• 9.373.905 stemmen

Being John Malkovich (1999)

Fantasy / Komedie | 113 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: John Cusack, Cameron Diaz en Catherine Keener

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 30 maart 2000

Plot Being John Malkovich

"Ever wanted to be someone else? Now you can."

Een poppenspeler vindt bij toeval een poort die leidt naar het hoofd van de acteur John Malkovich. Mensen die door die poort gaan beleven een paar minuten van zijn leven. Ze besluiten hun ontdekking commerciëel uit te buiten.

Craig Schwartz

John Horatio Malkovich

Lotte Schwartz

Dr. Lester

First J.M. Inc. Customer

Larry the Agent

avatar van Sjaak

Sjaak

Een aparte film. Ik wil hem binnenkort ook nog even weer een keer gaan kijken.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

goed! maar niet mijn soort film.

avatar van Tanne

Tanne

Absurd! Maar o zo lekker...

avatar van Lukic

Lukic

Ik als grootste filmkenner moet concluderen dat deze film een beetje kinderlijk is. Raarrrrrrr kan goed zijn maar dit is te dommig uitgewerkt. Ik vond hem niet zo goed. Hij was ook niet slecht. Geen film die de moeite waard is om te kopen op dvd, te huren of te zien in de bioscoop. Misschien als ie op tv is en er is niks anders dan kan het wel vermakelijk zijn. That's all...

avatar van FisherKing

FisherKing

Lukic schreef:

Je spreekt meteen al jezelf tegen...

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Ik als grootste filmkenner

Ahh, alweer een expert op MM die gelijk uit z'n nek begint te lullen in plaats van iest zinnigs te schrijven.

avatar van Pierre1

Pierre1

Lukic schreef:

Ik vond hem niet zo goed. Hij was ook niet slecht.

Hahahahaha schitterende conclusie

Stoffeltje

Ik vond het echt een hele slechte film. Natuurlijk waren de dingen die personages interessant maakten wel grappig maar het hele verhaal sloeg echt nergens op. Het was allemaal gewoon heel erg ongeloofwaardig. Het kwam bij mij allemaal niet over. De bijrollen en figuranten (Charlie Sheen, Brad Pitt) waren wel leuk en ook verdieping 7,5 was leuk gevonden. Daarvoor 1 ster. Het verhaal was gewoon ietsjes te vreemd en boeide me niet. Daarom was ik ook verbaasd dat hij zo hoog in de top 250 staat. Een film is nog niet goed als er alleen maar rare dingen in zitten vind ik. Maar zoals ik jullie al eerder heb verteld. Ik ben geen groot filmkenner, ik ga helemaal af op mijn gevoel bij een film en dat was bij deze film niet echt goed. Daarom 1 ster

Stoffeltje schreef:

Fan-ta-sy

Vrij stom om deze film af te kraken om die reden. Da's hetzelfde als een komedie kwalijk nemen dat je hebt moeten lachen...

Stoffeltje

Ja duh maar lotr is ook fantasy maar is wel geloofwaardig. Dit was gewoon een stom verhaal.

avatar van Dionysos

Dionysos

Stoffeltje schreef:

Ja, vind jij een appel ook zo stom rond vergeleken met een peer??

Ja duh maar lotr is ook fantasy maar is wel geloofwaardig.

LotR geloofwaardig ... iets te veel aan de drank gezeten ?

avatar van Jordy

Jordy

LOTR houdt zich keurig aan z'n eigen regels, en is dus geloofwaardig. Misschien bedoelt Stoffeltje het zo.

Stoffeltje

Ik bedoel dus dat wanneer ik naar een film zit te kijken, maakt niet uit welk genre en hoe het verhaal in elkaar zit, ik nog ooit het gevoel heb gehad wat ik bij deze film had. Dat gevoel was dat het gewoon nergens op sloeg en ik heb toch heel wat andere films gezien die eigenlijk nergens op sloegen maar in hun eigen verhaal (inderdaad Jordy) toch geloofwaardig waren. Ik hoop op dat dit mijn mening over de film verduidelijkt.

avatar van tovenaar

tovenaar

Nee, tis eigenlijk nog steeds niet duidelijk. Houdt Being John zich niet aan z'n eigen regeltjes?

avatar van De GeuS

De GeuS

Vond het begin idd erg sterk, met vele leuke grappen, maar zoals velen vond ik het einde weer iets teveel van het goede; 3,5 ster.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Goed! maar niet mijn soort film.

