Genre: Biografie / Misdaad
Met onder meer: Al Pacino, John Randolph en Jack Kehoe
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Releasedatum: 14 maart 1974
Plot Serpico
"Many of his fellow officers considered him the most dangerous man alive - An honest cop."
De agent Serpico weigert om, wat de rest van zijn collega's wel doen, een deel van het geld aan te nemen dat de agenten geregeld afnemen van de plaatselijke criminelen. Niemand wil met Serpico werken, en hij verkeert in constant gevaar om door zijn partners in levensbedreigende situaties geplaatst te worden.
- Trailer (YouTube)
D. A. Tauber
Rubello
hannes64
- 1926 berichten
Onverouderd.....Pacino speelt zoals vanouds perfect.
Sommige scenes nog steeds kippenvel.
Alweer een must-see voor de filmliefhebber.
Past helaas niet in mijn top 10 ( heb een eigen top...daar staat ie op 15 )
Topper in `t politiefilm-genre.
Gunshop-owner : That gun takes a 14 shot clip. You expecting an army?
Serpico : No. Just a division.
iemand die weet waar ik deze dvd kan krijgen?
Bijna overal. Ze kunnen 'm zeker bestellen.
daviddoelen
iemand die weet waar ik deze dvd kan krijgen?
The One Ring
Kleine teleurstelling. De film heeft een aantal fantastische momenten, met name in de tweede helft, maar hij weet me niet constant te boeien. Ik had vooral erg veel moeite om erin te komen tijdens de eerste helft. Het sleept allemaal een beetje te veel naar mijn zin. Er had ook wat meer spanning in gemogen. Doordat het begin niet helemaal werkte voor mij, zat ik ook nooit echt in de latere stukken van de film.
Grootste probleem is eigenlijk dat de film gewoon te veel personages. Zo'n beetje alle bijrollen zijn politieagent en ze zijn allemaal corrupt. En er blijven maar nieuwe geïntroduceert worden. Het zal vast allemaal zo geweest zijn, maar ik had moeite om te volgen wie wie was. En zoveel maakte het niet uit of ik wist wie wie was. Het waren immers toch allemaal corrupte politieagenten. Iets teveel van het goede allemaal. Daarbij duurt de film te lang naar mijn zin.
Gelukkig speelt Pacino de hoofdrol. Hij maakt van Serpico een boeiend personage. De andere acteurs doen het ook goed, ook al zijn het er te veel.
Goed, maar had beter gekund.
Madecineman (moderator films)
Grootste probleem is eigenlijk dat de film gewoon te veel personages.
Vreemd, vond dat helemaal geen probleem aangezien de film uiteindelijk maar om een persoon draait. De rest is vooral, zoals je zegt bijzaak, bedoelt om het verhaal over de corruptie binnen het corps te vertellen. Maar misschien heb je ook wel bij deze film teveel op "het verhaaltje" gelet.
Door het geweldige acteerwerk van Pacino (die een zeer geloofwaardig karakter neer zet) en de rauwe ongepolijste cinematografie vind ik dit een zeer boeiende en behoorlijk briljante karakterstudie eigenlijk. Zo goed dat ik hem, welliswaar een voorzichtig, plaatsje in mijn persoonlijke top10 heb gegeven.
Raoul Duke
Indrukwekkende film, uiteraard mede door het geweldige spel van Pacino. Voorlopig 4* maar neigt naar 4,5*.
Spartaan
Pacino was hier heel wat minder dan in zijn andere spraakmakende films. Echt, wat een zachtaardige, kneuzige vent is hij in deze draak van een film.
Pacino knalt van het doek af als goedhartige bad guy (Scarface), bloeddorstige Don (Godfather-trilogie), sarcastische rechercheur (Heat) of als eeuwige verliezer (Carlito's Way), maar hier in Serpico is het allemaal een beetje hangen en wurgen.
Die hippiestijl past hem niet, die wilde haren, wilde snor en vrouwelijk gedoe. Pacino loopt, eet en praat echt als een travestiet in deze film. Je wordt er niet goed van, zo een grote acteur die in zo'n idiote film speelt.
Geen moment wordt de film spannend, het verhaal is te rommelig en het acteerwerk van de bijrolspelers is teleurstellend. Pacino zelf weet ook niet duidelijk wat ie moet doen.
1,0
mister blonde
Vreemde kritiek. Blijkbaar zie jij Pacino alleen als gangster? Ken geen betere film over corruptie bij de politie. Een erg realistisch (overkomend) beeld wordt er geschetst. Wat er rommelig is aan het verhaal, moet je me even uitleggen, trouwens.
lazydog
Voor die tijd was dit een zware film aangezien er veel corruptie was bij de politie en daar niet alleen (watergate).
dat gaf deze film een extra lading.
Pacino weer ijzersterk zo als ik hem ken (net zoals Dog Day Afternoon).
lazydog
1,0
Nou sorry maar kneuzig is een beetje kort door de bocht.
Godfather ok ,een top rol,Scarface en Carlitos way tja het zijn niet mijn smaak films,en daar vind Pacino nou niet echt top.
