• 8.849.295 stemmen

Met onder meer: Rosie Perez, Javier Bardem en James Gandolfini

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Perdita Durango

"Get On The Road."

Perdita Durango is een sexy jonge vrouw die schaamteloos het leven overhoop gooit van een ieder die haar pad kruist. Romeo Dolorosa is een keiharde maar charmante gangster die banken berooft en handelt in lijken en illegaal koopwaar. Wanneer maffiabaas Santos het wilde duo inhuurt om een vracht met foetussen van Mexico naar Las Vegas te rijden, worden ze de meest gevreesde outlaws van het grenes gebied. Ze kidnappen een stel keurige Amerikaanse tieners om hen in het geheim Santaria-ritueel te vermoorden.

avatar van Goodfella

Goodfella

Nogal aparte... leuke film.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Noem het maar apart jah hehehehe, ik moet toegeven dat ik hem op sommige momenten ook wel leuk vond, maar dit kwam alleen maar door rosie perez

avatar van John Doe

John Doe

Titel doet wel denken aan de D-Devils.

avatar van Justice4All

Justice4All

Leek een beetje op Natural Born Killers. 3,5 ster

avatar van Ozarklynch

Ozarklynch

Geen hoogvlieger maar wel een film met een flink aantal leuke scenes.

De stijl van de film doet me eerder denken aan Robert Rodriguez' From Dusk Till Dawn.

De rol van 'koelbloedige Mexicaanse bitch' is Rosie Perez op t prachtige lijf geschreven en Javier Bardem komt als voodooadept en onvervalste schurk vrij overtuigend over.

Voor liefhebbers van het genre zal 'Perdita Durango' zeker niet tegenvallen!

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Mwoah, van Ales de Iglesia had ik wel wat beters vrwacht. Geen slechte film, maar ook geen supertopper......

avatar van Macmanus

Macmanus

Beetje wisselvallig.

Soms is de film heerlijk. Mooie groen en rode kleuren. Zoals de scènes als die blonde jongen zijn vriendinnetje ophaalt. En nog wat cool in beeld gebrachte scènes. Maar soms gaat Iglesia in standje "saai" en krijgen we teveel scènes die het tempo en de actie teveel ophoud en erg onnodig zijn. Ik had die twee tieners meteen neergeknald, en er een lekker gewelds orgie van gemaakt.
Lastig geval, veel potentie maar het komt er niet helemaal lekker uit.

Day of the Beast al gezien, die was beter maar was ook niet helemaal geslaagd. Maar ik ben toch wel benieuwd naar meer werk van Iglesia. Misschien in later werk weet hij het beter te mixen.

avatar van gotti

Erg leuk. Meer werk van Iglesia staat ook hier in de planning.

avatar van raymondg

raymondg

Alex de la Iglesia: geweldige regisseur. El Dia de la Bestia is ook zo'n topper. Aanrader!!!

avatar van Theunissen

Vond dit een verrassende en aparte film. Vooral Javier Bardem speelt ijzersterk in deze film die veel actie, geweld en sex bevat. Rosie Perez speelt zeer sensueel, vooral de scene waarbij ze een jongen verkracht terwijl Javier Bardem de vriendin van die jongen verkracht is apart.

avatar van Goblin

Goblin

Vind 'm goed.

Was de eerste film die ik kocht nadat ik m'n dvd-speler had gehaald, Shrek voor de kids en Perdita Durango voor mezelf.

Toegegeven m'n keuze werd op dat moment bepaald door de combinatie prijs van de dvd en de aanwezigheid van Rosie Perez maar was nadat ik 'm gekeken had toch erg verrast door de film.

Actie is zwaar o.k en Javier Bardem en Rosie Perez zijn goed aan elkaar gewaagd en acteren prima.

Krijgt een solide 3,5

avatar van mikey

mikey

Hoe heet het: nouvelle violence oder etwas? Typisch 'p-modern' product uit de jaren 90. gelukkig niet te arty zoals NAtrural Born Killers maar straight forward. Grappige rol van Gandolfini. En daarnaast een overdaad aan Mexicaanse en Amerikaanse low culture. Oftewel niet al te origineel.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Natural Born Killers werd eerder al genoemd, die vergelijking misstaat zeker niet. Al is deze Mexicaanse variant uiteindelijk minder gewelddadig en vooral minder gewetenslozer. Wel blijft er gedurende de film een wat ongemakkelijke, aparte sfeer hangen, waarin er wat cheesy humor tussen de tortilla `s zijn verstopt.

