• 9.370.364 stemmen

Night of the Demons (1988)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Kevin Tenney

Met onder meer: Amelia Kinkade, Linnea Quigley en Cathy Podewell

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Night of the Demons

"Angela is having a party, Jason and Freddy are too scared to come. But You'll have a hell of a time."

Tien tieners feesten op Halloweenavond in het verlaten uitvaartcentrum 'Hull House'. Wanneer een kwade kracht ontwaakt, weerhouden demonische geesten hen ervan te vertrekken en veranderen hun bijeenkomst in een levende hel. Het zal een strijd van leven en dood worden tussen de demonen en de tieners om als overwinnaar uit de strijd te komen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Nah. Cast en personages passen juist prima bij het soort opgeblazen onzin dat de film wil zijn. Een bewussie.

avatar van joolstein

joolstein

Een heerlijke tachtiger jaren campy film. Het verhaal is simpel, jongere geven een feestje in een verlaten huis . In dat huis is natuurlijk het een en ader gebeurd en overkomt ook deze jongere. Het acteerwerk is gewoon slecht. Vond trouwens de grappen ook wel leuk. In ieder geval niet de standaard seksgrappen. En doordat de film een soort nonchalante visuele uitstraling heeft en niemand iets serieus neemt kijk dit O zo lekker weg. De make-up special effects zijn zelfs nog heel goed. Ondanks dat alles volgens het boekje gaat en het niet de meest vernieuwende film is, zijn het vooral de charme, het plezier en de grappige oneliners die deze trashy film tot een goede kijkbare film weten te maken.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Monsterfilm challenge begint duidelijk zijn tol te eisen. Normaal gezien vind ik dit nog wel te doen, maar ik heb me toch stierlijk zitten te vervelen met deze Evil Dead variant die op het vlak van gore toch maar weinig te bieden heeft. Ach was dat Linnea Quigley met die lipstick scène? Daarom had ik het gevoel dat die borsten waren bijgewerkt. Voor het verhaal en personages moet je dit niet kijken. De effecten en make-up waren keurig niet super. De dansscène was nog het beste stukje maar deze film heeft een traag tempo en komt nooit echt los. Leuke eindscène dat wel.

avatar van ChrisM

ChrisM

Jeugdsentiment voor het laatst op VHS gezien 1998, nu herziening US blu van S.Factory

avatar van PEN15

PEN15

Ik begon langzaamaan benieuwd te worden naar wat nou de aanleiding was voor die twee puinhoopvervolgen en een remake. Dan moet het origineel vast erg goed en succesvol zijn. Of misschien wel heel angstaanjagend aangezien Jason & Freddy volgens de hoes niet durven te komen.

Op het eerste oog zat alles wel snor. Ik merkte meteen dat het wat serieuzer aangepakt was en plezieriger om te kijken. Zelfs enkele van de oneliners kwamen beter uit de verf: don't you like your blind date? Als sommige scenes nou niet tergend lang bleven doorgaan had ik er zelfs nog een halve ster extra tegenaan gegooid. Ze bleven maar ronddolen in die villa die zo groot was als dat partykasteel van Lance Henriksen in Hellraiser: Hellworld en datzelfde geldt voor meer. Het feestje, de paringsdans van Angela, het klimmen over de muur, de dichtslaande deuren, het aansteken van het gas en zovoorts. Sommige shots vond ik opvallend mooi, zoals het eerste beeld van dat enorme landhuis. Verder verwachtte ik veel van die lippenstiftscene aangezien dat ook in deel II weer aan bod kwam. Na er telkens over gelezen te hebben moest het een hoogtepunt van de film zijn, maar wat was er dan zo memorabel aan? Het binnendrukken van het stiftje in haar borst? Dat einde sloeg overigens totaal nergens op. Waarom zou zijn vrouw met wie hij zo lang samen is dat doen, het was beter geweest als het op een ongeluk leek..

Bij de vervolgdelen stroomden de dollars pas echt binnen. Dat waardeloze laatste flutdeel leverde meer dan 30x zoveel op terwijl deze 10m meer in het laatje kon brengen. Niet te geloven hoe oneerlijk het er aan toe gaat in het filmwereldje. Dan blijft er nog één deel over en dat is die heruitvoering, maar wat was de noodzaak eigenlijk om dat te doen sinds dat derde deel eigenlijk al een barslechte herhalingsoefening is.

avatar van Daan258

Daan258

Flinke tegenvaller.

De film stond al langere tijd op mijn lijst om rondom Halloween te gaan kijken. Dit jaar maar is opgezet maar het was niet voor mij weggelegd.

