• 9.372.224 stemmen

Geregisseerd door: Thomas S. Hammock

Met onder meer: Haley Lu Richardson, Booboo Stewart en Max Charles

Plot The Well

"Stand your ground."

Het is al jaren geleden dat het voor het laatst regende. In een wereld die is veranderd in een dorre wildernis vecht de jonge Kendal (Haley Lu Richardson) in de vallei van Oregon om te overleven, terwijl gewapende bendes door de regio trekken. Als een hebzuchtige waterbaron de schaarse ondergrondse bronnen opeist, moet Kendal besluiten of ze gaat vluchten of gaat vechten voor de paar mensen die ze nog liefheeft.

avatar van joolstein

joolstein

Zeer mooi geschoten beelden en prachtige aankleding in deze post-apocalyptisch film, maar een mooie visueel wereld creëren betekent nog geen goede film! En helaas valt het verder allemaal nogal tegen. Het apocalyptische verhaal was niet bijster sterk. Het is al tien jaar geleden dat het voor het laatst regende. En na zoveel jaar raakt het water op waardoor het meisje Kendal , om te overleven, de strijd aan moet binden met een hebzuchtige en godsdienstige buurman. Die al het water steelt om een imperium voor zijn dochter op te bouwen? Veel vragen blijven onbeantwoord waardoor ik met een onbevredigend gevoel achterbleef. Haley Lu Richardson acteerde niet eens onaardig alhoewel dat misschien ook niet heel erg moeilijk was met de aanwezig van vooral mindere talent uit de Twilight Saga en een winnares van America's Next Top Model (Nicole Fox) En ondanks dat je op een moment toch gaat afvragen hoe ze er zo goed verzorgt uit kunnen, blijven zien zonder water is het ergste toch wel de manier waarop ze weg proberen te komen. Een vliegtuig repareren en er ook nog meevliegen? Wanneer heeft dat meisje van pakweg 17 jaar haar brevet gehaald? Helaas te onevenwichtig en te zwak om echt goed uit de verf te komen.

avatar van danuz

danuz

Heb alle varianten van het ineenstorten van de maatschappij zo onderhand wel gezien. The Well voegt daar maar weinig aan toe. Met zijn bedompte sfeer, dorre landschappen en moody muziek zou dit een bloedstollend post-apocalyptisch meestwerkje kunnen zijn. Maar het lijkt Hammock niet te lukken om dit boven middelmaat te krijgen. Het verhaal voelt nogal been there done that en vooral de afwikkeling liet me behoorlijk koud.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Maar ergens een behoorlijke teleurstelling. Stiekem hoopte ik weer als zo'n ongelooflijke verrassing als Revenge . Ergens leek het ook een beetje die richting op te gaan, maar waar die film los kon gaan, houd deze de rem nog voor een groot deel ingetrapt. Soort van jammer.

Maar ook ergens wel weer een beetje begrijpelijk. Het is erg duidelijk dat deze film is geschoten op een klein budget. Alles gaat eigenlijk wel in de richting dat er weinig geld in is gestoken, ondanks de beste pogingen om het er allemaal goed uit te laten zien.

De setting is dan ook wel behoorlijk geslaagd. Knappe en sfeervolle beelden, waarbij een traag tempo ergens wel bijhoort. Revenge deed het ook, en deze leek dezelfde lijnen in te gaan. Helaas kan deze film nooit helemaal lekker losgaan.

Alhoewel het er soms nog best grof aan toe gaat, is het duidelijk dat Richardson onervaren is in het actievak en het lijkt erop dat ze weinig training heeft gedaan om het allemaal wat overtuigender te laten oogsten. Maar ze doet gelukkig wel haar best en haar acteerkracht ligt wat hoger.

De beelden zijn mooi en de film, ondanks een wat stroeve start, verveelt niet zo snel. Het is altijd interessant en vaak is de toon onvoorspelbaar en tamelijk grof. Hierdoor is de film wel weer interessant om te zien en richting het einde krijg je nog een soort van actieslotfase. Het verveelt niet, maar het is duidelijk dat budgettaire beperkingen wel een killer zijn hier.

avatar van Daan258

Daan258

Prima wegkijker!

Mooie beelden, goede sfeer, setting en een rustig maar wel goed tempo. Er gebeurd misschien niet al te veel maar het keek allemaal lekker weg.

Kleine 3,0*

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een redelijke film.

Waarin overleven centraal staat.

De strijd om het laatste water.

Waarin een kwaadaardige groep mensen de boel terroriseren met hun hebzucht.

Waar een jong meisje zich staande probeert te houden met wat andere mensen.

De hoofdrol speelster Haley Lu Richardson speelt prima.

De film is helaas wel wat traag en met wat milde aktie.

Zeker geen onaardige film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Stuurloos. Het duurt een eind voor deze film een vaart neemt. Er wordt nogal wat rondgelummeld de hele tijd en het verhaal lijkt in eerste instantie nergens naartoe te gaan. Gaat over niet meer dan een jonge vrouw en twee andere overlevenden die voortdurend hun erg beperkte watervoorraad moeten beschermen in een post-apocalyptische wereld na een klimaatramp. Maar er zat wel een welkom hard randje... de confrontaties zijn genadeloos en bruut, en de sfeer lijkt vooral uit het westerngenre te komen. Allemaal niet genoeg om de film boven de middelmaat te krijgen eigenlijk, maar het tweede deel van de film was toch al meer waar ik op zat te wachten...

avatar van Kondoro

Kondoro

"You still have faith... that's good.”

Wederom een verdwaalde film uit mijn watchlist. Ik heb wat dat betreft nog wel meer van dit soort films die wel in mijn watchlist staan maar waarom weet ik eigenlijk ook gewoon helemaal niet. Waarschijnlijk zag dit in 2014 er wel cool uit, en heb ik hem er maar ingegooid, hij heeft in ieder geval tien jaar lang staan stoffen tot ik van de week tijdens het wandelen op de sportschool deze film maar eens aanzette, aangezien ik hem dus tegen kwam in mijn watchlist nadat ik een film aan het uitzoeken was.

Tja, echt heel veel hoef je er denk ik ook niet over te zeggen. Een vrij matige film, terwijl de omgeving er nog best tof uitzag. Maar, het verhaal wist gewoon nergens te boeien en het concept is nou ook niet heel bijzonder. We kennen dit soort films wel en in mijn ogen moet een film echt heel goed zijn mag deze te willen slagen in deze setting (noem een Mad Max serie die dat wel goed lukt).

Acteerwerk was allemaal nogal povertjes, actie was leuk en hielp de film nog een beetje overeind maar goed, van de rest had ik ook niet echt veel beters verwacht. Voor tijdens het wandelen op de gym vermaakt de film genoeg, al had ik hem thuis niet snel opgezet.