• 9.378.480 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Horror | 98 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Jessica Biel, Jonathan Tucker en Erica Leerhsen

Releasedatum: 22 januari 2004

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Texas Chainsaw Massacre

"What you know about fear...doesn't even come close."

Een groepje jongeren is op weg naar een concert, als ze onderweg een zwaar getraumatiseerd meisje oppikken dat even later zelfmoord pleegt. Ze besluiten een telefoon te zoeken en belanden bij het huis van de familie Hewitt en de kannibalistische moordenaar Leatherface, die met z'n kettingzaag vervolgens achter de jongeren aangaat.

hollywood king

prachtig, beste film van alle Texas Chainsaw Massacre films.

avatar van R1992

R1992

nah,, best spannend, maar op sommige momenten best om te lachen.

de autocrash was best gruwelijk in beeld gebracht De spanning werd aardig opgebouwd vóórdat één van de hoofdpersonen werd afgeslacht.. je krijgt teveel te zien van die chainsaw gozer. Bij het avondeten, waarbij die blonde zonder tanden zat, die oom zonder benen, een bewusteloos en de ander bij bewustzijn, was het totaal niet spannend

Ik begon bij die scene namelijk bijna te lachen, het hoorde serieus en creepy te zijn.. maar nee Ook vond ik het soms grappig dat de 'sheriff' hele tijd zijn neefje uit dat gat riep om iemand af te slachten.. dat gebeurde een beetje te vaak

De sfeer was zeker goed en ook de laatste scene waarbij die chainsawgozer wegloopt is goed in beeld gebracht, maar de beste scene vond ik de autocrash

avatar van R1992

R1992

aaa, zie net dat dit niet Texas: The Beginning is, kan me reactie nu niet meer verwijderen

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Vond hem goed om 1 keer te zien

avatar van shelle-bel

shelle-bel

wooww supper bloederig

avatar van bild

bild

Zeer spannende horrorfilm met topactrice Jessica Biel. Leuke spannende en enge sfeer met goede muziek net zoals de regie. Cinematografisch gezien is The Texas Chainsaw Massacre ook erg goed. Aanrader !

jordandejong

goede horror film, en r lee eremy speelt geweldig.

yeyo

Mensen die dit dertien in een dozijn horrorfilmpje beter vinden dan zijn weergaloze voorganger hebben gewoon absoluut geen smaak.

avatar van J8R

J8R

yeyo schreef:

Kan je niet gewoon je eigen mening over de film geven in plaats van andermans mening af te kraken?..

yeyo

Nee, maar ik kan wel allebei doen. Bij deze mijn mening over dit stuk vuil.

Deze remake is het schoolvoorbeeld van hoe Amerikaanse mainstream horror niets meer voorstelt. Het verfrissende karakter van de oude film is nergens meer te bespeuren. Een beetje humor is er al evenmin. De ijzingwekkende suspense van de originele film is vervangen door een waterval van gruwelijke taferelen. Want meer dan gore heeft een horrorfilm tegenwoordig blijkbaar niet nodig, spanning is overschat.

Op het einde loopt de film totaal uit de hand wanneer er zelfs een oorzaak gezocht wordt voor Leatherface zijn gedrag: hij werd namelijk vroeger gepest, boe-fucking-hoe . Want je gaat altijd wel van die randdebielen hebben die op het einde van een horrorfilm verontwaardigd zijn omdat er geen verklaring wordt gegeven voor de moordenaars hun daden. En de producer van deze film, Michael Bay, weet als de beste hoe hij moet inspelen op te noden van idioten.

Het verbaast me overigens niets dat hij de film heeft geproduceerd, de man die op een kruistocht is om alle klassieke horrorfilms door een lauwe remake te verkrachten. Waarom doet hij dit? Niet omdat hij horrorklassiekers een nieuwe "touch" wilt geven, maar gewoon voor het geld. Mensen zullen namelijk sneller geneigd zijn om naar een film te kijken die hun bekend in de oren klinkt, dan naar een onbekende titel.

