Genre: Drama / Sport
Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young
Releasedatum: 18 mei 1977
Bekijk via Videoland
Plot Rocky
"His whole life was a million-to-one shot."
Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.
- Trailer (YouTube)
Mike
Fight Announcer
Cut Man
Dennis Evahi
"Rocky I" is een klassieker. Sublieme film. Jaren later worden er nog stukken uit de Rocky's genomen voor in andere films of serie's omdat die zo goed zijn!!! NIET ZIEN IS EEN GAT IN U CULTUUR OF OMGEKEERD!!!
geweldig goed uitgedrukt! Ik blijf Rocky 1 een goede film vinden. Het klopt gewoon, ijzersterk verhaal, geweldige muziek. Ik kan mij voorstellen dat veel sporters inspiratie kunnen halen uit het doorzettingsvermogen van Rocky. Goed geacteerd door Sly. Kortom: puike film. Nog steeds "standing strong" na 30 jaar!
Wolly
Vindt het trouwens bullshit dat er mensen zijn die dit 1 van de zovele films zijn....Dit was 1 van de eersten...Echt superfilm...
Mzls Wolter
Waku
Mooie film.
Het gaat niet enkel om de klappen maar om de trots,
zelfrespect en de persoon Baboa.
Zijn relatie met het meisje Adrian uit de dierenwinkel en de verzorger Paulie zijn hartverwarmend.
Rocky draait om gevoel en dat straalt de film ook uit.
Een meeslepend,ontroerend en ijzersterk boksdrama.
Nomak
F een vraagje... heeft iemand de dvd box met alle rocky's gekocht? Zoja, is die een beetje vet?
Ik heb die vorige week gekocht.
Gisteren Rocky 1 en 2 gezien en vanavond de 3de kijken. Misschien ook nog de 4de vanavond als ik tijd heb.
Het zijn geweldige films.
Stallion
Bij de dvd-box zit ook nog een filmpje met Stallone die over Rocky praat. Is opzich ook wel leuk om te zien. En nog een paarfilmopanme enzo.
Nomak
Geen minpunten in deze film.
Ik verhoog naar 5 sterren want dit is een Meesterwerk dat nooit gaat vervelen.
lowhusky
de beste film van sylvester stallone! 5 sterren
Greddy81
Gewoon een toffe film ook heeft rocky altijd van de grappige uitspraken het eerste deel is wat minder leuk maar de delen die erop volgen zijn helemaal te gek
Stallion
Keel, dit slaat echt nergens op. Zo kun je over idere film wel een rotverhaaltje maken. Geef eens wat meer uitleg.
Dennis Evahi
Yippie!!!..
Rocky komt weer op t.v. Fantastische film dit, hoort eigenlijk in mijn Top 10. Ik ga in iedergeval weer kijken.
Memorable Quotes from Rocky (1976):
(Adrian is trying to get to Rocky in the ring]
Rocky: Adrian!
Adrian: Rocky!
Rocky: Adrian!
Adrian: Rocky!
Rocky: Adrian.
Adrian: Rocky

