The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen
Releasedatum: 22 januari 2004
Bekijk via Videoland
Plot The Texas Chainsaw Massacre
"What you know about fear...doesn't even come close."
Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.
Erin Hardesty
Jedidiah
The Hitchhiker
Henrietta
pumpking
Onlangs gekocht, origineel nog niet gezien, maar denk toch dat dit een vrij goede remake is. Spanning alom.
Siem Shady
Die zogezegde clichés waren in 1974 nog vernieuwend, ondertussen zijn ze gewoon afgezaagd en vervelend.
Klopt helemaal.
Maar dan is het toch ook logisch dat ze er bij de REMAKE ook inzitten! gast het is een REMAKE
Matthiasc88
Aiai, hoe men deze knaller toch kan afbreken...
het is gewoon zalig, punt uit
yeyo
Maar dan is het toch ook logisch dat deze film helemaal niks voorstelt in vergelijking met het origineel. Dit subgenre is ondertussen al helemaal uitgemolken en ik zie niet in hoe deze film de honderden varianten overstijgt.
het is gewoon zalig, punt uit
Op zo een grandioos argument kan ik natuurlijk niets terugzeggen..
jacobz
Voor een horror is deze film zeker niet slecht. Er ziet genoeg spanning in. Op het laatst begint het wel een beetje eentonig te worden.
Matthiasc88
Op zo een grandioos argument kan ik natuurlijk niets terugzeggen..
Elk zijn smaak, als je niet van de TCM houdt dan ben je niet goed bezig als liefhebber van het horror genre, toch de recente dan...
yeyo
Daar ben ik het niet mee eens. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar deze film is eerder negatief onthaald en wordt allesbehalve als een moderne horrorklassieker of zo gezien. Ik zou hem eerder plaatsen in het eindeloos rijtje van inspiratieloze remakes.
Turkeyloverz
Hoewel, als je het origineel nou even uit je hoofd zet en deze film los daarvan bekijkt, is het toch helemaal geen verkeerde film? Althans, toch wel beter dan de honderden recente ''originele'' b-horrorfilms?
moviemafketel
- 19752 berichten
Hij is toegankelijker gemaakt voor het grote publiek van nu denk ik?(Dus de huidige generatie beoordeelt deze remake als een op zichzelf staande film) De mensen die het origineel hebben gezien beoordelen deze film ongetwijfeld slechter.
De remake lijkt zich ook meer af te spelen in de jaren 90/00 dan dat ze het sfeertje uit 74 goed hebben nagebootst. Uiteraard een heerlijke meid als Jessica Biel er in gegooid en een paar "pretty boys". Toch nog best knap dat ze bij de remake wel dat sfeertje van een gestoorde familie/dorpje er weer goed in hebben weten te krijgen. R. Lee Ermey als gefreakte sheriff vond ik ook prima gekozen. Vermakelijk, maar nergens echt overtuigend.
yeyo
Het kan natuurlijk altijd slechter, maar dat betekent daarom nog niet dat dit een goede film is.
yeyo
Ik snap zelfs niet waarom deze film zich opnieuw in de jaren '70 afspeelt, het moet toch een eigentijdse remake voorstellen? Eén van de sterke aspecten van het origineel is het tijdsbeeld dat erin wordt weergegeven.
Turkeyloverz
De jaren 70 en 80 zijn gewoon toegankelijker voor dit soort films, omdat in die tijd veel dingen toch wel simpel waren. Dan heb je genoeg aan een lekkere meid, wiet en een psycho familie om een horrorfilm te maken. vind ik.
yeyo
Dit moet je toch even beter uitleggen, want hier begrijp ik niks meer van. Waarom waren de jaren 70 en 80 toegankelijker? Wat was er toen simpeler dan nu? En insinueer je dat een lekkere meid, wiet en een psycho familie de fundamenten van de originele film zijn?
mayhemblik
Al een hele tijd in mijn bezit maar nooit gekeken omdat ik het origineel echt briljant vind, maar vanmiddag na aandringen van een vriend toch maar eens opgezet en ik moet zeggen dat ik hem erg goed vond.
Vanaf de eerste minuut is de film al smerig, de drukkende hitte en de bezwete lijven in dat busje op elkaar gepropt geeft je gelijk al een benauwd gevoel.
Die scene met die beenloze man vond ik erg goed, ik vond die hele inteelt familie eigenlijk stuk voor stuk tof.
Maar als R. Lee Ermey ten tonele verschijnt kan het echte genieten pas beginnen, wat speelt hij een overtuigende kl**tzak zeg, echt geweldig!
