• 9.377.356 stemmen

Poltergeist (2015)

Horror | 93 minuten / 101 minuten (extended cut)

Genre: Horror

Speelduur: 93 minuten / 101 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Gil Kenan

Met onder meer: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt en Jane Adams

Gesproken taal: Engels, Russisch en Turks

Releasedatum: 21 mei 2015

Plot Poltergeist

"They're here. And they know what scares you."

Het gezin Bowen verhuist naar een andere stad nadat Eric Bowen, de vader van het gezin, zijn baan verliest. Maar al snel blijkt dat het nieuwe huis bezeten is door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al gauw en ze ontvoeren de jongste dochter van het gezin. De familie moet meteen al alles op alles zetten om haar te redden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Poltergeist is alwéér een teleurstellende remake geworden. De redelijk sterke opbouw laat je stiekem anders hopen, maar vooral Jared Harris doet die hoop definitief de das om in een zeer matige tweede helft. Nee, dit is niet van het niveau Hills Have Eyes, Evil Dead en Maniac.

Poltergeist (Gil Kenan) – bioscoop | It's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De belangrijkste vraag bij een remake is altijd; voegt het iets toe? Bij Poltergeist; Nee. Begin jaren 80 was het concept misschien nog fris, nu kennen we de formule wel. Krakende vloeren, objecten die uit zichzelf bewegen of televisies die plotseling beginnen te sneeuwen; we hebben het allemaal al veel te vaak gezien. Regisseur Gil Kenan werkt netjes de hele spookhuis-checklist af, maar iets nieuws brengt hij ons niet. Zelfs voor mensen die het origineel nooit hebben gezien heeft Poltergeist bar weinig verrassingen in huis.

Wat Kenan vooral doet is alle bekende scènes van het origineel navertellen. Van de levende boom en clownspop tot de excentrieke paranormaal expert. En natuurlijk keert de befaamde one-liner “They’re here” terug. Tja, het enige verschil is dat de klopgeesten nu communiceren via een flatscreen televisie. Oh ja, en Kenan verwerkt een drone in het geheel, wat nog de grootste verandering ten opzichte van het origineel lijkt. Verder is deze ‘update’ vooral een herhalingsoefening. Verder ruilt Kenan dat beetje spanning van het begin op een gegeven moment in voor hysterisch gedoe en voorspelbare jumpscares overal. Steeds meer komt de focus te liggen op het lawaai en de opvallend ondermaatse CGI en minder op de sowieso al vrij saaie personages.

2 sterren.

Recensie: Poltergeist - schokkendnieuws.nl

avatar van Macmanus

Macmanus

Typische reacties

Moet toegeven dat ik het origineel niet meer zo fris in het geheugen heb. Maar een hele diepe indruk maakte die niet. Hollywood is per definitie een probleem als je opzoek bent naar iets heel nieuws. En binnen het horror genre is het misschien nog wel erger.

Toch weet Kenan iets te doen wat lof verdient binnen dit genre. Hij heeft deze film echt uitstekend gecast. Rockwell speelt geweldig. Ook de rest van de cast bestaat uit louter symphatieke fijne acteurs. Hij geeft de film ook een fijn vlot sfeertje. Bepaalde scares zijn heel sterk. Coole scene dat het jongetje door de benen kijkt en de camera mee doet.

Het is niet DE game changer binnen het genre. Maar de negatieve reacties zijn typisch en onterecht. De gebruikelijke forces spelen hier weer mee. Mijn inziens vrij onterecht. Op acteerspel kan ik me niet voorstellen dat de voorganger beter is, en leuke hedendaagse toevoegingen, de drone bijvoorbeeld maken het een remake die wel wat toevoegt!

3.5 sterren.

avatar van arno74

arno74

Poltergeist light. Ondanks de lage waardering hoopte ik dat deze mee zou vallen. Het is een geactualiseerde versie van Poltergeist geworden, geactualiseerd naar nu, met allerlei electronica (smartphones, iPads...) waardoor het nu actueel is, economische crisis inbegrepen (zó actueel dat het binnen een jaar alweer verouderd zal zijn, geen tijdloze film die dus lang herinnerd zal worden).