In een heel ver verleden (voor zover je daarover kan spreken) gezien. Wellicht maar eens een dvd'tje op de kop tikken...
Quentin
Bah wat hebben ze een lelijke tape op tv draaien. Niet kijken, ziet er niet uit.
jordybeukeboom
Nou dan kan ik het wel hebben, ik vond het overigens wel meevallen met de beeldkwaliteit. In het begin dacht ik ook "Okay...", maar daarna ben ik er eigenlijk niet meer door afgeleid
jordybeukeboom
Dit verhaaltje hierboven klopt niet. Hij werkt zelf niet in de vleesfabriek (ja okay, later aan zijn conditie...)
Naomi Watts
Klopt ja, naar mijn herinnering was hij een schuld inner van een maffiabaas.
metaledje
een topper, ik leefde volop mee met rocky zelf, zijn gezicht uitdrukkingen en emoties zorgen ervoor dat je volledig met hem meeleeft, echt TOP
lowhusky
in dit deel werkte hij inderdaad niet in de vleesfabriek
The One Ring
Deze kan ik niet helemaal goed beoordelen, gezien tijdens de uitzening donderdag de tv plotseling kuren kreeg. Ik heb hierdoor 20-30 minuten gemist en was er ook helemaal uitgeraakt. Maar wat ik duidelijk gezien heb was best goed. Stallone was voor de verandering overtuigend, al vond ik 'm af en toe te veel praten. Maar dat past dan weer bij zijn personage. Verder gewoon een goede film. Misschien dat ik 'm hoger beoordeel als ik 'm eens fatsoenlijk zie, maar voorlopig 3,5 sterren
Het bleek gisteravond dat ik toendertijd maar veel minder gezien had dan ik dacht. Vanaf het moment dat Rocky gevraagd wordt op tegen Creed te vechten tot het eindgevecht heb ik nooit gezien.
Toch kom ik niet tot een ander aantal sterren. Rocky is een van de betere films in zijn genre, met leuke acteerprestaties van Stallone, Young en Meredith. Shire vond ik hier iets minder. Ik vroeg me trouwens ook af of het in het in Amerika gewoon is dat een bokser zo'n overdreven opkomst maakt zoals Carl Weathers vlak voor het eindgevecht. Het kwam erg belachelijk over allemaal.
Een van de betere punten van de film was het wat groezelige sfeertje van armoede die heerste in Rocky's omgeving. Dat gaf de film haast meer betekenis en onderscheid hem ook van andere vergelijkbare films.
Leuke boksfilm dus. 3,5*
Pacino88
Zelfde als Ring, leuke boksfilm. Stallone praat zeker te veel, is even wennen. Zijn accent is echter fijn om naar te luisteren en het acteerwerk is zeer goed. Allerlei depressieve personages komen langs in een rotbuurt.
De finale is wat rommelig, ik vernam dat Apollo had gewonnen en Stallone is blijven staan.
The One Ring
Ja dat vond ik ook al verwarrend. De uitslag van de jury werd ook niet ondertiteld, waardoor het een beetje te onduidelijk werd wie er won. Ook jammer dat we aan het einde niet meer de reacties van alle bijrollen als Mickey te zien kregen.
jordybeukeboom
Mooie film, waarin vooral het persoonlijke leven van Rocky centraal staat, met als centrale vraag: ben ik een mislukkeling of niet?
Stallone zet erg krachtig zijn karakter neer, met humoristische dialogen en gebeurtenissen. De sfeer van de film is wat mysterieus en 'nostalgisch', een beetje zoals Taxi Driver, ook omdat er veel avondscenes inzitten.
De beginnende 'verhouding' tussen Rocky en Adrian is natuurlijk lachwekkend en tenenkrommend ("ik wist wel dat je een mooi meisje was", als hij haar bril en muts afzet), maar dit past wel erg bij de wat sullige Rocky, en het is toch ook wel ontroerend. Shire is goed gekozen: want ze is inderdaad erg knap zonder bril en muts
Het gevecht is wat kort, maar toch sterk gedaan, met een leuke emotionele ontknoping
Al met al is deze film veel meer een sterk drama dan een boksfilm. Ik had dat anders verwacht, maar ik ben blij dat de film op deze manier in elkaar steekt
Armacky
rocky 1 is ook gewoon super als alle andere rocky's. Goed geschreven van sly, dat hij niet gelijk tegen creed had gewonnen, want dat zou wat sterretjes kosten.
verder nog grappig quote:
Driver: You know what i said?
Rocky: no what did you said what?
Driver: Take her to the zoo
gemeen
4.5 trouwens
saiko
Eens. Rocky rules, er zijn zelden zulke goede boksfilms gemaakt.
Kijk dan Raging Bull maar eens.
saya
heb deze film gezien op aanraden van en samen met mijn vriend.
had een enorm vooroordeel tegen Stallone met z'n scheve bek, maar deze film heeft alles goedgemaakt!
wat een acteerprestatie, en dan heeft hij het nog zelf geschreven ook, geweldig!
niet verwacht van mezelf, maar echt een tópfilm!
was na het zien beschaamd door mijn gebrek in opvoeding.
"Adriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!"

1982

Rocky II
1979

Anthony Ippolito speelt jonge Sylvester Stallone in biopic 'I Play Rocky'
De iconische film 'Rocky' is vanavond te zien op televisie

Videobanden van de 'Rocky'-trilogie leveren ruim 50.000 dollar op bij veiling

Sylvester Stallone woedend om nieuwe 'Rocky'-spin-off: "Karakters worden uitgebuit"

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999