The Texas Chainsaw Massacre (2003)

mijn stem
3,20
1848 stemmen

Verenigde Staten
Horror
98 minuten

geregisseerd door Marcus Nispel
met Jessica Biel, Jonathan Tucker en Eric Balfour

Een groepje jongeren zijn op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken die even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

905 BERICHTEN39 MENINGEN
zoeken in:
 
4,5
geplaatst op 13 februari 2015, 19:03 uur, permalink
De film wordt gehaat door de critici en in ieder geval klopt de kritiek dat het verhaal weinig origineel is: de seriemoordenaar Ed Gein heeft onder meer de inspiratie gegeven voor 'Psycho' (1960), 'The Texas Chainsaw Massacre' (1974) en 'The Silence of the Lambs' (1991) en critici vinden met name de remake van 'The Texas Chainsaw Massacre' uit 2003 erg slecht omdat het slechts een bloederige slasher-versie biedt van het verhaal. Maar toch vind ik de versie van 2003 erg goed: opnieuw is de film heel sfeervol, waardoor je de desbetreffende macabare wereld wordt ingezogen, en levert het 'gore'-element precies het gruwel-effect dat van de film zo'n klassieker maakte. Hoe slecht de film ook is (Roger Ebert schrijft: "A contemptible film: Vile, ugly and brutal"), zelfs de hater moet toegeven dat de film effectief is: "I can't imagine why anyone would want to make a movie like this, and yet it's well-made, well-acted, and all too effective."
The Texas Chainsaw Massacre Movie Review (1974) | Roger Ebert - rogerebert.com

avatar van sandero16
4,0
geplaatst op 27 maart 2015, 17:50 uur, permalink
Leuke film om naar te kijken .

er gebeurt veel en het zit goed in mekaar . Veel gore actie .

Niet alles was geslaagd , zoals het langdradige eindstuk.

Verder toppie, helemaal mijn ding. Creepy sfeer

4*

avatar van Argyle
4,0
geplaatst op 28 juli 2015, 10:46 uur, permalink
Leuke horror film. Alleen om het zien van jessica biel is het kijken van deze film al waard.

4.0

avatar van U96
4,0
geplaatst op 7 oktober 2015, 5:31 uur, permalink
de enige remake tot nu toe die ik niet minder vind dan het origineel, super horror filmpje!!!!

avatar van Tommy De Vito
4,0
geplaatst op 16 november 2015, 10:04 uur, permalinkbevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Uitstekende film die genoeg horror-ingrediënten in huis heeft, om er lekker op los te griezelen. Althans ik vond deze remake erg spannend, vooral toen ik hem voor het eerst in de bioscoop zag.

De openingsscène van de film, de zwart-wit beelden in het huis van de Hewitts, is sterk. Met name de 'stem' die verteld onder andere; The events of that day were to lead to one of the most bizarre crimes in the annals of American history. The Texas Chainsaw Massacre. Heerlijk, en pakkend tegelijk. Vervolgens zien een groep jongeren in hun busje door de VS rijden, met een goed (bijpassend) nummer 'Sweet Home Alabama' op de achtergrond. Het is afwachten wanneer het misgaat. Ik zal over het verhaal niet verder uitweiden, aangezien het vrij bekend is.

De film heeft genoeg te bieden, met name de sfeer vind ik top. De hele film lang hangt er een creepy sfeer. De schrikmomenten zijn dik in orde, de opbouwende spanning en natuurlijk Thomas 'Leatherface' Hewitt. Klassieke horrorpersonage, die met zijn kettingzaag werkelijk niks heel laat. De cast is prima. R. Lee Ermey (Sherrif Hoyt/Hewitt) acteert er lekker op los. Perfect gecast, aangezien hij de looks van een echte sherrif heeft. Dit was ook de (grote) doorbraak van Biel.

Al met al, is dit een vermakelijke, enge horrorfilm. This is the only known image of Thomas Hewitt, the man they call Leatherface. The case today still remains open. 👍