• 9.377.372 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Releasedatum: 18 mei 1977

Plot Rocky

"His whole life was a million-to-one shot."

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Robert 'Rocky' Balboa

Tony Gazzo

Fight Announcer

avatar van dikkop

dikkop

Het begin van een tijdperk is deze film....Geweldig!

avatar van Arbil

Arbil

wat een sfeer heeft deze film

avatar van prediker

prediker

Ik vind het jammer dat deze film - min of meer - zo'n beetje wordt afgerekend en over een kam wordt geschoren met het gehele werk en dito acteerprestaties van Silvester Stalone.

Rocky is het verhaal van een derde rangs bokser die het talent wel had maar die door uitbuiting van zijn goed inborst en correctheid, nooit een kans heeft gekregen om zijn potentieel te kunnen ontplooien. In zekere zin heeft dat uiteindelijk ook zijn geloof in eigen kunnen beinvloed, waardoor hij maar wat blijft aanmodderen terwijl de tijd verstrijkt. En dan bij donderslag bij heldere hemel wil de regerend wereldkampioen bij wijze van publiciteitsstunt een nobody in de ring.

Bij het voorstellingsgesprek met Rocky denken ze een ideale sukkel te hebben gevonden.

Maar door zijn liefde voor Adrian heeft hij het verlangen om zich voor zichzelf te bewijzen. Hij weet als geen ander dat hij door de mensen in zijn omgeving niet echt voor vol wordt aangezien en door deze kans kan hij met zich zelf in het reine komen, zodat hij zichzelf genoeg waard vind voor zijn grote liefde Adrian.

Het karakter, de correcte naive goedzak, wordt feiloos en perfect neergezet door Stalone, met zijn maniertjes, flauwe woordgrappen, het nerveuze spelen met het balletje, loopje en etc

Rocky 1 is een cinematografisch pareltje. Het grauwe philladelphia en het nog grauwere leven aan de zelfkant wordt prachtig in beeld gebracht.

avatar van Arbil

Arbil

prediker schreef:

Ik vind het jammer dat deze film min of meer zo'n beetje wordt afgerekend en over een kam wordt geschoren met het gehele werk en dito acteerprestaties van Silvester stalone.

Rocky is het verhaal van een derde rangs boxer die het talent wel had maar die door uitbuiting van zijn goed inborst en correctheid, nooit een kans heeft gekregen om zijn potentieel te ontplooien.In zekere zin heeft dat uiteindelijk ook zijn geloof in eigen kunnen beinvloed, waardoor hij maar wat blijft aanmodderen terwijl de tijd verstrijkt. En dan bij donderslag wil de regerend wereldkampioen bij wijze van publiciteitsstunt een nobody in de ring.

Bij het voorstellingsgesprek met Rocky denken ze een ideale sukkel te hebben gevonden, de italion stallion.

Het karakter de corecte naive goedzak wordt feiloos en perfect neergezet door Stalone, met zijn maniertjes, flauwe woordgrappen, het nerveuze spelen met het balletje, loopje en etc

Rocky 1 is een cinematografisch pareltje, het grauwe philladelphia en het nog grauwere leven aan de zelfkant wordt prachtig in beeld gebracht.

goed gezegd.. ik vind Rocky zeker een top250 film.. zoniet top100

avatar van The Last

The Last

Top 50 wat mij betreft!

avatar van prediker

prediker

@Arbil en The Last

Geheel mijn mening deze film moet de waardering krijgen die het verdiend.

avatar van rmrcvdv

rmrcvdv

De meest inspiratievolle film die ik heb gezien. Heerlijke sfeer waardoor je echt met Rocky mee gaat leven. Sylvester Stallone is dankzij zijn onverschrokken uitstraling ook de beste acteur voor deze rol. de vechtscene is ook geweldig, natuurlijk onrealistisch maar daardoor ook beter voor de film. ziet er perfect uit!

Ook het liedje tijdens de trainingsscene doet wonderen voor deze film.

Mijn nr. 1 film!

doodah

Vond het een zeer goede film. De sfeer was er zeker, mede dankzij de aanstekelijke soundtrack( ik denk toch dat het de soundtrack is). Het acteerwerk is goed. Wat in sommige andere films met Stallone toch wel minder is.
De ultime vechtscène op het einde zag er al bij al nog wel doenbaar uit. Het kwam me wel belachelijk over dat hij zijn verdediging zo laag hield. Iets wat een bokser nooit zou doen.
1 punt dat ik jammer vond aan de film was dat je hem zo weinig zag trainen. Hij kreeg dan 5 weken de tijd om te trainen. Maar je ziet hem maar 1 keer echt trainen. Waardoor ik niet echt de indruk kreeg dat hij 5 weken lang hard heeft gewerkt om beter te worden.

