Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)
Alternatieve titel: Dawn of Justice
Geregisseerd door: Zack Snyder
Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams
Releasedatum: 24 maart 2016
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot Batman v Superman: Dawn of Justice
"Who will win?"
De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Batman v Superman: Dawn of Justice (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Senator June Finch
Perry White
Anatoli Knyazev
Lefgozer
Eisenberg vind ik geen fijne keuze, maar dat is puur persoonlijk. Hij werkt altijd op mijn zenuwen.
Dat Superman het normaal gesproken zou moeten winnen klopt natuurlijk maar er is en er blijft altijd Kryptonite.
En daarnaast is het niet gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Al DeNiro
Vandaag de clash tussen beiden gezien in TDKR2. Het was cool om te zien, maar het was wel eerder Iron Man vs Superman dan Batman vs Superman.
Al DeNiro
Ik denk dat Ben Affleck het wel goed gaat doen!
Glacius
Eisenberg als Lex Luthor? Hoe dan? Misschien als de alternatieve Luthor van Earth Prime, maar anders dikke bullshit natuurlijk.
Deze film is geïnspireerd door The Dark Knight Returns comic, neem ik aan? Waarom dan al die jonge ventjes? Dit had potentie om tof te worden. Het wordt gewoon weer een super commercieel aftreksel. Ze hebben werkelijk nul ambitie en ballen.
AHWA
catdog
- 2026 stemmen
Hmm dat is toch wel even wat andere koek dan het Nolan pak. Vind de oren van het masker er vrij lomp uitzien. Niet geheel overtuigt, helaas, en dat terwijl de design van het Superman pak wel geweldig was/is.
Noel Batsuit
. Was na de Incorporated suit wel mijn favoriet. Dus hartstikke tevreden.
Naomi Watts
Nu alleen nog een andere acteur.
Dat zou je wel denken maar aan dergelijke uitspraken waag ik me niet meer. Ik vond het eerst ook helemaal niets dat Ledger The Joker ging vertolken.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ben Affleck als Bruce Wayne / Batman dat lijkt mij wel een goede keuze, ik ben benieuwd.
jarno1975 (moderator series)
De officiële titel is bekend gemaakt: Batman v. Superman: Dawn of Justice
MH040
AC1
Leaked teaser al gezien, jongens? Puur Snyder! Niks van dat halfslachtige Man Of Steel gedoe!
Naomi Watts
Aangename verrassing inderdaad. Heb wel weer zin in een onvervalste Snyder.
Noel Batsuit
. Was na de Incorporated suit wel mijn favoriet. Dus hartstikke tevreden.
M.i. is het juist gebaseerd op het suit van The Dark Knight Returns van Frank Miller.
Daarin komt het ook tot een clash tussen Batman en Superman wat mij dus erg benieuwd maakt naar de film...
AC1
Ook de Frank Miller verwijzingen wijzen erop dat Snyder hier weer zijn eigen ding aan het doen is. Het blijft gissen natuurlijk. De Comic Con trailer kan zelfs niks met de uiteindelijke film te maken hebben. Ik hoop natuurlijk van wel. Het moet gezegd worden (maar daar hebben alleen Snyder fans een boodschap aan) dat Larry Fong, de huiscinematograaf van Snyder, terug van de partij is.
Nicholas
Dat achtergrond artikel dat ik op FT heb gelezen klinkt wel goed.
Bobbiescie
Dat achtergrond artikel dat ik op FT heb gelezen klinkt wel goed.
Nu maak je me nieuwsgierig, welk artikel?
Bobbiescie
Precies wat ik (helaas) al verwachtte, een verfilming van The Dark Knight Returns. Helaas staat tussen haakjes omdat ik niet zo'n fan ben van die strip, wel ligt dat aan de tekenstijl, het verhaal vind ik dan wel weer cool. Het blijft een kwestie van wachten, gelukkig is het wachten in ieder geval weer met 2 maanden verkort!
AC1
Betekent dat ook niet minder tijd voor postproductie?
Bobbiescie
Betekent dat ook niet minder tijd voor postproductie?
Ja ongetwijfeld en daar heb je een punt. Al kan ik me niet voorstellen dat die 2 maanden zoveel verschil maken, of jij moet mij anders vertellen...
AC1
Ik kan me best voorstellen dat je heel veel kan doen in een maand. Het kan natuurlijk zijn dat de film sowieso al klaar moest zijn en dat er niets veranderd aan de deadline. Anyhoo, Ik wil geen half-gerenderde FXs zien.
catdog
- 2026 stemmen
Snyder heeft mij nog met geen enkele film teleurgesteld dus ik kijk onwijs uit naar deze film. Met de casting van Affleck zet ik ook mijn vraagtekens maar ik heb er alle vertrouwen in dat Snyder de juiste aspecten weet toe te lichten.
De finale van Man of Steel was om te smullen, dit deel is nu al groter en sterker dus ik kan niet wachten. Kan ik al een kaartje reserveren?
Het enigste wat ik oprecht jammer vind is dat er met Man of Steel een reboot is gelanceerd en het nodig is dat zowel de karakters van Superman als van Lois Lans verder worden uitgewerkt plus hun relatie tot elkaar. Ik ben bang dat met de toevoeging van zoveel andere "belangrijke" karakters dit ondergesneeuwd zal worden en het dus een Transformers kloon kan worden qua oppervlakkigheid mbt karakters. Ik hoop op een uitwerking tussen Lois en Clark zoals Gwen en Peter die onlangs kregen in TAS2

Man of Steel
2013

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is binnenkort te streamen: 'Spektakel van epische proporties, werd een epische miskleun'

DC-Universum op de schop: Geen plaats voor onder meer Gal Gadot, Ben Affleck en Ezra Miller in plannen van James Gunn

Ben Affleck wees 'The Batman' af vanwege persoonlijke problemen

Logan
Actie / Sciencefiction, 2017

Arrival
Drama / Sciencefiction, 2016
dc comicsburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakleading man superkrachtcities dc extended universe (dceu)man vs manextended editionleading menhero vs hero