• 9.379.560 stemmen

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Actie / Fantasy | 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)

Alternatieve titel: Dawn of Justice

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2016

Plot Batman v Superman: Dawn of Justice

"Who will win?"

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Bruce Wayne / Batman

Senator June Finch

Anatoli Knyazev

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Eisenberg vind ik geen fijne keuze, maar dat is puur persoonlijk. Hij werkt altijd op mijn zenuwen.

Naomi Watts schreef:

Dat Superman het normaal gesproken zou moeten winnen klopt natuurlijk maar er is en er blijft altijd Kryptonite.

En daarnaast is het niet gebaseerd op ware gebeurtenissen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vandaag de clash tussen beiden gezien in TDKR2. Het was cool om te zien, maar het was wel eerder Iron Man vs Superman dan Batman vs Superman.

Ik denk dat Ben Affleck het wel goed gaat doen!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

lisavanzaalen schreef:

Ik denk dat Ben Affleck het wel goed gaat doen!

Ben Affleck en Henry Cavill, dat wordt een feest voor de dames

avatar van kathmandu

kathmandu

Ik kan niet wachten

avatar van Glacius

Glacius

Eisenberg als Lex Luthor? Hoe dan? Misschien als de alternatieve Luthor van Earth Prime, maar anders dikke bullshit natuurlijk.

Deze film is geïnspireerd door The Dark Knight Returns comic, neem ik aan? Waarom dan al die jonge ventjes? Dit had potentie om tof te worden. Het wordt gewoon weer een super commercieel aftreksel. Ze hebben werkelijk nul ambitie en ballen.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Hmm dat is toch wel even wat andere koek dan het Nolan pak. Vind de oren van het masker er vrij lomp uitzien. Niet geheel overtuigt, helaas, en dat terwijl de design van het Superman pak wel geweldig was/is.

Naomi Watts

Noel Batsuit . Was na de Incorporated suit wel mijn favoriet. Dus hartstikke tevreden.

avatar van Glacius

Glacius

Nu alleen nog een andere acteur.

Glacius schreef:

Nu alleen nog een andere acteur.

Dat zou je wel denken maar aan dergelijke uitspraken waag ik me niet meer. Ik vond het eerst ook helemaal niets dat Ledger The Joker ging vertolken.

avatar van 606

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ben Affleck als Bruce Wayne / Batman dat lijkt mij wel een goede keuze, ik ben benieuwd.

avatar van jarno1975

• 1974 stemmen

Wat een kuttitel, zeg.

avatar van thunderball

thunderball

Het logo vind ik iig wel erg mooi gedaan.

AC1

Leaked teaser al gezien, jongens? Puur Snyder! Niks van dat halfslachtige Man Of Steel gedoe!

Naomi Watts

Aangename verrassing inderdaad. Heb wel weer zin in een onvervalste Snyder.

Naomi Watts schreef:

M.i. is het juist gebaseerd op het suit van The Dark Knight Returns van Frank Miller.

Daarin komt het ook tot een clash tussen Batman en Superman wat mij dus erg benieuwd maakt naar de film...

AC1

Ook de Frank Miller verwijzingen wijzen erop dat Snyder hier weer zijn eigen ding aan het doen is. Het blijft gissen natuurlijk. De Comic Con trailer kan zelfs niks met de uiteindelijke film te maken hebben. Ik hoop natuurlijk van wel. Het moet gezegd worden (maar daar hebben alleen Snyder fans een boodschap aan) dat Larry Fong, de huiscinematograaf van Snyder, terug van de partij is.

avatar van Nicholas

Nicholas

Dat achtergrond artikel dat ik op FT heb gelezen klinkt wel goed.

Nicholas schreef:

Dat achtergrond artikel dat ik op FT heb gelezen klinkt wel goed.

Nu maak je me nieuwsgierig, welk artikel?

Bobbiescie

Precies wat ik (helaas) al verwachtte, een verfilming van The Dark Knight Returns. Helaas staat tussen haakjes omdat ik niet zo'n fan ben van die strip, wel ligt dat aan de tekenstijl, het verhaal vind ik dan wel weer cool. Het blijft een kwestie van wachten, gelukkig is het wachten in ieder geval weer met 2 maanden verkort!

Bobbiescie schreef:

Betekent dat ook niet minder tijd voor postproductie?

AC1 schreef:

Betekent dat ook niet minder tijd voor postproductie?

Ja ongetwijfeld en daar heb je een punt. Al kan ik me niet voorstellen dat die 2 maanden zoveel verschil maken, of jij moet mij anders vertellen...

AC1

Ik kan me best voorstellen dat je heel veel kan doen in een maand. Het kan natuurlijk zijn dat de film sowieso al klaar moest zijn en dat er niets veranderd aan de deadline. Anyhoo, Ik wil geen half-gerenderde FXs zien.

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Snyder heeft mij nog met geen enkele film teleurgesteld dus ik kijk onwijs uit naar deze film. Met de casting van Affleck zet ik ook mijn vraagtekens maar ik heb er alle vertrouwen in dat Snyder de juiste aspecten weet toe te lichten.

De finale van Man of Steel was om te smullen, dit deel is nu al groter en sterker dus ik kan niet wachten. Kan ik al een kaartje reserveren?

Het enigste wat ik oprecht jammer vind is dat er met Man of Steel een reboot is gelanceerd en het nodig is dat zowel de karakters van Superman als van Lois Lans verder worden uitgewerkt plus hun relatie tot elkaar. Ik ben bang dat met de toevoeging van zoveel andere "belangrijke" karakters dit ondergesneeuwd zal worden en het dus een Transformers kloon kan worden qua oppervlakkigheid mbt karakters. Ik hoop op een uitwerking tussen Lois en Clark zoals Gwen en Peter die onlangs kregen in TAS2