In de VS is deze voor 13 jaar en ouder bedoeld, en dat geeft precies aan van wat je van deze film kunt verwachten en op welk publiek het is gericht. Het begint allemaal vrij aardig maar op den duur (als de "actie" begint) kun je het moeilijk serieus nemen (voorzover je überhaupt een horror serieus kunt nemen). Tegen het einde komen sommige enge scènes meer grappig dan eng over, het heeft soms wat weg van een horrorattractiepark. CGI is vrij standaard, veel scènes zijn duidelijk vanwege het 3D-beeld zo gemaakt.

Acteerwerk laat te wensen over, alleen het jongetje speelde (meestal) goed, voor de rest vond ik het acteerniveau meer passen bij een kinderfilm dan bij een horror. Ook de dialogen stellen niet veel voor. Maar het ergste van alles, en vooral daarom krijgt het een onvoldoende, is dat je als kijker nauwelijks iets van een enge sfeer meekrijgt, wel wat schrikeffectjes, maar géén sfeer.

De leeftijdsrating bij deze film hoort 12 jaar en ouder te zijn, niet 16. Voor 12 jaar en ouder lijkt het me een geinige en enge film, maar voor volwassenen... mwa. 1,5*

En op naar de volgende remake, sequel, prequel, reboot... of hoe ze het ook maar willen noemen. Originaliteit en Hollywood gaan tegenwoordig niet samen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Something's wrong."

Het origineel heb ik helaas nooit gezien, maar deze remake is zonder twijfel een wangedrocht te noemen.

Voor de zoveelste keer krijg je als kijker te maken met een doorsnee gezin dat opgezadeld wordt met kwade geesten; in deze opzet deed het mij het meest denken aan een Insidious (2010). Echt vernieuwend is het allemaal niet, al wordt er wel een poging gedaan om hedendaagse gadgets erin te verwerken.

Qua opbouw weet 'Poltergeist' dan ook nergens te intrigeren. Weliswaar zijn enkele beroemde scènes zoals de tv met daarop de handen aanwezig, maar om het nu als eng te bestempelen gaat wel erg ver. Wat dat betreft is te merken dat de film over het geheel gezien de nodige spanning ontbeert en meermaals vervalt in - goedkope - jump scares.

De gebruikte humor kan ik niet helemaal plaatsen. Zo komt het geregeld voor dat er net iets spannends dreigt te gebeuren, maar het al gauw wordt afgedaan met een grap. Met name in de tweede helft gaat men finaal de mist in door het personage van Jared Harris te introduceren. De ondermaatse CGI en te verwaarlozen 3D passen daar perfect bij.

Al met al een vrij vermoeiende horror om te aanschouwen. Ik denk dat ik binnenkort maar eens het origineel moet gaan opzoeken.

1,5 Sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jammer dat het qua toon niet zoals The Conjuring is. Deze Poltergeist probeert namelijk vaak erg grappig te zijn en hoewel de humor best grappig is hier en daar, had ik het er liever niet in gehad. Althans, veel minder aanwezig. Maar wat ook wel een keer fijn is, is dat het hele gezin er al vrij snel bij betrokken is. Dus niet eerst de kinderen, vervolgens de moeder die door haar man dan niet geloofd wordt, steun moet zoeken bij een vriendin of naar een psychiater gaat en de man is natuurlijk ook vaak op zn werk etc. etc.

Verder valt er niet zoveel over deze film te vertellen. De plot is niet bijzonder, de schrikmomenten zijn op 1 hand te tellen en daadwerkelijk eng wordt het niet. Maar dat komt natuurlijk omdat ik al te veel gewend ben, dus laat ik het anders zeggen. Echt spannend wordt het ook niet. Dan vind ik World War Z spannender wat dat betreft. Het stukje met de boormachine is nog het spannends, maar dat sloeg uiteindelijk ook weer helemaal nergens op, want die gast gilt het een paar keer maximaal uit van angst terwijl de andere beneden zijn. Ja, dan hoor je iemand heus wel schreeuwen, maar na het 3x uitgeschreeuwd te hebben, komt er niemand even kijken. Maar goed, een kleinigheidje natuurlijk. Grootste nadeel vind ik de humor en niet omdat de humor slecht is, maar omdat ik er geen behoefte aan heb en het wordt gewoon niet spannend genoeg!

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

De film doet een paar dingen goed, maar ook heel veel dingen fout. Ik noem uit beide categorieën wat op:

3D. Op 1 of 2 momenten na, waar ik vermoedde dat een effect zo bedoeld was, totaal overbodig. Zelfs alleen maar storend. Alleen al punten aftrek hiervoor.

