Genre: Fantasy / Komedie
Met onder meer: John Cusack, Cameron Diaz en Catherine Keener
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 30 maart 2000
Plot Being John Malkovich
"Ever wanted to be someone else? Now you can."
Een poppenspeler vindt bij toeval een poort die leidt naar het hoofd van de acteur John Malkovich. Mensen die door die poort gaan beleven een paar minuten van zijn leven. Ze besluiten hun ontdekking commerciëel uit te buiten.
Craig Schwartz
Don
First J.M. Inc. Customer
Larry the Agent
ToniMono
Absurdisme is een verrukkelijke vorm van humor. Helaas niet altijd voor iedereen op waarde te schatten.
Hé Kabouter Peuter, ik voel me niet aangesproken hoor
. Jiskefet is bv heerlijk absurd, maar daarmee is niet gezegd dat iedere aflevering van hetzelfde niveau is. Als jij van Malkovich meer genoten hebt dan ik, vind ik dat prima hoor. In mijn geval was de voorpret in ieder geval intenser dan de uiteindelijke beleving van de film. Pluspunt vond ik in ieder geval het frisse scenario.
Purmerend
Het begin was leuk en origineel met de 7,5 verdieping met een laag plafond en de geheime gang achter de archiefkasten. Maar daarna zakte het echt in. En wat zag die Cameron Diaz eruit zeg. 3,5*
Devastation HCT
Geniaal geacteerd, logische conversaties, heel origineel, goed geregisseerd, goede cameramontage, leuke grapjes, etc. Briljant en na 2e keer nog steeds goed. 4.5*
flipsen
Op een gegeven moment toen Malkovich zelf door de poort naar zijn eigen hoofd ging dacht ik echt van hoe gaan ze dit nou oplossen!? Vond ik dat ze dat wel heel leuk opgelost hebben.
Herinner me der niet zo veel meer van, wel dat ik me die avond niet echt heb vermaakt. Niet mijn film, 2.5 ster.
eeflien
Gisteren op tv gezien, wat een verschrikkelijke film... Vond er niets grappigs aan, zat me meer aan de film te ergeren dan ik erom moest lachen... Voor het toch wel originele verhaal 1*
Wolverine
Origineel en absurd is het wel, maar daar is dan alles mee gezegd. Niet leuk, vervelend langdradig.
Meer iets voor de jointrokende filmliefhebber wellicht. 1,5*
Ik rook geen joints en ben filmliefhebber en geef deze geniale film 4,5 sterren.
Wolverine
Ik gooi er al een sterretje bij, nu ik er een beetje over nadenk is het achteraf grappiger dan tijdens.
ToniMono
Dan haal ik er weer een sterretje vanaf. O nee, dat mag niet
tess
Ik vond het echt een heel vreselijke film. Weet niet waarom, maar werd er letterlijk misselijk van. Kijk ik never weer!!
eeflien
Sinds deze film op tv is geweest is hij 20 plaatsen gezakt in de top 250!
bonothecat
Veel van voorgesteld.......mede omdat de film hier erg hoog stond. Maar verder dan een 3 komt de film echt niet. Ik heb hem op video in 5 delen gezien...had niet zoveel concentratie, maar de film dwong me ook niet om me te concentreren.
DoubleS
Deze moet minstens in de top 250 blijven staan dus heb hem een hoog punt gegeven. Als je deze film thuis kijkt en je bent er nie helemaal bij door de stofzuiger van moeder en het gejank van zussie, dan moet je hem uitzetten en kijken als je alleen en clear van mind bent. Vervolgens: enjoy...
eeflien
Vind je deze film echt 5* waard of geef je hem expres hoger om het gemiddelde op te krikken...
DoubleS
Het eerste, zo evil ben ik nou ok weer nie, maar zo lijkt het idd wel uit mijn vorig bericht...
Oke, sorry dan
remorz
Wat een geweldige film, deze heeft voor mij alles wat een film moet hebben. Het uitgangspunt is sowieso een originele, maar vooral is leuk om te zien waar de creatieve fantasie van Kaufman ons naartoe brengt. Het resulteert in een film die geen realistisch beeld nastreeft, maar met de nodige zelfspot en relativering een... - ja sorry ik heb er geen andere woorden voor - modern sprookje vertelt.
Het niveau van inventiviteit wordt de hele film volgehouden, wat op zich al een prestatie is. Maar de muziek, de sfeer en ja, ook het poppenspel; het was allemaal om te smullen. Grote schoonmaak in mijn top tien; 5*

De tien best beoordeelde films van de jarige John Malkovich (70)

Deze ijzersterke films verdwijnen zeer binnenkort van Amazon Prime Video

Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Misdaad / Komedie, 1998

Donnie Darko
Mystery / Drama, 2001
individualtransvestismsexual identityheksidentiteitsubconsciousnessnew identitypetchimppuppeteerappropriation of another human beingexternally controlled action brainpet shopsecret loveactor playing themself