Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Guy Magar
Met onder meer: Dennis Lipscomb, Hoyt Axton en Leslie Wing
Plot Retribution
"The time is now!"
Op Halloween probeert de depressieve schilder George Miller zichzelf van het leven te beroven. Hij springt van een hotel, maar overleeft en en wordt naar een instituut gestuurd. Daar probeert dokter Jennifer Curtis hem weer de zin van het leven te laten zien. Maar George krijgt last van angstaanjagende nachtmerries.
George Miller
Sally Benson
Hotel Resident
Carla Minelli
djelle
Verrassende horrorfilm waar een leuk verhaal en een fijne ontknoping inzit. Het was redelijk intrigerend en licht beangstigend ook. De gore was ook smerig en geslaagd. Vermakelijk! 4
Threeohthree
De film heeft helaas geen 'Officiele' release gehad en is dus godse moeilijk te verkrijgen, maar als je tevreden bent met een niet-originele versie staan er zat op ioffer.com.
brucecampbell
Ik heb ondertussen de vhs gevonden en ook gezien. Verrassend goed horrorwerkje met enkele uitstekende angstaanjagende scènes.
Zeker één van de betere horrorfilms uit de jaren 80.
Filmkriebel
Wat een overdreven cijfers voor dit prul. Welgeteld drie gore scènes en voor de rest veel saai gepraat en een weinig boeiend verhaal. Als je als kijker daarmee tevreden bent
Alles oogt super goedkoop, van de acteurs tot de special effects. Zelfs de producer en de regisseur acteren mee. Een rommeltje om vlug te vergeten.
Erg fijn jaren 80 filmpje. Heerlijke effects, geweldige kapsels een schitterende outfits. I love it!
Verborgen pareltje dat elke liefhebber van jaren 80 horror op de kop moet te tikken. Cheesy tot op het bod.
Welgeteld drie gore scènes
Volgens mij waren het er meer, waarschijnlijk heb je een verknipte versie gezien (fully uncut van deze film is haast niet meer te vinden). De Nederlandse VHS release was de enige die ooit onaangeroerd was denk ik. Ook de gore zelf is dan veel uitgebreider en smeriger.
Vergelijking tussen de geknipte en de uncut-versie: Retribution (Comparison: R-Rated - Unrated) - Movie-Censorship.com - schnittberichte.com
De Duitse DVD is ongeknipt. De Amerikaanse niet.
Er schijnt verder een nog erger geknipte versie te bestaan (die in Engeland op VHS is verschenen).
djelle
Ah interessante link. Engeland is altijd al heel erg geweest op dat vlak. Het is ook een beetje de vloek van horrorfilms, je weet maar nooit of je nu echt een volledige versie vasthebt en in dit genre kan dat nogal nefast zijn. Internet is tegenwoordig een goeie hulp daarin, maar dan nog vind je niet altijd de info die je nodig hebt.
Ook nu nog zijn Britse DVD's het vaakst geknipt van alle Westerse landen. Iedereen die van een beetje extreme horror houdt moet daarmee uitkijken.
Filmkriebel
@djelle : inderdaad een gecensureerde versie gezien blijkt uit de pics. Ook een minpunt, maar veel beter zou het er voor mij niet op geworden zijn. Ik heb de film niet kunnen appreciëren, in beschouwing genomen dat er legio betere horror was in die periode.
djelle
Ook een minpunt, maar veel beter zou het er voor mij niet op geworden zijn.
Dat kan je niet met zekerheid zeggen. Het is echt wel iets waar deze prent zijn grootste troefkaarten uithaalt (pics zijn ook nog iets anders dan de werkelijke scenes zien). Misschien niet dat je het daarom geweldig zou gevonden hebben allemaal, maar het had vast wel wat gescheeld.
Filmkriebel
Je ziet zelf ook in de link van starbright boy dat het verschil tussen de twee cuts slechts een 10-tal seconden bedraagt.
Hilarische finale.
Een onderhoudende horror met een paar vieze momenten en een aardige aanloop tot wat later zou inzakken als bovennatuurlijke thriller. Het griezelige mysterie omtrent de van synthetisch haar voorziene Lipscomb en zijn buurt vol clichétypes levert lekkere beeldvulling op. Zeker dankzij een sterke en goed gefilmde opening. Gaandeweg schommelt de film nogal en tegen het einde is het niveau dusdanig afgezwakt dat de veel te lang uitgestelde finale zelfs hilarisch wordt uitgevoerd.
Redelijk.
Mr Confused
Vandaag de 25TH Anniversary Edition van Code Red in de bus gekregen en zojuist nog eens herbekeken. Blijft zoals Reinbo al zei heerlijke cheesy 80's fun. = Half sterretje erbij.
Basto
- 11926 berichten
Deze week de nieuwe 3 disc blu ray van Severin in de bus gekregen. Een fantastische editie.
De film begint geweldig met een tien minuten durende sequentie zonder dialoog waarbij als monsters uitgedoste passanten op Halloween naar een zelfmoord springer kijken, terwijl een ambulance door de straten raast. De camera staat nauwelijks stil, dit alles begeleid door een fijn discodeuntje van Alan Howarth, bekend van zijn samenwerkingen met John Carpenter.
Met het sfeertje zit het dus wel snor. Echter de hoofdrolspeler is vrij charismaloos en met 108 minuten is het wat aan de lange kant. De pauzes tussen de kills, die erg leuk zijn, zijn daarom wat te lang.
Maar goed, uiteindelijk leuk jaren 80 product.
Kleine 4*
Seam
Cheesy campy en niet erg origineel, maar toch best vermakelijk. Ik heb een groot zwak voor synth scores en deze film heeft echt een verrassend fijne score die de film behoorlijk sfeervol maakt. Het acteerwerk is verrassend goed, met natuurlijk wel redelijk wat overacting van de bijrollen, maar met name Lipscomb doet het erg goed.
De film heeft bij mij een hoge gunfactor en daarom toch net een hogere stem van me. Met 20 stemmen en een (voor een horrorfilm) goed gemiddelde komen hopelijk meer mensen in aanraking hier met deze kleine onbekende culfilm.

Horrorfilm 'Bring Her Back' komt zeer binnenkort naar Netflix: 'Geld zeker waard'

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Bad Boys
Drama / Misdaad, 1983