• 9.374.061 stemmen

Night of the Demons (1988)

Horror | 90 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Kevin Tenney

Met onder meer: Amelia Kinkade, Linnea Quigley en Cathy Podewell

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Night of the Demons

"Angela is having a party, Jason and Freddy are too scared to come. But You'll have a hell of a time."

Tien tieners feesten op Halloweenavond in het verlaten uitvaartcentrum 'Hull House'. Wanneer een kwade kracht ontwaakt, weerhouden demonische geesten hen ervan te vertrekken en veranderen hun bijeenkomst in een levende hel. Het zal een strijd van leven en dood worden tussen de demonen en de tieners om als overwinnaar uit de strijd te komen.

avatar van zombie

zombie

1 ster voor 't misleidende video-hoesje...;-)

avatar van Hemdale

Hemdale

Is deze film ook wel bekend als Demon House??

avatar van damon

damon

killalot schreef:

Is deze film ook wel bekend als Demon House??

nee deel 3 staat bekend als "Demon House"

die is ook te krijgen bij free record shop onder de naam "Demon House"

verwarrend.......?

avatar van Hemdale

Hemdale

damon schreef:

nee deel 3 staat bekend als "Demon House"

die is ook te krijgen bij free record shop onder de naam "Demon House"

verwarrend.......?

Ah ok thanks. Ja, best wel verwarrend, toen Demon House nog niet op moviemeter stond tenminste.

avatar van Joetje

Joetje

Hij was aardig om te zien, alleen heel erg eentonig. Je moet wel erg van zombies houden om deze film goed te vinden.

avatar van zombie

zombie

Oops..ik heb deel 2 gezien, in plaats van deze..., maar volgens mij maakt 't niet veel uit! (ik heb wel m'n stem verwijderd, hoor).

avatar van moviemike

moviemike

Ooit moet Amelia Kinkade gedacht hebben dat ze samen met Robert Englund en Doug Bradley in de top der horrorfiguren zou belanden. Na "Night of the Demons 3" heeft ze het opgegeven en is ze wijselijk gestopt met acteren!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Amelia Kinkade heeft haar carriere inderdaad 180° omgedraaid, ze communiceert nu met dieren en heeft hiervan al 2 boeken op de markt gebracht. Ze geeft ook talrijke congressen aan studenten.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

En ook Night of the Demons moet aan een remake geloven.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestig en belachelijk demonenfilmpje, ideaal voor een melig Halloween avondje. Kende alleen het matige tweede deel, deze is wat dat betreft wel wat beter. Idioot acteerwerk, belachelijke personages en een belabberd script boksen op tegen een aantal verrassend sterke make-up effecten en een paar geinige vondsten. Alleen die begintitels al, heerlijk campy. En van die campy jaren '80 sfeer moet de film het dan ook hebben, daar zit de charme. Ben bang dat daar weinig van over is in de upcoming remake met onder andere Shannon Elizabeth en Edward Furlong. Ben benieuwd wat ze daar van bakken.

Flinke 2,5 sterren voor het origineel, in ieder geval.

avatar van film88888

film88888

Dit kun je gewoon niet goed noemen, maar wat is het toch gezellig, en leuk voor 1maal te bekijken.

Verschrikelijk acteerwerk, en domme special effects, maar wel zalige make-up, en coole monsters.

Verder ook lekker donker, en kwam zo goed als nooit licht in de film, en dat mag zo een film als dit wel hebben.

Ook ik ben wel stiekem benieuwd naar de remake.

Die verwacht ik toch veel beter als deze.

2,5 sterren

avatar van eylem-k

eylem-k

slechte film slecht camera werk.. een 1 voor de mooie poster

avatar van erik1677

erik1677

geweldige jaren80 horror.

keer op keer van deze film genoten.

Vindt deel 2 zelfs nog wel een tikkeltje beter.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een film die alle ingrediënten in huis heeft die je van een sexy horrorkomedie uit de jaren '80 mag verwachten. De cheesy soundtrack, foute kapsels, belachelijke halloweenkostuums, stereotiepe personages en een flinke dosis naakt zijn allemaal van de partij. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf maar staat garant voor enkele leuke scènes, waarvan de lipstick-scène een klassieker genoemd mag worden. Echt zo'n filmpje dat je moeiteloos in het rijtje Evil Dead, Re-Animator, Return of the Living Dead enzovoort kan plaatsen. Kortom, een filmpje dat het vooral van de viezigheid en de fun moet hebben en met recht een cultstatus verworven heeft.

Ondertussen is er trouwens al een remake, gemaakt door Adam Gierash (Autopsy). Afgaande op foto's van de cast zijn de actrices minstens even goed bedeeld als in dit origineel.

avatar van Reinbo

Wat een briljant filmpje. Echt een topper. het is mij een raadsel, waarom ik nooit eerder van deze film gehoord had. Een heerlijk sfeervol gorefest. Geweldige muziek ook.

avatar van Vascago

Vascago

Lekker filmpje. Onwijs slecht acteerwerk uiteraard, maar dat maakt de pret er alleen maar groter door. Een prima soundtrack die de toch al uitstekende sfeer nog verder verhoogd en flink wat gore. Wat wil je nog meer

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Ranzige demonen, zwarte humor en liters bloed. Night of the Demons speelt leentjebuur bij allerhande horrorfilms, maar dat drukt de pret niet. Integendeel, het is een uiterst vermakelijk jaren 80-horrorfilmpje. Linnea Quigley is een waardevolle toevoeging. Ik heb me zeker niet verveeld. Gave introsequentie ook!

avatar van Glacius

Glacius

Uit de trailer leek het nogal zwaar geript van Evil Dead, maar desalniettemin ben ik nieuwsgierig.

