• 9.378.190 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Releasedatum: 18 mei 1977

Plot Rocky

"His whole life was a million-to-one shot."

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Robert 'Rocky' Balboa

Tony Gazzo

Fight Announcer

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Sfeervolle film inderdaad met een mooie rol van Stallone in zijn jonge/beginjaren. Wel had ik wat meer box-scenes verwacht. Er word best wel veel in gepraat in de film, maargoed. De sfeervolle dingen "rauwe achtergronde van Philadelphia" en sommige acteerprestaties zorgen er voor dat je met plezier zit te kijken. Er mag misschien wel een hoop in gepraat worden maar alles draait om de boxscene aan het eind. Ik had trouwens ook dat liedje in Rocky verwacht die je ook in die tele2 reclame te horen kreeg als die kleine Bill op zijn Rocky gaat trainen en sporten en ook een glas met rauwe eireren leegdringt (dat Re t-t-t-t-t te-te-te t-t-t-t te-te-te- t-t-t-t te-te-tew-deuntje) iedereen maar zeggen dat dat liedje bekent is door die film maar ik heb hem helemaal niet gehoord in de film. Raar.

Dat rauwe eieren opdrinken (dat Rocky geen salmonella vergiftiging krijgt) en dat boksen tegen een varkenskarkas vond ik hillarisch.

Prima boxfilm van de nog jonge Stallone. Op naar de volgende 5 delen.

avatar van systemofadown.be

systemofadown.be

Fantastische film!

Niet aleen de prachtige acteerprestatie van Sly kan me bekoren.

Het personage Rocky is zo uniek! Een echt voorbeeldfiguur...

avatar van egelhunter

egelhunter

Rocky is een erg goed personage. Vond deze film goed te doen.

avatar van Ridderkerker

Ridderkerker

Echt een goede film deze rol is echt gemaakt voor Stallone een erg goed verhaal ook omdat ik zelf hou van boksfilms , deze vind ik persoonlijk beter dan Raging Bull.

The Last

Een van de beste sport-films ooit.

avatar van utrecht boy

utrecht boy

Wat mij betreft zelfde dé beste sportfilm ooit. Ik leefde zo intens mee met Rocky (werkelijk fantastisch gespeeld door Stallone) dat ik aan het eind van de film na de wedstrijd met Apollo heb moeten janken. Keer op keer het einde teruggespoeld en de laatste woorden van Adrian (Rocky's vriendin) zorgden ervoor dat de tranen er uit kwamen. Ik vind de sfeer van deze film heel mooi en realistisch, vooral de locaties (in Philadelphia). Muziek ook top, soundtrack. De liefde tussen Rocky en Adrian was echt heel mooi. Ik vind dit echt één van de mooiste films ooit! En het is dus duidelijik een dramafilm, geen actie. Echt een ramp dat deze film niet in de top 250 staat. Ik dacht altijd dat Raging Bull beter was, maar die gedachtengang was achteraf gezien onbegrijpelijk.

I love you Rocky! I love you! I LOVE YOU!!!

avatar van olivier

olivier

Leuke ontspannende feel-good-film, met wat onhandige zooms en, laten we eerlijk zijn, weinig op het netvlies gebrande beelden. Bovendien zitten er wel een heleboel scènes in waarmee men niet lijkt te weten wat te doen, voornamelijk visueel dan toch zeker. Maar het is wel allemaal erg leuk en het deuntje blijft hangen. Het eindgevecht miste wel wat punch en soms had ik het gevoel dat de boksmatchen in de latere films krachtiger gemonteerd waren. Maar laten we niet niet teveel zagen: het is allemaal erg te pruimen.

Stomme vraag overigens; Rocky wordt hier geen wereldkampioen, maar in latere films is hij dat toch wél of heb ik liggen slapen?

olivier schreef:

Klopt en dat maakt deze film ook goed en de rest niet.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Zeer spijtig dat deze film niet in de top-250 staat op MM en zowel als op IMDB. Gelukkig dat we AFI nog altijd hebben waar hij toch vrij hoog staat.

Mensen denken in deze 2 uur durende film onderhalfuur van boksen te zien, terwijl ze er maar 10 ofzo krijgen. Dat is voor sommige precies al genoeg om hem een lage waardering te geven. Dat en de talloze vervolgen die er zijn van gemaakt zorgen ervoor dat deze film niet het respect krijgt wat het zou moeten krijgen. En natuurlijk ook omdat een Stallone film beter was dan een Scorsese/DeNiro film. Lijken ze precies niet graag te hebben

Terecht Oscar voor beste film in 1976.

Ricky Roma schreef:

avatar van veron35

veron35

Ik heb hem verhoogd naar 5* en in mijn top tien gezet. Dit is gewoon echt een meesterwerk. Sly is nooit meer zo goed geweest als in deze film. De cast past perfect bij de rollen. Het gevecht is heel realistisch en de sfeer is geweldig. Ook geweldige dialogen van Rocky.