Dog day afternoon ,Justice for All en deze hierboven ,vind ik persoonlijk qua acteer prestaties meer inhoud hebben,zelfs nighthawks.
orbit
- 12092 berichten
Een van zijn beste filmrollen ooit inderdaad, luister niet naar Spartaan..
Bla
Goed geacteerd hoe alle corruptie om hem heen hem zo wanhopig maakt. Al Pacino alweer in een steengoede rol.
Razorcut
Sterke verfilming van een goed scenario. Pacino is zeer indrukwekkend, en ik vind dat hij een zeer volwassen rol speelt, terwijl hij volgens mij nog behoorlijk jong was. Mooi beeld ook van zijn liefdesrelaties en realistische schets van zijn eigenzinnigheid. 4*
Schiedammer
Gewoon een goede en degelijke film zoals bijna alle films van Pacino. Verhaal is sterk. Beelden zijn ondanks dat het een oude film is goed. Kortom voor mij 3,5* waard.
Theatertje
Goede politiefilm, met een in die tijd vernieuwend verhaal. Nu kennen we al wel allemaal de agent die niet overeenkomt met de beslissingen van zijn overste(n), maar in 1973 was het gloednieuw. Een klein applausje waard, dus. 4 sterren.
DragQueen
Te gekke politiefilm, die vandaag de dag nog relevant is. ijzersterk acteerwerk van al pacino. goed verhaal, en de corruptie binnen de politie is goed weergegeven. klasse film. mijn stem is 4 sterren.
Usual Suspect
Geweldige politie-film met meesterlijk acteerwerk van Pacino, ondanks dat de film al aardig oud is, komt hij niet gedateerd over.
In de top 250 ermee.
4,5.
paffy
na jaren weer gezien nadat ik hem gister bij de blokker gehaald. nog altijd een klassieker. zeker één van pacino's beste rollen, kan alleen niet zeggen of het zijn beste is.
Kahaes
Goede rol van Pacino, film viel me verder wat tegen. Verhaal kon me niet echt boeien.
Shinobi
Meesterlijke film om te zien met een top rol van Pacino.
Echt geweldig hoe deze in het echt gebeurde verhaal is weergegeven in deze film, de sfeer zat er gelijk voor mij goed in evenals de spanning vooral op het laatst.
Ik geef 'm 4, 5 sterren.
don vincenzo
Ik vind dit zeker een van de beste rollen van Al Pacino, het laat zien dat ie ook zoveel meer kan dan alleen 'gangster'-rollen spelen. (dit is eigelijk precies het tegenovergestelde)
Je kan je bijna niet voorstellen dat de acteurs weer vriendelijk tegen Pacino doen na de opnames, zo goed lukt het om de vijandelijkheid jegens Serpico neer te zetten.
Aan de ene kant wel veel van hetzelfde. Maar om de zoveel tijd was er een goede actiescene, zodat het mij in ieder geval nooit verveeld heeft.
Castor Troy
Leuk om Pacino eens in een heel andere rol te zien idd.
Dit gaat hem goed af. De film is niet altijd even sterk, vooral het begin is erg langdradig vond ik. En een echte climax ontbreekt ook.
TerryA
voor degene die nu naar de bioscoop gaan om American Gangster te bekijken - Russel Crowe is heel goed in die film als de uncorruptable NYC cop maar Al Pacino als Serpico is gewoon 10x beter ... allerbij goede films, alleen SERPICO is superior
Minotaures
Vind wel dat Pacino bij een kaftje van Serpica in Free Record Shop wel als een zwerver op staan.
Verder heb ik wel wat interesse om hem eens te zien. Ga hem binnenkort kopen ofzo.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Hier bewijst Pacino juist dat hij een veelzijdige acteur is. Geweldige rol van hem en ow wat is het jammer dat hij tegenwoordig in films speelt met zulke dramatische sripts dat zelfs hij de films niet kan redden.
TheRisingSun
Sterke politiefilm!
Een boeiende film over de corruptie bij de politie met een uitstekende Al Pacino in de hoofdrol.
De film weet een goed beeld te schetsen van de vele corrupte agenten die er alles aan doen om hun extra zakcentje maar niet door Serpico te worden afgenomen. Waardoor Serpico uiteraard in een lastig pakket komt, aangezien hij één van de zeer weinige eerlijke agenten is.
De sfeer, maar ook de muziekkeuze en het acteerwerk werken mee aan de kwaliteit van de film, die wat mij betreft zéér hoog is. Kijk niet zo heel gauw een film uit de jaren '70, mits ik door recensies overtuigd wordt van de sterkte van een film. En deze film weet mij gelukkig te overtuigen!
Ik hoop "Dog Day Afternoon" ook snel te zien!
4,5 ster
oteis
Vanacht heb ik serpico voor het eerst gezien. Wow wat een acteerprestatie zeg! Pacino in topvorm!
super goede film zeg en wat een top pacino hier
interresant verhaal

In the Name of the Father
Drama / Biografie, 1993

The Deer Hunter
Oorlog / Drama, 1978
new york citycorruptiehippiepolitieidealismidealistgeldgeheim agentinternal affairscorruptie bij de politiesocial justicepolice vigilantism whistleblowerfighting the system