Het zou wat duf kunnen klinken, ah getsie weer een film waarin wat onschuldige Amerikanen de Sjaak zijn. De kracht van de film zit hem gek genoeg in de onschuld van de blagen, tot op het belachelijke af soms. Het meisje dat kwaad spreekt over sigaretten, volgens Perdita en Romeo zweert bij Diet coke als ultieme zonde, dat kwebbelt alsof haar leven ervan af hangt en dat nog maagd blijkt te zijn. Geweldig hoe Perdita Durango en Romeo Dolorosa constant de draak steken met het stelletje.

De film boeide mij constant, iets wat te maken leek te hebben met de tomeloze passie die de regisseur voor de dag spreidde. Het deed allemaal wat aan als een genadeloze film die niet geschikt zou zijn voor gevoelige kijkers maar tegelijkertijd bevat de film genoeg elementen die dat statement juist belachelijk lijken te maken. Iets waar de regisseur zich goed bewust van is geweest, getuige o.a. de rol van de volhardende politieagent in de gedaante van James Gandolfini die als een kat met 7 levens door het leven gaat.

Qua focus is het ook allemaal niet helemaal wat het lijkt, je zou er toch de donder op gezegd hebben dat James Gandolfini de confrontatie met Perdita Durango aangegaan zou zijn? Ware het niet dat een autobestuurder anders besloot.....Van de ene kant kijken de 2 misdadigers niet op van een beetje meer bloed, maar van de andere kant zijn ze vooral bedreven in het bangmaken van anderen dankzij instrumenten als kaartenleggerij en meer dingen die de sadistische kant van het stel blootleggen zonder uiteindelijk echt compleet los te gaan. Ze krijgen meer voldoening om angstige gezichtsuitdrukkingen op te wekken. Het acteerniveau is goed te noemen aangezien beiden daadwerkelijk lol lijken te hebben in hun doen en laten. Vooral Rosie Perez is een lekker fel bijtertje.

Het meest bedreven is de film in het extreem wisselen van stemmingen. Gewelddadige situaties zoals bij het voodoo ritueel, de politie belegering van de truck maken plaats voor haast absurdistische scenes waar maffiabaas Santos zijn mensen instructies geeft en tussen neus en lippen door een kinderpartijtje meeviert of denk aan het moment dat de jongen het meisje ophaalt bij haar ouders, kan niet anders of De La Iglesia heeft dat sitcom stuk in Natural Born Killers gezien.

Fijne film, met verzorgd camerawerk en een leuke, aparte, losse sfeer dus die in rap tempo voorbij trok en zich soms op randje ravijn wat betreft escaleren begaf. Slechts het einde had gemakkelijk wat beter gekund, net wat meer spektakel had hier niet misstaan. 4*

Deze film is gebaseerd op aldolfo constanzo.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Deze had ik ooit al eens gezien en wist nog dat het een prima film was en heb er dan ook 3,5* voor gegeven... Blijkt dat me zo goed als niets bekend voorkomt bij deze tweede kijkbeurt. Erg vreemd, want het is gewoon een hele sterke film!

Bardem als erg sympathieke malo met een hang naar het spirituele, of zoiets, en Perez als de nuchtere mujer fatal die haar kerel flink tegengas geeft. En dan de stijl van Iglesia: zeer talentvol met veel gevoel voor stijl en humor. Regelmatig wat gas terug nemen om de scenes die dat nodig hebben extra schwung mee te geven, zo hoort dat.

Heerlijk filmpje, een dikke punt erbij!

3,5* ---> 4,5*.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Natural Born Latino's

Zeer gewelddadige film met veel sex. Nu, dat was overduidelijk wel de bedoeling van De La Iglesia, want het subversieve geweld wordt voortdurend als erotiserend uitgebeeld: Perdita en Romeo worden er geil van. Ironisch dat De La Iglesia, die met deze film de Amerikaanse markt wilde veroveren net geen succes oogstte. Amerikanen houden van geweld in films maar als je over de schreef durft gaan werkt het niet meer.

