Genre: Drama / Sport
Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young
Releasedatum: 18 mei 1977
Bekijk via Videoland
Plot Rocky
"His whole life was a million-to-one shot."
Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.
- Trailer (YouTube)
Mike
Fight Announcer
Cut Man
Ricky Roma
Give her a break she's 12 years old.
Die rating is wel WEER terug naar 3,63 gegaan, en hij stond nou net eens op 3,64
Overigens vind ik dit niet kunnen. Kijk eens naar haar stemlijst, ze is 12 jaar en haar filmsmaak beperkt zich blijkbaar maar tot één genre.
En ze weet niet wat ze zegt (slecht acteren my ass).
BAH.
decsss
En ze weet niet wat ze zegt (slecht acteren my ass).
BAH.
Wij hoeven elkaar niet te vertellen dat dit een topfilm is. Maar met alle respect ik denk niet dat een 12 jaige deze film nu al kan waarderen. En je zegt het zelf al "haar filmsmaak" hoe erg wij het er niet mee eens zullen zijn, we moeten haar mening ook respecteren.
Crystical
Weer even naar een 3,64 gebracht.
Mijn sport lievelings film echt een topper! je blijft meeleven hoe vaak je hem ook kijkt.
-happy
mee eens, ik ben zelf 13 maar vind films zoals: high school musical en finding nemo nou niet echt de top. Maar iedereen heeft z'n eigen mening en daar mag die voor uitkomen toch??
ik zag deze film samen met m'n vader en vond hem opzich wel leuk maar is niet een van mijn favorieten.
-Ik geef hem een 3,5
Tharoy
In dit geval moet je die stem gewoon verwijderen. De argumenten slaan helemaal nergens op, met alle respect. De moderators zouden hier eens meer op moeten letten.
decsss
Ik ben het er niet mee eens dat je haar stem moet verwijderen. Ze heeft de film gekeken, maar kon hem (helaas) niet waarderen. Dus telt haar stem in dit geval wel gewoon. Ongeacht wat wij ervan vinden.
Wes_FR
Mijn favoriete filmreeks aller tijden. Roept bij mij persoonlijk geweldige emoties op, ik kan mij er echt volledig in verplaatsen. Dit eerste deel is natuurlijk de epitome van deze legendarische reeks, zonder enige twijfel vijf sterren.
ace leader
ze zegt dat ze geen zin meer had omdat het gevecht maar niet wilde beginnen (wat in de laatste 15 min pas kwam) dus ze heeft maar de helft van de film gezien, lijkt me ...stem verwijderen dus
decsss
Ik weet niet wat de regels zijn omtrent stemmen, moet je een film in zijn geheel zien wil je mogen en kunnen stemmen? Eigenlijk zou je zeggen ja dat hoort wel zo, want dan heb je pas een goed beeld over een film. Maar wat nou als de film je na een (half)uurtje totaal niet aanspreekt (heb ik ook vaak gehad, maar ik kijk hem dan toch af) zou je dan niet mogen/kunnen stemmen? Aan de andere kant is het wel weer eerlijk om te zeggen ik vond de film na een uurtje niks aan en stem op basis daarvan. Hoe dan ook zoals ik al eerder zei ik weet niet wat de regels zijn omtrent stemmen, dus laat het in dit geval aan de moderators over.
GinolaEHV
Rocky doet aan als een b-film, maar is dan waarschijnlijk wel de beste b-film aller tijden.
Er wordt houterig geacteerd (Stallone is en blijft een b-acteur) en het verhaal komt langzaam op gang. Het wordt pas echt interessant als Rocky gaat trainen voor de grote match. Verder is de verhaallijn die gaat over de relatie tussen Paulie en Rocky verre van interessant.
Maar als de film eenmaal interessant is geworden, dan is -ie ook écht interessant. De film toont schitterende beelden van een joggende Rocky, in achterbuurten en op de trappen van Philadelphia Museum of Art (misschien wel één van de bekendste scènes in de filmgeschiedenis). Erg mooie plaatjes.
Dat ik tot het einde toe geen idee had of Rocky wel of niet de wedstrijd zou winnen, is een groot pluspunt. Het gevecht is mooi om te zien. Een arrogante kwal tegenover een dommekracht met een gouden hart.
Op het wat houterige acteren en het enigszins langzaam op gang komende verhaal na, kan ik geen slechte dingen ontdekken aan deze film.
Al met al een echte klassieker: 4*.
The Rockfather
Al met al een echte klassieker: 4*.
Hoe kan je Stallone een B -acteur noemen :S. Hij was een tijdje(en miscchien nog steeds, dat weet ik niet) de beste betaalde acteur.
Rocky was de film van het jaar met veel oscars(dus dat kan je geen b-film noemen).
Voor de rest een uitstekende film. 5
GinolaEHV
Dat is niet zo moeilijk... hij is gewoon een zeer matig acteur. Dat hij veel betaald heeft gekregen zegt nog niks over z'n acteerprestaties. Dat is gewoon het opportunisme van Hollywood. En dat zegt iets over zijn andere kunnen binnen het zijn van een acteur (stoere uitstraling, sterk... zeer geschikt voor actiefilms)
