Genre: Biografie / Misdaad
Met onder meer: Al Pacino, John Randolph en Jack Kehoe
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 14 maart 1974
Plot Serpico
"Many of his fellow officers considered him the most dangerous man alive - An honest cop."
De agent Serpico weigert om, wat de rest van zijn collega's wel doen, een deel van het geld aan te nemen dat de agenten geregeld afnemen van de plaatselijke criminelen. Niemand wil met Serpico werken, en hij verkeert in constant gevaar om door zijn partners in levensbedreigende situaties geplaatst te worden.
- Trailer (YouTube)
D. A. Tauber
Rubello
Modar
Gister avond gekeken op dvd met NL subs ^^
Goeie film had hem nog nooit gezien. Verhaal is heel sterk. Toen ik het verhaal las hier op de website had ik zoiets van hmm wordt een film met veel actie schieten etc. Maar dat was dus echt niet zo, dit maakte de film er echt niet slechter op. Doordat Serpico het geld niet aanneemt worden zijn collega's steeds achterdochtiger, en serpico wordt langzamerhand knettergek daarvan.
Dit wordt ook fantastisch gespeeld door Pacino!
kortom: superfilm!!
4.5 ster is zeker op zijn plaats
Waku
Het is bijna 20 jaar geleden dat ik de film voor het eerst zag.
Maar de murw gelagen Pacino staat vanaf die dag nog steeds helder voor de geest.
Keiharde actiedramama die zeker nu nog aktueel zou kunnen zijn.
Scarface en deze Serpico zijn enkele van de legandarische toppers vertolkt door Al Pacino.
4,5
mister blonde
Keiharde actiedramama die zeker nu nog aktueel zou kunnen zijn.
mister blonde
tuurlijk wel, maar op een heel andere basis. toen was het vreemd als je geen steekpenningen aannam, nu toch echt andersom.
ik zeg niet dat het niet meer gebeurt, maar het is i.i.g. veel meer taboe dan toen. Serpico is dan ook een tijdsdocument.
Ik vind je nogal optimistisch. Toen was het politiekorps in New York door en door verrot, ben ervan overtuigd dat er op dit moment op tal van andere plekken een even rot systeem is gaan heersen. En klokkenluiders hebben het nog steeds even moeilijk. Wat dat betreft is bar weinig veranderd. Ik geloof al evenmin dat het toen geen (maatschappelijk) taboe was, zelfs niet dat het minder een taboe was als nu.
De film is inderdaad een tijdsdocument, maar dat heeft meer met de stijl en de thema's van Hollywood uit die tijd te maken dan met de maatschappij in die tijd.
mister blonde
het was dan ook vooral geen taboe binnen het politiekorps. nu toch echt.
ik ontken toch ook nergens dat het niet meer gebeurt? alleen de manier waarop het nog gebeurt, maakt het dat deze film onmogelijk actueel kan zijn. je moet eens kijken hoe de buitenwereld reageert als blijkt dat een agent steekpenningen ontvangt. de klokkenluiders hebben hun impact gehad.
juist door die controlefunctie denk ik werkelijk dat het nu minder grootschalig is, als dat het eens was. maar ik heb geen cijfers of zo. misschien heb jij die? je lijkt nogal overtuigd...
Als jij het het thema van de film zo smal maakt als corruptie bij de politie, ach, dan zou je gelijk kunnen hebben. Daarvoor weet ik te weinig van de politie. Ik zie het thema van de film wat breder.
Daarbij denk ik dat de buitenwereld in de jaren '70 zeker niet minder geschokt zou zijn dan nu, het feit dat deze film bestaat is daar een voorbeeld van lijkt me.
spaceyfan
Goeie film, alles draait natuurlijk om Al. Not that that's a bad thing....... hij zet hier een van zijn meest complexe karakters neer vind ik. De veranderingen die serpico onder gaat gedurende de film worden ontzettend goed weergegeven door Al.
Ik las ook dat Al elke dag met lumet het hele script doornam. Zodat hij zijn lichaam en onderbewustzijn zou leren de ontwikkeling van de film mee te maken. Zodat hij dan op dat moment in die vereiste staat van bewustzijn zou verkeren zoals serpico zich op dat moment in die desbetreffende scene moest hebben gevoeld.
Talking about preperation............maar ja het resultaat mag er zijn 4*
Art
Volgens de releaselijst van oa Dvd-Home komt deze film eindelijk op dvd (hier in Nederland) en dat zal zijn op 6 Juli!
