Genre: Romantiek / Komedie
Geregisseerd door: John Landis
Met onder meer: Eddie Murphy, Arsenio Hall en James Earl Jones
Releasedatum: 6 oktober 1988
Vrijdag 13 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Coming to America
"The four funniest men in America are Eddie Murphy."
Akeem is de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid, weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.
Prince Akeem / Clarence / Randy Watson / Saul
Darryl Jenks
Patrice McDowell
Queen Aoleon
Jordy
Grappige film met leuke rollen van Murphy, die destijds nog grappig was. Ik heb de film een beetje te vaak gezien, maar hou het op 3 sterren.
vic
deze film is gewoon in zijn geheel leuk. De beste film van Eddie murphy. Arsinio hall is ook erg goed bezig in deze film. 4 sterren omdat ik hem al 10 keer heb gezien en nog steeds leuk vind
Jerome-B
Erg grappige film, heb hem wel vaak gezien, maar hij blijft leuk! 3,5 sterren.
Blindfold
Maarre het aantal keren dat je een film hebt gezien hoeft toch niet het cijfer naar beneden te halen. Juist omhoog, omdat je hem blijkbaar vaker wilde zien omdat hij zo goed is.
Psyche
Heu, elke keer dat ie op tv is zit ik er naar te kijken, dussem, ***** = 5 sterren

EarthAngel
Dit is dus echt een geweldige film. Inderdaad een hoogstandje van Eddie Murphy. Ondanks dat ik hem al 28 keer heb gezien kan ik er nog steeds op lachen! 5 sterren!
jeroentje125
Mee eens, een ontzettend leuke film. Murphy is erg grappig. Ik heb 'm al een keer of 3 gezien. (ik kijk namelijk liever verschillende films dan 10 keer dezelfde!)
Ralfke
- 2075 stemmen
Goede comedy met een goede Murphy. Alleen... waarom moet hij in zowat alle films (meerdere) dubbelrollen spelen? Dat vind ik nu langzaamaan toch wel wat irritant worden. Maar dit was zeker een topper in de jaren '80 op comedygebied.
Macmanus
Is juist lachen als hij meer rollen speelt.
His mother cold him Clay, so i call him Clay.
LZA
Leuke film. Hall en Murphy zijn grappig. Ook gezien het feit dat ze meerdere rollen spelen in de film.
3,5 *
armitage
Toen was Eddie nog leuk...
Precies, ik vind het een van zijn betere (lees grappiger) films.
sn@ke
- 2077 berichten
Vrij leuke komedie met een goede Eddie Murphy die voor grappige momenten zorgt.Coming to America bevat een zeer vermakelijk en leuk verhaal. De film is wel niet uitzonderlijk goed maar wel beter als de doorsne Amerikaanse komedie. Deze charmante komedie krijgt 3*
mc rosss
een mooie film, zelfs voor de zoveelste keer blijf je ernaar kijken dus 3.5 sterren
speedy23
Onderhoudende komedie met originele grappen, waar flink om te lachen valt. Kijk uit naar de vele bekende sterren in piepkleine rollen zoals Samuel L. Jackson, Don Ameche en Cuba Gooding Jr. De plot is bedacht door columnist Art Buchwald, die jarenlang heeft geprocedeerd over de omvang van zijn honorarium. Paramount wilde aanvankelijk niets uitkeren, omdat ze niets aan de film verdient zou hebben. Het tegengestelde is waar, want de film bracht toch zo'n 130 miljoen dollar in het laatje... 4*
FisherKing
Heb je de film wel eens herzien ?
Phooze
Heb je de film wel eens herzien ?
roda
originele en vermakelijke film, die zelfs na de 100e kijkbeurt blijft boeien.
topacteerwerk, sublieme grappen en een ontzettend leuk verhaal dat geen seconde verveelt. kortom een meesterlijke komedie 5*
Derkje
Superkomedie! De grappen over de royal penis en de buren die fuck you roepen zijn super! Blijft leuk!
Derkje
Moet wel heeeeeeeeeeeeel goed zijn als ik meer geef voor een comedy!
V
Hij is inderdaad geweldig. Murphy en Hall schitteren en laten de kijker ook echt lachen. Dit is zo'n film die je kan blijven kijken. 4*
ThaNick
Hele leuke film
met een leuke verwijzing naar Trading Places.. Als Eddie met het meisje uit eten gaat, geeft hij een zak aan een zwerver, maar daar zit geld in.. en dan zegt Randolph (Trading Places) Mortimer, we're back in business!
leuke spoiler
pascal83
Prince Akeem: Sir, I was wondering, did you catch the professional football contest on television last night?
Cleo McDowell: No, I didn't.
Prince Akeem: Oh, it was a most amazing game. The Giants of New York took on the Packers of Green Bay. The Giants triumphed by kicking a pigskin ball through a big "H". A most ripping victory.
Cleo McDowell: Son... I'm just going to tell you this one time. If you want to keep working here, stay off the drugs.

Ik verhoog mijn stem maar naar 4*, toch jammer dat Eddie zo niet-grappig is in zijn laatste (ca. 10/15 ) films .... en de carriere van Arsenio is (helaas) nooit echt op gang gekomen.
Anatolia
Hele leuke film
leuke spoiler
Heej! Bedankt zeg! Dat was me helemaal niet opgevallen. Ik snapte de humor daarvan nooit.
ThaNick
hehe vond hem zelf ook wel grappig..
ben er ook pas achtergekomen...

Coming 2 America

An American Werewolf in London
Horror / Komedie, 1981

Le Retour de Don Camillo
Komedie, 1953
new york cityfast food restaurantprinsfake identityheir to the thronevis op het drogefake identityduringcreditsstingersearching for loveun príncipe en nueva york