menu

Ali G Indahouse (2002)

mijn stem
2,89 (2181)
2181 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Verenigde Staten
Komedie
88 minuten

geregisseerd door Mark Mylod
met Sacha Baron Cohen, Michael Gambon en Charles Dance

De blanke Britse wannabe gangsta-rapper Ali G wordt misbruikt door een kandidaat voor het parlement, in de hoop de Premier voor schut te kunnen zetten. Ali wordt echter gekozen, en ontdekt dat er plannen ontstaan om een nieuwe luchthaven te bouwen op de wijk Staines.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=5q1DCZSxFU8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Richard_Voorhees
3,0
Geen super film, maar hij is vermakelijk van begin tot eind. Voor de liefhebbers van Cohen's flauwe humor!

avatar van The Beast
3,5
"That's not a prostitute, that's my ho!"

Ali G, geniaal grappige film.

Deze film zit vol met droge, geweldige humor, is het beste te kijken na een paar biertjes, met een beetje meligheid is deze film echt geniaal.
Ik heb weer in een deuk gelegen bij het herzien, de flauwe opmerkingen, momenten en geweldige humor.

3.5 voor de absurte humor bij deze geweldige comedy.

avatar van sinterklaas
2,0
Borat is veeeeeeeeeeeeeel beter!

avatar van SlickRick
2,0
Een paar leuke momenten maar verder niet echt het kijken waard.

2*

avatar van ambrosini
3,0
Leuke film

avatar van JeroenFR08
3,5
Zeer flauw, maar zeker wel grappig.

Would you do a dance for me? Flop zo die broek van de queen naar beneden. Tja ik vind t wel humor.

avatar van Gang_Star
3,5
Kleine verhoging, wat een leuke komedie. Natuurlijk ontzettend flauw maar tegelijkertijd ook erg leuk. Ook het typetje gespeeld door Cohen is leuk (uiteraard ieder zijn ding) en de grappen zijn regelmatig erg hilarisch en de film bevat voldoende leuke momenten.

avatar van PEN15
2,5
Af en toe geestig, maar het verhaal is te banaal, puberaal en dom. Voor alle lompe handelingen met de bijbehorende incongruentiefouten in zijn taalgbruik, ME HAS A SHUVEL!!, komt-ie telkens hogerop en krijgt hij meer zeggenschap. Dat is sowieso al een kinderachtig verhaal waar ik me de pestpokken aan erger en daarnaast werkt het chavs- yobs- gangsters of wat je het ook wilt noemen Britse tokkies westside vs eastside gewoon niet. Er is niet geprobeerd dat een beetje realisitsch te brengen en het lijkt ook in geen mijlen op een parodie. Het is duidelijk een sneer naar de Britse maatschappij van die periode in 2002, maar daar hadden ze veel meer mee gekund. Over het grootste deel van de film zat ik met een facepalm en de gedachte hoe die Joodse grappenmaker hier nou voor kan worden betaald. Uiteraard vind ik deze veel beter dan Borat en Bruno en hij had nog een extra halve ster van me kunnen krijgen als die hele film achteraf een droom bleek te zijn. Ik heb het gevoel dat Cohen er zeker van was dat hij hier nog een hoop sequels op kon maken dat beter voor hem en voor mij niet zover is gekomen. KEEP IT REAL!!!

avatar van IH88
3,0
“ Talk to the hand, ‘cos the face ain’t listening.”

Na een hele lange tijd weer eens herzien en het blijft allemaal vermakelijk met veel geslaagde grappen. Je wordt natuurlijk ouder dus het had gekund dat de grappen een beetje kinderachtig aandoen maar ik betrapte mezelf erop dat ik weer met een grote glimlach naar de ridicule avonturen van Ali G en zijn vrienden zat te kijken. Sacha Baron Cohen heeft veel verschillende typetjes gespeeld maar hij blijft voor mij toch wel Ali G (alhoewel Borat ook geweldig is). Erg grappig om Martin Freeman en Charles Dance in bijrollen te zien. Twee geweldige acteurs die zichzelf hier gelukkig niet te serieus nemen en niet bang zijn om zich compleet voor gek te zetten. Rhona Mitra is nog steeds prachtig. Natuurlijk zitten er minder geslaagde grappen in en is het verhaal te verwaarlozen maar daar gaat het hier ook niet om. Ali G kijk je als je zin hebt in een luchtige en leuke film waar je hard om kan lachen met een biertje erbij. En in mijn geval ook een klein beetje nostalgie.

avatar van W.V.
2,5
Wanneer je de film de eerste keer ziet dan vermaak je je prima, de humor werkt aanstekelijk en is goed getimed, maar ga dan de film niet voor een tweed keer, of derde keer zien want dan werkt de humor grotendeels niet meer. Zo verging het mij dus. Zal nog wel heel lang duren voordat ik de film weer een keer ga zien, daarom ook gewaardeerd met 2,5

avatar van Left4Dead
2,0
Puberhumor, te simpel voor woorden.