Behoorlijk flauw bovendien dat ze ook deze film marketen als "waargebeurd". Alsof iemand, buiten een paar goedgelovigen, na 30 jaar nog gaan geloven dat dit ooit echt gebeurd is.

yeyo

J8R kan jij nu misschien ook uitleggen waarom je dit zo een heerlijke film vond?

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Schitterende remake.

De meeste punten van het originele verhaal zijn behouden maar hier en daar toch een andere weg in gegaan.

Het begin is goed, het geeft weer dat er onheilspellende dingen gaande zijn in Texas. Voor de rest heeft de film veel schrikmomenten en veel beklemmende scènes.

Het blijft spannend. Geen bruuske of slechte editing zoals in Friday The 13th remake.

avatar van J8R

J8R

yeyo schreef:

Omdat je t zo aardig vraagt

Het verfrissende karakter van een film zegt mij niets.. Ik kende de originele TTCM ook al voor ik deze remake zag en wist dus van tevoren wat ik kon verwachten.. Heb de film dus ook beoordeeld aan de hand daarvan.. Als ik de nodige humor in een film zoek, had ik ook een komedie kunnen gaan kijken..

Die ijzingwekkende suspense waar jij t over hebt, heb ik wel degelijk gevoeld in deze film.. En gewoon vanaf minuut één.. Hoewel het moeilijk zal zijn jou te overtuigen, (je mening is vrij duidelijk ) vond ik o.a de scene met het opgepikte meisje in het busje en jessica biel in het oude schuurtje huiveringwekkend en behoorlijk overtuigend geacteerd.. Overigens blijft die spanning wat mij betreft gedurende de gehele film hangen.. 'onheilspellend' is wat dat betreft idd het juiste woord.. Dat is voor mij precies wat ik zoek in een horrorfilm.. Zowel de acteurs als de omgeving is uitstekend gekozen en de nadruk ligt voor mijn gevoel meer op het lugubere karaker van de familie Hewitt dan dat deze drijft op rondvliegende lichaamsdelen (hoewel die ook niet ontbreken) .. Dit in tegenstelling tot bijv de remake van Friday the 13th..

Al met al zit ik niet te wachten op een diep verhaal als ik een horrorfilm opzet, hij moet me echter wel kunnen raken qua spanning en dat doet deze film absoluut.. Vandaar mijn zeer hoge beoordeling

yeyo

De beginscène was inderdaad redelijk sterk, dat moet ik ook toevoegen. Daarom dat ik de film niet het minimum geeft.

Dat van die humor, ik zoek in horror natuurlijk geen grappen om je een breuk mee te lachen. Maar zo een paar korte, luchtige stukjes. Zoals dat met die opa in de eerste.

Een diep verhaal zoek ik ook niet altijd in een horrorfilm. Want ik vind zelfs dat de oude TCM nog minder een verhaal heeft als deze. Maar die film wist de lugubere taferelen op een chaotische en onheilspellende manier in beeld te brengen en dan komt realistisch over. Iets wat ik mistte in deze remake, ik vond de cinematografie eigenlijk te flitsend en videoclip-achtig voor een horrorfilm.

Maar iemand die zijn mening over een film goed kan argumenteren, daar heb ik alle respect voor. Dus laten we gewoon besluiten dat smaken verschillen.

avatar van charmed one

charmed one

een goeie remake. hij was wel spannend. en leatherface speelt het goed.

avatar van rep_robert

Redelijke remake!

De film begint lekker, mooie beelden en een korte samenvatting met de (verder fletse) karakters.
De film komt verder wat langzaam op gang, maar als eenmaal de pret is begonnen gaat het ook echt los.
Leatherface is lekker sadistisch en er hangt de hele tijd een lekkere onheilspellende sfeer over de film heen.
Biel doet het verder ook ok als hoofdrolspeelster, geen awardbreaking prestatie verder. Gewoon degelijk.

De actiemomenten(moorden) zelf vind ik minder in beeld gebracht, slecht camerawerk en het is nauwelijks te volgen wat er gebeurd.
Kan echt beter, dit wist mij nauwelijks te bekoren.

De momenten met de politieagent zijn wel prachtig, (heb de film al eerder gezien, dus ik wist dat hij bad ass was) lekkere klootzak die zeer overtuigend overkomt.

