menu

Hier kun je zien welke berichten misterwhite als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adieu au Langage (2014)

Alternatieve titel: Goodbye to Language

Gezien op Film Fest Gent. Ik kan hier niet zoveel over vertellen omdat de film een soort persoonlijke beleving is. De ene zal dit een pretentieus gedrocht vinden terwijl een ander praat over abstracte kunst. Ik vind dit een mooi voorbeeld van alles uit de kast halen wat het medium film in staat is. En dan vooral gebaseerd op 3D.
Het is een soort beeldenstorm/collage die uiteindelijk een klein verhaal wilt vertellen. Maar Godard wil eigenlijk gewoon de hele tijd spelen met de perceptie van de kijker. En dat doet die goed. Het verhaal wordt dus compleet tegen de achtergrond gedrukt en je krijgt allerlei vreemde beelden te zien.
Voor mij werkte dit erg goed en was continue gefascineerd door dit project. Hoop het zelfs nog eens terug te kunnen zien. Een klein nadeel aan de film, het levert een stevige hoofdpijn op en het doet echt deugd als je de 3D bril kan afzetten. Maar voor de liefhebbers: heb alles over voor de kunst!

Aegri Somnia (2008)

Indrukwekkende film

Aegri Somnia lijkt op een combinatie van: Eraserhead + Pi + Pop Skull. Het is echt één van de meest bizarre films ooit maar visueel ongeloofelijk. En daarom ook die 4.5*.
Die sfeer is ook echt angstaanjaagend. Wreed gewoon hoe een film op gevoel kan inspelen. Wat ook nog leuk was waren die wezens in de film. Echt cool gemaakt en gaven iets weird. Het einde zal mij ook nog bij blijven, echt een grote WTF!

Een mooie trip en zeker de moeite waard.

4.5*

Akira (1988)

Alternatieve titel: アキラ

Een erg geslaagde animatie aktie film. Erg speciaal met een speciaal verhaal en veel mooie en orginele aktie beelden.
Ook erg mooi getekend, maar helaas soms iets te overdreven.

Van het begin tot einde heb ik toch wel in spanning zitten te kijken. Een zeer geslaagde film.

4.5*

Aladdin (1992)

Een erg mooie animatie film. De dosis humor en orginaliteit maken dit de beste disneyfilm ooit gemaakt.

Ali G Indahouse (2002)

Niet echt bijzonder in mijn ogen. Ik vind hem een stuk beter als borat. Ali G is voor mij eigenlijk maar een idioot maar toch is de film soms wel erg grappig maar toch is het tegengevallen.

2,5 voor de de soms geslaagde humor

Alice in Murderland (2010)

Eindelijk zie ik de aftiteling, wat een opluchting!!! Want dit was werkelijk één van de meest irritante films ooit. Alles is gewoon doodsaai en vreselijk gemaakt. En zelfs met buurmeisje van 6 kan nog beter acteren dan die bende vrouwen. De ergste vond ik nog die Oom! Heel vaak zitten te zuchten wanneer hij in beeld kwam. Het verhaal is slecht, de effects zijn slecht, alles is gewoon mega slecht!

Zelfs deze revieuw is slecht gewoon dankzij dit stuk ellende!!!
A big waste of time!

0.5*

Alice in Wonderland (2010)

Zeer aangenaam.

Dit is zoals ik het graag zie als ik een vermakelijke fantasy film wil zien. Tim Burton heeft zeer zeker weer zijn best gedaan en deze keer in een zeer bijzondere film. Het verhaal van deze film is een vervolg op de orginele maar geen schrik het lijkt nog steeds hard op de oude. Maar toch mist het soms wat orginaliteit maar dat wordt dan weer goed gemaakt door de beelden en muziek. Zo prachtig gemaakt, de overgang van een houterige 1800 stijl naar echte prachtige fantasiewereld waar een erg mooi kleurgebruik wordt gebruikt.

Heb mij ook goed vermaakt met de humor die gebruikt wordt. Vind vooral de tweeling en de doldwaze met etensmijtende konijn erg goed. Vaak moeten lachen om hun. Johnny Depp doet het ook zeer zeker niet slecht, brengt een zeer vermakelijke rol.

Ben zeer tevreden met het resultaat. En is zeker een 4* waard.

Amadeus (1984)

Helaas is het mijn ding niet zo. Het is wel wat boeiend en fascinerend maar voor mij was het veel te langdradig. Toch een klein beetje ervan genoten maar ik hou het op 3 sterren.

American Beauty (1999)

American Beauty

Wat een pracht van een film. Gewoon sprakeloos word je ervan. Een mix van humor, drama en een vleugje romantiek maakt deze film bijna perfect.

Het verhaal is erg mooi opgebouwd ik heb mij geen seconde verveeld. De 2 uur gingen verschrikkelijk snel voorbij, het einde heeft mij erg lang in de ban gehouden. Ik was de hele tijd met de gedachte: onmogelijk.

De muziek van deze film is ook erg leuk, een aangename soundtrack die volledig in de sfeer van deze film past.

Ik heb mij erg vermaakt bij deze film, echt een dikke aanrader!!