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin een man onwetend als pion wordt ingezet om de premier af te zetten. Een simpel plotje en het geheel is nogal fragmentarisch. Hier en daar wel grappig, maar soms ook wel flauw. Sacha Baron Cohen zet een vermakelijk typetje neer, maar zijn Borat was toch wel een stuk geslaagder.

avatar van bjerik76
vind dit toch wel leuke films.
Al duurde de film wel lang, maar zie nu net dat hij toch maar 88 minuten duurt.

avatar van Hellboy!
5,0
Leuke film, heerlijke humor. Ali G is toch wel zijn meest uitgewerkte type

3,5
Grappige en vermakelijke film!

avatar van Onderhond
1,5
Zeer flauw.

Ik heb de serie nooit gezien, dus ik mis sowieso van familiariteit met het personage. Al duurt dat ook maar 30 minuutjes, wat veel variatie en/of diepgang zit er uiteraard niet in. Veel haalt het ook niet uit, want Cohen's Ali G wordt er doorheen de film niet leuker op. Bij de andere Cohen typejtes had ik dat probleem ook niet trouwens, dus het is toch vooral wat met deze film.

Het ziet er ook gewoon zo goedkoop uit. Niet docu-achtig, gewoon rommelig en klungelig. Het is en blijft een comedy natuurlijk, maar dat ze de basics van filmerij onder de knie hebben mag je toch wel verwachten. Dat bleek toch niet altijd het geval.

De humor is ook niet geweldig. Makkelijke grapjes die erg pover gebracht worden. Het is allemaal erg voorspelbaar, erg simpel en soms zelfs een beetje genant, maar dan op de verkeerde manier. Er zijn een paar momentjes waar de film een klein beetje opleeft, maar die zijn op 1 hand te tellen.

De luchtigheid en het tempo redden de film nog van de totale ondergang, maar erg veel positiefs valt hier verder niet over te zeggen.

1.5*

1,0
Werkelijk de allerslechtste film die ik sinds lange tijd gezien heb, poep, pies, sex en vulgaire humor...
Echt een vuilnisvat van flauwe en niet leuke humor.....

avatar van BlueJudaskiss
4,5
Ik blijf het nog steeds een heerlijke pastiche vinden op het Britse politieke systeem en tegelijkertijd de gangster-rappers van destijds. Ontzettend goeie acteurs ook. Juist het veel beroemdere Borat trek ik niet.

avatar van Black Math
1,0
Je kan alles over Ali G zeggen, maar hij is wel een betere politicus dan het zooitje dat nu in het Britse lagerhuis bivakkeert. Maar dat maakt natuurlijk niet noodzakelijk een goede film. De kracht van Ali G is toch het verrassingselement, waarbij de mensen die in de serie geïnterviewd worden niet weten wie ze werkelijk tegenover zich hebben staan. Hier wordt in de films over Borat en Bruno ook gebruik van gemaakt (al schijnt er toch een hoop gescript te zijn), maar hier niet. Ali G wordt op deze manier gereduceerd tot slechts een typetje in een fictieve film en dat gaat zwaar ten koste van zijn potentieel, want de humor in deze film is toch wel heel erg flauw en voorspelbaar. Opmerkelijk genoeg toch nog wel een aantal grote namen, zoals Professor Dumbledore en Bilbo Baggins. Wel aardig is de hele knipoog naar het hiphop gebeuren, want eigenlijk wordt dat nog het meest belachelijk gemaakt in deze film. 1*.

avatar van mjk87
1,0
Simpelweg niet mijn humor. Ik kende Ali G van heel vroeger, maar had er weinig van gezien en wist eigenlijk niet meer wat ik er toentertijd van vond. Met de korte lengte zo op een luie zondagmiddag was dit dan nog wel snel even interessant om te zien of ik dit überhaupt leuk vind. Nee dus. Een heel enkel grapje is wel aardig, maar verder is dit mislukt. Geen tempo, niet leuk, visueel lelijk, soundtrack is oké maar simpel en eigenlijk kan ik hier niets mee. 1,0*.

avatar van Shadowed
Op Netflix krijg ik dit alleen maar met irritante audiodescriptie. Moet ik dan maar even uitstellen helaas, wachten tot hij op TV komt.

avatar van FillumGek
3,5
Na een hele lange tijd maar eens herzien en misschien is het omdat ik ouder ben geworden, maar vroeger was het allemaal net wat grappiger. Desalniettemin heb ik me weer goed vermaakt.

Ik heb de serie nooit echt gezien, misschien wat fragmenten dus daar kan ik geen vergelijking mee maken. Ali G is een ontzettend banaal personage die geen kans onbenut laat om menigeen belachelijk te maken. Rappers, politici, vrouwen... er gaat geen minuut voorbij of er wordt weer een grap afgevuurd. Helaas zitten er veel tussen die toch wat aan de flauwe kant zijn.

Positief is dat het allemaal wel heel makkelijk kijkt. Het tempo is vlot, de personages leuk met een sexy Mitra en de muziek is lekker aanwezig. Duurt gelukkig ook allemaal niet te lang.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:33 uur

geplaatst: vandaag om 05:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.