Het einde vond ik dan wel weer minder, mede door onlogische handelingen van Biel's personage.
Heb je eindelijk iemand gevonden die je wegbrengt, ga je hysterisch doen daar voor in de auto(a la begin vd film). Logisch dat hij dan stopt ja!
Het loopt met een sissertje af verder
, dat is dan ook weer flauw.

Al met al een redelijke remake met een beklemmende sfeer en setting, die nergens uitschiet wegens slordig cameragebruik en hier en daar ongeloofwaardig handelen van de personages.
Heb me verder wel vermaakt met de film.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Aardige slachtfilm die ik een lange tijd geleden heb gezien. Niet speciaal verder. De orginele versie lijkt me beter. Ik wist trouwens niet dat dit op een waargebeurd verhaal rustte.

jordandejong

hoe krijg je zone horror op je tv. upc heeft hemtoch weg gehaald?

avatar van charmed one

charmed one

nee volgens mij niet hoor.

avatar van playah26

playah26

jordandejong schreef:

hoe krijg je zone horror op je tv. upc heeft hemtoch weg gehaald?

Inderdaad, Zone Horror is niet meer beschikbaar bij UPC.

avatar van deTuinman

deTuinman

al dik 2 maanden niet volgens mij

avatar van pizza maniak

pizza maniak

redelijke film, maar niet fantastisch. het eindeloze achtervolgen wordt uiteindelijk een beetje ongeloofwaardig. Maar voor de rest zit de sfeer er wel goed in.

avatar van misterwhite

misterwhite

De eerste keer toen ik de film zag was ik echt onder de indruk. De 2de keer vond ik hem al veel minder. Maar toch nog echt heel spannend.

De film is niet geschikt voor de gevoelige kijkers, ik heb er zelf nooit veel last van gehad maar vrienden van mij wel. Ze hadden zelfs moeite voor deze uit te kijken. Natuurlijk is het minder bloederig en shockered tegen Cannibal Holocaust maar toch komen er zieke stukken in.

Het leuke aan deze film is dat er goeie schrikmomenten in zitten, vooral de eerste keer krijg je af en toe het gevoel van een veel te hoge hartslag.

Het verhaal was maar zwakjes, maar toch niet volledig slecht. Er zaten leuke onthullende dingen in.

Ik hou het op 3.5*.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

voor mij had het een 3.25 mogen zijn maarja

ik vond het zeker geen slechte film soms zelfs echt gruwelijk en eng

zeker niet slecht

wel dun verhaal en heel som te langdraadig

avatar van Kr!kke

Kr!kke

De eerste film van The Texas Chainsaw Massacre die ik gezien heb, en deze smaakt wel naar meer (al zijn ze waarschijnlijk allemaal anders qua sfeer en acteerwerk enzo...)

In deze film werd de spanning goed opgebouwd, om vervolgens die gek met zijn kettingzaag zijn gang te laten gaan.

avatar van GijsDeBeelde

GijsDeBeelde

Best wel een amusante horrorfilm. Leuk voor een avondje griezelen. De acteerprestaties waren dik in orde, ondanks dat ik zelf andere acteurs had gekozen. Er hing een leuk sfeertje in het begin van de film. Je kunt de overvloed aan zon bijna door je scherm voelen. Later in de film kon men volgens mij de donkere sfeer nog wat beter uitwerken.

avatar van valentinooo

valentinooo

Ongelooflijk spannend!!!!!!!!!!!!

Afstandbediening vloog meters door de lucht, pfffff!!!!!!

Zeker goeie film, maar pas op, niet echt 'ontspannen' kijken,

Wat een spanning.. op het puntje van je stoel!

avatar van flemming000

flemming000

wat een komedie orlando bloom weet van geen ophouden en die james morrisen hele leuke komedie ik heb zo vaak gelachen met me kinderen. heel erg leuk dus voor de kids.

Ik vat hem niet?

Orlando Bloom?

James Morrisen?

Jij hebt het over pirates of the caribbean.

yeyo

Die Flemming is een echte komiek, bij Shawshank schreef hij ook al zo een onzinnig bericht.. lachen geblazen!!