Personages. In tegenstelling tot het origineel, vind ik hier heel erg lastig om me in te leven in/mee te leven met de personages, terwijl deze personages zó worden overgebracht dat dat wel van ons als kijker wordt verwacht. De knul en het meisje die onderdeel zijn van het paranormale team werken me bijvoorbeeld nogal op de zenuwen, zoals wanneer het meisje de jongen iets toesnauwt over de temperatuurmeter in de kast. Totaal overbodig 'dingetje'.
Het einde vind ik ook al helemaal slap, de definitie van de term 'anti-climax' haast.

Wat doet de film dan wél goed? Misschien zijn niet alle horrorpuristen het met mij eens, maar remakes van horrorklassiekers hebben toch vaak wel een aantal overeenkomstige voordelen. De moderne productiemiddelen zorgen ervoor dat het geheel visueel prettiger oogt. Het huis en de omgeving ervan zijn 'spooky' genoeg, zonder dat met al te veel overdaad in beeld te brengen. De special effects zijn ook prima.

Wellicht komt er nog 0,5* bij, als ik de film een keer in 2D kan zien.

avatar van voskat

voskat

Met vrij lage verwachtingen naartoe gegaan. De opbouw is eigenlijk gewoon erg goed. In de eerste 40 of zo minuten wordt de familie prima gepresenteerd.

Maar vervolgens dondert de film helemaal in elkaar door veel te gehaast alle registers open te trekken... Bovendien wordt het geen moment eng of spannend. Blijft allemaal ontzettend braaf (nog braver dan het origineel) en je kijkt de rest van de film steeds maar weer tegen dezelfde CGI effecten aan.

Ook een minpuntje voor de behoorlijk slecht acterende moeder. En de oudere dochter was ook belabberd.

Jammer.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Matig. Ik had gehoopt dat de film enger zou zijn dan het origineel uit 1982 maar helaas is dat niet zo. Poltergeist voelt zelfs vrij tam aan en kan niet tippen aan het origineel. Hetzelfde kan gezegd worden over de sfeer en acteerwerk. Eigenlijk levert deze film op alle fronten in behalve het visuele gedeelte. Zo blijkt dat een frisse kijk op een oude film niet altijd goed uitpakt. Dat geldt ook bijvoorbeeld voor de film The Thing. Het voelt allemaal wat leeg en saai aan. Ik heb geen moment gedacht tijdens het kijken van Poltergeist dat ik naar een remake keek. In dit geval bedoel ik dat niet positief.

Visueel ziet de film er in ieder geval goed uit. special effects die niet mogelijk waren in de 80s spatten nu van het scherm af. Mocht je het je nog af vragen: ja, 3D is weer overbodig en voegt eigenlijk helemaal niets toe aan de film. Het acteerwerk voelt geforceerd aan. Vrij oninteressante personages die de kijker niet enthousiast weten te maken. De film maakt het zichzelf te makkelijk door gebeurtenissen in te korten. Voor ik het wist was de film al afgelopen.

Misschien is de film beter te behappen voor mensen die weinig horror kijken en snel bang te maken zijn. Ik had in ieder geval iets meer verwacht, al waren het maar meer schrikeffecten. Ach ja, de kassie heeft in ieder geval weer gerinkeld.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vond hem niet heel slecht ofzo...de film zag er visueel prima uit en ook het acteerwerk was oke.

De kinderen in de film kwamen ook goed tot hun recht en waren niet irritant...het kleine meisje is gewoon heel goed gecast.

Van de originele film staat mij niet zoveel meer van bij en dus zal ik die is een herziening geven....wel denk ik dat die bruter is dan deze want dit vond ik meer op een avonturen/fantasie

film lijken.....daar hou ik ook wel van op zijn tijd maar met een titel als deze verwacht je toch iets meer.

Tja een remake die wel wat meer horror had mogen zijn .....boven de 16 jaar op z,n minst.

Toch nog 2.5 ster voor de moeite...net geen voldoende dus.