Van wat ik me kon herinneren vond ik de remake wel wat leuker.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Night of the Demons is een film waarbij de poster leuker is dan de film zelf. De remake is misschien ook een beperkte film geworden, maar ik zie liever die film nog een keer dan deze film. Ook vreemd eigenlijk dat er bij de remake dan zo veel geklaagd wordt over de langzame aanloop, want ook deze film neemt flink de tijd voordat de horror om de hoek komt kijken.

Deze film kenmerkt zich in zeer matige acteerprestaties, een relatief saai verloop en een poging tot een hoge funfactor die eigenlijk nooit tot zijn recht komt. De leukere, grappigere stukjes zitten in de sequenties die niet onder de horror vallen. Wanneer het namelijk op horror aankomt maakt de film lawaai, maar weet als resultaat nooit echt leuk te worden, en dat is jammer.

Het tempo is relatief traag in het begin, wat te compenseren is als de tweede helft lekker gek en snel is. Dat gebeurt echter op wonderbaarlijke wijze niet, ondanks de vele pogingen. Veel lawaai en bombast, maar een lekkere flow zit er nooit in, waardoor deze film vooral een vermoeiende indruk maakt. De kills zijn tam en de effecten missen plezier. Praktisch zijn ze gelukkig wel, maar echt fantastisch dan weer niet.

Verder doet de film ook heel veel pogingen tot komedie, maar de leukste grap van de film staat op de poster van de DVD op bol.com. Daar zie je namelijk een demon staan met een microfoontje in z'n hand, iets waar de film zelf nooit meer overheen gaat. En als dat de leukste grap moet vormen weet je dat je als film niet het beste resultaat hebt geboekt.

Wel kent de film, ondanks de beperkte horror, nog wel een aardige finale en een vermakelijke eerste helft. Die helft kent echter nog geen enkele vorm van horror, daar is het vooral de sfeer van Halloween die de film leuker maakt. Die sfeer verdwijnt overigens in de tweede helft, en een meer goedkope uitstraling neemt de film over. Een beetje zonde is dat wel. Ik had er vooraf veel zin in, maar het uiteindelijke resultaat stelde me jammer genoeg teleur.

avatar van Theunissen

Deze B-horrorfilm heb ik vroeger in de eindjaren 80 gezien (gehuurd in een videotheek) en het enige wat me altijd bijgebleven is over deze film is een vrouw (bleek dus Linnea Quigley te zijn, waarvan ik een paar geleden veel films van heb gezien) die een lipstick deed verdwijnen in één van haar borsten via de tepel. De titel van de film kon ik me echter niet meer herinneren, totdat ik er een paar dagen geleden toevallig op kwam via de "Cinema Bizzarro challenge" en daarom heb ik hem gisteren nog eens bekeken.

Kort in een notendop is "Night of the Demons" een onvolwassen imitatie van "The Evil Dead", waarin een vervelend stel tieners een Halloween feest organiseren in een verlaten pand, te weten "Hull House", waar voorheen rouwkamers waren en welke druk bezocht werden door demonen. Tijdens het feest houden de tieners een seance en ontwaken ze per ongeluk de demonen.

"Night of the Demons" voelt alsof iemand zijn eigen versie van Sam Raimi's "The Evil Dead" wilde maken, vermengd met Lamberto Bava's "Demons" en met daarbij ook nog toegevoegd tienerseks komedie-elementen. Dat is op papier zeker echt geen slechte mix, maar de realiteit is anders want de film voelt goedkoop aan en voelt als een vernieuwde versie zonder veel nieuws. De eerste 45 minuten van het verhaal heeft de film veel weg van een flauwe tienerseks komedie en daarin maken we kennis met alle tieners zoals de rondborstige Judy (Cathy Podewell), die we helaas niet naakt zien. Wel zie je eventjes haar blote billen als ze zich gaat omkleden als Alice uit "Alice In Wonderland" (naderhand is het meer "Alice in Hell" voor haar) voor het Halloween feest en daarbij zien we ook een glimp van haar flinke borsten vanwege een doorzichtige BH.

Die omkleed scène was opzicht wel geinig en dat omdat haar jongere broertje Billy (Donnie Jeffcoat) zich verstopt heeft in haar kledingkast. Als hij uit de kledingkast komt met de intentie om Judy te laten schrikken vanwege het masker (het is immers Halloween) dat hij draagt, zegt hij tegen haar:

"Wow, bodacious boobies, sis. You keep growin' you'll have to hire someone just to tie your shoes."

En als Judy's vriendje Jay (Lance Fenton) langskomt om haar op te halen voor het Halloween feest, wordt er tussen hem en Billy gezegd:

Jay: Well, you must be Judy's little brother, huh? Huh, that's pretty lucky. She's a real nice girl.
Billy: Yeah, are you dating her for her personality or because she has big cha chas?

