• 9.396.753 stemmen

Transformers: The Last Knight (2017)

Sciencefiction / Actie | 149 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Mark Wahlberg, Josh Duhamel en Stanley Tucci

Releasedatum: 22 juni 2017

Plot Transformers: The Last Knight

"Two worlds collide. One survives."

Cade Yeager (Mark Wahlberg) wordt beschermd door Autobots Bumblebee, Hound, Drift, en Crosshairs. Optimus Prime wordt nog steeds vermist, hij is namelijk alle uithoeken van het universum aan het afzoeken naar zijn schepper Unicron. Die is echter een plan aan het smeden om de aarde te vernietigen, en Optimus moet de Autobots aanvoeren in hun pogingen om Unicron te stoppen.

Cade Yeager

Col. William Lennox

Wizard Merlin

Sir Edmund Burton

Vivian Wembly

Seymour Simmons

General Morshower

mjk87 schreef:

Bay gaat toch geen Transformers meer filmen?

Zulke dingen hoor je wel vaker, ben benieuwd!

Starscream

Wat een drama van een film..

avatar van rep_robert

The Oceanic Six schreef:
Van de 5 Transformers films had alleen de eerste een geinig verhaaltje, maar dat was omdat alles nieuw was en iedereen werd geïntroduceerd. Daarna heb je gewoon 4 baggerfilms met elke keer weer dezelfde minpunten gezien. Hoe kan het dat er nooit een verhaal in zit en de humor elke keer gênant slecht is? Vergelijk het eens met de heerlijke humor van bv Spider-Man: Homecoming die deze week is gaan draaien. Heb daar echt regelmatig hardop zitten lachen. Die Bay blijft geloof ik denken dat zijn publiek hersenloze sukkels zijn die geen behoefte hebben aan kwaliteit. Echt heerlijk dat deze film keihard aan het floppen is. Ben het ook gewoon volledig met rep robert eens.

Ben vooral benieuwd hoe de Transformers het zouden doen in de handen van andere mensen. Het zou alleen wel via een reboot moeten gebeuren.
De zogenaamde epische terugreis van Prime naar zijn thuisplaneet en de zogenaamde epische showdown met de ultieme bad guy/girl (Quintessa the "creator" ) zijn uitgelopen op enorme flops. Qua "epicness" valt er weinig meer te behalen, omdat dit het moest zijn.
Zelfde als dat Thanos bij de komende Avangers film na drie keer zuchten en een scheet wordt verslagen. Na Thanos blijft er weinig meer over.. Dus dat moet gewoonweg episch gaan worden..ik snap dan ook totaal niet hoe mensen met deze enorme anti climax kunnen leven. Sterker nog. Ik had eigenlijk geen flauw idee wat die Transformers en die mensen allemaal op het laatst deden. Een grote wirwar van domme acties zonder een duidelijk doel. Ja een gebouwtje veroveren oid.
Ik zit er gewoon echt mee. Zo'n tof concept en er zo weinig uithalen.

avatar van hiphopdontstop

hiphopdontstop

1 voor de special effects. Daarmee is al het goede gezegd. Wat een ongelooflijke kutfilm! Ben alleen blijven zitten in de bios, omdat ik er voor betaald had. De humor sloeg echt niet aan, gzwoon niet grappig. Hoopte de hele tijd dat het einde er bijna was, was deze film nog eens langdradig ook! Ik ga nooit meer een transformerfilm kijken. Het enige wat er gebeurd is transformers uitmelken. Maar ik denk dat na deze film de melkkoe zijn beste tijd zal gehad hebben.

hiphopdontstop schreef:

Haha ja ik was echt blij dat ie afgelopen was. Dit kan gewoon echt niet vind ik. Transformers uit 2007 was nog wel leuk.

avatar van horizons

horizons

De humor in dit deel was toch beter dan de puber-humor uit de vorige delen. Makkelijk.

horizons schreef:

Nah eerder misplaatst en niet grappig

avatar van rep_robert

Tucci zette de toon met die idioot bezopen Merlijn. Nergens voor nodig

rep_robert schreef:

Tucci zette de toon met die idioot bezopen Merlijn. Nergens voor nodig

Uhm ja Indd zag wel meer dat niet nodig was. De hele film was niet nodig.

avatar van The Oceanic Six

horizons schreef:

Welnee, totaal niet. Het was afschuwelijk puberaal en ongrappig.

avatar van horizons

horizons

Andere film gezien dan.