Het geweld is vaak zo extreem dat het humor wordt, vooral wanneer een geniale Bardem zit te schudden tijdens bloedige Santeria rituelen. In tegenstelling tot Natural Born Killers (1,5*) is dit erg stijlvol en erg mooi om te zien waar Stone's film spuuglelijk oogde en arty farty is. Narratief is het een tikkeltje spijtig dat Dolorosa de centrale figuur geworden is van de film en Perdita iets van een sidekick. Waarom niet omgekeerd gezien de titel? Iig vond ik het echt een geflipte wilde rit van een film.

avatar van ThomasVV

ThomasVV

Een beetje Tarantino-achtig? Niet direct mijn stijl, maar film met onmiskenbare kwaliteiten.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man en vrouw twee jonge mensen ontvoeren om ritueel te vermoorden. Het verhaal is aan de slappe kant en doet er verder ook niet toe. De twee hoofdpersonages zijn wel boeiend, maar hier had meer in gezeten (dit ondanks twee goeie rollen van Rosy Perez en Javier Bardem). Verder een flink portie geweld en te eentonig. Net geen 3.0 sterren.

avatar van 93.9

93.9

ExpLoitation ode ofzo. Nog best aardige stukjes, maar over de gehele linie genomen een onvoldoende.

avatar van Basto

Basto

Wild at Heart meets Natural Born Killers Voodoo Style!

Als ik mijn ambitie om filmmaker te worden had doorgezet, waren dit het soort films dat ik had willen maken; Kleurrijk, energiek en vol idiote en verrassende plotwendingen. En natuurlijk veel sex en geweld. Wat een heerlijke films maakt die Iglesia toch!

Het gekke is dat zowel deze als El dia de la Bestia een flinke opwaardering kregen bij herziening in 4K. Had ze ooit op vhs gezien, maar daar was het beeld te donker en bovendien voor de helft weggeknipt. Nu op het grote scherm en in glorieus widescreen was het een totaal andere ervaring. Er gebeurd sowieso te veel in beeld om het op een klein scherm te kunnen tonen. Veel te claustrofobisch voor de fantasiewereld van De la Iglesia. Wat dat betreft erg blij met de schitterende uitgave van Severin.

Enfin, de film is dus een groot feest van sex, geweld, knotsgekke personages en bizarre situaties. Zou zelfs willen stellen dat in Bardem nog nooit zo goed heb gezien.

Feest, feest, feest!

4,5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na van deze gekke Spanjaard Mutant Action, Bella Trista de Trompeta en Witching and Bitching had gezien... nu een oudere Amerikaans/Mexicaanse cultfilm van hem, waar hij zijn mosterd bij Natural Born Killers en Robert Rodriguez heeft gehaald. Dat zat er in 1997 ook aan te komen.

Nog met de jongere Javier Bardem, die hier een charmante bankovervaller alias sektelid neerzet genaamd Romeo. Hij pikt zijn liefje Perdita op om vervolgens op rooftocht te gaan. Althans... Het lijkt erop alsof Ilglesia eerst de elementen en zijn vermoede inspiraties van Robert Rodriguez heeft verzonnen en vervolgens een plotlijn. Want ineens is Romeo ook nog thuis in het handelen van lijken en foetussen. (Yuk!) Nadat het stelletje Amerika is ontvlucht ontvoeren ze een jong stelletje, die ze wel kunnen gebruiken voor de Voodoo rituelen in hun cult. Dat loopt toch even anders als er concurrenten ten tonele verschijnen die met Romeo en Perdita een appeltje te schillen hebben.

Perdita Durango weet hierbij een geschifte en best wel leuke Natural Born Killers rip off te zijn. Misschien nog wel met zijn plotgaten en het feit dat Romeo en Perdita naderhand toch ineens wel vrij zachtaardig zijn naar het jonge stelletje die ze oorspronkelijk voor een gruwelijke slachtritueel zouden gebruiken. Een paar leuke actiescenes, absurde momenten, gestoorde personages, heerlijke puberale humor die politiebaas die gepijpt wordt door een vadsige administratie terwijl hij een foto van een model voor zich houdt, de flashbacks van die ene tienergast, dat kinderfeestje en een stevig straaltje politieke incorrectheid. Leuk vermaak dus!