Nu maar hopen dat andere Klassiekers ook eindelijk eens een release krijgen in Nederland, en dan doel ik voornamelijk op All the President's Men.
orbit
- 12092 berichten
Prachtige film, met glansrol van Pacino! Eén van zijn beste filmrollen zou ik haast zeggen
Goodfella_90
Mee eens. Jammer dat deze film relatief gezien wat onderbekeken is.
orbit
- 12092 berichten
Dat dan weer wel..
Maar over de godfathers wordt altijd ontzettend hysterisch gedaan, over deze film (en allerlei andere films) niet. Dan blijft het niet hangen helaas.
Wíj kennen hem..
BenicioDelToro
All the President's Men kun je ook al bestellen hoor! Bijvoorbeeld via DVD Outlet.
NIGHTWOLF_ONE
Zo te zien niet, beetje jammer. Moet ik toch maar de regio 1 aanschaffen...
killzone
Serpico is een heerlijke film om naar te kijken. Regisseur Sidney Lumet heeft een prachtige film afegeleverd, mede dankzij Al Pacino die hier laat zien waarom hij één van de beste acteurs is aller tijden. Zo naturel!
Samen met Dog Day Afternoon (ook van Lumet), The godfather-trilogy, Scarface, Carlito's Way en All justice For de beste films van Pacino.
Remi
Vandaag de film voor het eerst gezien. Wat een geweldige film is dit zeg! Ik had er wel minder van verwacht, maar Pacino zette een geweldige rol neer die ik graag zie. Ik denk dat dit een van de beste films van Al Pacino is die ik ooit gezien heb. Het verhaal deed me wel wat en de karakters waren ook ijzersterk
Madecineman (moderator films)
Serpico, jammer genoeg een beetje een vergeten klassieker. Heb me hier zelf ook schuldig aangemaakt maar dankzij een bepaalde site waar ik weleens rondhang werd het verlangen om deze film maar weer eens snel te bekijken gelukkig weer aangewakkert.
En ja dit is toch wel een film zoals ik ze graag zie! Pacino geeft magistraal vorm aan klokkeluider met rechte rug uit gewapend beton; politieman Frank Serpico. Pacino vloekt en tiert, is innemend en vrolijk, tikje eigenaardig, is gefrustreerd en zelfs angstig. Hoe dan ook ik geloofde hem in ieder scene! Misschien wel de beste rol van de man die ik gezien heb.
Daar komt bij, de meer dan ongelooflijke fotogenieke scenery van een New York in de jaren '70. Met z'n ongure achterbuurten, oude roestige amerikaanse sleeën, nauwe steegjes en brandtrappen, het geeft de film een air van stoerheid en rauw realisme die je zelden zo mooi in beeld gebracht ziet.
Film weet ook makkelijk over de volle lengte te boeien, dwaalt nergens af en heeft een zeer solide script. leuk ook om te weten dat de volgorde van waarin de scenes geschoten zijn volledig afhankelijk was van de gezichtsbeharing van Pacino
Ach ja, soms komen nu eenmaal alle filmische puntjes gewoon heel mooi op de i in het woord cinema en dan heb je een meer dan prima filmavond. Serpico is dus zo'n film zonder enig twijfel, 4.5*
En om maar met quote uit de film te eindigen;
"This is good shit, man"
Dead01
- 1975 stemmen
Gisteren gezien en moet zeggen goede film maar ook niet het van het.
Heb deze gekocht voor Al Pacino bezig te zien en dat is zeker de moeite waard weer in deze film.
Verhaal op zich was niet slecht maar duurde iets te lang voor mij.
Al Pacino dee wel veel aan de film denk moest iemand anders de rol van Frank spelen dat deze nog minder zou scoren maar daar heeft elk zijn mening over.
3.5 sterren
wesbrina
Hele sterke politiecorruptiefilm met een glansrol van Al Pacino . Heerlijk die films uit de 70''s !
TimD
Al verkrijgbaar op dvd ergens met NL subs?
Ik vind het toch wel lachwekkend dat films zoals deze en o.a. The Conversation en Dog Day Afternoon niet in Nederland verkrijgbaar zijn...
Media Markt.
Dead01
- 1975 stemmen
Media Markt.
En free recordshop ook.
Heb deze daar gekocht
jayytjee
dit is een topfilm !
Al Pacino zet een ijzersterke rol neer en het verhaal was top. Ik geef het de welverdiende 4,5 sterren.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Heat

In the Name of the Father
Drama / Biografie, 1993

The Deer Hunter
Oorlog / Drama, 1978
new york citycorruptiehippiepolitieidealismidealistgeldgeheim agentinternal affairscorruptie bij de politiesocial justicepolice vigilantism whistleblowerfighting the system