Genre: Biografie / Misdaad
Met onder meer: Al Pacino, John Randolph en Jack Kehoe
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 14 maart 1974
Plot Serpico
"Many of his fellow officers considered him the most dangerous man alive - An honest cop."
De agent Serpico weigert om, wat de rest van zijn collega's wel doen, een deel van het geld aan te nemen dat de agenten geregeld afnemen van de plaatselijke criminelen. Niemand wil met Serpico werken, en hij verkeert in constant gevaar om door zijn partners in levensbedreigende situaties geplaatst te worden.
- Trailer (YouTube)
Pasquale
D. A. Tauber
Rubello
dvdfreak123
geen slechte film met goeie acteerprestaties van pacino maar de film kon gewoon toch op sommige momenten minder boeien maar de film in het geheel is zeker niet slecht
Melvin Udall
Sterk opgebouwde film waarin Pacino een wereldrol vertolkt.
Zijn ideaal beeld agent te zijn kalft langzaam af en toont hem de ware identiteit van veel van zijn collega's.
Serpico is als alleen op de wereld binnen het corps. Het onvermijdelijke einde volgt. Topper!
Halcyon
Op de DVD-hoes werd Serpico als volgt omschreven: The character of Serpico, combining the best elements of the Establishment and counter-culture, is a tour-de-force for Pacino. The film is a breathtaking suspense story and a fascinating character study as well as a memorable statement about government's inherent flaws. Beter dan dit kan ik het niet verwoorden, dus dat ga ik dan ook niet proberen. Aardige film, doch niet meer dan dat.
Malfred
Oprecht drama, oerdegelijk geacteerd. Films als deze bewijzen dat bombastische soundtracks, flitsende montages enz. niet noodzakelijk zijn om ijzersterk drama op te leveren. Een verademing tussen de hedendaagse benadering, vaak voorzien van alle toeters en bellen.
PaulieWalnuts
Prachtige film van Sidney Lumet, wederom aardig kritisch en maatschappelijk betrokken. De film is lekker vlot en weet je als kijker goed mee te slepen. Dat vieze New York sfeertje spreekt me altijd wel aan en komt in deze film natuurlijk érg goed naar voren. Al Pacino acteert top (al vaak gezegd maar niet te ontkennen).
Dutchero
Sterk opgebouwde film waarin Pacino een wereldrol vertolkt.
Spoiler!
klute89
Een sterke film, met een prima rol van Pacino.
Een film, die zich voornamelijk richt op het getouwtrek en rotheid van het (politie) systeem, dan op de actie. Actie komt in de film ook wel voor maar domineert niet.
De soundtrack was tevens ook zeer sfeervol.
Dit is de tweede film die ik van Sidney Lumet zie, de eerste was Dog Day Afternoon en ik ben over Serpico ook zeer tevreden.
4* Wiet weet nog eens een verhoging.
klute89
Correctie, dit is de derde film die ik van Sidney Lumet zie, ik had al Dog day Afternoon gezien en ook The Hill.
GinolaEHV
Uitstekende politiefilm.
Het verhaal is zeer sterk. Het is mooi opgezet en kent een goed einde.
Al Pacino acteert weer de sterren van de hemel.
De beste rol was echter die van de hond. Samson vulde die rol erg goed in. Hij was natuurlijk ook al enige tijd het niveau van Gertje ontgroeid, en dat is in deze film goed te zien.
Maar goed...
Om toch nog serieus af te sluiten: ik heb vrijwel van elke scène genoten. Het geheel steekt gewoon goed in elkaar, is geloofwaardig en ook nog ontroerend.
5*.
Drs. DAJA
Prima film van Lumet. Was hier meer van onder de indruk dan van die andere Pacino/Lumet film, Dog Day Afternoon. Niet bijzonder heftig geregiseerd maar het verhaal geeft voldoende aanleiding om te blijven kijken.
DONNI
Prachtig acteerwerk, alleen daarvoor al krijgt hij van mij 4*
De film op zich is over de hele lijn zeer degelijk, daalt nooit qua niveau, maar heeft ook niet echt pieken...
Dutchero
Beste rol van Al Pacino in deze..........
