• 9.374.044 stemmen

Met onder meer: Sacha Baron Cohen, Michael Gambon en Charles Dance

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Releasedatum: 2 mei 2002

Plot Ali G Indahouse

"Me iz introducin a white paper."

De blanke Britse wannabe gangsta-rapper Ali G wordt misbruikt door een kandidaat voor het parlement, in de hoop de Premier voor schut te kunnen zetten. Ali wordt echter gekozen, en ontdekt dat er plannen ontstaan om een nieuwe luchthaven te bouwen op de wijk Staines.

Alistair Leslie "Ali G" Graham / Borat Sagdiyev

Prime Minister

Deputy Prime Minister David Carlton

Richard "Ricky C" Cunningham

Kate Hedges

avatar van Jordy

Jordy

ja, was wel leuk, maar wel minder dan z'n shows

ten eerste was het een beetje jammer dat ze Ali nu écht TE duidelijk een loser hebben gemaakt, en de grap is niet voldoende om het anderhalf uur lang SUPER te maken

maar toch, een paar HILARISCHE stukjes, heb een paar keer gigantisch in een deuk gelegen. Een beetje kennis van de hiphopcultuur die in de maling wordt genomen is wel meegenomen...

avatar van gotti

Ik verwachtte van deze film helemaal niks, dus hij kon me alleen maar meevallen. D'r zitten een paar leuke grappen in, maar over het algemeen was het gewoon te flauw en te puberaal. 2*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Op de een of andere manier is 1,5uur Ali G gewoon te veel. In z'n TV-series kan ik nog wel kan lachen om een half uurtje ongecompliceerde, nutteloze onderbroekenlol. Maar dan is het ook wel mooi geweest het blijft gewoon niet boeien 1,5uur lang. Wel leuk dat Borat "the man from Kazachstan" nog even op het toneel werd gehaald. Wat een held

avatar van otherfool

otherfool

Heerlijke nonsens met een aanstekelijke Cohen die zijn typetje geweldig speelt. Haalt het niveau van zijn shows misschien niet, maar ook ik heb bij vlagen, zoals Wezze schreef, helemaal in een scheur gelegen bij deze film

3,5*.

avatar van Montorsi

Montorsi

Geweldige humor, topvermaak. 3.5*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Ik kan het alleen maar eens zijn met olivier. 'Ali G Indahouse' mist alle scherpte van 'Borat' en verliest bovendien zijn controle in heel het 'hip-hop' thema. Flauw, platvoers en vooral verkeerd vulgaire humor. Ik prefereer liever de tv-serie, al valt daar ook niet veel soeps te rapen.

Borat blijft Cohens stokpaardje, maar de vraag is of deze de tand des tijds zal overleven. Ali G alvast niet...

avatar van Shinobi

Shinobi

Gisteren opgenomen en vanochtend gekeken. Was een aardige comedy met wat leuke situaties erin, niks meer en niks minder.

Ik geef 'm 3, 0 sterren.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Redelijk komisch-flauwe film met een aantal leuke scenes en grappige conversaties. Maar ik won het nogal rommelig uitgewerkt eerlijk gezegd. Ik had dan ook een veel lager gemiddelede van deze film verwacht, maar dat valt nog mee. Zeker geen baggerfilm trouwens hoor. Maar gewoon een beetje buiten de maat. Van mij 2 1/2 ster.

avatar van Baggerman

Baggerman

Deze film ben ik weer met een gigantisch vooroordeel gaan bekijken, maar ik moet toegeven dat ik af en toe erg heb moeten lachen om al deze flauwigheden.

Vooral de scenes op dat banket (het likken van het gebakje en de luidruchtige sexpartij waarvan alle gasten denken dat die afkomstig zijn van de prime-minister) vond ik hilarisch.

Het plotje was wel erg dun, maar de parodieëring van de (in mijn ogen belachelijke) rapscene vond ik heel geslaagd!

Toch ook die Borat-film maar eens bekijken....

avatar van The Oceanic Six

Ik hou niet van Ali G, vind hem nogal irritant. De film zelf viel mee omdat er wel een paar droge scene's in zaten, maar overall gezien zal ik hem nooit meer terug kijken.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Laatst herzien en ik verlaag deze film naar een 1,0*, wat een ongelofelijke rot film zeg, hele irritante grappen en die Ali G zelf kan ik niet uitstaan, vreselijke film dit. 2 keer een glimlachje en verder geen een moment vermaakt, ben ik even blij dat ik deze nog eens bij een vriend heb herzien en dat ik hem zelf niet in huis heb.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Borat is net zo flauw en doelloos, maar die wordt om de een of andere reden wel massaal aanbeden. In deze film krijgt het typetje Ali G. een heuse vertaling naar een supermelige komedie in Amerikaanse stijl. Volstrekt onnozel, maar oh zo vermakelijk.