Deel 1 piesende robots

Deel 2 de ballen, opgewonden robot

Deel 3 geen paraat voorbeeld, zal dus niet zo erg zijn.

Deel 4 die sidekick in het begin

Deel 5 gister gezien en geen puberaal voorbeeld bij de hand.

De epische muziek was meest hilarisch uit hele reeks.

Andere film gezien dan.

Deel 1 piesende robots

Deel 2 de ballen, opgewonden robot

Deel 3 geen paraat voorbeeld, zal dus niet zo erg zijn.

Deel 4 die sidekick in het begin

Deel 5 gister gezien en geen puberaal voorbeeld bij de hand.

De epische muziek was meest hilarisch uit hele reeks.

Deel 1 was 2 keer Oke. niet eens goed.

Deel 2 was Oke.

Deel 3 was niks.

Deel 4 was slecht.

Deel 5 was dramatisch.

We zullen er vast anders na kijken maar goed. CGI was wel erg goed overigens.

Starscream schreef:

Deel 1 was 2 keer Oke. niet eens goed.

Deel 2 was Oke.

Deel 3 was niks.

Deel 4 was slecht.

Deel 5 was dramatisch.

We zullen er vast anders na kijken maar goed. CGI was wel erg goed overigens.

De CGI is ook gelijk het enigste pluspunt aan de film. Ook dit deel is gewoon te puberaal, kan je niks aan veranderen.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Er had gemakkelijk een half uur uitgekund, waaronder de scenes met het meisje en met de butler. Jammer dat Bay zich niet een beetje kan inhouden. Maar de rest is prima spektakel en gebeuk.

avatar van Macmanus

Macmanus

Kan het zijn dat ik toch een beetje Transformers moe ben?

Nee dit was niet de overtreffende trap van deel 4. Het is allemaal een stapje terug. Het meisje is een wat verloren rol, de locaties zijn wat minder. Londen is een leuke stad maar op beeld is het toch een stuk minder dan een Hong Kong. Ook deed het total destruction komt eraan mij wat Marvel aandoen, en daar ben ik wel klaar mee.

Het is geen vreselijke film. Bay heeft genoeg moment waarin toch wel blijkt dat zijn actie top notch is. Mooie lage shots. Zijn handelsmerk. Humor blijft wat infantiel, maar Bay doet het zo all out dat ik het altijd een stuk meer waardeer.

Toch hoop ik dat dit echt zijn laatste Transformers is.

3 sterren.

avatar van keimpeS

keimpeS

Het verhaal is niet al te best, behoorlijk rommelig. Special effect's en geluid waren top, helaas had ik in de bioscoop niet de echte top ervaring die je mag verwachten. Het beeld werd niet helemaal gebruikt waardoor er aan de zijkanten 2 zwarte randen waren. Erg jammer vond ik dit, ondanks dat het een film is voor 12 jaar en ouder zaten er nog genoeg kids van zeven jaar die hun aandacht er niet bij konden houden, ik zat weer net naast één die constant aan het praten was...Ik kijk 'm zodra de 4k UHD uit is nog wel eens thuis!

avatar van Malick

Malick

horizons schreef:

Volgens mij spot Bay hier dan ook veelvuldig met zijn eigen puberale humor uit de vorige delen. Zie bijvoorbeeld de nodige meta-humor over het medium film. Denk aan de butler van Anthony Hopkins als die de muziek tot twee keer toe flink aanzet. Heel bewust gedaan en soms ronduit hilarisch!

avatar van DeScherpschutter

DeScherpschutter

Ik kan geen oordeel geven helaas. De bios zat vol met veel te jonge kinderen die er niets van begrepen. De meeste konden nog niet eens de ondertitels lezen en bleven maar vragen en roepen ( als er niemand reageerde) wat die meneer zei of waarom die mevrouw dat doet enz. Na een half uur werden ze onrustig en gingen staan, zitten, wc bezoek, rondlopen en praten.

