• 9.373.557 stemmen

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: Eddie Murphy, Arsenio Hall en James Earl Jones

Releasedatum: 6 oktober 1988

Plot Coming to America

"The four funniest men in America are Eddie Murphy."

Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid, weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.

Prince Akeem / Clarence / Randy Watson / Saul

Queen Aoleon

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Dit is één van de weinige, misschien zo niet de enige, films van Eddy Murphy die ik zowaar leuk vind. Ik heb deze film zelfs al een paar keer gezien. De komedie zit goed in elkaar en ik persoonlijk hou wel van het romantische tintje in een film. De dialogen tussen Akeem en Semmi vind ik ook erg leuk qua humor. Vaak vervalt, naar mijn mening, de humor in een film met Murphy tot ongelovelijke flauwigheid en onderbroekenlol maar dat is bij deze film zeker niet het geval.

avatar van rotjuh

rotjuh

Ik kwam er achter dat er een hele generatie na mij is die deze film nog nooit gezien heeft.

In tegenstelling tot Fran ben ik wél een eddy murphy fan.

Dit is inderdaad wel een van de beste en meest vermakelijke films.

De cast is ook niet misselijk en zet het ongeloofwaardige verhaal erg geloofwaardig neer.

Zeker kijken.....

Owww Fran.... probeer "the golden child" eens.... denk dat die je ook prettig kan verassen

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

rotjuh schreef:

Als ik hem tegenkom, zal ik hem zeker eens gaan kijken! Bedankt voor de tip.

avatar van Thieuke

Thieuke

aaaaah deze is zo leuk, en hij blijft leuk om af en toe te zien.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Niet perfect natuurlijk, maar dit is nog best een aardige komedie van Eddie Murphy, die samen met Arsenio Hall dikke pret heeft.

avatar van Skimmer

Skimmer

Deze film kan ik 10 x zien en dan blijft hij nog leuk.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke komedie, met een dito rol van Eddie Murphy. de humor is vermakelijk, en het verhaal is leuk bedacht. misschien wel een van de leukste films met Murphy. heb de film regelmatig gezien, maar hij blijft zijn charme behouden. 3,5 ster.

avatar van Jan W

Jan W

Na lange tijd deze film weer eens gezien en het blijft leuk. Ik kan wel merken dat moderne film sneller zijn maar die jaren '80 films hebben soms anarchistische humor die je nu niet meer zo vaak ziet. Een paar mooie klassieke scene's zoals die waar Eddy Murphy in bad zit en er na een tijdje een, tot dan onzichtbare, vrouwelijke bediende boven water komt en zegt: "The royal penis is clean"... 3,5*

avatar van JulesTMNT

JulesTMNT

Uiterst vermakelijke en onderhoudende comedy met een van de weinige goede rollen van Eddie Murphy.

Leuk in elkaar gestoken verhaal met veel humoristische momenten.

Amper gedateerd, en ook nog eens jeugdsentiment ten top. Enkele hilarische karakters, zoals de kappers en de priester, maken het af.

Een ruime 7.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Net weer eens gekeken, het blijft een van Eddie's toppers, die 3,5 blijft staan

avatar van JustMike

JustMike

Eddie Murphy, de man. XD

Ik vind Eddie Murphy zelf al erg goed, behalve in stand up comedy. Maar dit is gewoon een hele leuke film. Het verhaal is ook erg leuk, ik zou ook geen geld gebruiken. En een normaal baantje aannemen om een leuke vrouw te vinden.

4.5

avatar van K. V.

K. V.

Deze had 'k vroeger al eens gezien en nu eens her bekeken. Hij is me zeker niet tegengevallen.

De twee bekendste acteurs uit de film stelen dan ook wel de show in de film. Eddie Murphy speelt in deze film maar liefst een viertal rollen, waaronder zelfs een blanke oude man en James Earl Jones (die je waarschijnlijk wel kent uit "The Lion King" ) mag opnieuw koning spelen.

Dit vind 'k toch een van de betere films van Eddie Murphy (hij heeft trouwens ook het verhaal geschreven), dus ook de niet fans zullen deze waarschijnlijk wel nog goed vinden.

Verwacht zeker geen komedie waar je plat van over zal vallen, maar een leuk filmpje.

Eens leuk om te (her)bekijken.

avatar van chandor013

chandor013

vanavond op tv weer lekker kijken en het blijft een super leuke grappige film

echt een klassieker

avatar van SandLover

SandLover

Blijft een leuke film dit.

avatar van rep_robert

Zag deze laatst weer half voorbij komen op televisie. Ik verbaasde me toch over de humor die ik vroeger nooit zag. Zoals de vetvlekken op de rugleuningen van die Kokos/afrokapsels van die negers die opstaan van een bank Zijn echt van die grappen die me vroeger nooit zouden opvallen.

avatar van Miron

Miron

Erg grappige film die de tand des tijds overleeft heeft.

De voorkomende parodieën zijn soms zo overdreven en zo slecht dat het eigenlijk weer goed wordt.