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk goede demonen humor.

Lekker 80's, goede gore, redelijk sfeervol en veel zwarte humor.

Voor de rest alles wat door de vingers zien en dan kan men hier best van genieten

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik ken alleen het tweede deel die ik vroeger eens gehuurd had. Net even een origineel bekeken en naar verwachting is het niks schokkends, maar toch wel aardig vermakelijk.

Het eeuwenoude recept is opnieuw toegepast. Jongeren wekken een demon op met helaas een wel erg simpele seance. Vervolgens worden ze stuk voor stuk het slachtoffer. Grootste troef is de jaren '80 sfeer die goed voelbaar is door de voortdurend aanwezige score. Spannend is de film niet en de film slaat ook flink de plank mis wat betreft het laten schrikken van de kijker. De demonen op zich zijn vermakelijk, vol zwarte humor en de make-up is zeer aardig. Helaas kent de film ook een aantal saaie stukken met stompzinnige dialogen.

Het einde, als het weer licht is, snap ik eigenlijk totaal niet. Komt misschien door het tijdstip ook, kan met niet 100% meer concentreren. Geinig.

avatar van perceived

perceived

Fijn old school horror filmpje met weinig verhaal maar wel veel fun. Super sfeervol, toffe decors en goed camerawerk. 6.5/10

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Behoorlijk tegenvallend. Had een klein meesterwerkje verwacht, maar dat bleef uit. De begincredits zijn geniaal en ook de opbouw is wel oké, maar probleem is dat deze maar blijft duren en duren, om uiteindelijk ook helemaal niet los te komen. Ik lees hier woorden als gorefest en zo, what? En wat maakt die lipstick scène nou klassiek. Het is mij echt volledig ontgaan. Deeltje 2 is stukken beter. Kent ook een veel sterkere dans-scène van Angela .

avatar van Noodless

Noodless

Leuke opening van de film waarna het verhaal zich langzaam ontvouwt tot het horrorgedeelte.
En daar slaat de regisseur voor mij de plank mis. Spannend of eng wordt het in geen geval.
Ook op gebied van gore valt het toch wat tegen. Nochtans zitten er wel wat leuke dingen in zoals het afbijten van de tong, de lipstick scène en de dansscène van Angela. Ook de make-up, de locatie en de outfits geven de film wat sfeer. De muziekscore vond ik wel op bepaalde momenten storend. Het slot is heel zwak en komt bij de kijker belachelijk over. 4/10

avatar van Corcicus

Corcicus

Geweldige trash met puike humor en voldoende gore. Ik kijk al uit naar deel twee!

avatar van mikey

mikey

Matige horrorkomedie over een niet zo heel eng huis waarin kids evil dead-je spelen. En dat doen ze zoals de villians uit scoobie doo dat toen deden. Dus engerds die nooit aanvallen of misgrijpen. En dan gaan ze weer door het huis rennen. Thats kinda boring. Wat wel: veel one liners die meestal niet zo sterk zijn en behoorlijk wat nudity. Kermishorror.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Rond deze tijd van 't jaar een absolute must. Al doet dat Halloween-gebeuren er vrij weinig toe - het is hoe dan ook anderhalf uur ongegeneerde, foute fun! Linnea Quigley en haar lipstick, meer is er niet nodig. Night of the Demons vuurt in rap tempo amusante shocks op de kijker af en combineert dat met een boel eigentijdse stijlkenmerken en een bonte groep personages.

Night of the Demons (Kevin Tenney) – filmrecensie | It's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ook ik kan hier toch wel erg van genieten. Enorm slecht acteerwerk, maar dan echt op een manier waardoor het weer leuk wordt. De castleden lijken de film namelijk niet heel serieus te nemen, maar dat lijkt ook wel het doel in de hele film.

Een aantal van de make-up effecten zagen er nog behoorlijk goed uit en men heeft hier duidelijk ook een aardig deel van het budget in gestoken. Verder door de maffe scenes als een verschrikkelijk foute dansscene en bovengenoemde Linnea Quigley en haar lipstick blijft de film de hele film door erg vermakelijk. Night of the Demons is gewoon anderhalf uur jaren '80 kolder en wat wil een liefhebber van dat soort dingen nog meer?

Verder ook een best sterke soundtrack trouwens. Door het vele synthesizer gebruik lekker '80's en hier en daar maakt het de boel nog best sfeervol.

Op naar deel 2!

avatar van Leno

Leno

Slappe horrorfilm met matige acteurs, slechte dialogen en een flauwe demon (wat wil die eigenlijk?). De setting is oké en de gore best aardig. De stupiede tieners zijn vermakelijk op een onbedoelde manier en met wat gore is het nog best vermakelijk. Laatste half uur blijft de plaat overigens wel flink hangen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Heerlijk slecht, ja. Wow, bodacious boobies, sis.

Leno schreef:

De stupiede tieners zijn vermakelijk op een onbedoelde manier

Hoezo onbedoeld?

avatar van Leno

Leno

Insignificance schreef:

Heerlijk slecht, ja. Wow, bodacious boobies, sis.

Hoezo onbedoeld?

Lachen om hoe slecht de karakters geschreven zijn en hoe slecht ze acteren.