• 9.372.934 stemmen

Being John Malkovich (1999)

Fantasy / Komedie | 113 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: John Cusack, Cameron Diaz en Catherine Keener

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 30 maart 2000

Plot Being John Malkovich

"Ever wanted to be someone else? Now you can."

Een poppenspeler vindt bij toeval een poort die leidt naar het hoofd van de acteur John Malkovich. Mensen die door die poort gaan beleven een paar minuten van zijn leven. Ze besluiten hun ontdekking commerciëel uit te buiten.

Craig Schwartz

John Horatio Malkovich

Lotte Schwartz

Dr. Lester

First J.M. Inc. Customer

Larry the Agent

avatar van Jordy

Jordy

Het eerste gedeelte is verschrikkelijk grappig en goed verzonnen, het zit vol met originele vondsten. Langzaam begint de film dan echter een beetje "over the top" te worden, het laatste gedeelte van de film is eigenlijk een beetje teveel van het goede. Maar toch, drie en een halve ster.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

van deze film weet ik nog vrij weinig.. ik heb hem alweer een hele tijd geleden gezien.. ik weet alleen nog dat hij zo ontzettend vaag was dat ik me dood heb zitten ergeren.. maar achteraf als ik nu terug kijk op de film.. zaten er wel een aantal coole stukken in.. misschien dat ik hem binnenkort nog een keer ga kijken.. tot die tijd krijgt Being John Malkovich van mij 2 sterren...

avatar van TylerD

TylerD

Deze is inderdaad erg vaag, maar wel erg goed ook. John M. is echt m'n favoriete acteur

avatar van ThaDeez

ThaDeez

het idee is leuk, en origineel..maar ze hadden denk ik niet echt een groot uitbedacht script... na een tijdje vieel ik in slaap en verloor ik de wil om verder te kijken.. ok, vooruit.., 2 sterren voor het idee en de acteurs natuurlijk...

avatar van koen

koen

Een prachtige film, waarin vreemde dingen gebeuren, maar echt vaag is het niet.

avatar van Pjot77

Pjot77

Een aparte film, wat soms humoristisch overkomt (maar dat kan ook door het jointje gekomen zijn . Staat wel hoog in mijn lijstje van goede films

avatar van StuF

StuF

Dit is echt een supervage film. Kijk deze film als je teveel gezopen hebt en je gaat het nog geloven ook! Mazl! 3,5 sterren. [email protected]

avatar van bumble-bee

bumble-bee

4,5. Erg goed, origineel en grappig verhaal, goed geacteerd. Heb 'm twee keer gezien. Hij draait nog steeds in The Movies in Amsterdam. Mensen blijven komen.

avatar van dttom

dttom

Beetje raar maar wel leuk.

avatar van azreal

azreal

Een beetje vreemd, en echt lekker is cameron diaz in deze film ook niet te noemen!

avatar van Blindfold

Blindfold

Een beetje vreemd? Het vaagste vond ik toch dat John Malkovich in z'n eigen hoofd ging en toen dus in een Malkovich wereld terecht kwam.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Tja... Wat ik zeker van deze film kan zeggen dat hij een orgineel verhaal heeft, maar ik vind het een beetje overdreven verhaal. En vind trouwens de acteersprestaties ook maar ...

avatar van Juan Conejo

Juan Conejo

Aargh! Deze film is echt vaag. Maar daardoor wel meesterlijk, niet in de laatste plaats natuurlijk door meneer Malkovich.

avatar van troy31

troy31

geweldige film, lekker maf en daar hou ik wel van. Regelmatig in een deuk gelegen. Wie verzint er zoiets: alleen al de 7 1/2 verdieping.Het sollicitatiegesprek vond ik ook geweldig. Hi hi, als ik er aan terugdenk...4,5 sterren.

NERD

Pfff......wat vond ik dit een klotefilm. Minstens net zo vaag als Alice in Wonderland. Kan er echt geen touw aan vastknopen. Echt niets in deze film is normaal zelfs de acteerprestaties niet, met zon cast moet het toch wel beter kunnen (ik vond Charlie Sheen nog het beste )). Bah!! ik had zulke hoge verwachtingen van deze film maar geen ervan werd waar gemaakt, sorry maar ik kan niet meer geven dan 1 ster.

NERD

Owja dit moet ik er wel bij zeggen: Het idee van de film is wel leuk vandaar die 1 ster.

avatar van Reservoir Dog

Reservoir Dog

Gelukkig ben ik niet de enige hier die um vaag vond. Ik dacht dat het aan mij lag (omdat ik iets te veel gezopen had) maar dat viel toch wel mee. Ik durf nog niet te stemmen, omdat ik um ook eens "nuchter" wil zien.

NERD

Ik denk dat de film logischer lijkt als je hem bezopen kijkt

avatar van troy31

troy31

Zullen we het er maar gewoon op houden dat smaken verschillen? (gelukkig maar)

groetjes...

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ik hou wel van dit soort films! 4 'n halve *. En dat dat Cameron Diaz was! Wow...

avatar van Wouter

Dit soort films? Noem er nog eens een paar?

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Dit soort films? Noem er nog eens een paar?

hahaha

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Dit soort films.... Wat bedoel ik daarmee, moeilijk om uit te leggen. Films met niet alledaagse onderwerpen. Zo van: wat zou er gebeuren als dit of dat zou kunnen. Zoiets bedoelde ik eigenlijk. Nou ja, laat maar.

En wat zit jij nou stom te lachen Jerome-B?!

avatar van Wouter

De enige film die ik ken die er ook maar iets van weg heeft is Human Nature, dat nu in de bios draait. Van dezelfde schrijver en met Jonze als producent. Ook weer geregisseert door een clipregisseur.

NERD

Alice In Wonderland lijkt erg op deze film......niets is normaal, heel erg vervelend. (zie mijn eerdere stukje)

avatar van Ramon K

Ramon K

Een origineel plot en perfecte cast maakt nog geen goede film. Het verhaal is origineel maar boeit me totaal niet en dat is mijn grootste probleem met deze film. 3 sterren

avatar van sydney

sydney

Van zo'n films hou ik ook wel. Trek ik mijn beste wijnflessen voor open, om het maar even zo te zeggen. 4,5*

avatar van FisherKing

FisherKing

Bijzonder Aardige Leuke Originele Film

avatar van Yak

Yak

Een zogenaamde 'balof'

avatar van FisherKing

FisherKing

Zo vaak zie je geen Balof's