menu

Sicario (2015)

mijn stem
3,57 (1968)
1968 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=I8vDV8pr6rI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van K. V.
3,5
Deze dvd eens meegebracht en vond het een goeie film. 'k vond het wel boeiend gebracht en prima geacteerd.
Het verhaal was interessant genoeg om de volledige speelduur te boeien, ondanks dat hij toch zo'n 2 uren duurde.

avatar van martijn011
3,5
Villeneuve is onderhand een regisseur die ik zeer nauwlettend in de gaten ga houden. Na de films Enemy en het weergaloze Prisoners van hem gezien te hebben besloot ik deze Sicario eens op te zetten.
Villeneuve toont ook met deze film maar weer eens aan dat hij als geen ander spanning op kan bouwen en die ontzettend lang vast kan houden. De scene waarin ze met een aantal auto's met een noodgang naar Juárez rijden en op de terugweg in een file belanden is van ongekende klasse. Maar ook de slotscene vanaf de tunnel is echt enorm kunstig in beeld gebracht.

Sowieso moet de film het van de sfeer en de score hebben. Erg sterke muziek waardoor de sfeer nog intenser en spannender aanvoelt.
Blunt en Del Toro blinken uit in een cast die perfect verzorgd is. Het was goed om Del Toro weer eens te zien schitteren in een film.
Verhaaltechnisch vind ik deze film wel wat minder. Achteraf wordt alles duidelijk, maar het is niet zo dat de film wat dit genre betreft de betreden paden ontwijkt.
Deze film moet het vooral hebben van geweldig camerawerk, opgebouwde spanning en een geweldige score.
Ruim voldoende, dicht tegen de acht aan.

avatar van Tarkus
3,5
De film heeft niet overdreven veel actie, maar wanneer er dan wel actie is, is het wel zeer hard.
Waarheidsgetrouw denk ik ook deze film.
Misschien had er wat meer van gemaakt kunnen worden naar mijn bescheiden mening, maar ik vond het toch allemaal boeiend genoeg.

avatar van SmackItUp
4,0
Welcome to Juarez.

Dat Villeneuve een regisseur is met oog voor detail, was al duidelijk bij de eerste film die ik van hem zag. Dit maakt zijn films levensecht, en enorm spannend. Ben blij dat hij regelmatig een nieuwe film uitbrengt, aangezien hij zowat de enige is die mij nog niet heeft teleurgesteld.

Sicario is eigenlijk niet anders. Wederom een interessant genoeg verhaal onwijs gaaf in beeld gebracht. Alsof je een spel aan het spelen bent. De eerste scène is eigenlijk al meteen spot on en het beklemmende toontje is gezet. Soundtrack zoals altijd weer een plus. Voegt daadwerkelijk wat toe aan het sfeertje. Een paar vette scènes zoals de militaire colonne en de scène in de tunnel missen zijn impact niet.

Acteerwerk prima, al is het wederom Del Toro die de show steelt. Naar mijn mening een van de betere acteurs van het moment. Blunt viel mij toch een beetje tegen, al ligt dat meer aan haar personage.

Ik zit een beetje in dubio. 4 of 4,5*. Bij Vielnufje's Prisoners en Enemy zit ik op 4*. En ik geloof dat ik die toch net ietsjes beter vond. Nodig dus herzien. Nja, ik houd het voor nu even op 4* voor Sicario.

Next in line is Arrival. Ben benieuwd.

avatar van LOTR-lover
4,0
Een film hoeft niet continu actiescènes te hebben om te blijven boeien, en dat is bij Sicario ook zo. De spanning zit 'm met name in de onderlinge verhoudingen en het samenspel tussen alle partijen, waarbij je van een deel nog niet precies weet hoe of wat. Het acteerwerk is uitstekend en de speelduur (toch 2 uur) is zo voorbij.

4*
8/10 (IMDB)

avatar van LeBlanc
5,0
Fantastische film.. Ik heb hem 3 keer achter elkaar gekeken in een weekend.. Goed acteerwerk, stoere hoofdpersonen. Een jonge fbi agente die dingen graag volgens het boekje wil doen komt terecht in de harde werkelijkheid waarbij het er gewoon niet altijd zo netjes aan toe gaat. Sterk acteerwerk. De border scene is echt kick ass..

avatar van Roger Thornhill
4,0
Indrukwekkende film die een blik werpt op een schemergebied die wel wat weg heeft van een loopgravenoorlog : dán wint de ene partij een slag en dán de andere partij weer zonder dat er uitzicht op is dat de oorlog echt gewonnen kan worden, met dit verschil dat de kartelbazen altijd winnen. Knappe rol van Emily Blunt als "ingang" voor de kijker, hoewel de personages van Josh Brolin en vooral Benicio del Toro veel intrigerender zijn. Geen vrolijkstemmende film, en de lange en extreem beklemmende scène in de file bij de grens levert bijna hartkloppingen op van de spanning, zeer knap geregisseerd en gemonteerd en met een geweldige score.

avatar van nadrin
3,5
Knappe beelden. Vooral de tocht naar en in Juares. Wel harde film

avatar van pieteroyama
5,0
Een superfilm. Lekker veel spanning en volop actie. Prachtig gefilmd.

avatar van Bud Spencer
2,5
Een paar mooie actie scenes, maar dat was het dan ook. Niet bijzonder en magere verhaallijn. Deze film is wat mij betreft middelmaat.

avatar van otherfool
2,5
Klinkt misschien gek maar het wereldje van (de war on) drugs vind ik zelden boeiend op film. Sicario toch maar de kans gegeven vanwege Villeneuve, maar ook nu was het weer doorbijten. Blunt speelt best aardig en het cliché 'naïeve nieuweling die het volgens de regeltjes wil spelen vs. geharde ervaren agenten met vuil aan de handen' wordt netjes uitgespeeld, maar uiteindelijk gaf ik te weinig om de uitkomst van dit alles. Een degelijk werkje, maar dit (sub)genre trekt me gewoon totaal niet, blijkbaar.

avatar van memento12
3,5
eindelijk weer een goed misdaad film del toro steelt show na traffic zijn beste

avatar van JM Q
4,0
Bepaalde scenes en sterk acteerwerk hebben mij deze film echt doen waarderen

avatar van JoeCabot
3,0
Deze film wil vooral heel erg stoer zijn. De ingrediënten: mensen die stoïcijns in de camera turen, dreigende soundscapes, vage dialogen, een paar kille shoot outs, nog meer mensen die stoïcijns in de camera kijken…

Ik vond het best te pruimen. Al zie ik niet in waarom deze film boven zijn genregenoten zou uitsteken. Ja, de actie is bij momenten zeker badass. Ja, visueel ziet het er allemaal strak uit. En ja, de cast mag er wezen (al kijkt die dus vooral stoer in de camera). Jammer dat het allemaal in een typisch Hollywood-keurslijf geperst wordt.

En dat viel me toch wat tegen van Villeneuve, die met Enemy bewees dat hij ook een atypische thriller aankan. Geen originaliteitsprijs voor Sicario. Wel gewoon een boeiende film. 3*

3,5
Op voorhand dacht ik dat dit een film zou zijn a la Traffic. Was ook wel benieuwd naar de regisseur Villeneuve met wat voor 'war on drugs' verhaal hij aan zou komen zetten.

Maar toch blijkt dit een andere film dan Traffic (eveneens met Del Toro) maar ook weer geen doorsnee actie film. De film begint wat zoekend tot zelfs saai maar de kort maar krachtige bloederige schiet scene bij de grens overgang zet direct de toon. Vooral de manier waarop die scene geschoten is.

Vanaf die schiet scene zat ik beter in de film en werd mijn aandacht beter vastgehouden tot het einde. De plot had net ff wat beter gekund maar desondanks was deze voor mij te verteren.

Moet wel zeggen dat Emily Blunt niet zo paste in deze rol. Benicio del Torres vond ik een puike rol neer zetten.

Wel een aardige film in het genre.

avatar van starbright boy
4,0
starbright boy (moderator)
Ik zag van Villeneuve hiervoor alleen de zwaar overgewaardeerde draak Incendies. Dan is dit toch echt oneindig veel beter. Misschien deels omdat hij zelf het script niet schreef. Want dat is hier echt een van de sterke punten. Hoewel de film niet geheel vanuit Blunts oogpunt is, loopt wat je weet voor een groot deel gelijk met wat haar personage weet. Een slimme truc die hier heel erg goed werkt.

Verder beviel de wat afstandelijke benadering me. En vond ik de film heel sterk in sfeer en spanningsopbouw. De film nam mede door een vrij kaal, maar gelaagd script daar de ruimte voor. Camerawerk was bij vlagen echt heel erg goed.

Dan lijkt het enkel puntje waar ik over kan vallen (de wat karige stukjes over de polite-agent en zijn zoontje, ze waren interessant en voegen een laag toe aan de motieven van de film, maar er lijkt iets te veel van op de montagetafel te zijn verdwenen, de ietwat over de top voorstelling van Ciudad Juarez (hoewel ook een van de beste stukken in de film), het is daar ook weer geen Aleppo maar klein vergeleken bij wat deze film goed doet.

avatar van Fisico
3,5
Sicario, de laatste film van Villeneuve die ik echt wou zien, begint eigenlijk fantastisch waardoor de verwachtingen erg hoog lagen. De openingsscène waarbij het afgelegen huis wordt binnengevallen is cinematografisch erg sterk. Ook qua spanning is het een trigger naar het vervolg toe, zo dacht ik althans. Jammer genoeg ervoer ik niet meer hetzelfde gevoel na deze openingsscène.

De Mexicaanse drugscriminaliteit wordt hier op de spits gedreven met gruwelijke beelden tot wat ze in staat zijn. Del Toro speelt hier een erg goede rol als mister Cool. Boeiende, intrigerende film, dat wel, maar niet meer dan dat. Verhaaltechnisch was de film eerder beperkt. Ik zweef tussen een 3,0* en 3,5*.

avatar van mcdaktari
Ik moet eerlijk toegeven dat ik Sicario na een 2e keer kijken toch wel heel goed vind. Na de eerste keer was ik er niet echt van onder de indruk maar het is toch een hele beste misdaadfilm. Ik kijk iig alweer uit naar de opvolger die binnenkort uitkomt.

avatar van Vilmkritikus
4,0
Goede harde misdaad film prachtige soundtrack ook.

otherfool schreef:
Klinkt misschien gek maar het wereldje van (de war on) drugs vind ik zelden boeiend op film. Sicario toch maar de kans gegeven vanwege Villeneuve, maar ook nu was het weer doorbijten. Blunt speelt best aardig en het cliché 'naïeve nieuweling die het volgens de regeltjes wil spelen vs. geharde ervaren agenten met vuil aan de handen' wordt netjes uitgespeeld, maar uiteindelijk gaf ik te weinig om de uitkomst van dit alles. Een degelijk werkje, maar dit (sub)genre trekt me gewoon totaal niet, blijkbaar.


Mijn woorden...sterker nog , ik mijd drugfilms....nog nooit een goede gezien en het verhaal interesseert me gewoon niet....Of de goede winnen of de slechten, zal mij een worst zijn.

avatar van Capablanca
3,5
Actie is sterk in beeld gebracht en goed gedoseerd, maar het verhaal is cliché.

Het is geen goed teken als ik regelmatig overvallen word met de gedachte "waar zit ik naar te kijken" tijdens het kijken naar een film. Bij Sicario gebeurde dat met regelmaat, vooral door de afwezigheid van dialoog. De zwijgzame karakters met lang starende blikken doen de geest afdwalen naar een eigen invulling.
Dat een FBI-agente zich geheel ongeïnformeerd laat meeslepen in een wespennest, vond ik al over de rand. Dat Henry Ossewoud op eenzelfde manier verdwaalde in een doolhof van goed en kwaad, was nog te billijken, maar iemand van de FBI, waarbij alles valt en staat met inlichtingen ... Hoe naïef mag een FBI-agente zijn zonder aan geloofwaardigheid in te boeten? Tja. De motivatie moest blijkbaar geput worden uit de beperkingen van wet en regels, en de vele slachtoffers. Nou, ja, ok, even zuchten en verder kijken.

Positief was daarentegen de totaal unieke sfeer in dit naar mijn smaak veel te dunne verhaal.

avatar van horizons
4,0
Goed uitgevoerde film van Villeneuve waar de toonzetting en karakterschets belangrijker zijn dan het verhaal.

4,0
Spetterende en bikkelharde (gelukkig wordt ons het beeld van de moord op een familie bespaard) die naar mijn gevoelen en matige kennis en appreciatie van het genre, ver boven de middelmaat staat.
Een stevig, goed in elkaar gestoken, inhoudelijk verhaal met mooi camerawerk en beeldvormingen, een puike soundtrack en overtuigend acteerwerk.
Twee lessen haal ik er uit : de beslissing voor dergelijke acties gaat uit van de hoogst mogelijke instanties en staat haaks tegenover de idealistische en gematigde opvattingen van kwaadbestrijding en - dit maakt de slotscène overduidelijk - het einde van de drugoorlog(en) is lang niet voor morgen.