Maar zeker de moeite waard.

avatar van aerts007

aerts007

Na weer een kijkbeurt, met plezier verhoogd naar 5*.

Man, man,man,..wat een verhaal!

avatar van Theunissen

Mooie film met een mooi verhaal, wel natuurlijk voorspelbaar hoe hij gaat eindigen. Zeer goed gespeeld door Sylvester Stallone.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Hoeveel films ken jij dan die zo eindigen?

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Dit is de introductie van Rocky hoe het allemaal begon. En ja ik vind dit een redelijke film niet heel goed. Want in Deel 3 zit er veel meer actie in dan deze en weet je waarom meer gevechten en meer spanning.

avatar van aerts007

aerts007

Movie Jim schreef:

Deel 1 gaat puur om het verhaal, vergeet de aktie.

avatar van 13woutie13

13woutie13

toch zeker een van de best boksfilms, eigenlijk best opvallend dat niet veel mensen hem hebben gezien.

ik bedoel 1276 is best weinig voor een film uit 1976.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

jah dat klopt idd, op imdb krijgt hij een 8 en staat de film op241# geloof ik..

avatar van mipha

mipha

elke keer weer beloof ik dat ik in training ga na het zien van rocky! oppep film number one!

hollywood king

beste rocky film ooit, stallone verdiende een oscar voor zijn rol, maar helaas.

avatar van tn2543

tn2543

Ik vind de songs en muziek in deze film erg goed.

avatar van H1DD3

H1DD3

Toch wel een beetje verbaasd dat Rocky niet in de top 250 staat.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

H1DD3 schreef:

Toch wel een beetje verbaasd dat Rocky niet in de top 250 staat.

Idd... we moeten het toch maar eens aanslaan in dat forum;)

doodah

Ik vind het een goede film, maar top 250 is toch net iets te goed naar mijn mening.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Goeie film, alleen jammer van het belangrijkste gedeelte: de bokscenes.

Die zagen er niet uit.

Verder toch een leuk karikatuur van Balboa gemaakt. Een mooi typetje!

hollywood king

Sjoerdow schreef:

Goeie film, alleen jammer van het belangrijkste gedeelte: de bokscenes.

Die zagen er niet uit.

Verder toch een leuk karikatuur van Balboa gemaakt. Een mooi typetje!

waarom vind je dat de boksscenes er niet uitzien??

avatar van Rudolf11

Rudolf11

waardeloze en vrij domme film.

Vechtscenes echt onrealistisch maar dat hoorde bij die tijd.

avatar van H1DD3

H1DD3

Onrealistisch valt nogal mee vind ik en als ze het realistisch zouden maken zou de film nogal saai zijn denk ik..

avatar van WalterB

WalterB

Mooie film! Ook erg goed gekozen muziek, en tja de actie etc. je moet wel een beetje rekening houden met het jaar waarin de film geproduceert is.

En dan na te gaan dat ze voor deze film maar 1,1 miljoen ter beschikking kregen, de film is in 28 dagen opgenomen, minder dan een maand! Toch een hele prestatie om er dan zo'n prachtige film van te kunnen maken!

avatar van K@i

K@i

Niks minder dan een Toper !

Is het een Toper?

avatar van Denveen

Denveen

Gisteren dan toch eindelijk voor het eerst gezien - jaja, ik schaam me diep -, want in mijn ogen toch een klassieker. Een film die zo vaak besproken is, zo breed geaccepteerd en zo vaak vervolgd is, verdient toch enige vorm van aanzien als je het mij vraagt.

De film maakt de verwachting niet geheel waar, maar stelt zeker niet teleur. Het concept van de film is vrij helder, rechtlijnig en nauwelijks interessant en ook aan het personage weet Stallone op sommige momenten te weinig diepgang te geven. Toch is de reis erg mooi verfilmd en zijn vooral de beelden in de 'slums' van 'Philly' erg sprekend voor zijn situatie. Al met al toch bovengemiddeld.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

doodah schreef:

Is het een Toper?

LOL! het is zeker weten een TOPPER! 5* voor dit juweeltje.