• 9.373.958 stemmen

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: Eddie Murphy, Arsenio Hall en James Earl Jones

Releasedatum: 6 oktober 1988

Plot Coming to America

"The four funniest men in America are Eddie Murphy."

Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid, weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.

Prince Akeem / Clarence / Randy Watson / Saul

Patrice McDowell

Queen Aoleon

avatar van marcelgg

marcelgg

Gewoon weer voortkabbelend Murphy -filmje, met ook Murphy als aanwezig middelpunt. Als je van Murphy houdt of toevallig zin hebt in een Murphy -film, is ie leuk, anders niet, dan is het teveel Murphy .

avatar van rolfkunst

rolfkunst

Dit is best wel een leuke film, ook leuk dat Eddy weer een stuk of vier rollen speelt. Hij krijgt van mij een 3.5

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

heb hem eens op oudejaarsavond geizen en vond hem best leuk !!

avatar van hinie

hinie

heb me prima vermaakt!

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Bah, hij komt elke week bijna. En toch elke keer wel een stuk kijken hè!!!!!!! Ik ben er ziek van.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Diffel Naffel schreef:

Je moet niet zo overdreven, hij komt hoogstens 2 keer in een jaar, kijk maar bij statistieken.

avatar van mikey

mikey

Elke keer als ik deze film zie (8x) rol ik van de stoel van het lachen. Landis staat echt wel in mij regisseur top 10!!!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Een klassieker en die kan ik niet minder geven dan 3,5 *, ook al is de film zo gedatteerd.

Vaak genoeg gezien als klein jochie.

De bek van Eddie Murphy werkt vaak op je lachspieren. Beetje jammer van het standaard verhaaltje en sommige mindere rollen.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Vanavond is het weer zover! Volgens mij word deze film echt ieder jaar standaard uitgezonden bij SBS6. Deze film word absoluut uitgemolken.

Toch blijft het een leuke film.

boerenpummel

Komt inderdaad wel heeeel veel vaak langs op tv

Vind dit met Beverly Hills Cop wel de beste Eddy-film.

avatar van Movie_Diva

Movie_Diva

Echt een top film als je het mij vraagt. Ik heb hem gister op SBS 6 gezien en ik heb me prima vermaakt. Hoewel ik hem toch al ongeveer 4 x heb gezien was hij geweldig. Ik vind het een van de beste Eddy Murphy Films. Het krijgt een 5.0

avatar van mikey

mikey

Haha en die scene met dat hondje als toeziend oog tijdens een hele lange (toch vermakelijke scene) met een opeens een uitbarsting van dat beest. Zo makkelijk, zo effectief. De camera (de toeshouwer. jij en ik) bleef ook altijd nog even nagluren aan het einde van een scene, zodat iemand (een acteur) nog even en melige kop kan trekken of zo.. geniaal (vooral die soul glow/rick james figuur uit ER) . hup verhoogd van 4 naar 4.5.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Ondanks een aantal erg leuke grappen én een paar briljante, had ik toch meer verwacht van 'Coming To America'. Maar ik heb me wel vermaakt... Vooral de vele rollen van Murphy en Hall zijn amusant en ook de cameo's (van o.a. Samuel L. Jackson) zijn de moeite waard > 3*

avatar van snakevega

snakevega

rolfkunst zij dat eddie murphy weer meer dan 4 rollen speelt in deze film.Welke rollen speelt hij wel nog?

Ik zie niet wie hij nog speelt buiten akeem.

avatar van as

as

Kapperszaak geloof ik...

boerenpummel

Ja, al die kappers geloof ik, Akeem wordt volgens mij niet door Eddy gespeeld...

avatar van markie1978

markie1978

leuke film, een van de best Murphy films. De twee zwervers die in de film voorkomen, heb ik ook in een andere film gezien, dit vind ik erg leuk gedaan.

Ik denk dat er trouwens niemand meer is die deze film niet gezien heeft, deze is zo vaak op TV geweest dat iedereen wel gezien moet hebben.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

snakevega schreef:

Ik zie niet wie hij nog speelt buiten akeem.

twee of drie in de kapperszaak (kapper zelf en diegene die een mop verteld) en die zanger waar iedereen zo enthousiast over is en akeem zelf natuurlijk.

boerenpummel

Ooh stom, Akeem natuurlijk wel!

avatar van otherfool

otherfool

Amusant, zij het wat braaf, filmpje met Murphy. Inderdaad intussen wel erg uitgemolken op TV. 3*.

avatar van IcU

IcU

Matige film met een mindere Murphy. Het verhaaltje is nogal aan de slappe kant en de acteer prestaties zijn ook niet om van naar huis te schrijven. Een enorme tegenvaller. 1,5*

avatar van Lavigne

Lavigne

ik vind het zo'n gave film!! heb hem zo vaak gezien en hij blijft leuk!! super goeie humor tussen de 2 sterren zeker waard!!!

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Yep!...mee eens. Die dubbelrollen van 'm zijn fantastic.

Blijft een leuke, vermakelijke film. Amusement op niveau.

****-sterren

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond deze film wel leuk. maar 1 keer zien vind ik genoeg

avatar van Sutherland

Sutherland

Ik ben deze film onderhand wel een keertje zat. Hij komt erg vaak op tv vind ik. En na 1 of 2 keertjes kijken ben ik het echt wel zat.

Geef mij Beverly Hills Cop maar, als het toch Eddie Murphy moet zijn...

avatar van mafiabaas

mafiabaas

markie1978 schreef:

Ja dat klopt die 2 speelden ook in Trading Places, daar speelde Eddie ook in.

avatar van dihnjo102

dihnjo102

Had de film al wel een keer gezien, maar nu de tweede keer vond ik de film alleen maar leuker.

Eddie Murphy vind ik altijd al een grappige acteur en zo vind ik dat ook van Arsenio Hall.

avatar van NavelstrenG

NavelstrenG

Wat heb ik om deze film moeten lachen zeg

avatar van Latesta

Latesta