avatar van Theunissen

Typische seksistische humor van Sacha Baron Cohen. Net zoals Borat (die ik persoonlijk iets beter vind) vond ik deze ook gewoon geweldig. Er zitten een aantal geniale grappen in. Het verhaal stelt natuurlijk niets voor maar dat is bij deze film ook helemaal niet van belang. Het gaat juist om de humor en die is volop aanwezig.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Allerbelabberendste stompzinnige vunzigheid. Borat is vele malen interessanter en grappiger.

avatar van misterwhite

misterwhite

Niet echt bijzonder in mijn ogen. Ik vind hem een stuk beter als borat. Ali G is voor mij eigenlijk maar een idioot maar toch is de film soms wel erg grappig maar toch is het tegengevallen.

2,5 voor de de soms geslaagde humor

avatar van Zinema

Het houdt niet over.

Maar gelukkig niet staged als Bruno & Borat. Ofwel, men houd ons niet voor het lapje. Dit is een film die zich niet verbergt achter semi-raadsels als: wat is echt en wat is fake? Een film dus. En wat voor een.

Humor van de onderste en meest platte plank, edoch. Ik kon er wel om lachen. Echt goed wordt het helaas nergens. Onderhoudend en vermakelijk is e.e.a. wel.

Redelijk.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Vind er niet veel aan. Borat heeft toch veel betere humor naast de vunzigheid, dit is te geforceerd en kinderachtig. 2,0* omdat sommige scenes nog wel grappig zijn.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Ali G was een leuke character in de series, de originele Brittain series. Volgens mij zijn die niet zo bekend, grote doorbraak was met het (mindere) Ali G in da USA. Dit is echter gewoon niet grappig, omdat dit een compleet andere Ali G lijkt te zijn. IPV een superdomme gast is het nu een soort wannabegangster. Erg storend en erg fout. Doe mij maar de allereerste Ali!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Sascha Baron Cohen is in ieder geval getalenteerd te noemen. Zijn Ali G, Borat en Bruno reportages zijn minstens te omschrijven als geestig en ik zal ze niet wegklikken als ze langskomen op tv. Ik vond de mocumentary filmversies van zijn personages al weinig geslaagd maar de vorm van recht-toe-rechtaan komedie werkt al helemaal niet. 't hoofdpersonage is op deze manier dramatisch misplaatst en de film voelt eigenlijk alleen maar aan als één lange sleur.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had deze tijdens kamperen vorig maand gezien op iemands laptop. Deze film was ook echt fouter dan fout en ik vond de humor ook echt niet echt om vlak van te liggen. Het is allemaal erg flauw en te ver gezocht en die Ali G was ook nogal irritand. Wel verbazingwekkend dat dit uit de UK komt aangezien ze in Amerika juist goed zijn in flauwe komedies.

Najah, niks voor mij iig.

avatar van booyo

booyo

Da Ali G Show was inderdaad een stuk beter. Maar goed het karakter Ali G blijft eenmaal briljant. Slapper dan slap is de film, maar met zo'n hoofdrolspeler kan ik er toch altijd om blijven lachen.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Would you like to give a kiss to Mr. Gherking.''
- ''Oh baby, you're so long and hard.''
''...That's the handbrake.''

Cohen's 1ste film waar die centraal staat. Best een grappig film.

Het verhaal kan je eigenlijk 'the ghetto meets politics' noemen. Ali is een lid van de beruchte West Staines Massive en leert kleine kinderen hoe ze het kunnen overleven in de 'ghetto'. Zodra Ali hoort dat buurthuis John Nike, het geestelijke thuis van de West Staines Massive, dicht moet voor sloop gaat die in protest. Zijn protest wordt opgemerkt door de vice-premier. Het zijn verkiezingstijden en de vice-premier is van plan Ali als kandidaat te nemen. Maar of politiek echt in Ali's interesse is zal moeten blijken...

De personages zijn leuk en bestaan grootendeels uit politieke medewerkers en 'gangsters'. Als eerst heb je natuurlijk Ali G en zijn West Staines Massive crew, die bestaan uit Ricky, Dave en Jezzy. Aan de politieke kant heb je de minister en vice-premier en zijn prachtige secretaresse (Rhona Mitra) en vele anderen waar ze van alles en nog wat debateren en bespreken. Ook ontmoet Ali G een aantal afgevaardigden zoals de 'echte Mongolen' en nog een klein stukje waar Borat in voorkomt. De West Staines Massive zijn echter niet de enige gangsters die hierin voorkomen, want ook hier bestaan er verschillende groepjes zoals de East-side. En Ali's hondje, 2 Pac, komt ook in voor en levert goed werk.