3,5
Meeslepend, maar ook ietwat sterk.
Ik weet niet hoor. Ik onderschat de precisie en reflexen van del Toro niet, maar binnen 1 seconde 3 tafelgenoten dodelijk raken? Ik weet het niet. Ik denk dat het al een dingetje is om ze alle drie te raken.

3,5
(Gezien op 24/03/18)
Bijwijlen een keiharde film. Een actiethriller die je wakker houdt (schudt!). De IJslandse regisseur weet de spanning meesterlijk op te drijven: dreiging, actie en geweld. De oorlog tegen drugs is nooit zwart-wit. De situatie is en blijft hallucinant in het grensgebied van de VS en Mexico en in Mexico zelf. Er is geen ruimte voor helden of idealisten. Grenzen zijn er verlegd.
Als actiethriller zeer geslaagd.
Je kunt je wel afvragen hoe mensen in zo'n maatschappij moeten gedijen en overleven, maar dat is een ander verhaal.

avatar van sinterklaas
4,0
Betere film van Villeneuve die ik tot nu toe gezien heb.

Zowel de man als zijn films werden aan alle kanten de hemel in geprijsd en Prinsoners stond op de nummer 1 van de film top 100 van het jaar 2013. Maar ik moet zeggen... bij Enemy en helaas ook Blade Runner 2049 ben ik afgehaakt. De beelden waren mooi, maar wat was het ontiegelijk traag, saai en slaapverwekkend en nergens naartoe werkend. Hetzelfde probleem wat ik ook heb bij Wong Kar Wai. Nu maar eens Sicario geprobeerd, en deze stijgt dan weer de lucht in.

Misschien omdat het thema me wat meer aanspreekt, maar ook omdat het gewoon goed gefilmd is en het script en de acteerwerk erg strak is. Emily Blunt speelt als gestreken agente die, getekend door een mislukte en ingrijpende missie, instemt om samen met de FBI een Mexicaanse Cartel op te gaan rollen. Ze krijgt te maken met opdrachtgever Matt (mooie rol van Brolin) en dan Benicio Del Toro die weer helemaal zijn pret op kan als huurling Alejandro. Dit soort films zijn uiteraard ook voor die man weggelegd. Het verloop is dan wel wat traagjes, maar de rauwe sfeer rond het meest levensgevaarlijke gebied op de aarde, in combinatie met de soundtrack blijft boeien. Ook de mentaliteit; al hangen er een rij verminkte vrouwen naast elkaar aan een viaduct... Nobody gives a fuck. Althans, de bewoners.

Maar het tempo gaat al snel in de stijgende lijn en zoals je al bijna kan voorspellen raakt Kate verstrikt in de wereld van corruptie en kan ze haar collega's niet meer vertrouwen. Klinkt standaard, maar toch is de nadruk hier nu wat meer naar het realisme. Wat actie betreft vind ik de film hier toch niet tekort komen, zoals ik hierboven lees. Enkele grove shootouts, Raid-scenetjes en een paar brute kills voor de liefhebbers... ook al is het bijzaak.
Ook vele mooie shots en plaatjes van de zonovergoten hel op aarde, vele mooie tactiekjes en een mooie waarschuwing om maar geen voet in dat gebied te zetten.

En dan dat einde... Juist. Like i said...

Ja, na twee teleurstellende titels ben ik nu wel erg te spreken over Villeneuve en kijk ik ook reikhalzend uit naar deel 2.

4,0*

Als Benicio Del Toro niet erin had gespeeld en daarbij weer geweldig speelt, dan was de film behoorlijk saai geweest

avatar van AJK
AJK
1 keer gezien.
Vet harde film.
Vanavond geen voetbal dus nog een keer kijken.
Fantastische cast.
Kan er wel meer over zeggen.
3.5
En mischien na 2 keer kijken wel een halfje erbij.

avatar van m1chel
4,5
sperwer 27 schreef:
De IJslandse regisseur
Ik wil niet zeuren, maar Ijslandse regisseur? Villeneuve is een Canadese regisseur, geboren en getogen in Trois-Riviéres in Québec en dat ligt nog altijd in Canada, niet in Ijsland, hehe.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:30 uur

geplaatst: vandaag om 02:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.