korte meesterwerken . Films van Eisenstein , Vertov , Barnet , GODard , Rossellini etc. duren nooit zo lang , en meestal korter dan 80 minuten . Wat mij betreft is de editing het aller , aller belangrijkste van de filmkunst . Als een cineast niet goed is in editing is hij / zij een waardeloze filmmaker . Montage maakt of breekt een film . Iemands visie moet zo snel , kort en efficiënt mogelijk overgebracht worden .

Lange films zijn dikwijls geen kunst . Lange films zijn bedoeld om het brede publiek aan te trekken en zoveel mogelijk geld te incasseren . Lange film = pure business ( marketing ) ....

avatar van rep_robert

Lekker kortzichtig, maar ik weet wie het zegt. Dus ga er niet verder op in. Zet gezellig Umfeld op en geniet van de herrie zou ik zeggen.

rep_robert schreef:

Er zijn natuurlijk ook wel uitzonderingen . Ongeacht of je hyperediting gebruikt , heb je soms wel meer tijd nodig om je eigen filmvisie over te kunnen dragen . Nashville (1975) van Altman is een meesterwerk = 160 minuten lang zonder verhaal .

Neem films van Fellini of Mann . Ik kan absoluut niet tegen dat sommige van zijn beste werken iets meer dan 120 minuten duren . Dat is dan ook mijn enige kritiek op Mann . Maar de films van Mann zijn wel erg vlot en abstract gemonteerd en zijn dus wel erg ' compact ' en artistiek . Films van Fellini duren erg lang , maar zijn ook erg abstract . Bij Fellini moet je niet voor een ' leuk ' verhaal wezen .

En er zijn natuurlijk ook de ' barok ' films van de cineasten als Visconti , Leone of Kubrick . Als kind vond ik hun films echt prachtig en was ik een groot liefhebber van hun grootschalige films . Maar nu ik 35+ ben , ben ik toch wat kritischer naar hun films gaan kijken , want ik zie geen reden waarom een film zo lang moet duren . Met zoveel geld / resources kan je beter 3 in plaats van 1 film maken ...

ghostman schreef:

Lange film = pure business ( marketing ) ....

Dat weet ik zo nog niet. Ridley Scott moet z'n films altijd trimmen omdat ze dan meer vertoningen kunnen programmeren. Meer vertoningen = meer inkomsten.

AC1

Johann Johannsson staat niet meer op de poster maar wel Zimmer & Wallfish. Krijgt BR 2049 een cliché blockbuster score?

AC1 schreef:

wow. Dat is me wat.

Hij krijgt op IMDb nog wel steeds 'first billing', maar dit is wel zuur. Welke poster bedoel je trouwens?

Toegegeven, de man is soms wat bombastisch, maar een score als The Thin Red Line bewijst toch wel dat hij meer kan dan dat? Ben wel benieuwd in hoeverre het nou extra materiaal is, of dat uiteindelijk de hele soundtrack op de schop is gegaan, en of we ooit weten wie wat schreef. Dat is namelijk niet altijd eenvoudig te achterhalen voor ons googelaars.

John Milton schreef:

- Welke poster bedoel je trouwens?

- En persoonlijk heb ik er wel vertrouwen in. Zimmer kan echt wel meer dan cliché blockbuster scores hoor, wat mij betreft. Heb je zo'n lage pet van zijn werk op?

Ik was wel benieuwd naar de combinatie van de experimentele soundscapes van Johannsson en de fotografie van Deakins. Dat leek mij veruit het meest interessante aspect van de sequel. Zimmer staat voor het huidige Hollywood en dat is niet wat ik persoonlijk zou kiezen voor Blade Runner.

John Milton

Ik prefereer ook Johannsson hiervoor, maar wat polijsten hier en wat extra score daar van Zimmer, heb ik geen moeite mee. Hoop dat het inderdaad daarbij is gebleven.

avatar van Shinobi

Shinobi

Icelandic Film Composer No Longer Attached To Blade Runner Sequel

Iets meer informatie over het ontbreken van Jóhann Jóhannsson.

AC1

Dat maakt het officiëel. Ben benieuwd naar de echte reden.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Ook ik, zowat de grootste liefhebber van Zimmer, vind het jammer. Puur omdat hij zich al zo vaak bewezen heeft en ik benieuwd was naar Johannsson, die erg bijzondere dingen kan doen zoals in Trapped (mede daardoor een heerlijke serie overigens).

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Shinobi schreef:

Icelandic Film Composer No Longer Attached To Blade Runner Sequel

Iets meer informatie over het ontbreken van Jóhann Jóhannsson.

Aai, dat is jammer.

John Milton

Pitchfork loopt wat achter.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ticket voor 4 oktober in het filmfestival in Zürich ligt klaar. Zin in!

Short 2 van 3:

2048: Nowhere to Run

Arri

Sylvia Hoeks was gisteren bij DWDD, HIER terug te kijken. Verder ook veel kranteninterviews afgelopen dagen, bijvoorbeeld met het AD.

avatar van clockwork72

clockwork72

Arri schreef:

Heb zo'n vermoeden dat veel lui die daar in het publiek zitten nog nooit van Blade Runner hebben gehoord.

clockwork72 schreef:

Ze dachten waarschijnlijk dat het ging om de sequel van Totall Recall (2012)!

avatar van de grunt

de grunt

Zonde van die afgrijselijke poster

Een voorteken?

avatar van de grunt

de grunt

Nee dit wordt goud

Platinum

AC1

Opgepast! Platinum is veel minder waard dan goud.

Arri

Mooie 11 minuten durende behind the scenes video van Vice (geen spoilers)