Je begint met Ali te leren kennen, waar die woont, waar die in rijdt en wat zijn stijl is. Evenals zijn vrienden, vijanden en vriendin. Kort daarna wordt die in de politiek opgenomen en begint zijn 'Keep it real' campagne, waar die veel doet in Engeland. Zijn ideeën brengen veel goeds mee, want wie heeft nou wat aan wiskunde of Engels op school? Precies. Het verandert gewoon in wiskunde op z'n gangsters. Probleem aan buitenlanders? Geen probleem. Alle mooie 'bitches' binnenlaten en de rotte appels weigeren. En zo heb je vele anderen nuttige ideeën. Als kandidaat, wordt Ali ook vaak bij betrokken bij projecten en andere campagnes, zoals over pesten, huis-aan-huis handtekeningen verzamelen en een beleids-discussie. Uiteraard bakt G er helemaal niets van en doet het op zijn eigen manier. Zijn taak houdt ook in het inspecteren van goederen, zoals drugs, wapens en verboden porno en het bijwonen van een oorlogsbespreking tussen wereldleiders. Wederom maakt Ali daar gebruik van en stopt drugs in de drank van alle wereldleiders en neemt hij het voordeel om alle wiet en skunk te gebruiken in de inspectie ruimte met zijn maten terwijl ze harde Duitse porno zitten te kijken.

Voordat er een hevig discussie ontstaat tussen de wereldleiders, neemt de minister Ali mee een Chequers, waar alle wereldleiders daar verzamelen om wat champagne te drinken voor de discussie. Ali kan het dan niet laten om sex te hebben met zijn vriendin op het moment dat de Engelse minister met een Afrikaanse ambassadeur een privé-gesprek hadden. Toen ze terugkwamen naar de hoofdzaal dacht iedereen dat ze met elkaar bezig waren. Geweldig stuk.

Een flauwe komedie waarin mislukte gangsters en listige ambtenaren elkaar's vijand zijn.

2 van de 3 Cohen achter de rug, binnenkort naar het minst leukst gevonden: Brüno.

avatar van Spetie

Sacha Baron Cohen is iemand die zich goed typetjes eigen kan maken, al is het ene typetje wel een stuk beter dan het andere. Ali G is zo’n typetje dat ik persoonlijk een stuk minder geslaagd vind.

De korte televisieshows waarin ik hem destijds voor het eerst zag waren soms nog wel grappig. De film komt echter niet in de buurt van dat niveau. Ali G is een kinderachtig op zichzelf gericht figuur die vooral gericht is op plas- en poepgrappen. Dat is twintig minuten redelijk goed aan te zien, waarbij een enkel geslaagde grap zit, maar daarna zakt de film flink in en is het allemaal vooral een herhaling van zetten. Zetten die niet zo geslaagd zijn, evenals de film die niet zo heel leuk is, en inmiddels ook alweer behoorlijk gedateerd is.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Zeer flauw, maar zeker wel grappig.

Would you do a dance for me? Flop zo die broek van de queen naar beneden. Tja ik vind t wel humor.

avatar van IH88

IH88

“ Talk to the hand, ‘cos the face ain’t listening.”

Na een hele lange tijd weer eens herzien en het blijft allemaal vermakelijk met veel geslaagde grappen. Je wordt natuurlijk ouder dus het had gekund dat de grappen een beetje kinderachtig aandoen maar ik betrapte mezelf erop dat ik weer met een grote glimlach naar de ridicule avonturen van Ali G en zijn vrienden zat te kijken. Sacha Baron Cohen heeft veel verschillende typetjes gespeeld maar hij blijft voor mij toch wel Ali G (alhoewel Borat ook geweldig is). Erg grappig om Martin Freeman en Charles Dance in bijrollen te zien. Twee geweldige acteurs die zichzelf hier gelukkig niet te serieus nemen en niet bang zijn om zich compleet voor gek te zetten. Rhona Mitra is nog steeds prachtig. Natuurlijk zitten er minder geslaagde grappen in en is het verhaal te verwaarlozen maar daar gaat het hier ook niet om. Ali G kijk je als je zin hebt in een luchtige en leuke film waar je hard om kan lachen met een biertje erbij. En in mijn geval ook een klein beetje nostalgie.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man onwetend als pion wordt ingezet om de premier af te zetten. Een simpel plotje en het geheel is nogal fragmentarisch. Hier en daar wel grappig, maar soms ook wel flauw. Sacha Baron Cohen zet een vermakelijk typetje neer, maar zijn Borat was toch wel een stuk geslaagder.

avatar van Hellboy!