Want wát een acteerprestatie levert hij hier zeg. Zijn personage is een bijzondere, het is niet alleen het standaard politieagentje tegen de rest van de grote boze wereld, het is meer. Serpico is een mooi personage, en nog mooier neergezet door Paco
De film deed me af en toe denken aan American Gangster, en dan vooral de rol die Russell Crowe vertolkt. De zijplotjes in AG waren nietszeggend, ronduit overbodig. In Serpico zeggen ze iets, ze voegen iets toe. AG kan sowieso niet aan Serpico tippen. Het camerawerk in Serpico is redelijk saai, maar de muziek, de sfeer en vooral het personage en het acteerwerk zijn zo ontzettend goed en authentiek, prachtig gedaan.
Het idee achter het plot is niet echt origineel, maar de uitwerking ervan is gewoon compleet, zonder in cliché's te vallen. Goed werk, want politiefilms als deze zijn er al genoeg en de kunst is om er bovenuit te stijgen. En dat doet deze film, met kop en schouders. Vooral door deze prachtprestatie van Al Pacino, hij draagt deze film. Hij is beter dan in The Godfather.
Madecineman (moderator films)
Kijk daar word ik nu blij van
Alleen zou ik het camerawerk zeker niet "saai" noemen, eerder efficiënt zonder overbodige poespas.
Kijk daar word ik nu blij van
Ik ben blij dat je er blij van wordt Madecineman
. Saai is inderdaad mijn misschien iets te negatieve benaming voor hetzelfde als wat jij hier schetst.
Greeneyelady1
Beste rol van Al Pacino in deze..........
Ik wou ongeveer hetzelfde tikken als wat deze meneer hier boven zegt, dus dat doe ik maar niet. Ik sluit me bij zijn tekst aan.
Ik vond het een mooie, meeslepende film met alles d'r op en d'r aan en niet al te veel poespas. Ik geef 'm alleen een half sterretje extra, dus 5 sterren. Ik ga kijken of ik deze film ga opnemen in mijn top 10 of dat ik daar nog eventjes mee wacht.
Koert
Inderdaad een prachtrol van Al Pacino als Serpico. Door zijn hippie-uiterlijk en afwijkende gedrag een echte outcast binnen het politiekorps. Mooi om te zien hoe hij zich tegen de corruptie verzet terwijl hij ook als agent probeert te groeien. De aandacht is meteen gewekt wanneer de film met de deur in huis komt vallen. Je ziet eerst het einde en krijgt daarna de hele ontwikkeling van Serpico binnen het politiekorps te zien. Tegelijk met het groeien van zijn baard nemen ook zijn problemen toe. Opzich niet heel uniek allemaal. Toch weet Al Pacino het interessant te houden.
Linnythepooh
Dit is Pacino's beste film. Hij had hier een Oscar voor moeten krijgen i.p.v. voor Scent of a Woman. Dat was echt een troostprijs.
badfans69
In van de beste Pacino films, hij is een meester in dit soort karakter rollen als politie inspecteur. Later nog geprobeerd te evenaren in Heat (1995). Samen met Robert De Niro zijn ze de beste acteurs van hun generatie.
Sterke rol van Pacino die voor één keer niet het alphamannetje speelt als topgangster of driftvol personage. Wel een politieagent die zo begaan is met z'n job dat z'n geweten botst met de harde werkelijkheid. Veel fragmenten en thema's zijn later ook terug te vinden in films als Heat of American Gangster (wat hier al eerder vernoemd is). Maar hier komt het wat geloofwaardiger over, al mist het soms de drive moet ik zeggen om er een complete klassieker van te maken.Toch een topper en een zeer aangename afwisseling na mijn persoonlijk teleurstellende voorbije filmweek.
B_B
- 1969 berichten
Gered door eeh Serpico.
Want een interessant personage is het zeker. Eentje met afwijkend gedrag een boeiende ideologie en sterk neergezet door Pacino met een hippie-look. Verhaaltje is verder ook best boeiend om te volgen maar het script laat toch wat steekjes vallen. Het begint lekker vlot maar zodra de drive er wat uit is ligt de film een beetje stil. Uit te kijken is het zeker maar naar het einde toe neemt interesse in het verhaal nu al snel af, beetje jammer wel.
Regie viel me opzich wel mee. Film bevat wat mooie sfeershots en zo af en toe wat tof camerawerk maar continuïteit ontbreekt helaas. Score vond ik zelf erg lelijk en wist de sfeer soms goed om zeep te helpen. Voor mij zeker geen klassieker maar ben blij dat ik hem gezien heb.