Ook hier weer een slechte vertaling !!! Als er "shit" wordt gezegd hoor je dat niet te vertalen als tering...

avatar van xaid

xaid

Ben een groot fan van transformers G1 & G2 van de jaren 80 maar deze films van meneer Bay is echt verschrikkelijk slecht.. na deel 1 nooit meer een Bay film gekeken

avatar van Solipsis

Solipsis

Zelfde klacht als de meeste anderen hier: zelfs voor een film van het type superhelden actie etc was dit gewoon te oppervlakkig, standaard en puberaal voor woorden.

Jammer dat het te ergerlijk is om er voor de actie naar te kijken, na deel 1 had ik bij deel 2 OF 3 nog wel eens zoiets van 'hee leuk gedaan' en dat maakte het dan de moeite waard om lekker weg te kijken. Maar dit is gewoon alsof het bij Bay van zijn lopende band wordt afgepoept... als je niet meer met een frisse blik zo'n film kan maken kap er dan mee man?

1 schimmelende bruine ster voor de moeite en I guess de CGI alhoewel je daar in 2017 ook al moeilijk een ster voor koopt

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Halleluja bij de aftiteling! Eindelijk verlost van dit onsamenhangende, hysterische vehikel. Geloof niet dat mijn netvlies meer nonsens had kunnen verdragen. Positief punt: tevens een workout gehad, want mijn benen en achterwerk hebben overdraai-uren gemaakt.

Begrijp me niet verkeerd; ik houd van de Transformers, maar dan moet het wel over de Transformers gaan. Voor mijn gevoel waren ze in The Last Knight eerder een sidekick dan hoofdrolspelers. De verhaallijn zwabbert alle kanten op, waardoor het geheel een chaos wordt en de film gewoon niet uit de verf komt.

Dosering is niet aan Bay besteed. Werkelijk elk shot is hysterisch, volgepompt met explosies, tenenkrommend slechte humor, overbodige personages of non relevante informatie. Er gebeurt zoveel dat de zogenaamde epische momenten verloren gaan in de potpourri aan overkill. Zonde, ik had graag gezien dat de film zich meer centreerde rondom Optimus, Megatron en Quintessa - hier was winst te behalen geweest.

Bay introduceert diverse interessante plots, maar doet er weinig tot niets mee. Zijn uiterlijk typische filters kunnen ook echt niet meer, als je het mij vraagt (Wahlberg oogt zowat oranje met roze lipgloss). Fox lookalike Haddock draagt van de ene op de andere scѐne ineens een nieuwe outfit zonder bagage bij zich te hebben. Volstrekt overbodig, zoals zoveel in deze film. Bay propt gewoon teveel in de mix. Het is bedroevend om te zien hoe grootheden als Optimus en bad guy Megatron van hun mythe ontdaan worden en enkel fungeren als opvulling van het beeldmateriaal. Niets wordt uitgewerkt met als resultaat nul komma nul spanning, samenhang of betrokkenheid met de karakters.

De optelsom is een bombastische, inhoudsloze en visueel vermoeiende zit geworden. Nee, Bay. Gewoon niet meer doen.

avatar van Waku

Waku

keimpeS schreef:

Verschrikkelijk inderdaad dat domme gelul.......heb ik ook vaak in theater.....alleen kost kaartje dan 80 euro ipv 9 euro....

avatar van clubsport

clubsport

Tja het is allemaal niet al te best rommelig chaotisch en met een vervelend over the top moedige puber met dito bijdehante opmerkingen ( as far as you're concerned my boyfriend ).

special effects zijn natuurlijk dik in orde maar dat is dan ook het enige pluspunt .

avatar van filmkul

filmkul

Matig deel uit de reeks. Normaal gesproken is het verhaal in een gemiddelde Transformers al niet bijster intelligent, maar in dit deel is het echt te triest voor worden. En ook nu is er weer een fotomodel van 25 die een professor mag spelen. Verder hangt de film aan losse stukken en brokken aan elkaar met tussendoor de bombastische actie zoals we gewend zijn. Helaas niks vernieuwends. Ook het rommelige einde houdt niet over. Er is totaal geen overzicht en het kost moeite om het te blijven volgen. Bay is uitgetransformeerd. 2.0

avatar van Theunissen

Dit is dan alweer de laatste film welke ik heb bekeken tijdens mijn vakantie en eerlijk gezegd had ik me wel enigszins verheugd om deze Sciencefiction / Actie film te bekijken en dat omdat ik de vorige Transformer film "Transformers: Age of Extinction (2014)", tot nu toe de beste uit de reeks vond en ik daarin Mark Wahlberg een leuke toevoeging (i.p.v. de vreselijke Shia LaBeouf) en vernieuwing vond. Sowieso zie ik Mark Wahlberg graag in films.