Hellboy!

Leuke film, heerlijke humor. Ali G is toch wel zijn meest uitgewerkte type

Zeer flauw.

Ik heb de serie nooit gezien, dus ik mis sowieso van familiariteit met het personage. Al duurt dat ook maar 30 minuutjes, wat veel variatie en/of diepgang zit er uiteraard niet in. Veel haalt het ook niet uit, want Cohen's Ali G wordt er doorheen de film niet leuker op. Bij de andere Cohen typejtes had ik dat probleem ook niet trouwens, dus het is toch vooral wat met deze film.

Het ziet er ook gewoon zo goedkoop uit. Niet docu-achtig, gewoon rommelig en klungelig. Het is en blijft een comedy natuurlijk, maar dat ze de basics van filmerij onder de knie hebben mag je toch wel verwachten. Dat bleek toch niet altijd het geval.

De humor is ook niet geweldig. Makkelijke grapjes die erg pover gebracht worden. Het is allemaal erg voorspelbaar, erg simpel en soms zelfs een beetje genant, maar dan op de verkeerde manier. Er zijn een paar momentjes waar de film een klein beetje opleeft, maar die zijn op 1 hand te tellen.

De luchtigheid en het tempo redden de film nog van de totale ondergang, maar erg veel positiefs valt hier verder niet over te zeggen.

avatar van Mausems

Mausems

Werkelijk de allerslechtste film die ik sinds lange tijd gezien heb, poep, pies, sex en vulgaire humor...

Echt een vuilnisvat van flauwe en niet leuke humor.....

avatar van Black Math

Black Math

Je kan alles over Ali G zeggen, maar hij is wel een betere politicus dan het zooitje dat nu in het Britse lagerhuis bivakkeert. Maar dat maakt natuurlijk niet noodzakelijk een goede film. De kracht van Ali G is toch het verrassingselement, waarbij de mensen die in de serie geïnterviewd worden niet weten wie ze werkelijk tegenover zich hebben staan. Hier wordt in de films over Borat en Bruno ook gebruik van gemaakt (al schijnt er toch een hoop gescript te zijn), maar hier niet. Ali G wordt op deze manier gereduceerd tot slechts een typetje in een fictieve film en dat gaat zwaar ten koste van zijn potentieel, want de humor in deze film is toch wel heel erg flauw en voorspelbaar. Opmerkelijk genoeg toch nog wel een aantal grote namen, zoals Professor Dumbledore en Bilbo Baggins. Wel aardig is de hele knipoog naar het hiphop gebeuren, want eigenlijk wordt dat nog het meest belachelijk gemaakt in deze film. 1*.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Simpelweg niet mijn humor. Ik kende Ali G van heel vroeger, maar had er weinig van gezien en wist eigenlijk niet meer wat ik er toentertijd van vond. Met de korte lengte zo op een luie zondagmiddag was dit dan nog wel snel even interessant om te zien of ik dit überhaupt leuk vind. Nee dus. Een heel enkel grapje is wel aardig, maar verder is dit mislukt. Geen tempo, niet leuk, visueel lelijk, soundtrack is oké maar simpel en eigenlijk kan ik hier niets mee. 1,0*.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na een hele lange tijd maar eens herzien en misschien is het omdat ik ouder ben geworden, maar vroeger was het allemaal net wat grappiger. Desalniettemin heb ik me weer goed vermaakt.

Ik heb de serie nooit echt gezien, misschien wat fragmenten dus daar kan ik geen vergelijking mee maken. Ali G is een ontzettend banaal personage die geen kans onbenut laat om menigeen belachelijk te maken. Rappers, politici, vrouwen... er gaat geen minuut voorbij of er wordt weer een grap afgevuurd. Helaas zitten er veel tussen die toch wat aan de flauwe kant zijn.

Positief is dat het allemaal wel heel makkelijk kijkt. Het tempo is vlot, de personages leuk met een sexy Mitra en de muziek is lekker aanwezig. Duurt gelukkig ook allemaal niet te lang.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Middelmatig.

Dwaze klucht, maar ik vind Ali G zeker niet de beste van Sacha Baron Cohen's typetjes. 't Is allemaal iets te toegankelijk en alledaags, al heb ik al bij al genoeg kunnen lachen. Je moet dan wel kunnen lachen om dit soort puberale nonsens, natuurlijk.

2,5