Die Billy vond ik opzicht wel leuk en hij was zeker niet op zijn mondje gevallen. Helaas is hij alleen in de eerste circa 15 minuten te zien en daarna moet je het doen met de vervelend tieners en een eveneens vervelende oude man (Harold Ayer) die geen hoge pet opheeft (hij draagt ook letterlijk een pet) met de tieners en scheermesjes in appels stopt (maar op het einde geldt "boontje komt om zijn loontje" voor de oude man) tijdens Halloween.

Het acteerwerk wordt er na de vermakelijke opening niet beter op en je geeft ook niet om één van de tieners in deze film. Deze tieners zijn Stooge (Hal Havins) als het onaangename varken, Max (Philip Tanzini) en Frannie (Jill Terashita) als het geile koppel die aardig wat weten over de geschiedenis van "Hull House", Rodger (Alvin Alexis) als de aardige vent / lafaard, Helen (Allison Barron) als degene die constant naar huis wil, de al eerder genoemde Judy als de heldin en onschuldige, de eveneens al eerder genoemde Jay als het vriendje van Judy die een beetje een lul blijkt te zijn, Sal (Billy Gallo) als de slechterik die ooit met Judy uitging en haar nog steeds wil, Angela (Amelia Kinkade) als het gothic-meisje welke geniet zodra ze bezeten wordt door een demon en daarbij o.a. een vreemde dans uitvoert op het nummer "Stigmata Martyr" van de Britse rockband "Bauhaus" en als laatste Suzanne (de jaren 80-schreeuwkoningin Linnea Quigley die altijd uit de kleren gaat en die destijds al 30 jaar was) als de sletterige en van lippenstift houdende vriendin van Angela, die als eerste (na circa 30 minuten) bezeten raakt door een demon.

Zodra Suzanne en Angela (raakt bezeten nadat Suzanne haar kust) bezeten worden door een demon, wordt het gelukkig allemaal iets beter en valt er ook wat horror (spannend of eng wordt het wel nergens), gore (o.a. het afbijten van een tong, het indrukken van ogen en het afhakken van een arm met het deksel van een doodskist) en naaktheid te zien. De naaktheid komt uiteraard vooral op conto van Linnea Quigley, die op een gegeven moment (als ze bezeten is) het bovenstuk van haar roze jurk opent en dan met haar borsten gaat spelen via een lipstick en die lipstick verdwijnt dan uiteindelijk in haar linkerborst via een tepel (dat werd best leuk weergegeven). Naderhand zien we ook nog even haar schaamstreek als ze haar jurk optilt om het vriendje van Judy te verleiden. En verder zien we nog de borsten van de Aziatische uitziende Jill Terashita, als zij in een doodskist zit te vrijen met haar vriendje.

De demonen mochten er best wezen, maar ze zien er zo weerzinwekkend en onaangenaam uit dat het bijna een afleiding is. De demonen in Bava's "Demons" hadden tenminste een geweldige stijl en waren ook een stuk creatiever met zijn visuele weerzinwekkendheid. De make-up van de demonen is wel redelijk goed, gezien de kwaliteit van de rest van de speciale effecten van deze film. Maar het demon-drakenskelet-ding (wat een paar keer te zien is) lijkt echter op een personage uit "The Muppets", zelfs als het de belichaming van puur kwaad zou moeten zijn. Het is een afschuwelijk monster dat eruitziet alsof het is gebouwd door een kind dat niet wist hoe hij een van die houten puzzels van dinosaurusbotten in elkaar moest zetten. Behalve het demon-drakenskelet-ding is verder ook de cinematografie, de shots, de belichting en de al eerder genoemde cast slecht.

"Night of the Demons" is een typische jaren 80 B-horrorfilm en ook een vergeetbare film (wat mij bijna gelukt was), die met circa 86 minuten niet al te lang duurt en het is zeker ook niet de beste horrorfilm die je ooit zult zien.

Trage Demonen Slasher!

De film komt behoorlijk traag op gang maar dit word gecompenseerd door aardig interessante scènes. Het acteerwerk is weer heerlijk zoals over het algemeen in 80's flicks. Maar het is wel ontzettend jammer dat je als kijker bijna een uur moet wachten op bloederige actie.....

Linnea Quigley is uiteraard weer aanwezig en haar acteerwerk is vaak toch wel een lust voor het oog! Cult legende!

Wanneer het geweld eindelijk in beeld komt valt dit helaas behoorlijk tegen. Paar leuke vieze kills maar daar blijft het ook bij....

De demonen zien er prima uit maar worden uiteraard gecomplimenteerd door het 80's camerawerk.

Geniaal einde trouwens met die bejaarden! Geweldig...was de hele film maar zo...

Magere ☆2,0