Waarom zo,n regisseur aan deze remake word gezet is mij ook een raadsel...het lijkt mij dat er genoeg mensen die hun strepen al verdiend hebben in dit vak dit project wel met twee handen beet zouden willen pakken.

avatar van joolstein

joolstein

Helaas een erg zwakke remake van de poltergeist uit `82. Nu kan het natuurlijk dat toen ik nog een kleine jongen was Het allemaal wat enger eruit zag. Maar ook naar die tijd keek de film lekker weg. Denk dat het een van mijn eerste horror-films was. Mede doordat de film nu ook niet de engste was in die tijd. Maar als je anno 2015 er een nog makkere versie van maak, moet dat eigenlijk niet kunnen!! In een tijdperk waar films als: Oculus, Insidus, Sinister, Badabook, Woman in black, Ringu,

It Follows enz. worden uitgebracht. Kan deze film echt niet meer! Oke visueel is het nog allemaal net voldoende maar Poltergeist in een modern jasje steken betekent niet dat je er dan maar wat leuke gadgets ertegen aan gooit. Want met een flatscreen,mobiele telefoon en een speelgoed drone redt je het niet!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Gil Kenan (een regisseur waar ik nog nooit van gehoord had, heb zijn voorgaande werk dan ook niet gezien) kreeg de eer om deze klassieker uit het horrorgenre een moderne make-over te geven.
Het resultaat zorgde bij mij voor wat gemengde gevoelens. Ik heb het origineel niet gek lang geleden weer eens bekeken en mede daardoor kwam ik bij deze film niet voor veel verassingen te staan.
Al moet ik zeggen dat ik de modernisering (werken met door tablet bestuurbare drones, enz.) wel kon waarderen.
Verder valt over het acteerwerk niet veel te mopperen. Ik vond Kyle Catlett's personage in het begin wat irritant, maar dat kwam meer door het script dan door zijn acteerwerk. Hij brengt het namelijk wel overtuigend, maar de schrijvers waren schijnbaar tot de conclusie gekomen dat hij in het begin een beetje hysterisch moest zijn. Wel leuk om te zien dat ze hem later doen ontwikkelen tot misschien wel de dapperste van allemaal.
De rest van het gezin was ook wel goed gecast en vooral Kennedy Clements doet het erg goed voor een kind van die leeftijd (volgens imdb was ze ergens in januari 2007 geboren).
Verder vind ik het paranormale team niet zoveel toevoegen tot het moment dat het personage van Jared Harris erbij komt. Hij zet zijn rol op overtuigende, grappige en charismatische manier neer. Een leuke toevoeging aan de film.
Verder moet men dit niet al te serieus nemen als horror, want op hier en daar een voorspelbare scare na valt er met deze film niet veel te griezelen. Daarnaast voelt het einde bijna als een familiefilm aan door de happy ending. Overigens loont het om aan het begin van de aftiteling nog even te blijven zitten, er volgt namelijk nog iets.
De originele Poltergeist moest het vooral hebben van diens spectaculaire einde. Ook hier probeert men op het laatst nog even alles uit de kast te halen. Helaas valt dit bij deze versie dan weer een beetje tegen. De CGI effecten zijn toch altijd een beetje minder. Daarnaast zijn de ondoden uit de andere wereld een beetje een soort eenheidsworst. Geef mij dan maar het originele einde waarbij de graven omhoog kwamen.
Mede door het degelijke acteerwerk is deze film nog best te pruimen, maar veel toevoegen doet deze remake niet.

avatar van filmkul

filmkul

Matige remake die het bij lange na niet haalt bij het origineel. De film kijkt wel lekker weg omdat de vaart er goed in zit. Helaas wordt het nooit echt spannend of griezelig. Het komt allemaal wat kinderachtig over en lijkt meer op fantasie dan horror, of anders gezegd, kinderhorror. Verder wordt er redelijk geacteerd en bevat de film prima special effects, met name de wereld achter de kast ziet er visueel dik in orde uit. 2.5

avatar van Theunissen

Deze flut remake kan nergens aan tippen aan het sterke en ook leuke origineel uit 1982.

