Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: John Landis
Met onder meer: Eddie Murphy, Arsenio Hall en James Earl Jones
Releasedatum: 6 oktober 1988
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Coming to America
"The four funniest men in America are Eddie Murphy."
Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid, weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.
Prince Akeem / Clarence / Randy Watson / Saul
Maurice
Darryl Jenks
Patrice McDowell
Queen Aoleon
wat zijn er veel mensen die een lage score geven aan een zeer leuke en humoristische film.
ik vond deze super.
rens_1993
eddie murphy is misschien wel de beste acteur op de wereld. (jim carrey blijft natuurlijk beter) En Arsenio hall doet het ook ontzettend goed in deze film met z'n big smile
. Het is ook ontzettend komisch. En wist je dat bijna al die kappers worden gespeeld (ook) door eddie murphy en arsenio hall. Deze film springt gewoon tussen alle andere films uit door de humor en de verhaalloop die perfect, komisch en erg indrukwekkend is. Daarvoor voor deze film *4,5* sterren.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11906 berichten
Zucht...en dat heeft dan One Flew op nummer 1 staan...(jim carrey de beste acteur noemen - heel onterecht- en One Flew op nummer 1 hebben staan - zeer terecht - is een combi die ik niet begrijp)
somebody
ik vind het een geweldige film om de 3 seconde lag ik in een deuk een echte topper naar mijn smaak
4.0
Sabrewulf
Ik weet nog dat ik een tijdje geleden toen de film op tv was erg heb gelachen. Bij sommige stukjes lag ik echt in een deuk. Een jaar of vier geleden vond ik het de beste komedie... in ieder geval, de grappigste.
Sterren: 4
Sven Vermant
Erg leuke film. Ik lachte me dood vooral tijdens die scene in de kapsalon.
' His Mother Called him Cassius Clay, so I call Him Cassius Clay'
Movie_fan#
Dit is nou een echte leuke film het begin in het paleis al was erg mooi. De sfeer in de film zit er, en heel goed ook. Murphy vertaald wel iets van 6 rollen(bij de kapper bv al een) en doet het heel erg netjes. Hoe hij heel normaal wilt overkomen bij dat meisje is echt heel erg leuk bedacht. De vader van akeem speelt ook erg leuk mee.
Hoe hij wil veranderen door niet steeds er aan te denken dat hij zo rijk is maar wil laten zien aan die vrouw dat hij een hele leuke persoonlijkheid heeft is erg mooi gebracht.
Een van de betere comedies.
movie*freak
Als klein kind vond ik deze film altijd ongeloofelijk goed nu na 7 jaar kijken blijft nog steeds een top film.
3 en half sterren
matthijs_013
Eddie Murphy in tijden toen hij nog leuke films maakte. Topfilm, echt een geweldige komedie. Typisch jaren 80 humor.
D-ark
Zeer aardige film met Murphy op zijn best.
3,0
Pestilence
Ik vind deze film ook zeer leuk, en deze was trouwens gisteren ook op tv, heb hem dus ook weer gekeken.
Zeer goede humor, van Eddie en Arsenio, en die typetjes zijn ook erg leuk.
Ik geef deze film een welverdiende 5*
Lord Flashheart
Heerlijke Murphy film; in de jaren '80 was hij toch op z'n best. De humor is aanstekelijk ook al ligt het er soms wel erg dik bovenop. Gelukkig is er ook aan de details gedacht: Mister McDowell die een echte McDonald's Manual te voorschijn pakt. Jaren geleden zelf bij McDonald's gewerkt en dan valt zo'n grap (ook al is het maar 2 seconden in beeld) je toch op. Absolute aanrader, zeker voor Murphy fans. 3,5*
filmfangirl
geweldig, super, toppie !!
ik heb deze film afgelopen jaar nog gezien, en hij is en blijft lache!
zelf ben ik natuurlijk ook een grote murphy fan, maar hij heeft het hier weer top gedaan
de film is vlot, ik heb me geen moment verveeld. en van ZULKE films, daar houd ik van! niet van die nanny mcphee, saaie kinderachtige films
en ookal ben ik dan een kind, ik hààt zulke films
dus ik geef deze een 5.0 !!
Salto
OK I'll taste the soup!! Where is the spoon?
AHGAAAAA....... AGHAAAA
HAHAHA
*eef
Ontzettend grappige film, je lacht ongeveer de hele film wel !! Verder is het handige dat je hem niet hoeft te lenen of te kopen, omdat hij 2 of 3 keer per jaar op tv komt!! (Semmi is erg grappig)
Kricky
Jaaa dit blijft ook een lache filmpje. Talloze keren gezien Murphy op zijn vrolijkst. Echt knap gedaan met die make up. Vaak aan het einde van de film: Goh dat was murphy ook. Die twee bejaarden waren murphy en hall ook.
8,5
Kricky
I comming for my sun Akeem???
WORKS MY SUN???
haha echt mooi
Jones rol als koning past helemaal bij hem
maerk
Hahaa! echt een geweldig leuke film.
4,5 ster.
tn2543
Ik vond dit zeer zeker 1 van de beste films die van eddy murphy. Lekkere droge grappen. Ik gaf een 4.0
Minority_Check
ik vond hem totaal niet grappig
de verhaal was ook best saai
toch nog een 2* voor eddie
Travolta_Jackson
leuke film ook geinig dat Samuel l. Jackson een mini rolletje heeft. Als inbreker in die tent.
Usual Suspect
Erg goede film, met veel meer diepgang dan een gewone comedy.
De film bevat zeker een aantal goede grappen en situaties, maar moet het vooral hebben van de uitmuntend spelende Murphy.
3,5.
Eazyfan
Ook eens lang geleden gezien, kan me het nog amper herrineren, weet wel dat het verhaal graatmager is, de humor stond me ook niet aan. Enige positief? Niks echt eigenlijk...
2,5* voor nu.
Montorsi
lang terug gezien, maar was hier en daar best te doen. Zeker geen wanproduct, maar heel vaak niet leuk genoeg. 2.5*

Coming 2 America

An American Werewolf in London
Horror / Komedie, 1981

Le Retour de Don Camillo
Komedie, 1953
new york cityfast food restaurantprinsfake identityheir to the thronevis op het drogefake identityduringcreditsstingersearching for loveun príncipe en nueva york