Maar helaas is deze film (waarin het draait om het redden van de aarde) me enorm tegengevallen en dat omdat het verhaal chaotisch in elkaar steekt en van de hak op de tak springt en ook spelen er veel te veel Transformers in mee, waarvan een groot aantal even geïntroduceerd wordt, waarna ze dan alweer snel verdwijnen (uitgeschakeld en/of gedood), zoals de Transformers Canopy, Mohawk, Dreadbot, Nitro Zeus, Berserker en Onslaught (de laatste vijf zijn allemaal Decepticons en werden leuk geïntroduceerd in een team voor Megatron), en ook spelen er veel te veel menselijke personages in mee, die vrijwel niets toevoegen.

Zo vond ik Anthony Hopkins (in de rol van Sir Edmund Burton, die zich introduceert als "Koninklijke Marine, Orde van de Witwiccans en bewaarder van het geheim van de Transformers op de aarde") en Laura Haddock (in de rol van Vivian Wembley, die door Sir Edmund Burton wordt geïntroduceerd als "Meester in de geschiedenis, doctor in de Filosofie op Oxford en doctor in de letteren en dat ook op Oxford") leuke toevoegingen in het verhaal, waarbij de laatste het wel vooral moet hebben van haar schoonheid (haar overdreven Brits accent vond ik daarentegen vreselijk) en ook was het leuk om Josh Duhamel weer terug te zien, die in de vorige film nog ontbrak.

Maar zowel Jerrod Carmichael (als Jimmy die een vriend is van Cade Yeager en werkt op een autosloperij), Santiago Cabrera (als Santos, die het niet zo heeft op de Transformers en Cade Yeager graag wilt uitschakelen), het vreselijke kind Isabela Moner (als Izabella, die een stoer meisje is en min of meer Cade Yeager helpt) en zelfs John Turturro (wederom in de rol van Agent Simmons, die nu op Cuba aanwezig is), hadden totaal geen toegevoegde waarde in het verhaal en maakte deze film alleen maar langdradiger (die met 145 minuten ook niet bepaald aan de korte kant is ! )

Visueel gezien is deze film natuurlijk weer een lust voor het oog (met wederom verbluffende en schitterende CGI-effecten) en bevat het ook veel spectaculair in beeld gebracht actie en bij de vele auto scenes (die er overigens allemaal fraai en kleurrijk uitzagen) moest ik regelmatig denken aan de "Fast & Furious" films. Maar het hele flauwe verhaal weet wel niet te boeien en springt ook steeds van de hak op de tak en de opbouw van het verhaal is zeer rommelig.

Zo begint het verhaal in Engeland in de Middeleeuwen waar we onzin te zien krijgen over King Arthur, Lancelot, Percival en Merlin (die een belangrijke staf krijgt van de Knight Transformers, welke hij moet beschermen) in een oorlog, waarna we na circa 7 minuten 1600 jaar later in de tijd belanden bij een viertal kinderen in Chicago bij een "Alien no-go-zone", waarna dan na circa 15 minuten Cade Yeager (wederom gespeeld door Mark Wahlberg) op het strijdtoneel verschijnt, waarbij hij de kinderen (dan inmiddels vijf kinderen geworden) in veiligheid brengt en ook nog een magische talisman ("Seglass ni Tonday", wat het ook betekenen mag) krijgt van een doodgaande Knight Transformer.

