• 9.381.101 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Ana de Armas en Harrison Ford

Gesproken taal: Engels, Fins, Hongaars, Japans, Russisch, Somalisch en Spaans

Releasedatum: 5 oktober 2017

Plot Blade Runner 2049

"The key to the future is finally unearthed."

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

Duke Nukem schreef:

... maar hopelijk verdient dit vervolg toch een plekje er naast in mijn Blu-ray collectie!

Het wordt sowieso een demonstratieschijf om TV's te showen of te testen.

Duke Nukem schreef:

'Ziet eruit als' is een normale uitdrukking hier in België hoor.

hier ook

Het is ook een extra suggestie van mijn kant ter vervanging van zijn gebruik van het door mij gehekelde woord 'is'. Dat gebruiken voor de film gezien te hebben, brrr. Dan was het NL-Vlaamse 'ziet eruit als' meer 'naar mijn goesting' geweest.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

John Milton schreef:

Dan was het NL-Vlaamse 'ziet eruit als' meer 'naar mijn goesting' geweest.

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

Dune zou een mooi volgend project voor Villeneuve zijn.

Dr.Strangelove schreef:

Dune zou een mooi volgend project voor Villeneuve zijn.

Dat is ook z'n volgende project! (of toch één van z'n volgende)

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Zwolle84 schreef:

Ik blijf het apart vinden dat mensen zo uitkijken naar trailers. Ze zijn handig om nieuwe films te ontdekken, maar van films die ik sowieso al wil zien probeer ik de trailers zoveel mogelijk te ontlopen.

Ik vind dat ook. Ik kijk ze zelden, want ik ben bang de sfeer en het audiovisuele aspect te spoilen.

AC1

Sfeer spoilen? Met een vluchtige trailer? Met wat flitsende beelden? Dat ik mij nog nooit overkomen. De sfeer van films zoals Alien of Blade Runner wordt alleen maar voelbaar als je langzaam wordt ondergedompeld in hun wereld. Alhoewel, trailers kunnen wel een verkeerd beeld vormen. Toen ik voor het eerst de trailer van Blade Runner zag (in 1982) verwachtte ik een keiharde actiefilm. Een soort van Mad Max maar dan veel ruiger. Misschien dat een trailer helpt je verwachtingen wat te temperen?

Wie is die vrouw naast Ryan Gosling? Sylvia Hoeks! | AD.nl

Glunderend staat Sylvia Hoeks naast Ryan Gosling te schitteren tijdens een photoshoot in Barcelona waar de film Blade Runner 2049 wordt gepresenteerd . De internationale pers is geïntrigeerd. Wie is die mooie vrouw naast de ster uit Drive? Haar relatieve onbekendheid zal niet lang meer duren. Verwacht wordt dat de Nederlandse actrice met deze film haar grote internationale doorbraak zal maken.

avatar van Nuijtmans

Nuijtmans

Dit is toch wel een van mijn to-see films voor 2017.

Villeneuve heeft met o.a. Sicario en Arrival films opgeleverd die je intens in het verhaal betrekken. Ben benieuwd of hij dat niveau met deze remake/sequel van Scott's klassieker ook kan bereiken.

En of Gosling de juiste acteur is voor de hoofdrol.....hij blijft toch wat ondoorgrondelijk in z'n karakters. Misschien ook wel weer goed aangezien ik uit de trailer een hint leek op te vangen dat z'n karakter zelf een replicant zou kunnen zijn

Erg jammer dat de film niet in de zomer is geprogrammeerd. Zou een verrijking zijn van het geijkte blockbuster aanbod.

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Nieuwe afbeelding -> LINK

AC1

Vind ik persoonlijk behoorlijk CGI.

Arri

Ik gok dat 90% van dat shot CGI is, zoals ik ook verwacht voor deze film.

avatar van clockwork72

clockwork72

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Het ziet er mooi uit, maar ook veel serieuze personages met omineuze dialoog en betekenisvolle stiltes... Het moet nu maar eens gebeuren, geen stills meer hier en teasers daar, maar ze moeten nog tot 6 oktober de spanning er in houden. Ik ga achterover leunen.

Arri

Sylvia Hoeks tegenover Robin Wright, wow

AC1

Kan ze daarna misschien ook de vrouwelijke Hitcher spelen!

AC1

Oei, oei, oei! Hans Zimmer is er bijgehaald. Ik vermoed dat de geldschieters niet zo opget zijn met de muziek die Johannsson heeft gemaakt.

AC1 schreef:

je was er snel bij, AC1. Er worden geen redenen gegeven, maar zulks zou zomaar kunnen. Was die muziek in de trailers tot nu toe van hem? Of was dat gewoon Vangelis? Ze zeggen hier dat het vermoedelijk niet Johannsson was: Blade Runner 2049 Trailer Strikes A Familiar Theme – Synthtopia

Ik heb veel waardering voor beide componisten, maar vind het wel altijd jammer dat je achteraf niet goed weet wie waar verantwoordelijk voor is, zoals wel bij meer Zimmer soundtracks het geval is waar hij bij is gehaald.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Hopelijk wordt deze soundtrack net zo subtiel als die van Dunkirk.

Zwolle84 schreef:

Hopelijk wordt deze soundtrack net zo subtiel als die van Dunkirk.

goeie.

Maarreh... In alle eerlijkheid: Johannssons score voor Arrival was ook geen tedere fluistering.

avatar van IH88

IH88

Ik vind de muziek in de trailer heerlijk klinken. Soort van jaren 80 meets Stranger Things (de serie). Kan nog steeds niet wachten op de film trouwens, ziet er geweldig uit.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Soundtrack van Arrival vind ik geweldig. Vrij luid inderdaad, maar niet op een lompe manier.

John Milton

Villeneuve: “Johann Johannsson of Iceland composes the main theme as planned. However, given the scale of the task, Benjamin Wallfisch and Hans Zimmer joined the team to help Johann. It’s hard to get to Vangelis’ angle. We have Johann’s breathtaking atmospheric sounds, but I needed other things, and Hans helped us.”

Zwolle84 schreef:

Ik heb volgens mij alles van Johannsson, als ik zo zijn werk bekijk. Op End of Summer, I Am Here, McCanick, en Free The Mind na dan. Dat is meer dan ik dacht, toch eens achteraan.

Maar volgens mij zijn die wat lastiger om aan te komen (edit: valt mee). McCanick en Free the Mind staan sowieso wel op Spotify zie ik. Zo in bed maar even luisteren.

ik vind zo'n goed verzorgde shop wel een verademing trouwens. Was dat altijd maar het geval.

John Milton schreef:

Zeker niet Vangelis.

Het blijkt inderdaad dat de muziek van Johannsson niet helemaal aan de 'eisen' voldeed. Ze hadden meer nodig dan alleen maar "atmospherische geluiden". Villeneuve neemt de verantwoordelijkheid op zich maar hij kan natuurlijk moeilijk anders. Ik vraag me wel af wat het is dat Johann niet kon leveren.

John Milton

Ze werken al even samen...

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Maandag heb ik in de bioscoop (Dunkirk), voor het eerst de trailer gezien van 2049. Wat me als eerste opviel was het overweldigende geluid. De combinatie van geluidseffecten en filmmuziek kwam echt keihard binnen. Ik krijg toch wel het gevoel dat dit de topper (onder de "grote projecten") van het jaar wordt, nadat Dunkirk op sommige vlakken licht tegenviel.