Je ziet toch zelf ook wel hoe houterig en vrijwel altijd zonder overtuiging hij acteert?
Xaio
kArIzMa_Movie
Een zeer goede boksfilm. De film heeft een behoorlijk goede spanningsopbouw en bevat mooie scènes; de gevechtsscènes zien er prachtig uit. Het eindgevecht is zeer spectaculair en mooi om te zien. Een van de betere van Stallone.
De Krokodil
Beste van de reeks. Stallone acteert hier op zijn best. En alles klopt verder aan de film, het verhaal heeft inhoud en is niet te vergelijken met die Rambo-pulp.
3,5
Shinigami
De Rocky serie is echt geweldig!
Het bevat een zeer mooi plot over iemand die van 'nobody' tot bokskampioen ging,en alles was maar 1 op een miljoen kans.
Deze series zal niet snel vergeten worden.
Donkerwoud
Grappig dat mensen daadwerkelijk menen dat er vanuit Stallone goed geacteerd wordt in deze film. Ja, hij past goed in zijn rol, maar hij is dan ook op sommige punten Rocky, meer dan dat hij hem speelt. In elke rol die hier ook maar enigszins van afwijkt, faalt hij grandioos.
En al die harde kritiek als iemand deze film niet zo spannend vind als anderen. Ik ben ruim tien jaar ouder dan dat meisje en ik vind het inderdaad ook niet het meesterwerk dat ervan gemaakt is. Boohoohoo, get over it!
Ricky Roma
Spannend? Jonge, als je puur voor het gevecht gaat kijken kun je beter op de fast forward knop drukken tot je aan de laatste 10 minuten bent. Dat is net het probleem met deze film. Mensen gaan de film kijken met de veronderstelling dat je niks anders als trainen/boksen gaat zien, dan kom je inderdaad bedrogen uit. Als je weet waar je je aan kan verwachten is de film al heel wat beter (voor degene die hem echt saai vonden).
fappie
- 2005 stemmen
idd.. iedereen zeg taltijd owh nej is saai, boksfilm.. het is gwoon een drama film.. vind hem nog steeds super
demayo
Stalone is hier inderdaad zo goed omdat hij zichzelf speelt: een sukkel. Net als in Copland, zijn enige andere goede rol.
Schitterende film dit. Hele sneue treurige sfeer die ik zelden zo meeslepend overgebracht heb zien worden. Neem de personage's alleen al.... Rocky die zich laat uitkafferen door een 10-jarig meisje, Pauli in zijn vrieskist, die duffe Adrian met haar goudvissen, en
Micky....
Damn wat een deprimerend stelletje haha! Fantastisch.
FrisoBoei
Die eerste was toch wel goed hoor. Heb hem tijdje geleden pas voor het eerst gezien omdat ik dacht dat hij zo slecht was als de latere. En stallone speelt hier echt nog goed.
Vond trouwens die nieuwe film, Rocky Balboa ook weer best goed.
De eerste en de beste. Absoluut geen meesterwerk maar Stallone is prima gecast. De film heeft een prima sfeertje en mikt op het sentiment, al heeft het allemaal niet erg veel om het lijf. Toch maakt de film indruk. Goed.
DiStefanO
Hoe je het ook went of keert. Dit is toch een film die meer verdient. Een plaatsje in de top250 zou niet onterecht zijn geweest.
kimberlyVD
Aangename film. Voor Rocky krijg je al vanaf het begin van de film veel sympathie waardoor je ook wil dat hij het er goed vanaf zal brengen. De film is ook mooi opgebouwd. En Sylvester Stallone zet hier toch wel een zeer mooie rol neer. 4*
Nomak
Neen, Lord of The Rings films, Man on Fire en dat soort prullen zijn beter.
Deze hoort inderdaad veel hoger gewaardeerd te worden, helaas kunnen veel mensen een goede film niet naar waarde schatten.
Ik moest meekijken van mijn broer en dat is mij zuur opgebroken.
Ik dacht een hele tijd dat hij nou eindelijk ging beginnen maar dat bleef maar duren.
Toen besloot ik om te stoppen. Ik kon het niet meer aanzien.
En dat acteerwerk kon wel veel beter!
Voor mij is mijn stem dus een 0.5!
Ik probeer altijd respect te hebben voor iedereen, maar moet ik jou nu serieus nemen?
Punkette
Ik was laatst aan het kijken in de kast en vond toen allemaal oude videos van de rocky-serie tegen. Ik besloot ze te kijken. Rocky is een van mijn lievelings films geweest toen ik klein was. En toen ik hem keek kwamen de gevoelens weer naar boven. Geweldige film, en hij blijft geweldig. Een 4,0*
Jan Vanhulle
een van mijn lievelingsfilms heh, gewoon geweldig
YoungHustler
De beste rocky film die er is naar mijn mening, al vind ik deel 3 ook erg goed. deel 5 en 6 helaas wat minder.

Rocky Balboa

1982

Rocky II
1979

Anthony Ippolito speelt jonge Sylvester Stallone in biopic 'I Play Rocky'
De iconische film 'Rocky' is vanavond te zien op televisie

Videobanden van de 'Rocky'-trilogie leveren ruim 50.000 dollar op bij veiling

Sylvester Stallone woedend om nieuwe 'Rocky'-spin-off: "Karakters worden uitgebuit"

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999