• 9.378.340 stemmen

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Talia Shire en Burt Young

Releasedatum: 18 mei 1977

Plot Rocky

"His whole life was a million-to-one shot."

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrian, zijn grote liefde. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet een of andere schooier van de straat is.

Robert 'Rocky' Balboa

Tony Gazzo

Fight Announcer

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

De beste uit de reeks! Geweldige film is dit zeg! Na Raging Bull de beste ''boks'' film.....!

* * * *

jumpstylemovie

wel de beste uit de reeks , de rest waaren nogal slecht

3.0***

avatar van selfhealing

selfhealing

jeugdsentiment, maar was film technisch en wat betreft verhaal niet echt super.

net aan 3 ster.

avatar van nightbreed

nightbreed

De enige Rocky die ik echt goed vond, vooral vanwege het neerslachtige sfeertje bij Rocky thuis, zeer realistisch.

De gevechten waren wat minder realistisch natuurlijk.

Cijfer: 3,5

avatar van becool

becool

super goede film!

niethie

Vroeger erg vaak gezien vond hem toen erg goed, net maar weer eens gekeken en vind het nog steeds een erg goede film.

Wat deze film beter maakt dan de vervolgen is de strakke regie, de goede acteerprestaties (stallone had echt serieus een goede acteur kunnen worden als hij dit soort rollen was blijven spelen), de beelden van de saaie smerige buurten en natuurlijk de sfeer en score. Het verhaal zelf stelt opzicht niet zo heel veel voor maar stijgt ver boven veel andere van dit soort filmpjes uit.

3,5 sterren

Ps:Ben er van overtuigt dat dit een top 250 film had kunnen worden zolang er nooit vervolgen waren gekomen. Opzicht waren ze niet echt slecht maar ze hebben het door de jaren wel een beetje verziekt voor dit bescheiden meesterwerkje.

jumpstylemovie

moet toch even zeggen , dat ik het een erg indrukwekkende voorkant vind.

jumpstylemovie schreef:

moet toch even zeggen , dat ik het een erg indrukwekkende voorkant vind.

Je bedoelt de hoes??

niethie schreef:

Je bedoelt de hoes??

ja , dat plaatje wat je hier dus ziet

avatar van Wouter

Lelijk. Was toch ook niet de originele poster?

Is dit niet beter, kapp? http://imagecache2.allposters.com/images/pic/38/013_ST2620~Rocky-Posters.jpg

Uiteraard! Was natuurlijk geen bewuste keuze deze hoes.

In het begin van bestaan van MovieMeter werd er niet zo naar posters gezocht en er waren nog niet zulke goeie sites voorhanden.

Hail impawards!

niethie

Veel beter inderdaad, prachtige poster

jumpstylemovie

he nu is het een andere hoes , neeeeeeeeeeeeee

haal hem terug:P

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Dit is toch wel de beste film waar Stallone ooit in gespeeld heeft (hoewel, First Blood vond ik ook wel erg goed). Het eindgevecht was erg spannend om naar te kijken en de liefde tussen de wat onhandige Rocky en de verlegen Adrian (op de ijsbaan oa) was mooi in beeld gebracht.

3.5 ** voor deze klassieker

avatar van buurman5

buurman5

Zoals al velen voor me hebben gezegd: een lekkere feel good sportmovie met een goeie soundtrack en een goeie stallone als simpele/domme bokser.

MAAR, z'n acteerprestaties in de ring vond ik niet zo overtuigend. Rocky mag dan wel een betonnen hoofd hebben, maar dan hoef je toch niet ELKE klap op te vangen met je hoofd? Ik ben geen echte bokskenner, maar Rocky en Creed hebben echt een waardeloze verdediging in huis (en dat kan toch niet als je kampioen bent). HANDEN HOOG, bescherm die aardappel op je nek met je armen en handen, anders hou je het niet lang uit, lijkt mij!

Kan iemand, met meer vechtsportkennis dan ik, dit beamen?

Nu is dit niet het belangrijkste onderdeel uit de film, maar ik wilde even iets toevoegen aan de vele reacties tot dusver:)

avatar van Stallion

Stallion

Natuurlij kis het gevecht behoorlijk onrealistisch. Maar als we moeten gaan kijken naar sommige bokswedstrijden van tegenwoordig... Dit soort gevechten is voor de meeste mensen ook leuker om te zien en het past goed in de film, omdat je de ommekeer dan beter ziet.

Stallion schreef:

Hoezo is het gevecht onrealistisch?

MIsschien waren bokswedstrijden in die tijd wat harder dan tegenwoordig.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Ik vond het gevecht vrij realistisch. In 4 was het wat nep met Ivan Drago maar voor de rest.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een best Goede Film van Rocky, Een Goed verhaal en sterke acteerprestaties wat natuurlijk ook bij een Film aan de orde moet komen maar Goed ik heb hier niet zoveel woorden meer voor : Een Leuke Film.

****

The Last

Beetje vreemd dat er bovenaan bij het genre 'actie' staat.

Daar klopt dus helemaal niks van.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het genre ''boksen'' was geen keus, dus lijkt de keuze van actie/drama mij begrijpelijk.....

The Last

Drama alleen is wel genoeg hoor. Actie is het zeer zeker niet.

Wat mij betreft mag er sport bij gezet worden

avatar van Ironweed

Ironweed

Belachelijk dat deze film niet in de top 250 staat. Zowel bij IMDb als bij MM. En Actie / Drama? Laat die actie maar mooi halverwege, want deze film is puur drama.

avatar van lennox

lennox

Heb hem vannacht nog eens helemaal opnieuw bekeken, en het blijft gewoon één van de beste films ooit gemaakt. De sfeer die er ook inzit van de seventies, helemaal anders dan de technologische bulshit van vandaag... het is gewoon fantastisch! Rocky forever!

avatar van bartoonz

bartoonz

Ik vind Rocky een erg sfeervolle film! Vooral vanwege de legendarische en veel geïmiteerde scenes en de rouwe beelden van de straten in Philadelphia. Ook het karakter Rocky spreekt mij erg aan. Zoals Silvester Stallone hem zelf heeft beschreven is hij een figuur waarvoor je in de eerste instantie een straatje om zou lopen, maar uiteindelijk erg vriendelijk blijkt te zijn.

Grappig vind ik dat de slogan die op de filmposter stond: 'His whole life was a million-to-one shot', eigenlijk ook voor Silvester Stallone zelf opging. Op het moment dat hij het scenario schreef en tijdens de opnames was hij platzak. Daarbij had hij geluk dat ze hem (na veel doordringen) hebben gekozen om de hoofdrol te spelen in Rocky.

avatar van decsss

decsss

Hele mooie en dramatische verhaal, die goed geregiseerd is. 5*****

avatar van aerts007

aerts007

Sfeervolle film! I love the seventhies.

Ironweed schreef:

avatar van decsss

decsss

Ironweed schreef:

Jij helpt anders ook niet mee door (nog) niet te stemmen.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

zalig eerste deel uit de rocky reeks de film waarmee stallone is bekend geworden