Een film die -ondanks de afgezaagde momenten- een tijdsbeeld wist vast te leggen.

Eddie Murphey laat zien waarom hij een held is.

* * * ,5

avatar van Spetie

Leuke komedie en misschien ook wel de leukste film met Eddie Murphy.

Murphy is hier geweldig op dreef als de Afrikaanse prins, die weigert te trouwen met de vrouw die zijn vader voor hem heeft uitgezocht. Hij kiest zijn eigen vrouw wel en wil die in Amerika vinden. Murphy is dus lekker op dreef, maar tegenspeler Arsenio Hall is minstens zo goed en samen vormen ze een goed, maar bovenal ook erg grappig duo. Beiden spelen trouwens ook nog een aantal soms onherkenbare bijrollen. Ook James Earl Jones heeft nog een leuke rol als de vader van Murphy.

De eerste helft is duidelijk het best. Er zit veel scherpte in en de humor is leuk en van een hoog niveau. In de tweede helft blijft het bij vlagen leuk, maar zakt de film op momenten toch wel wat weg. Hierdoor wordt het ook allemaal een stuk minder scherp. Er wordt ook wat teveel tijd en drama gemaakt van het liefdesverhaaltje, waardoor het allemaal een beetje als een kaars uitdooft. Overigens is het nog leuk om te vermelden dat Ralph Bellamy en Don Ameche hier in een cameo te zien zijn. Dat zijn de twee oude mannetjes, waarmee Murphy te maken krijgt in Trading Places, een eerdere film met hem.

Jammer dus van het wat mindere einde, maar verder is dit een leuke frisse komedie met Murphy in misschien wel zijn beste rol.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Hele leuke film en inderdaad 1 van de betere Murphy films, zoniet de beste!

avatar van DBTim

DBTim

Erg leuke film! Heerlijk vermaak. Vond sommige scenes alleen net iets té lang duren, waardoor het af en toe wat langdradig voelde, maar voor de rest echt prima

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Leuke film !Meestal vind ik een komedie maar niets.Maar deze heeft me toch wel kunne vermaken.

avatar van mnrk

mnrk

Good morning, my neighbors!...............Hey, fuck you!............... Yes, yes! Fuck you too!

Nog steeds een heerlijke komedie van John Landis...

Het verhaal is gewoon heerlijk vermakelijk en zit vol met leuke momenten waardoor het leuk blijft om naar te kijken...

Eddie Murphy is helemaal in zijn element en wordt leuk bijgestaan door Arsenio Hall (dat ze alle twee ook nog andere rollen op hun nemen is ook nog eens super), ook de overige cast in deze film is zeker een prima toevoeging....

avatar van ricone

ricone

een klassieker!!!, een must see, tijdloze film, waarimn werjelijk alles klopt en leuk is!!!!!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gemiddeld.

Coming To America lost mijn verwachtingen niet helemaal in. Die lagen wellicht te hoog. Enkele grappen zijn absoluut geslaagd en ook de voorspelbaarheid is geen spelbreker, maar het stijgt nooit boven de middelmaat uit.

Eddie Murphy is echter een certitude. Hij haalt alles uit de middelen die hij in handen heeft. Alleen zijn andere rollen vind ik niet zo denderend. Hetzelfde geldt voor Arsenio Hall.

Voorts is het allemaal weinig speciaal: niet bijzonder grappig of wat dan ook, maar leuk als tussendoortje.

Klein 3'tje

avatar van kalehein

kalehein

Dit is één van mijn Murphy favorietjes!

Hoe een upperclass prinsje terrecht komt in het lompe NY.

Ook de minieme scene met Samuel L Jackson vind ik mooi

En dan hebben we ook nog james Earl Jones, die met zijn geweldige stem als koning en vader door de film heen schittert.

Nee, eerlijk is eerlijk, een geweldige film in een geweldige setting.

Ik zag de fuck you too scene al hieronder staan, maar deze is ook een pareltje:

He's got his own money!! And baby when I tell you he's got his own mony, I mean the boy has got his own money!! Prachtig!

avatar van 606

Prince Akeem: Listen, I know what I like, and I know you know what I like, because you were trained to know what I like, but I would like to know, what do you like?

Reverend Brown: Girl, you look so good, someone ought to put you on a plate and sop you up with a biscuit.

avatar van MizKriz

MizKriz

Een erg goede Murphy film,

de platte humor, ik hou van dat soort humor.

voorspelbaar, maar goed.

toch goed voor 4*

avatar van tattoobob

tattoobob

Alweer op tv........vermoeiend hoor! ! ! !

avatar van gatygun

gatygun

leuke film, blijft een klassieker. weinig worden er meer zo goed gedaan.

avatar van madmax2011

madmax2011

blijft goed deze film

avatar van missl

missl

Eddie Murphy loopt met zijn blije hoofd door Amerika en gooit overal geld naartoe. Echter zie je het allemaal van mijlenver aankomen maar volgens mij hoort dat bij Eddie Murphy films. Het kan de pret niet drukken, met weinig verwachtingen gekeken en is me enorm meegevallen. Gewoon een voldoende.