Qua verhaal lijken deze film natuurlijk sterk op elkaar (anders zou het ook geen remake zijn), maar van deze film is gewoon de uitvoering zeer matig (de opbouw rammelt aan alle kanten en er zit ook totaal geen diepgang in, dat laatste komt misschien ook omdat deze film een stuk korter is dan het origineel) en zit er ook totaal geen spanning in het verhaal, wat toch het grootste gemis is. Zo vond ik de clown scene in het origineel (die clown zag er tenminste ook creepy uit) goed en zeer spannend (zeker m.b.t. de opbouw), terwijl het bij deze film juist zeer weinig voorstelt en ook best flauw is. Hetzelfde geldt ook eigenlijk voor de boom scene die in het origineel veel sterker en spannender was. Het origineel bevat ook best wat luchtige stukken (zeker in het eerste gedeelte waar men min of meer nog geintjes uithaalt met het verschijnsel) en heeft zelfs humor en dat ontbreekt in deze film helaas ook allemaal. Het enige waar ik in deze film om heb moeten lachen, was op het einde als ze naar een ander soortgelijk huis gaan kijken

Ook de zeer povere cast weet nergens te overtuigen en men acteert ook best belabberd en met name de jongste kinderen Kyle Catlett (in de rol van de irritante Griffin Bowen) en Kennedi Clements (in de rol van Madison Bowen, die ontvoerd wordt door de geesten). En hoewel ik Sam Rockwell altijd wel leuk vindt in films, kan hij in deze film totaal niet tippen aan Craig T. Nelson en zelfs niet qua humor. De man (gespeeld door Jared Harris) die men erbij betrekt om de poltergeist te bestrijden vond ik een aanfluiting en hetzelfde geldt voor het observatieteam. Daar werd ook veel te weinig mee gedaan (de boormachine scene met een irritant persoon van het observatieteam, was dan wel aardig), terwijl het in het origineel veel meer aandacht kreeg en er ook meer mee werd gedaan. Alle persoonlijkheden in het origineel waren sowieso beter en leuker.

Visueel zag het er wel nog allemaal aardig uit en hetzelfde geldt voor de special effecten (dat is hedendaags met alle computertechnieken ook niet meer zo moeilijk) en dat was eigenlijk ook het enige positieve aan deze voor de rest zeer matige film. Nee deze remake was in mijn ogen totaal overbodig en misschien dat iemand die nog nooit in eerste instantie het origineel heeft gezien, deze film misschien nog wel aardig vindt. Al met al krijgt deze film van mij nog een 2,0 en dan ben ik eigenlijk nog best mild.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Kinder horror film. De special effects zijn best goed, maar daar red je het niet alleen mee. De film is totaal niet eng. De kinderen zijn allemaal stuk voor stuk irritant. Flauwe film hoor. Pfffffff.

avatar van james_cameron

En weer zo'n kansloze remake van een horror-klassieker, geproduceerd door Sam Raimi. Die zou toch beter moeten weten. Het is niet spannend, het is niet eng, het voegt niets toe; je weet het wel zo langzamerhand. Vooruit, de film overtuigt op visueel vlak, maar welke film doet dat tegenwoordig niet? Sam Rockwell is sympathiek in de hoofdrol en doet zijn best, maar dit idee had de vergaderfase nooit mogen verlaten.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een overbodige remake van het origineel waar ik destijds ook niet weg van was. Totaal sfeerloos, spanningsloos en saai. Overslaan.

avatar van perceived

perceived

Best oké.

Het origineel ligt nou niet bepaald vers in mijn geheugen. De twee films goed met elkaar vergelijken wordt dan ook moeilijk, (even daargelaten of vergelijken wel zo zinvol is). Voor mijn gevoel scheelt het niveau echter niet zoveel. Beide versies vond ik genietbaar, maar ook weer niet super.

Het script is weinig bijzonder, doch prima naar deze tijd vertaald. Actie-scenes zijn beter dan gemiddeld uitgewerkt. Mag ook wel, er is aardig wat geld in deze film ingestoken.

Acteurs doen het prima, waarbij Kennedi Clements (dat kleine meiske) me qua uiterlijk sterk deed denken aan Heather O'Rourke die de rol in de originele film vertolkte. Mooie casting!

Soundtrack was nogal gewoontjes, op zich prima, echter wel 13 in één dozijn. Dat geldt een beetje voor de hele film, maar al met al heb ik er best van genoten. Ik geef 6.5/10*

avatar van Collins

Collins

Kundig en degelijk gemaakte remake. Als losse film (zonder geschiedenis) is ie inderdaad best oké. Acteurs, verhaallijn, camerawerk, effecten.......allemaal oké.

Als vergelijking met het origineel is ie wat minder. Het gebruik van hetzelfde uitgangspunt en dezelfde basale verhaallijn is nog te overzien, want het is immers een remake. Dat maakt ook allemaal niet uit. Als kijker verwacht je niet anders.