Als iemand mij vraagt is being john malkovich een waardige film om te huren. dan zeg ik JA maar..................

(het is gewoon een film die je niet in een hokje kan plaatsen)

avatar van eerdekes

eerdekes

één reden waarom ik hem niet wil zien

john malkovich,

avatar van gotti

Alsof hij veel te zien is...

avatar van TVGids

TVGids

Niet bijzonder grappig, maar wel erg origineel. *** sterren

avatar van WB

WB

Vage film eigenlijk! De een is zijn huwelijk zat en bezeten van een andere onbekende vrouw, de ander is bi en transexueel, geen goeie uitleg waarom die 7,5e verdieping er is, en waarom dat plafond zo laag is!
Op zich het leukste stukje van de film is dan wel als John Malkovich in zijn eigen hoofd beland
3,5 sterren...

Wat ik me herinner is dat er redelijk uitvoerige uitleg over die verdieping was, en dat plafond spreekt voor zich natuurlijk. Beetje gezonde logica doet wonderen soms.

avatar van Jordy

Jordy

Wou net zeggen, Cusack krijgt toch een instructievideo te zien waarin dat uitgelegd wordt?

avatar van WB

WB

Jordy schreef:

Okee, van dat plafond kan ik nog inkomen (bij welk gebouw zit er een ruimte van 3 meter tussen elke verdieping... Dan zou je et nog een verdieping kunnen noemen), maar waarom die 7,5
Die uitleg is volgens Maxine bullshit, en kan me er ook nix bij voorstellen! Er werken niet eens van die 'kleine' mensen...
Bepaalde vragen blijven gewoon onbeantwoord, en dat maakt de film zo vaag denk ik...

avatar van aegron

aegron

Net gezien (omdat we te laat waren voor hero in de rkz bios grrrr)

Ik vond de film goed. Vooral John malkovich was echt geweldig!!! Het idee is ook heerlijk bizar, net als de 7,5 verdieping . Helaas vond ik de film af en toe net eventjes te langdraderig en vond ik het einde niet je dat. Het einde wringt een beetje als je naar de rest van de film kijkt. de bitch is opeens geen bitch meer?

hmmm ik twijfel tussen 3,5 en 4 sterren. toch maar 4 vanwege het stoere verhaal.

avatar van kubrick

kubrick

• 1907 stemmen

erg leuke en originele film om naar te kijken!

4 sterren.

avatar van renske

renske

Voor de tweede keer gezien (met Duitse nasynchronisatie!) en hij viel me mee vergeleken met de eerste keer. Nog steeds vind ik het eerste uur heel goed en het tweede uur veel minder maar dat eerste uur is wel zó origineel en krachtig dat ik dat meer vind compenseren dan de 2,5 die ik hier eerder voor gaf. Ik ga een punt omhoog. Catherine Keener, wat kan die vals lachen zeg. Zeer vermakelijk.

Maar het hele plot met die ouwelui, daar snap ik nog steeds de ballen van. Zelfde soort verwarring als bij Donnie Darko: poorten, portalen, tijdsprongen, tijdloosheid, wonderlijke deadlines. Help!

avatar van dray

dray

Aparte, originele film en 'makkelijk' te volgen.

Die combinatie kom ik niet altijd tegen bij dit soort genre films..

Geen topper of klassieker...

avatar van ToniMono

ToniMono

Origineel verhaal, maar slechts zelden echt komisch. Komisch lijkt me ook niet helemaal het juiste predikaat, eerder absurd. De film nodigt uit om te blijven kijken, maar achteraf is het resultaat niet helemaal bevredigend. 3 sterren

Absurdisme is een verrukkelijke vorm van humor. Helaas niet altijd voor iedereen op waarde te schatten.