Daarna begint dan het chaotische en hak op de tak springende dertien in een dozijn verhaal, waarbij ook nog heel even de naam Hitler valt en we zelfs een belachelijke Tweede Wereldoorlog scene (heeft dan betrekking op Transformer Bumblebee) te zien krijgen. Belachelijk en niets toevoegende scenes zitten er volop in, zoals een lange duikboot scene waarbij butler, bodyguard en chauffeur robot Cogman (in dienst van Sir Edmund Burton en de Witwiccans groep, welke de menselijke beschermers van de Transformers zijn) zelfs eten gaat vangen (door zichzelf als een torpedo te laten lanceren) vangen voor Cade Yeager en Vivian Wembley, die hij dan gereed maakt en serveert (Sushi a la Cogman) voor een romantisch diner in de duikboot voor hun beiden.

De laatste 25 minuten van het verhaal vormen het spectaculaire slotstuk (één en al actie welke fraai in beeld werd gebracht), waarbij uiteindelijk voorspelbaar en clichématig de aarde wordt gered en Quintessa (schepper van de Transformers en in dit verhaal de slechterik) wordt uitgeschakeld, waardoor de Transformer planeet "Cybertron" niet meer tot leven kan worden gebracht ten koste van de aarde. Na het einde wordt tijdens de aftiteling ook nog heel even Unicron (Transformer zo groot als een kleine planeet) aangekondigd, waaruit we dus kunnen concluderen dat er zeker nog een nieuwe Transformer film zal komen.

Van de Transformers krijgt Bumblebee de meeste aandacht (is niet de eerste keer) en deed hij het ook verdienstelijk en verder vond ik de Tansformers, Hound (ook al te zien in het vorige deel), de fraai uitziende en grote Dinobot Grimlock, de aandoenlijke WALL·E-achtige Sqweeks en robot Cogman, wel leuk om te zien. De laatste zorgt met cynische opmerkingen ook regelmatig voor wat humor, zoals:

Sir Edmund Burton: Cogman ? Glas 17C ontbreekt. Heb jij die gebroken ?
Cogman: Ik ben al 700 jaren butler voor de aristocratie. U bent de ergste voor wie ik gewerkt heb

Optimus Prime komt er in dit verhaal wat bekaaid vanaf en hij is eigenlijk ook vooral pas in de laatste circa 35 minuten van het verhaal volop in beeld te zien (o.a. vechtend met Megatron), waarin hij tig keren zijn naan Optimus Prime zegt (best irritant).

Van de menselijke cast deed Anthony Hopkins (als Sir Edmund Burton, die uiteindelijk gedood wordt door Megatron, die hem een ellendig mens noemt ) eigenlijk het nog het beste en deed Mark Wahlberg (als Cade Yeager) het niet meer dan verdienstelijk. En zoals gezegd, is Laura Haddock (als Vivian Wembley, die een afstammeling is van Merlin, welke gespeeld werd door Stanley Tucci) vooral een mooie verschijning om naar te kijken en vooral als ze daarbij niet praat.

Ondanks dat deze Sciencefiction / Actie film me enorm is tegengevallen, heb ik me er hier en daar toch nog wat mee vermaakt, maar veel stelt het allemaal niet voor en "veel" is ook van toepassing op de hoeveelheid Transformers die worden aangekondigd, waarna ze al weer heel snel uit het verhaal verdwijnen en de hoeveelheid menselijke cast die eigenlijk overbodig zijn en waardoor het verhaal ook minder lang had hoeven te duren.

P.S. de filmposter heeft een hoog "Star Wars" gehalte.

avatar van tranceguy

tranceguy

Starscream schreef:

Wat een drama van een film..

Das werkelijk de grootste bullshit dieer is

avatar van tranceguy

tranceguy

Kondoro schreef:

Zulke dingen hoor je wel vaker, ben benieuwd!

Natuurlijk wel, zonder hem is het geen echte Transformers

tranceguy schreef:

Das werkelijk de grootste bullshit dieer is

Verklaar je nader alstublieft ?

avatar van schumacher

schumacher

Ik heb me niet zitten vervelen dusja...

Was zeker niet slecht.

tranceguy schreef:

Natuurlijk wel, zonder hem is het geen echte Transformers

Maakt tegenwoordig niks meer uit, Star Wars worden toch ook niet meer geregisseerd door George Lucas maar het blijven wel leuke films. Verandering is soms goed. Dus misschien met een verandering word Transformers ook wel weer leuk.