3-3.5*
stefan dias
Schitterende film met een prachtig goor New York in de hoofdrol. Het 'waargebeurde' aspect verpest het vaak voor mij in een film, maar hier ben je razend nieuwsgierig naar dit onwaarschijnlijke personage.
Als ik nog eens een grijntje stress voel als ik naar het werk slof, zal maar aan deze meneer denken. wat een moed en wat een ellende om alle dagen je hachje letterlijk te riskeren met een boel messen die zich in je rug willen drijven.
Bravo ook voor de andere figuren die meegegaan zijn in Serpico zijn ja, wat eigenlijk? Niet eens een kruistocht, gewoon een verlangen naar een normale wereld waar de politie de burger beschermt tegen de 'slechterikken'.
When Pacino asked why he did it, Serpico replied:[7]
" Well, Al, I don't know. I guess I would have to say it would be because ... if I didn't, who would I be when I listened to a piece of music?
Ongelofelijk.
Ben het trouwens eens met %u2026 die hier zegt het camerawerk eerder efficiënt te vinden, wat toch iets anders is dan saai. "Filmed on location in New York in Panavision". Prachtige beelden als je het mij vraagt. Die interieurs bij de politie! Wat is de tijd plots heel snel gegaan%u2026
Waarom geen vijf? Sommige stukken zijn heel jumpy. Karakters die opgevoerd worden en dan bruusk uit de film worden gesneden (zijn eerste vriendinnetje). Ook zijn introductie in het 'alternatieve milieu' leidt achteraf tot niets, hoogstens een poging om uit te leggen dat hij voor veel flikken sowieso al een rare vogel moet geweest zijn.
stefan dias
En gisteren heb ik 'm wéér bekeken.
Ik was het helemaal nbiet van plan maar aangezien mijn vrouw thuis in de zetel altijd in slaap valt, moest ze hem nog voor 85% zien.
Ik zat ergens opzij met een boekje, maar werd toch terug naar het scherm gezogen. Een groot stuk heb ik zelfs wéér twee keer bekeken (mijn vrouw was weer even ingedommeld).
Ik kan me maar weinig films voor de geest halen die ik met plezier twee of drie dagen later opnieuw kan bekijken. Hij werd er zelfs nog een beetje beter op. Halfje erbij!
En die soundtrack: je moet er al goed op letten om 'm te horen, laat staan dat hij zou storen. En we zitten ook in 1973, toen dat nog gewoon 'score' heette. Toen werd er nog niet geëxperimenteerd met semiobscure hitjes uit je eigen platenkast à la Tarantino. (wat ik overigens leuk vind, hoor).
UItzonderlijke film over een een meer dan uitzonderlijk personage.
otherfool
Typisch jaren '70 vehicel met foute cops, een troosteloze stad en dubieuze kapsels. Serpico's strijd tegen de corruptie is helaas niet altijd even interessant, al is het an sich wel een sterk en boeiend personage. Helaas verder geen dingen gezien die me echt lang bij zullen blijven (buiten Pacino's baard).
3*.
Vito Corleone
Wat verwacht iemand bij een film waarin Al Pacino speelt, in het begin van zijn cariere? Even op moviemeter kijken is een -voor mij- goed middel om een eerste indruk te krijgen van een film. Dus Al Pacino: 1972 Godfather maar daarvoor nog niet echt iets.
Serpico bevindt zich in een lastig pakket. Iedereen lijkt tegen hem te zijn, maar eigenlijk doet hij door wat hij niet doet het goede. Het zal verleidelijk zijn om wel geld aan te nemen (Serpico heeft het niet nodig, maar sobere levensstijl en geen gezin), terwijl anderen het wel nodig hebben, of denken nodig te hebben. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk om corrputie gaat. Pacino zet zijn rol geloofwaardig neer en ik vind het een zeer goede prestatie van hem. Toch ontbreken er dingen in de film, een sterke tweede acteur misschien? Anders zou ik het niet kunnen formuleren. Al met al een sterk verhaal, onmogelijk eigenlijk. Misschien bij herziening hoger, voorlopig: 4,5*.
domkey
Het is allemaal al eens gezegd in vele berichten hiervoor, gewoon een topperrrrr!

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Heat

In the Name of the Father
Drama / Biografie, 1993

The Deer Hunter
Drama / Oorlog, 1978
new york citycorruptiehippiepolitieidealismidealistgeldgeheim agentinternal affairscorruptie bij de politiesocial justicepolice vigilantism whistleblowerfighting the system