5*

Anazâ (2012)

Alternatieve titel: Another

Een paar maanden terug de anime eens gekeken gehad. Die was wel behoorlijk entertaining en schrok er best even van om te zien dat er een live action film van was. Het was met momenten een behoorlijk fucked up serietje. Maar het resultaat van de live action versie is eerder saai en braaf. De film wil zijn best doen om enkel de essentie uit de serie te weergeven. Hierdoor komen er een hoop toffe personages niet naar de voorgrond en een aantal spannende scenes blijven uit.
Echter weet het wel (zeker op het begin) een goede donkere sfeer te hebben. Het is een mysterieus verhaal en met momenten voel je je even gefrustreerd als het hoofdpersonage omdat er geen duidelijkheid is. Maar na het mysterieuze part stort de film een beetje in.
Het geheel is uiteindelijk wel vermakelijk maar het blijft een vrij zielloze remake van de serie.

2.5*

Angels & Demons (2009)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Erg mooie film.

Ik had er veel intresse in nadat ik the da vinci code had gezien.

Het verhaal was erg goed gevonden, er zaten erg intressante stukken in lmaar vooral de spanning zat er in. Helaas miste is wat mysterieuze sfeer in de film dat wel meer te vinden was bij the da vinci code. Tom Hanks speelde weer erg goed zoals gewoonlijk, hij blijft nog steeds 1 van mijn favorieten acteurs. Ewan McGregor vodn ik dan weer wat stijfjes spelen in deze film maar dat was normaal in zijn rol

Visueel von dik de film erg mooi, die schilderijen en monumenten van Vaticaanstad worden erg mooi in beeld gebracht.

Ook nog een heel groot pluspunt vond ik de muziek. Echt mooi!!!

Het realisme was er veel minder dan in the da vinci code, deze film is een stuk minder goloofwaardig dan zijn voorganger.

Ik vind beide films even goed en ben benieuwd of er nog een verfilming aat komen van Dan Brown.

4 sterren

Any Way the Wind Blows (2003)

Eindelijk eens een Vlaamse film die mij echt aanspreekt.
Ik had echt totaal nit zien aankomen dat dit een meersterwerkje zou zijn. Eigenlijk gewoon als gok meegenomen uit de bibliotheek. Wat mij het eerste opviel was de muziek, ik vond het een prachtige keuze en erg bijpassend. Dan de acteerprestaties, iets waar de Vlamingen niet altijd goed in slagen, maar toch doen ze het allemaal wel goed.
Het verhaal is ook best wel leuk.
Ook een aantal prachtige shots gezien.
Leuke humor.
Gekke personages.
En ik ben tevreden!

Deze film verdiend een mooie 4.5*.

Apocalypse Now (1979)

Alternatieve titel: Apocalypse Now Redux

Na een jaar nog eens herzien. En het was een fantastische kijkervaring.
3 uren gefascineerd staren naar het scherm, de ongeloofelijk prachtige shots met het erg mooi kleurgebruik paste perfect. De personages zijn allemaal zo intressant, alleen vond ik die journalist (Hopper) nogal vrij irritant. Maar toch allemaal stuk voor stuk zeer goede acteurs.
De eerste ontmoeting met Kurtz deed mij even denken aan Stalker, vooral om het kleurebruik en de sfeer. Qua sfeer is de hele film gewoon perfect. De scéne met de Franse die veel mensen saai vinden vind ik juist intressant. Dus de Redux versie is zeker inorde.

De mooiste scéne blijft de moord op Kurtz. De muziek, het kleurgebruik, de blik in zijn gezicht,...

Ik kan alleen maar positieve dingen zeggen over deze film. Oorlog is zeker niet men favoriete genre maar deze film is dan ook niet alleen oorlog. Het bied veel meer dan alleen een hoop kogels en doden. Bereid je maar voor op een beangstigende trip door Vietnam.

5* verdiend dit gewoon! Meesterwerk!
Ben zelfs aan het denken voor deze een plaats te geven in de top 10.

Apocalypto (2006)

Deze film is geweldig gemaakt.
Ik had nooit van Mel Gibson verwacht dat hij zoiets kon maken. Het is bijna perfect hoe het eruit ziet. Maar hij krijgt geen 5* van mij omdat het te bloody is soms en dan ook nog te veel actie en iets wat minder verhaal, wat ik best jammer vond.

Het mooie aan de film is het landschap en de cultuur, die is prachtig ineen gestoken. Die tempels vond ik gewoon machtig.

De spanning zat er ook wel erg goed in, ik had nooit zo'n verhaal verwacht, ik had geen flauw benul waar het over ging toen ik hem opzette.

Ik geef de film 4,5 voor zijn parcht en spanning.

Avalon (2001)

Alternatieve titel: アヴァロン

3,5
Eindelijk gezien.

Deze stond al een tijdje op mijn te zien lijstje. En het viel goed mee al zelfs had ik het anders verwacht.
Er zitten wel erg mooie beelden in gemengd met een passende soundtrack.
Het kleurgebruik is ook eens leuk, het deed mij soms denken aan delicatessen of stalker. De sfeer van deze film is best wel aangenaam.

Oshii heeft mij tot nu toe nog niet telleurgesteld. Hij weet mij bets wel te verassen met zijn films, ook een mooie opbouw van spanning en orginaliteit heeft deze regisseur ook.

Het verhaal vond ik wel ietsje minder, het gaat eigenlijk gewoon over een game die ze proberen uit te spelen.

Maar voor de andere goede punten van deze film toch nog een 4*