De (niet aanwezige) personal touch van de maker is echter een ander verhaal. Er zijn geen verrassende toevoegingen op het origineel. De film is gewoonweg knap gekopieerd zonder verrassende wendingen of nieuwe intrigerende invalshoeken. Toch jammer.

Kortom, kundig gedaan, maar te gemakkelijk en (ondanks dat het een remake is) te weinig origineel.

avatar van danick61

danick61

Ik ben niet zo'n kritisch persoon. Komt heel weinig voor dat ik een film beoordeel op twee sterren. Maar ik kan niet meer dan twee sterren geven voor deze film. Slecht geacteerd, Matige effecten en slechte acteurs (behalve het kleine meisje).

avatar van ClaudiaK92

ClaudiaK92

Mwah. Ik heb al veel horror films gezien en ik vond dit absoluut niet eng. En dan was dit ook nog eens in 3D. Het verhaal is wel leuk, maar is natuurlijk afgeleid van de oudere versie.

Het is wel een film om een keer gezien te hebben, maar ik zal me deze over een jaar niet meer herinneren.

avatar van clubsport

clubsport

deze remake mist de sfeer en vooral het charisma van de hoofdpersonen uit het origineel .

avatar van Insignificance

Insignificance

Commercieel gedrocht. Beschamend om te zien hoe het af en toe contact probeert te maken met de kijker via van die sympathiek of lollig bedoelde momentjes. Tot diep in de film zelfs. Dat deed het origineel toch heel wat spontaner. Nee, deze Bowens krijgen niks voor elkaar, met het jochie voorop. Wanneer Harris erbij komt, is het wat dat aangaat helemaal naar de gallemiezen.

Dat zou wat aardige horror nog niet in de weg hoeven staan. Met de nodige stijl, sfeer en timing moet er nog wat te halen zijn, maar van het eerste en tweede is weinig tot geen sprake en bij het derde gaat Kenan steeds veel te gehaast te werk. Uiteindelijk mondt het dan maar uit in een schrikkertje met veel lawaai. Kleine oplevingen zijn de lichtjes en de verkenningstocht aan de andere kant.

avatar van Brabants

Brabants

Een lange discussie starten over de vergelijkenis met het origineel uit 1982 heeft niet veel zin, want deze remake is op alle fronten een grote flop. Klassieke elementen zoals o.a. de levende boom, clowns en het ondergrondse necropolis zijn een kopie van het origineel en er is ook geen enkele vernieuwende factor te bespeuren. Erg jammer want het verhaal is sowieso al vrij standaard(gezin en een bezeten huis) en bij deze remake heeft het allemaal ook nog te lijden aan slecht acteerwerk met weinig tot geen karakterontwikkeling. Sam Rockwell(indien juist gecast) is een sterke acteur, maar komt hier ook totaal niet uit de verf.

avatar van Kondoro

Kondoro

Poltergeist

Zonde. Ik ben aan de eerste Poltergeist film begonnen ooit maar omdat deze me niet echt wist vast te grijpen heb ik hem nooit afgezien. Vandaag is dan toch de nieuwste Poltergeist film aanbod gekomen maar ik heb me eigenlijk stierlijk verveeld aan deze saaie, totaal niet spannend en tijd verspillende film die zich ook niet hoeft te bewijzen met het acteer werk. Ik denk dat ik het ook eens ben met het feit dat dit een onnodige deel is die eigenlijk het uiterlijk van de aller eerste film met zich mee de afgrond in.

Het verhaal stond me niet zoveel en was best saai om te volgen. Met dit schommelend verhaal word de film eigenlijk best saai en daar word het concept ook niet beter op. Wel leuk verzonnen, zo'n geest maar het was totaal niet spannend en je viel dus half in slaap van de film. Qua speciale effecten zag de film er erg helder en goed uit dus daar geef ik zeker 1.5* aan plus puntjes voor.. Maar over de rest ben ik niet echt te spreken.

avatar van pophey

pophey

Vorige week ben ik halverwege de film letterlijk in slaap gevallen, gisteren toch maar de moeite genomen om de film af te kijken omdat ik geen mening kan geven zonder eerst de hele film te hebben afgekeken.