En Leatherface was ook wel oke maar ik zie toch heel wat liever de ''echte''.
Ons aller leerhoofdje is toch wel één van mijn favoriete (horror) film personages.
Tipt niet aan het vuige origineel maar dat is ook haast niet mogelijk en dat had ik ook zeker niet verwacht.
Absoluut geen spijt hem gezien te hebben, wat zeg ik? ik heb een pracht middag gehad.
Turkeyloverz
Ik heb de jaren 70 en 80 niet meegemaakt, maar de technologie was niet ver. Dat bedoel ik eigenlijk met ''simpeler''. Ik zie een horrorfilm namelijk zo simpel mogelijk. De slasher en de slachtoffers moeten de hoofdzaken zijn, vind ik. Het liefst hebben ze geen telefoons, geen internet en zitten ze gewoon in de val
. En een lekkere meid (of meerdere), wiet en een psycho familie vind ik al een goed recept voor een goede horrorfilm. Dat garandeert natuurlijk niets, maar met goede camera- en acteerwerk kan het nog best wel wat worden.
Randall
Alleen deze 2003 versie gezien, maar vond het wel goed. Lekker schokkend op sommige momenten. De sheriff vond ik vooral goed zijn rol spelen. Ook prachtig gedaan met dat kleine stukje documentaire aan het eind, dat is even schrikken
Ik kijk er naar uit om eens de originele versie te zien.
yeyo
De nieuwe technologie heeft de horrorfilm inderdaad een hak gezet. Er moet in de hedendaagse horrorfilm altijd wel één of ander excuus aangehaald worden worden waarom geen van de slachtoffers hun GSM kunnen gebruiken.
Tom de Haas
Voor de nieuwe generatie Horror liefhebbers is de film zeker niet verkeerd. Maar als je zo als ik bent opgegroeid met het origineel dan valt hij een beetje tegen. Maar als je nog wilt genieten van het rijtje rekmakes lijkt het me verstandig ze niet met het origineel te verglijken. Om dat mensen de neiging hebben het verleden te romantiseren. (Het vroeger was alles beter gevoel).
John Lee Hooker
Aardige film. Gewoon lekker ontspannen kijken terwijl het toch spannend is.
- 3,5 -
maikel01
goede film! lekkere schrikmomenten en soms wat gore stukjes. Maarja.. helemaal mijn ding
Tha-Joker
Benauwende film. Verschrikkelijk spannend op sommige momenten, maar niet echt geschrokken. Weet iemand toevallig hoe veel TCM films er zijn en welke en op welke volgorde. Want ik ben de draad een beetje kwijt.
Minotaures
Bij deze.
Originele:
The Texas Chainsaw Massacre (1974)
The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986)
The Texas Chainsaw Massacre III (1990)
The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)
Remake:
The Texas Chainsaw Massacre (2003)
Vervolg op de remake:
The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)
Documentaire:
CaptainTwisted
De enige slasher, waarvan ik het orgineel heel slecht vond. Deze remake was in mijn optiek meer dan welkom! Ik weet niet wat het was met de versie uit 1974, maar hij sprak mij gewoon niet aan. Heb hem meerdere keren gekeken omdat ik echt een Horror-fan ben, maar het gevoel bleef uit. Dat had ik bij deze film vanaf 10 minuten wel al! 5*
BillyMac
Kan niet zeggen dat het een goede remake is, aangezien ik nog nooit het origineel zag. Eerst maar eens de versie uit '74 zien voor ik hier op stem.
Tha-Joker
Hoezo? Je kunt toch ook gewoon de films apart beoordelen? Wat vond je ervan, dan kan de remake nog beter/slechter zijn, maar dat hoeft geen afbreuk te doen aan de kwaliteit van deze film.
Inderdaad, het is toch op een aantal puntjes anders dan het origineel. Je kan het makkelijk apart bekijken.
fappie
- 2005 stemmen
Ik heb denk ik persoonlijk niets met horrorfilms. Opzicht nog wel een aardige film. Ik heb een gedeelte van het origineel gezien, maar het verhaal kwam niet helemaal overeen (toch?).
Klopt, in grote lijnen is het verhaal hetzelfde. Alleen zijn er toch degelijk een paar verschillen.
Origineel heeft een invalide jongen, deze dacht ik niet. Hier schiet die gekke jongen zichzelf in de beginscene dacht ik dood en in het origineel wordt ie(levend) het busje uitgetrapt.
Om maar even twee verschillen te noemen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime