• 9.371.113 stemmen

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: Eddie Murphy, Arsenio Hall en James Earl Jones

Releasedatum: 6 oktober 1988

Plot Coming to America

"The four funniest men in America are Eddie Murphy."

Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid, weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.

Prince Akeem / Clarence / Randy Watson / Saul

Patrice McDowell

Queen Aoleon

avatar van Jordy

Jordy

Grappige film met leuke rollen van Murphy, die destijds nog grappig was. Ik heb de film een beetje te vaak gezien, maar hou het op 3 sterren.

avatar van vic

vic

deze film is gewoon in zijn geheel leuk. De beste film van Eddie murphy. Arsinio hall is ook erg goed bezig in deze film. 4 sterren omdat ik hem al 10 keer heb gezien en nog steeds leuk vind

avatar van dttom

dttom

3 sterren omdat ik hem al tien keer heb gezien

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Erg grappige film, heb hem wel vaak gezien, maar hij blijft leuk! 3,5 sterren.

avatar van Blindfold

Blindfold

Maarre het aantal keren dat je een film hebt gezien hoeft toch niet het cijfer naar beneden te halen. Juist omhoog, omdat je hem blijkbaar vaker wilde zien omdat hij zo goed is.

avatar van Psyche

Psyche

Heu, elke keer dat ie op tv is zit ik er naar te kijken, dussem, ***** = 5 sterren

avatar van EarthAngel

EarthAngel

Dit is dus echt een geweldige film. Inderdaad een hoogstandje van Eddie Murphy. Ondanks dat ik hem al 28 keer heb gezien kan ik er nog steeds op lachen! 5 sterren!

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Mee eens, een ontzettend leuke film. Murphy is erg grappig. Ik heb 'm al een keer of 3 gezien. (ik kijk namelijk liever verschillende films dan 10 keer dezelfde!)

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Goede comedy met een goede Murphy. Alleen... waarom moet hij in zowat alle films (meerdere) dubbelrollen spelen? Dat vind ik nu langzaamaan toch wel wat irritant worden. Maar dit was zeker een topper in de jaren '80 op comedygebied.

avatar van Macmanus

Macmanus

Is juist lachen als hij meer rollen speelt.

His mother cold him Clay, so i call him Clay.

avatar van stinissen

Toen was Eddie nog leuk...

avatar van LZA

LZA

Leuke film. Hall en Murphy zijn grappig. Ook gezien het feit dat ze meerdere rollen spelen in de film.

3,5 *

avatar van armitage

armitage

stinissen schreef:

Toen was Eddie nog leuk...

Precies, ik vind het een van zijn betere (lees grappiger) films.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vrij leuke komedie met een goede Eddie Murphy die voor grappige momenten zorgt.Coming to America bevat een zeer vermakelijk en leuk verhaal. De film is wel niet uitzonderlijk goed maar wel beter als de doorsne Amerikaanse komedie. Deze charmante komedie krijgt 3*

avatar van mc rosss

mc rosss

een mooie film, zelfs voor de zoveelste keer blijf je ernaar kijken dus 3.5 sterren

avatar van speedy23

speedy23

Onderhoudende komedie met originele grappen, waar flink om te lachen valt. Kijk uit naar de vele bekende sterren in piepkleine rollen zoals Samuel L. Jackson, Don Ameche en Cuba Gooding Jr. De plot is bedacht door columnist Art Buchwald, die jarenlang heeft geprocedeerd over de omvang van zijn honorarium. Paramount wilde aanvankelijk niets uitkeren, omdat ze niets aan de film verdient zou hebben. Het tegengestelde is waar, want de film bracht toch zo'n 130 miljoen dollar in het laatje... 4*

avatar van FisherKing

FisherKing

Heb je de film wel eens herzien ?

avatar van Phooze

Phooze

FisherKing schreef:

Heb je de film wel eens herzien ?

Eigenlijk kan dat niet anders... de film wordt om de 2 maanden door een of andere zender uitgezonden.

avatar van roda

roda

originele en vermakelijke film, die zelfs na de 100e kijkbeurt blijft boeien.

topacteerwerk, sublieme grappen en een ontzettend leuk verhaal dat geen seconde verveelt. kortom een meesterlijke komedie 5*

avatar van Derkje

Derkje

Superkomedie! De grappen over de royal penis en de buren die fuck you roepen zijn super! Blijft leuk!

avatar van roda

roda

als je hem zo super vind, waarom dan slechts 3.5* ?

avatar van Derkje

Derkje

Moet wel heeeeeeeeeeeeel goed zijn als ik meer geef voor een comedy!

avatar van V

V

Hij is inderdaad geweldig. Murphy en Hall schitteren en laten de kijker ook echt lachen. Dit is zo'n film die je kan blijven kijken. 4*

avatar van yarakhasan

yarakhasan

Voor mij is dit een van de leukste films ooit

avatar van ThaNick

ThaNick

Hele leuke film met een leuke verwijzing naar Trading Places.. Als Eddie met het meisje uit eten gaat, geeft hij een zak aan een zwerver, maar daar zit geld in.. en dan zegt Randolph (Trading Places) Mortimer, we're back in business! leuke spoiler

avatar van pascal83

pascal83

Prince Akeem: Sir, I was wondering, did you catch the professional football contest on television last night?

Cleo McDowell: No, I didn't.

Prince Akeem: Oh, it was a most amazing game. The Giants of New York took on the Packers of Green Bay. The Giants triumphed by kicking a pigskin ball through a big "H". A most ripping victory.

Cleo McDowell: Son... I'm just going to tell you this one time. If you want to keep working here, stay off the drugs.

Ik verhoog mijn stem maar naar 4*, toch jammer dat Eddie zo niet-grappig is in zijn laatste (ca. 10/15 ) films .... en de carriere van Arsenio is (helaas) nooit echt op gang gekomen.

avatar van Wouter

Hij werd groot op TV.

avatar van Anatolia

Anatolia

ThaNick schreef:

Heej! Bedankt zeg! Dat was me helemaal niet opgevallen. Ik snapte de humor daarvan nooit.

avatar van ThaNick

ThaNick

Anatolia schreef:

hehe vond hem zelf ook wel grappig.. ben er ook pas achtergekomen...