My homie veron.

avatar van film master

film master

beste rocky film, stallone verdiende een oscar voor beste hoofdrol en mickey verdiende een oscar voor beste bijrol.

ps: stallone's succes volste film.

decsss

Dat is inderdaad waar, deze film mag heel wat hoger staan.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

adrriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

avatar van lettervorm

lettervorm

Zeker de beste uit de reeks. Het is ook degene met niet enkel trainen & vechten maar ook wordt er over het leven buiten de ring vertelt, wat ik in de vervolgen eigenlijk wel mis.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

I appreciate that!

oohh

ik hou van rocky

ultieme tip: neem de tijd en kijk ze allemaal achterelkaar

rocky marathon

avatar van Mescaline

Mescaline

Goede Rocky film!

Stallone speeld zeer overtuigend.. en weet Rocky tot een indrukwekkend personage te maken!

Iemand die bijna alle hoop al had verloren.. maar uit het niks toch opeens zijn grote kans krijgt.. eerst met een hoop twijfels.. maar in het gevecht in de ring zet hij zijn beste beentje voor!

Door de jaren heen staan de films van Rocky nog steeds als een muur..

Indrukwekkend.. mooi.. en het einde heeft een mooie box wedstrijd.. die ook erg goed in beeld gebracht is!

avatar van Salto

Salto

dit is hilarisch...

Ik moet er wel bij zeggen dat ik een superfan ben van Rocky... dus ik wil de film niet uitlachen... maar ik weet zeker dat niemand op deze 'manier' naar rocky heeft gekeken :P

avatar van maurice32

maurice32

film master schreef:

ps: stallone's succes volste film.

dat klopt niet , rocky won 3 oscars voor best picture , best film en best director .... hij werd 10 keer genomineerd o.a voor beste acteur beste bijrol beste muziek enz

maurice32 schreef:

Hij zegt dat ze de oscar verdienden en niet dat ze ze gewonnen hebben.

avatar van maurice32

maurice32

ah ok , kwam zo over .... wou het alleen maar eventjes recht zetten

avatar van The Rockfather

The Rockfather

Goeie film met een goede rol voor Stallone. De romantiek, actie alles is top in deze film.

Dit is dan ook zijn beste film.

avatar van Xadyu

Xadyu

Een fantastische film!

Ik heb hem zojuist voor de eerste keer gezien, en de leeftijd van de film maakt het er alleen maar beter op als je het mij vraagt.

Zelf een grote fan van boksserie's en films (Ali, Hajime no Ippo), en ik vond deze ook echt heerlijk, er konden wel meer boksscene's in, maar verder was het een goede film, zeker een aanrader.

Trouwens, wat een fascinerende dialogen nietwaar?

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Deze film heeft werkelijk alles: emotie, spanning, actie, en dat zo'n simpel verhaal zo verschrikkelijk goed uitgewerkt kan worden kan alleen maar 5 sterren verdienen.

Acteerprestaties zijn van zeer hoog niveau.

De beste Rocky uit de reeks samen met deel 2 die net ff iets minder is.

Na deel 3 begon het allemaal steeds slechter te worden, jammer want van mij hadden ze het bij de eerste 3 delen mogen laten, en daar moet nog bij gezegd worden dat deel 3 alweer veel minder was dan de eerste twee delen.

Dit is met kop en schouders de beste film van Stallone, qua acteerwerk en het feit dat hij het zelf geschreven heeft.

Dit was het bewijs dat Stallone wel degelijk kan acteren.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

FunkStarr schreef:

Acteerprestaties zijn van zeer hoog niveau.

De beste Rocky uit de reeks samen met deel 2 die net ff iets minder is.

Dit was het bewijs dat Stallone wel degelijk kan acteren.

ik vind eigenlijk dat het vanaf 3 beter was ( voor mij)

omdat er meer gevechten en meer spanning ook hangt maar ik vind alle rocky's zeer goed.

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

De beste deel van de Rocky reeks. Door de vervolgfilms vergeten veel mensen dat de eerste deel toch wel meer was/is dan een boksfilmpje.

avatar van sisidriver

sisidriver

echt een top film,pas op dvd gekocht en moet zeggen dat de film na meer dan 30 jaar nog steeds boeiend is. toppertje...

avatar van PrinsesBanaan!

PrinsesBanaan!

Ik moest meekijken van mijn broer en dat is mij zuur opgebroken.

Ik dacht een hele tijd dat hij nou eindelijk ging beginnen maar dat bleef maar duren.

Toen besloot ik om te stoppen. Ik kon het niet meer aanzien.

En dat acteerwerk kon wel veel beter!

Voor mij is mijn stem dus een 0.5!

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

PrinsesBanaan! schreef:

Ik moest meekijken van mijn broer en dat is mij zuur opgebroken.

Toen besloot ik om te stoppen. Ik kon het niet meer aanzien.

En dat acteerwerk kon wel veel beter!

Voor mij is mijn stem dus een 0.5!

Volgende keer houd je het toch lekker bij White Chicks,High School Musical 2 of Police Academy. Er wordt SUPERGOED geacteerd in die films..