Samengevat:

Een slaapverwekkende remake van het origineel die mij geen moment kon boeien. Ik was echt opgelucht toen de film was afgelopen,

avatar van The Oceanic Six

Deze remake maakte me niet echt moedeloos. Dat heb ik nog wel eens bij films van vroeger die ik een warm hart toe draag en die nu in een remake verschijnen, maar ik heb de Poltergeist films pas een tijdje terug voor het eerst gezien en vond er helemaal niks aan. Nouja, het origineel ging nog net, maar meer ook niet. De vervolgen waren ronduit dramatisch.

De remake voegt alleen niks toe. Het komt wat over als Disney horror. Veel te soft, niet eng, niet sfeervol. Je kan hier bijna met het hele gezin naar toe zou je bijna stellen. Ik zie liever veel meer angst en agressiviteit bij geestenfilms. Wel aardig dat ze deze film kennis laten maken met de moderne elektronica technieken anno nu, dus met flatscreens, mobieltjes, tablets en drones. Het geeft de film geen eigen smoel, maar het is beter dan niks. Visueel is de film gelukkig een stuk beter dan het origineel, maar dat mag je ook wel verwachten.

Poltergeist is geen ramp om te kijken, maar doet ook vrij weinig goed. De lange intro was wel te pruimen, daarna zakt de film hopeloos in elkaar.

Remake.

Het soort dat alleen uit is om een modernere versie van een oude film te brengen. Eéntje voor nieuwe generaties dus. En daar slaagt deze film uiteindelijk wel best in. De hele 80s sfeer is eruit gestript, vervangen door wat moderne techniek (gesponsord door Apple waarschijnlijk, beetje apart voor een gezinnetje dat het niet zo breed heeft) en wat extra CG.

Goed is het allemaal niet, maar dat was het origineel ook niet. Poltergeist is altijd een beetje een kinderhorror geweest en dat weet deze film kundig voort te zetten. Het is bijna sprookjesachtig, nergens echt eng en meer avontuurlijk dan dat het horror is. Maar dat was het origineel ook. Dus in dat opzicht blijft het trouw aan de eerste film.

Acteerwerk was aan de magere kant, vooral Rockwell heb ik wel eens beter gezien. DeWitt is ook aan de jankerige kant, de kindjes zijn nogal typisch Hollywood-vervelend, maar daarover had ik me vooraf weinig illusies gemaakt.

Ach ja, ik denk dat dit leuk is als introductiefilm in het genre voor jongere kindjes die niet meteen met het enge werk willen beginnen (type het jongetje in deze film). Samen met mama, papa op de bank en een dekentje om achter te kruipen wanneer het iets te eng wordt. In dat opzicht is het ook gewoon een best aardige film, want uiteindelijk is het nog wel sfeervol gemaakt, maar erg veel vind ik er zelf niet aan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mwha. Ben er niet weg van, maar vind het niet slechter dan de meeste andere (veelal redelijk gewaardeerde) geesten-meuk van de laatste jaren. Vind de keuze voor Kenan wel een goede, eigenlijk. Geen echte horror-regisseur, zoals Hooper dat wel was. Enerzijds zorgt dat voor een 'match' qua stijlen (Poltergeist is avontuurlijk en jeugdig, niet al te zwaar), maar voor mij maakte het lompe karakter van Hooper juist het verschil in het origineel. Ben geen groot fan van het origineel, maar kon (zeker het einde) nog wel op waarde schatten. Grootste verschil is toch de invulling van de karakters. De ouders zijn in een véél te herkenbaar (hedendaags) keurslijf gegoten en iemand als Zelda Rubinstein vervang je ook niet zomaar. Mist een beetje smoelwerk, maar verder degelijk / wat je er van kunt verwachten.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Poltergeist (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Behalve de paranormale speciale effecten valt er aan deze Poltergeist remake niet veel nieuws te beleven. Er zitten zeker en vast een aantal enorm mooie scenes in deze fantasy-horror, maar ondanks het aanvaardbare acteerwerk van de acteurs wordt er weinig spanning gecreëerd met de personages, meestal zijn het de indrukwekkende speciale effecten die de show stelen. Eng is deze film helemaal niet, enkel in het laatste halfuur (met Jared Harris) wordt de film pas echt interessant. Poltergeist is best een aangenaam filmpje maar absoluut geen horror-meesterwerk, misschien had dit project meer potentieel in de handen van een méér ervaren regisseur.